• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Merhaba yanlis anlamayın lütfen beni ama pirinç unu muhallebisi bir bebeğe verilecek sey degil .Eskiden hem cahillik hem fakirlikten dokayi verilmiş hepimize ama ben şahsen kendi adıma asla muhallebi falan bebegime vermem, gene de karar sizin.Bebe bisküvisi icin de ayni şeyleri düşünüyorum.
Benim doktorum organik pirinç unundan muhallebi dedi

Benim doktorum organik pirinç unundan muhallebi dedi
Canim dediğim gibi tercih meselesi ,ben gıda konusunda biraz fazla hassasım ,mesela eve ekmek almam ,kuru fasulye gibi pilavsiz yenmeyen yemekleri basmati pirinci ile yaparim falan .Ha etrafımda bir suru danino ile çocuk büyüten var ,oğlumun arkadaslari neler neler yiyor hicbir şeyde olmuyor.Ben kendimce uyarmak istedim herkesin pek tabiki kendi tercihi.Çünkü benim yöntemim de cok yorucu ve dediğim gibi kısa vadede sorun yaşayan görmedim.Organikte olsa pirinç besleyici bir gıda degil yani kalori dışında .

Kızlar bizim bebek hala ilk aylardaki kakası gibi sıvı yapıyor ve her bezinde kaka var kilo alımı da iyi değil dru bişey yok diyordu değiştirdim yeni dru alerjiden şüphelendi öncesinde bir probiyotik verdi onu deneyelim eğer düzelmezse test yapalım dedi çok can sıkıcı ya

Kızlar bizim bebek hala ilk aylardaki kakası gibi sıvı yapıyor ve her bezinde kaka var kilo alımı da iyi değil dru bişey yok diyordu değiştirdim yeni dru alerjiden şüphelendi öncesinde bir probiyotik verdi onu deneyelim eğer düzelmezse test yapalım dedi çok can sıkıcı ya
Bnm kızımda bazen sıvı yapıyor. Anne sütü alan bebeklerin genelde daha sıvı dışkılaması oluyor. Alerji için cilttede bazı belirtiler oluyor onları takip ettinizmi? Kilo alımı iyi değil derken? Bazen alıyorlar ama bize yeterli gelmiyor😂

Hayırlı cumalar kızlar.
Moralim çok bozuk, ağlıyorum hatta.
Bebeğim 35+5 haftalık doğmuştu,6. Ay da göz doktoruna götürün demişlerdi. Bugün gittk
İleri derecede bozukluk varmış, yaşıtları gibi görmüyormuş yavrum. Başka bir il'e sevk ettiler, üniversitesi Hastanesi'ne. Sürekli gözlük kullanacak bebeğim, kalıcıymış bu durum.
Ne yapacağım bilmiyorumz çok kötüyüm.
Gebelik şekerim vardı diyet +insulin kullaniyodum, her gün kan sulandırıcı iğne yapiyodum kendime. Kan değerlerim düşüktü baygin baygin geziyodum. Çok yorulmustum.
Son günlerde off keşke artık doğsa diyodum.
Sonra erken doğdu bebeğim mecbur sezaryan oldum.Acaba ben bu düşüncelerimle erken doğuma sebep olmuş olabilir miyim😞😭😔
çünkü prematüre bebeklerde sık görülüyormus bu durum. Biraz daha geç doğsa bu durumu yasamayacakti belki de 😢😓😞
Erken doğum yapmış diğer anneler; siz göz muayenesine gittiniz mi?

Son düzenleme:
Benim kızımda halen sıvı kaka yapiyor ama kilo alimi bu ay haric iyiydi ,sadece sıvı kakadan mi suphelendiniz?Genel kilosu düşük mü acaba

Hayırlı cumalar kızlar.
Bebeğim 35+5 haftalık doğmuştu,6. Ay da göz doktoruna götürün demişlerdi. Bugün gittk
İleri derecede bozukluk varmış, yaşıtları gibi görmüyormuş yavrum. Başka bir il'e sevk ettiler, üniversitesi Hastanesi'ne. Sürekli gözlük kullanacak bebeğim, kalıcıymış bu durum.
Gebelik şekerim vardı diyet +insulin kullaniyodum, her gün kan sulandırıcı iğne yapiyodum kendime. Kan değerlerim düşüktü baygin baygin geziyodum. Çok yorulmustum.
Sonra erken doğdu bebeğim mecbur sezaryan oldum.Acaba ben bu düşüncelerimle erken doğuma sebep olmuş olabilir miyim😞😭😔
çünkü prematüre bebeklerde sık görülüyormus bu durum. Biraz daha geç doğsa bu durumu yasamayacakti belki de 😢😓😞
Cok gecmis olsun ,umarım düzelen bir süreç olur

Çarşamba günü ise başlayacağım ama dün arkadaşımla görüştüm daha işe başlamadan mobing başladı.Müdür resmen kurulmuş beni bekliyormuş ,normalde çok çalışkan ve mukemmelliyetciyim zaten yani performansımla ilgili bir sorun yok ama .Hele karisi ev hanimi olan yöneticiler asla halden anlamiyor her seye bir bahane .O kadar canim sıkıldı ki dunden beri kalbim hızlı hızlı atıyor. Ders programını bile asla degistirmeyiz dediler ,cuma günü sabahtan aksama okuldayım, memeler ne olacak bilemiyorum. Yasal hakkim var ama ben 1 ay gec basliycam diye diretmek istemedim.Allah korusun hastalandım,bebek hastalanma bir sey olsa adam ariza çıkarmaya hazir beni bekliyor .Nefret ediyorum, boyle insanlardan

Çarşamba günü ise başlayacağım ama dün arkadaşımla görüştüm daha işe başlamadan mobing başladı.Müdür resmen kurulmuş beni bekliyormuş ,normalde çok çalışkan ve mukemmelliyetciyim zaten yani performansımla ilgili bir sorun yok ama .Hele karisi ev hanimi olan yöneticiler asla halden anlamiyor her seye bir bahane .O kadar canim sıkıldı ki dunden beri kalbim hızlı hızlı atıyor. Ders programını bile asla degistirmeyiz dediler ,cuma günü sabahtan aksama okuldayım, memeler ne olacak bilemiyorum. Yasal hakkim var ama ben 1 ay gec basliycam diye diretmek istemedim.Allah korusun hastalandım,bebek hastalanma bir sey olsa adam ariza çıkarmaya hazir beni bekliyor .Nefret ediyorum, boyle insanlardan
Süt iznini kullanacaksınız yasal hakkınız. Sabahtan akşama kadar çalıştıramazlar. Bende bu hafta başladm.

Süt iznini kullanacaksınız yasal hakkınız. Sabahtan akşama kadar çalıştıramazlar. Bende bu hafta başladm.
Biliyorum ama sene başında başlamadım, simdi bir daha program yapmasınlar haftada bir gün idare edeyim dedim.Bir afralar bir tafraflar ,hepi topu 1 ay izin aldim yani .Bunu zaten ozel hastanede dogum yapan herkes alıyor, bir ay rapor.Ama ben iyi niyet gösterirken idare bana bilenmiş, bilmiyorum çok gerildim .Onlar boyle yaparsa ben de yeni program isterim ,herkes birbirine zıtlaşacak. Sinif öğretmeni olsam falan hani bir nebze anlarim ama lisede branş öğretmeniyim, cok canım sıkıldı

Bnm kızımda bazen sıvı yapıyor. Anne sütü alan bebeklerin genelde daha sıvı dışkılaması oluyor. Alerji için cilttede bazı belirtiler oluyor onları takip ettinizmi? Kilo alımı iyi değil derken? Bazen alıyorlar ama bize yeterli gelmiyor😂
Bir buçuk ayda 300 gram almış ciltte bi sorunu yok normal pişik oluyor arada ama sürekli sümüksü ishal yapması sıkıntı dedi alerji belirtisi dedi emmesi iştahı çok çok iyi maşallah o emmeye şuan 7 kiloya yaklaşması lazımdı
Benim kızımda halen sıvı kaka yapiyor ama kilo alimi bu ay haric iyiydi ,sadece sıvı kakadan mi suphelendiniz?Genel kilosu düşük mü acaba
Genel kilosu da düşükmüş 5250 kilosu doğum kilosu 2750 idi düşük dedi boyu baş çevresi iyi ama kilo düşükmüş y

Biliyorum ama sene başında başlamadım, simdi bir daha program yapmasınlar haftada bir gün idare edeyim dedim.Bir afralar bir tafraflar ,hepi topu 1 ay izin aldim yani .Bunu zaten ozel hastanede dogum yapan herkes alıyor, bir ay rapor.Ama ben iyi niyet gösterirken idare bana bilenmiş, bilmiyorum çok gerildim .Onlar boyle yaparsa ben de yeni program isterim ,herkes birbirine zıtlaşacak. Sinif öğretmeni olsam falan hani bir nebze anlarim ama lisede branş öğretmeniyim, cok canım sıkıldı
İnsanlar çok anlayışsız zaten yasal izin az hatta bence yok bile izin değil bu rapor gibi bişey çünkü yasal doğum izni bitene kadar zaten bebek yenidoğan anne lohusa gibi oluyor tam hah tamam bebeği emzirmeyi uykuyu bi rutine oturttum diyoruz izin bitiyor işe başlayınca da düzenli emziremediğimiz için süt yavaş yavaş azalıyor kimse anneyi düşünmüyor 4 tane doğurun kadınlar iş hayatına atılsın bla bla bla

Bir buçuk ayda 300 gram almış ciltte bi sorunu yok normal pişik oluyor arada ama sürekli sümüksü ishal yapması sıkıntı dedi alerji belirtisi dedi emmesi iştahı çok çok iyi maşallah o emmeye şuan 7 kiloya yaklaşması lazımdı

Genel kilosu da düşükmüş 5250 kilosu doğum kilosu 2750 idi düşük dedi boyu baş çevresi iyi ama kilo düşükmüş y
Alerji düşünmek için yeterlimiyimiş bunlar? Tabi araştırın alerji doktoruna gidersiniz belkide. Anne sütü dışında mama takviyesi yapablrsnz belki günde 1-2 kez. Kilo alımını arttırabilir miniğin.

Kadınların iş hayatında çocuk doğurması demek üstünün çizilmesi demek. Zihniyetini yediklerim hepsi aynı. Sorarsan hep desteklerler. İnsan hayatında kaç kere doğururki ya. Benm emekliliğim 53 yaş görünüyor 22 yaşında başladım. 31 sene emek vereceğim devlet için. Toplasan iki çocuk zor doğururum bu bile tolore edilmiyor canına yandığımın ülkesinde.

Hayırlı cumalar kızlar.
Çok geçmiş olsun canım benim🙏🏻 İnşallah sevk edilen hastanede güzel şeyler duymak nasip olur🙏🏻
Açtığın konuyu gördüm. Z Zynpada ve M Mvikdn diyarbakırda yaşıyor. Sana yardımcı olabilirler belki🌸

Çok geçmiş olsun canım benim🙏🏻 İnşallah sevk edilen hastanede güzel şeyler duymak nasip olur🙏🏻
Açtığın konuyu gördüm. Z Zynpada ve M Mvikdn diyarbakırda yaşıyor. Sana yardımcı olabilirler belki🌸
Çok geçmiş olsun canım🙏🏻 üniversite'de sedat ava ve Uğur keklikçi var benim iyi olarak bildiğim göz doktorları gerçekten alanlarında çok başarılı doktorlar. Uğur hoca yakın zamanda ayrıca kendi muayenesini açtı orada da hasta bakıyor hatta. Özel hastane düşünürseniz batı hastanesinde de selahattin balsak var benim iyi olarak bildiğim Queenpisi Queenpisi

Selam kızlar bizim kızın atağı bitti ama şimdi de başkana bir şey başladı anlamadım. Diş mi çözemedim. Sürekli ama sürekli mızmız uykusu var dalamıyor sabahtan beri bizi mum etti. Zaten elim hala alçıda. Emse ememiyor ağlamaktan. Yat uyu o da yok. Mıy mıy mıy canımdan bezdim bugün. Baybay diye bitkisel bir şurup var ondan 10 damla verdim şimdilik iyiyiz. Hatta hızımı alamadım nurse harveys colex verdim uyudu aman tanrım didim 🤦‍♀️

Hayırlı cumalar kızlar.
Erken doğum yapmış diğer anneler; siz göz muayenesine gittiniz
Evet Diyarbakır dayız, göz konusunda maalesef çok bilgili değilim, buralı olmadığım için.Gözle ilgili de şükür sorun olmadi o yuzden bilgi sahibi değilim ama onun disinda yardimci olabileceğim bir şey olursa seve seve

Back