2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Durmuyor ,durmuyor ,durmuyor elinden gelse evi birbirine katacak, yandan yandan done done evi birbirine katıyor, parkeye kafasını vuruyor ,helak oldum peşinde ,şapşik kız
Valla her turlusu fena bizimkide yuzu koyun donup geriye donemedigi icin benim gorevimde son dondurucu. Diyorum madem bi pok yiyorsun kasigini yaninda tasi ama nafile

Durmuyor ,durmuyor ,durmuyor elinden gelse evi birbirine katacak, yandan yandan done done evi birbirine katıyor, parkeye kafasını vuruyor ,helak oldum peşinde ,şapşik kız
Ay benimkide ayaklarini kaldirip indiriyo kaldirip indiyo o sekilde asagi dogru kayiyo yan yan gidemiyorda. Bide 360 derece donuyo oyun halisina koyuyorum mesela bas asagi donmus oluyo ama oyle evin icinde gezmiyo daha ayy gezmesin de boyle rahat oluyo

Bence de ya ,mutfağa bir sey almaya ya da bırakmaya gidiyorum ,döndüğümde parkede buluyorum.Tv ünitesine gidip kafasını dayadı, onunla inatlaştı ,ağladı ağladı ,oyle baktim ne yapmaya çalışıyor diye ,sonra gene kaldırdım. TV ünitesinin kaldırıp tv yi duvara monte etme zamani geldi .Yarim saat önce uyumuştu ,simdi içeriden geliyor sesi

Ben uyuyunca yaninda bekliyorum evde yalnizsam bende yatiyorum yaninda uyandikca emzigini veriyorum bazen uyumaya devam ediyo o zaman

Cok sevinirim bilgilendirirseniz insallah çözülür uykularimiz

Ben basladim 1 hafta oluyor :)
Hadi hayırlısı:)
Biz başlayalı yaklaşık 1 ay oluyor
Pirinç unu muhallebisi yediriyorum 2 gündür:)
E bebekten aldığım bebek tarhanasini sevmedi. Nasıl yedirebilirim içine bebe bisküvisi koy dedi arkadaşım, ama çok şekerli değil mi?
Tecrubenize ihtiyacim var

Ben uyuyunca yaninda bekliyorum evde yalnizsam bende yatiyorum yaninda uyandikca emzigini veriyorum bazen uyumaya devam ediyo o zaman
O uyurken ben yatarsam ev göçer ,zaten göçükten hallice duruyor.O uyurken aksam yemeği yapabilir mutfağı toplasam çok şükür

Merhaba yanlis anlamayın lütfen beni ama pirinç unu muhallebisi bir bebeğe verilecek sey degil .Eskiden hem cahillik hem fakirlikten dokayi verilmiş hepimize ama ben şahsen kendi adıma asla muhallebi falan bebegime vermem, gene de karar sizin.Bebe bisküvisi icin de ayni şeyleri düşünüyorum.

O uyurken ben yatarsam ev göçer ,zaten göçükten hallice duruyor.O uyurken aksam yemeği yapabilir mutfağı toplasam çok şükür
Ben gocecegime ev gocsun ay b

Ben islerimi genelde bebis uyanikken yapiyorum uzun sure uyumadigi icin uyurken yapamiyorum hemen uyaniyo yarim kaliyo. Onu oyun halisina yatiriyorum artik hizli hizli ne olursa

Bebe bisküvisi için bende aynı şeyi düşünüyorum. Ama pirinç unu muhallebisini Dr önerdi. Yarım su bardağı suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu ekliyorum, katilasinca ocaktan alıyorum, ılık kıvama gelince yarım muz veya şeftali ezip ekliyorum.. bana masum geldi verdiği tarif. Bir de ilk bebeğim olduğu için tecrubesizlikte var. Dr önerince yediriyorum açıkçası

Maalesef her doktor o bilinçte değil, maalesef görünen o ki sizinki de öyle.Tercih sizindir saygı duyarım.

Maalesef her doktor o bilinçte değil, maalesef görünen o ki sizinki de öyle.Tercih sizindir saygı duyarım.
Hayır hayır, eğer bebeğime zarar verecek bir şey ise elbette ki yedirmem. Zaten dün bir bugün 2 olacak verdim. Daha vermem :/
Araştırma hastanesinde görevli uzman bir Dr önermişti. Buna güvenerek verdim. Zaten sürekli aynı dr'a gidemiyoruz randevu yoğunluğundan ötürü.

Tarhana icin 6 ay biraz erken canım hemde tatlara adapte olmadigindan yemeyebilir 7 8 aydan önce ben vermemistim oğlumda beyaz tarhanayi agzina sürmezdi oğlum koyun yogurduyla vs agır kokanlarida asla yemedi instagramda serpil ana tarhana diye bir abla var tertemiz dogal kendi urunlerini yapar ya ondan alirim ya kendim yaparim az da salca koyardim 1 cay kasigi kadar bildigin yagli balli yapardim yerdi 8 aylikken simdi yemiyorsada zorlama dönem dönem sevdikleri seyleri bile reddediyorlar sonra tekrar yemeye basliyorlar bi ara ara verip sonra tekrar teklif edersin benim oglum kabakli olan hocbiseyi yemezdi eser miktarda olmali vs cesit cesit huyu oluyo bu bebislerin zamanla anliycaksin sende bebisini :) bebe bisküvisi bende vermedim evde kendim yapardım ama pirinç unu için aaa uuu diye tepki verilecek bisey oldugunu dusunmuyorum adi ustunde pirinc unu yani bebeklerin en kolay sindirebildigi sey nesi zararlı olur cocuk olmustur pirinc unu yemekten 10 kilo veya yuksek sınırdadır kilosu tabi vermezsin istege bagli olarak mamalar cokmu güzel icinde ne oldugu belli degil ne olacak pirinc unundan bazi seyler cok abartiliyor 1 koca kase yemiyor ya icine muz koyarsin meyve koyarsin cokda guzel verilir günün tümünü pirinc unuyla gecirttir demiyorlar sonucta afiyetlede yer bu benim sahsi fikrim pirinc unu zararlidir diyen doktorada rastlamadim bazi annelerin kolayina geliyor acikti bebek ver pirinc ununu meyve yok sebze yok bu sekilde olursa isin boyutu farklilasir yoksa arada vermissin nedir yani zararli bir yanı oldugunu dusunmuyorum

Son düzenleme:
Tarhanayi rafa kaldırıyorum o zaman. Oysa çokta güzel tadı var, asla ekşi değil
Elimdeki tarhanayi bitirince serpil anaya bi göz atarım Bebe bisküvisi için hipp'in markası iyi dediler, ama vermeyeceğim bakalım.
Pirinç unu muhallebisini de Dr önerdi, çünkü bebeğim emmiyo zaten, aylardır besin reddi var 20 günde 500 gr vermiş. Belki Dr kilo aldirsim diye önerdi. Hem muhallebi dediğim yağ, şeker ile değildi zaten.Yalnızca su, pirinç unu,ve biraz meyve püresi. Gün içinde 3,4 tatlı kaşığı yemiştir en fazla. Az az veriyorum yine dr tavsiyesi.Vermiş olduğum mamalar dan daha masum geliyo bana.

Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum ziraat mühendisiyim gıda üzerine birçok tez yazdım herşeyde katkı maddesi var akıl alır gibi değil herseye aa uu yapicak olursak kafayi yeriz icerikler berbat en aza indirgeyerek bebişlerimize vereceğiz pirinc unuda bunlardan biridir sürekli öğün yerine kullanılmadıkça bi sıkıntı yaratmaz kof bir besin vitamin mineral bakimindan eksik formül mama yerine gecmemeli diye uyariyorlar elbet arada sirada yemesinin bir zarari yk kanimca ama zararlı oldugunu dusunen vermeyebilir tabiki herkesin kendi tercihi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…