• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Muhallebi degilde kasik mamasi veriyorum bazen geceleri uykusunu cokda etkiledigini dusunmuyorum 7 ay dolunca muhallebi veririm ara ara oyle cok karsi oldugum birsey degil benim ama guzel doyuyor baya mutlu oluyor 😂
Ay valla bende bu ay gecsin su ay gecsin diye diye , esim diyor diş diyorsun atak diyorsun hic bitmeyecek mi bunlar , biz kızı nasil buyuttuk 😁😁 bende bakayım biraz daha gecsin bi kac ay daha bagırsakları alıssin birazcik irmik falan denerim🤷‍♀️

Ayni durumdayim ,esim gece bir kere mama verelim diyor çünkü tükendim ama genede vermek istemiyorum.Gece uyumadigim gibi sabah 5te güne başlayıp 6 30 da evden çıkıyorum 😑muhallebi düşünmüyorum, oğluma da hiç vermedim
O kadar cok duydum ki gece 1 kere mama verenleri , herkes diyor gece 1 kere mama ver uyur. Bende direniyorum simdilik , vermek istemiyorum🤷‍♀️ gerci versem de belki icmicek simdiye kadar hic vermedim bilmiyorum. Bende yarim gun evden calisiyorum, oglene kadar bebek ve is ogleden sonra bebek ve yemek. Ayy cok zor valla ,bebelerde uyumuyor hersey daha da zorlasiyor 🤦‍♀️

Ben paylasmistim canim aerochamber ihtiyaci olan olur diye oglumdan cektim bende onun ilaci antibiyotik segil sadece hava dogru soylemis
Evet değilmiş işte ama ne yapacağız 3 farklı dr gördü 3üde antibiyotik vermişti😒 hayır doktorlara güvenemeyeceksek ne yapacağız anlamıyorum

O kadar cok duydum ki gece 1 kere mama verenleri , herkes diyor gece 1 kere mama ver uyur. Bende direniyorum simdilik , vermek istemiyorum🤷‍♀️ gerci versem de belki icmicek simdiye kadar hic vermedim bilmiyorum. Bende yarim gun evden calisiyorum, oglene kadar bebek ve is ogleden sonra bebek ve yemek. Ayy cok zor valla ,bebelerde uyumuyor hersey daha da zorlasiyor 🤦‍♀️
Gece uyanmasın diye mama verilmemeli bence ya. Gece uyanması ani bebek ölümleri riskini azaltıyo, anne sütünün gece içeriği gündüz içeriğinden farklı. Ayrıca bebeğin annesine ihtiyacı var geceleri her zaman sadece açlıktan uyanmazlarmış anneden ayrılık korkusu başlıyor bebeklerde bizim kokumuzu almak varlığımızı bilmek istiyolar.

Yani sırf uyanmasın diye mama vermek bebeğe haksızlık. Sadece mamayla beslenen bebekler gece uyanmıyor mu? Onlarda uyanıyo çünkü mesele sadece beslenme değil.

İlk kızım 1 buçuk yaşına kadar her gece 2 saatte bir uyanırdı. Bu kızımda saate bakmıyorum artık sinirim bozulmasın diye 😂😂 şurda 1 sene flm daha sabredersek yolun sonu ışık 💕

Muhallebi degilde kasik mamasi veriyorum bazen geceleri uykusunu cokda etkiledigini dusunmuyorum 7 ay dolunca muhallebi veririm ara ara oyle cok karsi oldugum birsey degil benim ama guzel doyuyor baya mutlu oluyor 😂
Benim doktorumda ne verirsen ver hazır kaşık maması verme dedi. Çok şekerli ona alışan bebek başka birşey yemiyor ve en organiği bile zararlı dedi. Bende vermiyorum o sebeptenZ

Evet değilmiş işte ama ne yapacağız 3 farklı dr gördü 3üde antibiyotik vermişti😒 hayır doktorlara güvenemeyeceksek ne yapacağız anlamıyorum
Doktorumu çok seviyorum. Çok iyi anlaştık ve bakış açısı bana çok uygun ama hiç vi doktora çok güvenmem. Mutlaka takıldığım bir durumda başka görüş alırım ve içimdeki anneyi dinlerim. Sürekli antibiyotik kullanımının zararlarını biliyorsunuzdur. Üzüldüm miniğe inş şifa bulur. Kıyamam ben hiç birine.

Gece uyanmasın diye mama verilmemeli bence ya. Gece uyanması ani bebek ölümleri riskini azaltıyo, anne sütünün gece içeriği gündüz içeriğinden farklı. Ayrıca bebeğin annesine ihtiyacı var geceleri her zaman sadece açlıktan uyanmazlarmış anneden ayrılık korkusu başlıyor bebeklerde bizim kokumuzu almak varlığımızı bilmek istiyolar.

Yani sırf uyanmasın diye mama vermek bebeğe haksızlık. Sadece mamayla beslenen bebekler gece uyanmıyor mu? Onlarda uyanıyo çünkü mesele sadece beslenme değil.

İlk kızım 1 buçuk yaşına kadar her gece 2 saatte bir uyanırdı. Bu kızımda saate bakmıyorum artık sinirim bozulmasın diye 😂😂 şurda 1 sene flm daha sabredersek yolun sonu ışık 💕
Mama alan bir bebek olsa evet , dogdugundan beri anne sutu alan bir bebek icin mama vermek hele ki bu aydan sonra dogru gelmiyor bana da , valla dogdugundan beri sabır sabır ha bugun ha yarin duzelicek diyerek bekliyoruz.
Benim kızım ne guzel gece 2 kere kalkardi o da sirf anne sutu aldi. Ama bu bebegimde yani bu kadar nasil olabilir diyorum 🤦‍♀️ sabaha karsi 4 ten sonra komple bitigiz artik surekli kucakta uyuyor , 6 bucukta komple uyaniyor. ayy 1 seneden sonra ısık gozukur insallah 😁

Kızlaaar bebem konak olmuuuşş 😱😱 ay arka taraf tepelerde az az vardı da saçı uzun bebemin zor olur zaten az var diye ellememiştim. Bugun ne göreyim kafasının önüne doğru acaip konak olmuş 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ ilk kızımda da olmuştu ya sinir oldum yine olmuş😩

Bu arada bebişim bronşit olmuştu ya yine tekrarladı 😩😩 bu 3. Oldu. 3. Olursa göğüs hastalıklarına gidin demişti dr. Yarın çocuk göğüs hastalıklarıyla ilgilenen bi dr buldum oraya götüreceğiz. Yine hırıl hırıl ötüyor bebem ne çekti beeee 6 aylık hayatında..

Doğdu 20 gün şehir hastanesine gidip geldik sarılıktan. 2 kez hastanede yattık. 23 günlüktü ilk gribini oldu. 1 aylık oldu ayağı içe dönük diye ayakkabı giymeye başladı yavrum. Ayağı düzeldi dedik. Bi hasta oldu 1 ay olcak hala geçmedi ne geçmez bronşitmiş.. Allahım şifa versin bütün evlatlara hasta olmasınlar. Bizde olmayalım yoksa çocuğa bakamayız amin 😅 çok konuştum yine 😬
Benim kızın hep oluyor yaa 😕

Ben en başından beri veriyorum 4. Aya kadar iyiydi sonra 🤯 iyiydi dediğim normal bebek gibi 2-3 kez kalkardı. Şimdi asla uyumuyor her saat başı ayaktayız. Yalnızca gece uykusuna geçerken veriyorum mamayı biraz uyusun diye ama başta tutan yöntem sonradan tutmamaya başladı 😅 çözüm değil. Deliksiz 3 saat uyusam keşke 🥲🥲🥲

Benim doktorumda ne verirsen ver hazır kaşık maması verme dedi. Çok şekerli ona alışan bebek başka birşey yemiyor ve en organiği bile zararlı dedi. Bende vermiyorum o sebeptenZ
Dogru olblir bnde norml mhllbye gecicem bi sure sonra bgrsklri alisinca yulfli vs yapicamm isin garibi kizim tatli seyleri sevmiyo pek ilginc cocuk

Kızım 1 haftadır sacma sapan bi huy edindi 9 10 arasi uykuya yatiriyorum yarim saat sonra çaki gbi kalkip 2 3 saat oturuyor uyumasi 12.30 1 i buldu artik ve sabah 8 8.30 da uyaniyor anlayamiyorm öğlen de uzunhuyumuyor en fazla 1.5 saat derdimi var nedir gercekten anlamiyorm bazen gunde 2 bazen 3 uyuyor sanirm 2 uyudugu gunlerde 3 e tamamlamayami calisiyor napiyo blmiyorm 1 aydir esim yillk izindeydi pazar gunu ise basliycak 2 cocukla nasi basa cikicam bu sklde hc bljiyorm buyuk oglum desen 2 3 saat ust bas degistiriyoruz gece 2 3 ü buluyor sogumasi gercekten kara kara dusunuyorm

Ben en başından beri veriyorum 4. Aya kadar iyiydi sonra 🤯 iyiydi dediğim normal bebek gibi 2-3 kez kalkardı. Şimdi asla uyumuyor her saat başı ayaktayız. Yalnızca gece uykusuna geçerken veriyorum mamayı biraz uyusun diye ama başta tutan yöntem sonradan tutmamaya başladı 😅 çözüm değil. Deliksiz 3 saat uyusam keşke 🥲🥲🥲
Aa demek uzun vadede o da ise yaramıyor. O zaman bu bebelerin buyuyup düzene girmesini beklicez 🤭🤭
Valla ben kızımdada aynı bu sekilde emziriyordum onun kilo alımı daha bile düsüktü ama uykuları düzenliydi guzel uyurdu. 11.ayda ise baslıcam diye ekgıda bile vermemistim zaten ise gidicem ememeyecek bol bol emsin demistim. Cocuk direkt catal kasıkla yemeye gecmisti hic pure vsm yemeden 🤣🤣 yani beslenmeyle ilgili olmadigini biliyorum ama iste insan bir umut arıyor. Sanırım zamanla düzelicekler yada daha hareketlendikleri zaman yorulup daha güzel uyuyacaklar

Dogru olblir bnde norml mhllbye gecicem bi sure sonra bgrsklri alisinca yulfli vs yapicamm isin garibi kizim tatli seyleri sevmiyo pek ilginc cocuk
Benm kızımda tatlı şeyleri sevmiyor. Bende şaşknlık içindeym kabak yiyor muz yemyior misal🤣 ama değişir bence şu an ağız tadı oldğnu düşünmüyorum.

Kızlar bebek bezi olarak prima Premium Care kullanıyorum. Paket bitince 5 numaraya geçeceğim ama molfix denemek istiyorum. Prima da 5 numara molfixin kaç numarasına denk gelir acaba tecrübe eden var mı

Kızlar bebek bezi olarak prima Premium Care kullanıyorum. Paket bitince 5 numaraya geçeceğim ama molfix denemek istiyorum. Prima da 5 numara molfixin kaç numarasına denk gelir acaba tecrübe eden var mı
Ben molfix kullanıyorum tam ebatlı bir ürün yine beş numara alabilirsinz die düşünüyorum

Ek gıda tadımına başlayan anneler, günde 1 kere mi tadım yapıyorsunuz yoksa sabah akşam 2 kere mi?
Biz 1 le basladik 5.ayda... sonra 2 ye ciktik .. suan 1 haftadir 2 öğün şeklinde yiyoruz bildiğin ufak bebek kavanozuna yakın tüketiyoruz 1 çaybardağı civarı 🥰 ama bu aşamaya gelmemiz 5 haftadan uzun sürdü tabi hala sebze ve meyve puresi seklinde ilerliyorum yogurt nadir kabul ediyor bazende haftada bir iki defa kasik maması yapiyoruz gece yarimcaybardagi kadar doktorumuz gunde 2 3 ogun yiyebilir 1 caybardagi kadar dedi hakkatende okadarla doyuyor ama emmekten geri kalmiyor 7. Ayda kahvaltiya gecicez

Ek gıda tadımına başlayan anneler, günde 1 kere mi tadım yapıyorsunuz yoksa sabah akşam 2 kere mi?
Bizim doktorumuz yoğurt ile başlattı 3 gün, çay kaşığı tatlı kaşığı yemek kaşığı şeklinde. Sonrasında yumurtayı deneyelim alerjik besinlerin çoğunu bitirmiş oluruz dedi 3 gün de yumurta sarısının çeyreği, çeyreği, yarısı şeklinde ilerledik. Şimdi kahvaltı+öğle yemeği şeklinde ilerleyeceğiz. Kahvaltıda 1yumurta 2organik bebe bisküvisi 3tam buğday, çavdar, siyez unlarından ekmek içi, 4pekmez 5 süzme peynir lor ya da labne verilebilir + tercihen meyve.
Öğle yemeğinde de 1 sebze 2pirinç, bebek makarnası, erişte şehriye 3 yoğurt 4 meyve verilebilir. Et suyu ile tatlandırma serbest
Bizde süreç böyle 😊

Back