• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    16
Ay eşimin tarafından birileri bebek mevlidi yaptı. Böyle şalvarlı falan harem kıyafeti mi desem kına elbisesi mi desem öyle bir şey giymiş, bir mekan tuttular. Bir hoca ilahiler söylemiş falan. Bebek daha 40 günlük, millete yemek yedirmişler. Bi tane saltanat kayığı gibi şeyin içinde çocuk uyumuş falan 😂 allahım videoları görünce gözlerim kanadı, neden dedim ya neden böyle bir şey moda oldu 😂😂😂 Allah bilir şimdi kaynana gil benden de bekler ama bilmiyorlar ki ben doğururken bile kimseye haber vermeyeceğim 😂😂😂 eşimle de asla böyle şeyler yapacak insanlar değiliz. Bunun bir level üstü oğlunun sünnet düğününde dans kareografisi yapan anne 😂😂😂 (Allah’ım nolursun bak yalvarıyom 😂😂😂)
Insanin girgirina yapasi geliyor aslinda 😊
Saka bi yana, bende oglumda 1 aylikken sünnet yaptirdik, su an 7 yasinda ne bise kutladik ne ettik. Bi arkadasimiz bize supriz yapip, sünnet hatirasi fotograf cercevesi almis, onda bir fotomuz var. O kadar.

Nice mutlu seneleri olsun inşallah 😍 nasıl geçti bulantın devam ettimi geçmiştir inşallah
Çok teşekkürler arkadaşım🥰
Devam etmedi çok şükür sabah açlıktandı demek ki bir kaç parça bir şey yiyince geçti 🙏🏼

Kızlar cinsiyet partisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Benim pek tarzım değil yapmayı da düşünmüyorum ama hem herkes yapıyor hem de çevre yapacak mısın vs sorular sorunca rahatsız hissettim yapmalı mıyız ki diye :110:
Yapmayı düşünmüyorum, doktorda direkt öğrenmek istiyorum açıkçası Allah nasip ederse ☺️

merhabalar, benimde muhtemel doğum tarihim 1 ağustos 🦋 Cinsiyeti kaçıncı haftada öğrendiniz kızlar✨☘️
Aynı tahmini doğum tarihlerimiz :KK68:cinsiyet için daha erken ama fenalık da yaptirirsan 10 güne öğrenirsin ultrasondan ògrenmek için 14/16. Haftayi beklemek lazım :KK200:

Kızlar 8+6 yım yarın 9 haftalık oluyoruz biraz önce lavaboda iken afedersiniz peçeteye kırmızı pembe kan geldi hamile kaldığımdan beri ilk kez oluyor çok endişelendim devamı gelmedi hafif karın ağrım ve bel ağrım var eşimi bekliyorum acile gitsek ne yaparlar acaba bilgisi olan var mı ultrasona falan alırlar mı bebeğe bakarlar mı :KK43::KK43:

Merhabalar, aralık başında hamileliğimi öğrendim. Ultrasona ilk girdiğimde devlette haftası söylenmedi ancak adetimle uyumlu olmadığı söylendi. Adete göre tahmini doğumu 7-8 ağustosa falan denk geliyor olmalıydı. Sonra özele gittiğimde geç döllenme olduğunu 10 gün kadar geriden geldiği söylendi. Geçen hafta yine devlette kontrolüm vardı. O gün tam 8 hafta olması gerekirken doktor daha küçük 7+4 dedi. Önümüzdeki salı özeldeki doktorda kontrolüm var o gün tam 9 haftalık oluyor olması lazım. Ancak her farklı ultrasonda farklı farklı haftalar görmek biraz beni ürküttü. Özele gittiğimde hamileliğimi öğreneli tam 1 ay olmuştu 6+3 ölçüm yapılmıştı kalp atışı duyulmuştu. Umarım bu gittiğimde yeniden geride bir tarih verilmez..
Canim ultrason aletinden ultrason aletine, dojtorun bakışına bebeğin pozisyonuna göre değişebiliyor. Ultrason +-5 gün ölçer yani 5 günlük yanilmapayi hep var. Önemli olan 11/12 haftalara kadar ölçümden Ziyade kalp atışı var mı yok mu o önemli kalp atıyorsa her şey yolundadır içi rahat olsun

Kızlar 8+6 yım yarın 9 haftalık oluyoruz biraz önce lavaboda iken afedersiniz peçeteye kırmızı pembe kan geldi hamile kaldığımdan beri ilk kez oluyor çok endişelendim devamı gelmedi hafif karın ağrım ve bel ağrım var eşimi bekliyorum acile gitsek ne yaparlar acaba bilgisi olan var mı ultrasona falan alırlar mı bebeğe bakarlar mı :KK43::KK43:
Canım öncelikle sakın ol. Her lekeleme ya da kanama kötü demek değil. Ama acile gidersen kan tahlili alirlar ve ultrasona alirlar. Ben öyle yapmıştım. Eğer özelde takip den domtorun vasa ona yaz o da seni yönlendirir.

Güzel haberler al inşallah

Aynı tahmini doğum tarihlerimiz :KK68:cinsiyet için daha erken ama fenalık da yaptirirsan 10 güne öğrenirsin ultrasondan ògrenmek için 14/16. Haftayi beklemek lazım :KK200:
arkadaşım 12. haftada ikili tarama da öğrenmişti ama erkek çocukları biraz daha erken gösterebiliyormuş tabi 16 haftaya kadar da yanılma payı da yüksek oluyormuş🙏🏻🥹

arkadaşım 12. haftada ikili tarama da öğrenmişti ama erkek çocukları biraz daha erken gösterebiliyormuş tabi 16 haftaya kadar da yanılma payı da yüksek oluyormuş🙏🏻🥹
İkili taramada söyleyen doktorlar var ama çok değişen gördüm sonrasında 😀 dediğin gibi yanılma payı oluyor bakalım biz de merakla bekliyoruz 😀

Kendini yordun mu gün içinde? Ultrason ile bakarlar canım veya kan alırlar ama endişe etme. Uzan dinlen, muhtemelen acilde de uzanmanı söyleyip serum verirler.

Kendini yordun mu gün içinde? Ultrason ile bakarlar canım veya kan alırlar ama endişe etme. Uzan dinlen, muhtemelen acilde de uzanmanı söyleyip serum verirler.
Bakarlar canım acilde ama korkma Progestan verirler Allah’ın izniyle sıkma canını senin için dua ediyorum 🤲🏻

Teşekkür ediyorum♥💐 sizin ilk doğumunuz normal mi sezaryen miydi benim ki 3. Sezaryen olacak o yüzden çok korkuyorum
Benim ilki normal doğumdu inşallah bu da sıkıntısız bi şekilde gelir. Normal doğum olduğu için doktor bi sıkıntı görmedi. Sezeryan olsaydı da bir sıkıntı yok ama daha yakından takip etmemiz gerekirdi dedi. O yüzden tedirgin olma sen de inşallah sağlıkla kucağına alırsın ❤️

Kadın doğumun olduğu bi acile git canım. Benim de oldu 4-5 gün önce ben de tedirgin oldum baya. Hatta biraz pıhtı da vardı Kadın doğum hastanesinin acili var oraya gittik. Ultrasonla bakıldı kanlanma var mı içerde diye çok şükür yokmuş bir şey. Sonra iğne yapıldı ve hap verdiler kullanıyorum.
Normal acile gidersen bir şey yapamazlar. Ben özele gittim acile kadın doğum hastanesiydi. Devlette de şehir hastanelerinin acillerinde kadın doğum uzmanı var diye biliyorum. Bir sürü kişi bunu yaşamış hiç kendini sıkma. Arkadaşlarımdan da bunları yaşayanlar oldu, hatta bazılarında kese etrafında kanlanma da olmuş ama sağlıkla doğurdular bir şey olmadı.

Bir de doktor diyecektir zaten bol bol su iç ve dinlen uzan yani yorma kendini. Bir süre temizlik vs yapma hiç en azından 1 hafta kadar

Teşekkür ediyorum♥💐 sizin ilk doğumunuz normal mi sezaryen miydi benim ki 3. Sezaryen olacak o yüzden çok korkuyorum
İns sağlıkla kucağına alırsın benimde 4. Sezeryanim olacak ve bende korkuyorum ama korkunun hiçbir faydası yok 3. Sezeryanim da ilk ayağa kalkisimda diğerlerine göre daha çok zorlanmistim gibi örnekler var ama hepsi geliyor geçiyor Allah öyle güzel unutma hastalığı vermişki hepsinin geçici olduğunu biliyorsun😏yapacak bişey yok başa gelen çekecek ,🤣

hanımlar şuan en belirgin hangi belirtileri yaşıyorsunuz
Benim meme ağrısı inanılmaz boyutta. İlişkiden bir hafta sonra başlamıştı ilk belirtimdi zaten azalmadan artarak devam etti. Açken bulantı oluyor ve tiksinme de yaşıyorum en belirgin bunlar.

Back