2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Maşallah ay ne güzel bir sürü şey saymışsın benim gözüm korkuyor ek gıdaya geçmekten ya bide hasta ya üst üste gelsin istemedim pek bi şey vermiyorum bol bol emiyo hala

Maşallah ay ne güzel bir sürü şey saymışsın benim gözüm korkuyor ek gıdaya geçmekten ya bide hasta ya üst üste gelsin istemedim pek bi şey vermiyorum bol bol emiyo hala
Ben 0 bilgiydim ya doktorum sağolsun güzel bi liste verdi güzel bilgilendirdi alışveriş yapacağım markalarla ilgili de iyi oldu en temizi emzirmek aslında da insan heves ediyor işte o miniklerin ağzına girecek lokmalara
Siz nasıl oldunuz nasıl oldu minik?

2 doktordan gorus aldm 2 side kahvalti 7. Ay dedi korkudan veremedim hala bebe bisküvisiyle ekmek icini ayni andami karistirtiyor eriste sehriye de suan ver dedi haa allah bullakım

2 doktordan gorus aldm 2 side kahvalti 7. Ay dedi korkudan veremedim hala bebe bisküvisiyle ekmek icini ayni andami karistirtiyor eriste sehriye de suan ver dedi haa allah bullakım
Tabiki hayır seçeneklerden hangisine uymak istersen her gün aynı kahvaltıyı vermek de sıkıcı olabilir. Benim doktorum yumurtayı önce verdirdi alerjik reaksiyon şıkkını elemek için. Belki diğerleri 7. Ayda veriyorsa o yüzden kahvaltıyı ertelemişlerdir

Benimbebenin niye ayari kacik diyordum ki e yine 28 gunluk ataga girmisiz biz 13. Gundeymisiz günesli gunler 1 hafta elektrikler şimşekler maşallah 1 aydan önce düzelmiyo

Selam arkadaşlar, bitik bir durumdayım. Benim kiz yoğurt yemiyor ,sebzeleri de ancak icinde havuç,tatlı patates veya balkabaği olursa yiyor.Avakado eh iste ,ve pütürlü de sevmiyor, yoruldum şimdiden. Sütüm de çok azaldi ,işe başlayıp biberon vermeye başlayınca da sanirim memeden de lık lık istiyor ,oyle hemen gelmeyince uğraşıp emmek istemiyor,napicam şaşırdım. Dolapta stok kalmadı, mama vermemek için direniyorum.Ek gidaya daha meyilli olsaydı belki sütüm bu kadar sorun olmazdı.

Canım ek gıdaya heevesli olmayan pütürlü yemeyen bir minnakta benimki. Ve bende işe başladım işe başlamadan öncede memeye hevesli değildik. Bir şekilde karınları doyuyor. Mamaylada destekleyeblrsin yada arada sağım yapıp sütü arttırabilirsin. Biz planladğmz gibi olsun çocuk yemek yesin meme emsin istediğimiz için yıpranıyoruz. Ama onlar yine kendi yolunu çiziyor. Bir gün ek gıdayada az az alışacak. Ben beşinci ayda az az başladım iyiki başlamşm alışmamız uzun sürecek belli oldu dert etme kendine.

Benim sütümde şuan tek başına kesinlikle onu doyurmuyor ek gıdaya 5.ayda baslayip suan alistirmamis olsaydım mama vermek zorunda kalırdım çünkü sadece emerek doymuyor artık günde 2 bazen 3 defa ek gıda alıyor onlarla idare ediyoruz büyüdüler tek seferde 180 ml civarı süt içerler artık oda bende çıkmaz hatta şuan danişmanlık aldım arttırabilirmiyim diye son gündeyim hicbi işe yaramadı sağ göğüs zaten az tek memeyle emziriyorum neredeyse

Yoğurt denedim 3 gün pek sevmedi, patates pütürlü yiyemedi blend edince yedi ama zeytin yağı kattığım halde kirli bez sayısında azalma oldu. Bugün de havuç deneyeceğim. Ondan sonra da balkabağı var. Bizim doktorumuz da yumurtayı biraz daha sonra ver alerjik olma durumu yüksek dedi. Bal kabağı ve avokadodan sonra meyveye geçeceğim.

Valla benden 20 ,30 cc ancak cikiyor sağınca ,bizde sozde 5.qyda tadima basladik ama iştahlı değil ek gidaya karşı, sütte istedigi gibi gelmiyor ,ben de bu saatten sonra mama vermek istemiyorum falan filan bilmiyorum ne yapicam.Sebze puresini blender yapinca yiyor ,onuda ben vermek istemiyorum bilendira alışıp bir de o krizle uğraşamam.Dün tarhana denedim bir çay kaşığı, onada ağzını kilitledi.Gecen sebze çorbası yaptim ona da kilitledi ,benim oğlan yayla çorbası severdi ama yumurtaya henuz doktor izin vermedi ,olmazsa yumurtasız bir deneyeyim

Benimki memeye çok düşkün ama benim meme kiza düşkün değil valla napicam bilmiyorum ,su saatten sonra mama vermesem diye direniyorum ama napicam bilmiyorum. Bizde sozde 5.ayda basladik ama yoğurt sevmiyor ,pütür sevmiyor, işler karışık

Az önce havuç haşlayıp çatalla ezip verdim. Yoğurt ve patates hüsranından sonra ilk defa birşeyi sevdi şükür. Yarın 11 gibi de 2. Havuç tadımını yaparız
Havuç bizde Ama balkabağı sevildi yoğurdu da yiyor ama iştahlı değil. En sevdiği yumurta ve lor galiba

Ahh kızlarr emzir bırak kolaydı bizde ek gıdaya başladık erkenmi diye bazen kendime soruyorum ama bende bilemedimkikızımın kilosu iyi baya tosuncuk bir bebek maşallah ama bugünlerde yarım saate bir emziriyorum yinede meme istiyor gerçi en başından beri öyleydi fakat gece en azından rahat yatıyordu artık gecede kalkmaya başlayınca en iyisi ek gıdaya geçelim dedik bende yoğurtla başladım o kadar sevdiki bir tabak versem hepsini yicek neredeyse bal kabağı da yedik ama havuca biraz mesafeli durduk sanırım oda pütürlü kaldığı için biraz bakalım ek gıda süreci zorlamicak sanırım çünkü akşam ben tarhana icerken çorbama salça oldu kendileri ve güzelce iki üç kaşık yedi devamını istedi ama vermedim yemek yemeyi sevdi yarında patates vereceğim sonra meyvelere inşallah böyle devam eder

Benimki yoğurt hiç sevmedi bizimkilerin ev yoğurdu hafif ekşi oluyo bide yoğurttan nefret etti çocuk.
Havuçla kabak haşlayıp zeytinyağı dökmüştüm üstüne onu sevmişti.
Patateste sevdi.
Ben bide kahvaltıda biz yemek yerken bize çok salça oluyodu beyaz peynir verdim onuda çok sevdi yazın üzüm karpuz sularını emmişti elma rendeledim bi kez sevmedi bi kezde pişirdim elmayı öyle rendeledim yine sevmedi anlamadım. Muz seviyor bide. Ay bende baya bi şey denemişim ya denemedim sanıyodum

Kabak-balkabağı-Tatlı patates-muz-armut
Yarın armut 3. Günü 1 yemek kaşığı armut yiyecek. Ertesi gün avakodo ( çay,tatlı,yemek kaşığı şeklinde )3 gün kuralı devam. Sonra normal patates, havuç, elma, yumurta sarısı, yoğurt 3 gün kuralı tek öğün(öğlen) şeklinde yapacağız. 17 Kasım itibariyle Kahvaltı + Öğle yemeği şeklinde 2 öğüne çıkacağız.

Bu arada kızımın Bulgar pasaportu çıktı. Eşim evrakları hazırladı Salı günü emlakçıya teksim edecek 2 haftaya falan evi tutacak 1 aralıkta aile birleşimine başvuracağım.

Yok benim süt kalmamış 4.5 saat evden gittim ,harika bir yemek yedim,eğlendim eve geldim simdi sağıyorum 2kere 15 dakika 2 meme toplamda 100 cc çıktı buzlukta süt kalmadi napicam bilmiyorum

Benim oglumda puturlu yemezdi ogurur kusardi surekli ama alisti oyle kalmadi ugrastik tabi baya ama oyle kalmadi su durumda ya pure yapacaksin 1ay kadar guzel yemeye baslayaana kadar yani nasil yiyorsa.. yada mecbur yetmiyorsa mama .. benim 3 saatte 60 100 cc arasi cikiyor gerci 3 defa emmeden sagabildim baska tecrubem yok ama yetmiyor fazlasini istiyor gerci makinalarada guvenmemek lazim hepsini sagmiyor 6 aylik oldular hala süt süt süt dusunuyoruz gerxekten bunaltti bu sut isi beni fazlasiyla biz mi fazla takiliyoruz bilmiyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…