- 18 Mart 2021
- 3.325
- 3.393
- 83
- 33
Çok iyi anlıyorum sizi çok zor bir durum sorunu bulmaya çalışın belki mamayı beğenmiyor belki biberon başlığından rahatsız onu beğenmiyor farklı seyler denedinizmi kilo aldiran doktor receteli mamalar var bi goturseniz belki onlardan yazar gerci kontrolden geldik demissiniz bisey demedimi yada eds yöntemi falan denenebilirmi acabaDr kontrolünden şimdi geldik, moralim çok bozuk. Ben en azından 300 gr almıştır diyordum ama aksine 300 gr vermiş bebeğim.
Aylardır mama alımını reddediyor, zorla iciriyoruz resmen aç gezmek istiyor.
Tadimlara geçeli bir kaç hafta oluyor, hep iştahsız. Böyle nereye kadar devam edecek bilmiyorum. Çok yoruldum.
Hiç emmedi ki, bir süre sağdım sonra sütüm kesildi yalnızca mama alıyor. Bir çok farklı mama denedik yok hiç birini istemiyor. Gece uykuluyken deniyorum yine almıyor. Raporlu mamayı içiyor bi , onda da sorun çıkarıyor bazen içmiyorÇok iyi anlıyorum sizi çok zor bir durum sorunu bulmaya çalışın belki mamayı beğenmiyor belki biberon başlığından rahatsız onu beğenmiyor farklı seyler denedinizmi kilo aldiran doktor receteli mamalar var bi goturseniz belki onlardan yazar gerci kontrolden geldik demissiniz bisey demedimi yada eds yöntemi falan denenebilirmi acaba
Kimi bebekte böyle iştahsız oluyor canım bazen elden birşey gelmiyor beslemek meşaketli ve zor senin için ama elbet düzelecek sağlıklıysa ve istemiyorsa her yol denendiyse elden fazlası gelmiyor işte uğraşa uğraşa içtiği kadarını içecek artıkHiç emmedi ki, bir süre sağdım sonra sütüm kesildi yalnızca mama alıyor. Bir çok farklı mama denedik yok hiç birini istemiyor. Gece uykuluyken deniyorum yine almıyor. Raporlu mamayı içiyor bi , onda da sorun çıkarıyor bazen içmiyorDr muayene etti hiç bir sorun yok. Kan tahlillerinde de bi sıkıntı yok şükür.
3 farklı biberon var. Yok ben bulamıyorum nedenini
Kiloya çok takıyoruz annesi. Saçma bir takıntımız var hem kilolu çocuk iyi değil diyoruz hem iyi kilo alsın istiyoruz. Sağlığı yerinde olsunda bu ay almazsa önümüzdeki ay alır kilosunu. Hangimiz böyle her ay tartılarak büyüdük? Hangimizin eksikliği var?Hiç emmedi ki, bir süre sağdım sonra sütüm kesildi yalnızca mama alıyor. Bir çok farklı mama denedik yok hiç birini istemiyor. Gece uykuluyken deniyorum yine almıyor. Raporlu mamayı içiyor bi , onda da sorun çıkarıyor bazen içmiyorDr muayene etti hiç bir sorun yok. Kan tahlillerinde de bi sıkıntı yok şükür.
3 farklı biberon var. Yok ben bulamıyorum nedenini
Aynen öyle yapicak başka bir şey kalmadı:/Kimi bebekte böyle iştahsız oluyor canım bazen elden birşey gelmiyor beslemek meşaketli ve zor senin için ama elbet düzelecek sağlıklıysa ve istemiyorsa her yol denendiyse elden fazlası gelmiyor işte uğraşa uğraşa içtiği kadarını içecek artık
Haklısınız aslında. Ama bebeğim sütümü hiç tutmadı ya, iyi beslendiğiinden emin olmayinca daha çok üzülüyorum "sütümü içse böyle olmazdı"diye kendimi yiyip bitiriyorum.Kiloya çok takıyoruz annesi. Saçma bir takıntımız var hem kilolu çocuk iyi değil diyoruz hem iyi kilo alsın istiyoruz. Sağlığı yerinde olsunda bu ay almazsa önümüzdeki ay alır kilosunu. Hangimiz böyle her ay tartılarak büyüdük? Hangimizin eksikliği var?
Valla benmki başta anne sütü aldı üç ay sonra meme reddi vs derken baya saçma bir beslenmesi var şu an. Emmediğinde mamada veriyorm ama yinede çok fazla kilo almıyor demekki o kadar beslenmek istiyor çokta üstelememek lazım eğer sağlık problemi yoksa. Benm bebeğim 4 ay kontrolünde 5800 dü. Doktorumuz minyon bir kızçe olacak çok sağlıklı diyorHaklısınız aslında. Ama bebeğim sütümü hiç tutmadı ya, iyi beslendiğiinden emin olmayinca daha çok üzülüyorum "sütümü içse böyle olmazdı"diye kendimi yiyip bitiriyorum.
Mama içen bebekler hep kilolu olur derlerdi ama asla öyle değilmiş. 5 ay 18 günlük bebeğim 7200 gr
Canim benim bebegimde 5 aylik benimkide 7200 kilosu az değilki öyle bi anlattın çok daha düşük sandım kilosunu gittigimde ebeler masallah diyor sen o 9 10 kiloluklara takilma oglum 6 aylikken 10 kiloydu ayda 4 kilo 200 gram mama yiyordu 1200 gramliklardan 3.5 paket mama gidiyordu basta bende bi bocaladim oğlum 4 5 ay anne sutu mama karisik zar zor ilerledi cunku sonra tamamen mama yedi kizim sadece anne sutu aliyor ama bu seferde surekli acmi doyuyomu aglama krizine girdiginde kesin ac deyip geziyor insan pskolojik olarak yipratici oluyor gercekten oglumun kilosunu dusununce kizim zayif geliyordu ama is oyle degilmis seninde uzulecek bi durumun oldugunu dusunmuyorum kilosu gayet yerinde bence zayif falan da degilHaklısınız aslında. Ama bebeğim sütümü hiç tutmadı ya, iyi beslendiğiinden emin olmayinca daha çok üzülüyorum "sütümü içse böyle olmazdı"diye kendimi yiyip bitiriyorum.
Mama içen bebekler hep kilolu olur derlerdi ama asla öyle değilmiş. 5 ay 18 günlük bebeğim 7200 gr
MasaAllah kızçeyeValla benmki başta anne sütü aldı üç ay sonra meme reddi vs derken baya saçma bir beslenmesi var şu an. Emmediğinde mamada veriyorm ama yinede çok fazla kilo almıyor demekki o kadar beslenmek istiyor çokta üstelememek lazım eğer sağlık problemi yoksa. Benm bebeğim 4 ay kontrolünde 5800 dü. Doktorumuz minyon bir kızçe olacak çok sağlıklı diyoranne sütü alsaydıda bu sefer sütümmü yetmiyor doymuyor kilo almıyor derdnz. Hep takacak bişeymiz var.
7200 gr için iyi mi diyorlarCanim benim bebegimde 5 aylik benimkide 7200 kilosu az değilki öyle bi anlattın çok daha düşük sandım kilosunu gittigimde ebeler masallah diyor sen o 9 10 kiloluklara takilma oglum 6 aylikken 10 kiloydu ayda 4 kilo 200 gram mama yiyordu 1200 gramliklardan 3.5 paket mama gidiyordu basta bende bi bocaladim oğlum 4 5 ay anne sutu mama karisik zar zor ilerledi cunku sonra tamamen mama yedi kizim sadece anne sutu aliyor ama bu seferde surekli acmi doyuyomu aglama krizine girdiginde kesin ac deyip geziyor insan pskolojik olarak yipratici oluyor gercekten oglumun kilosunu dusununce kizim zayif geliyordu ama is oyle degilmis seninde uzulecek bi durumun oldugunu dusunmuyorum kilosu gayet yerinde bence zayif falan da degil
Halt yemiş onlar benim kizimda ayni kiloda hiçde zayif durmuyorlar 7 kiloluk cocuk nekadar zayif durabilirki bakmayin siz onlara benim oglumada obez yapmissin diyorlardi beni elestiriyorlardi ne olsa laf ederler etcek yer bulurlar gercekten hic takmayin cunku takilcsk bi durumu yok bebisin beslenmese bu kiloya gelmezdiMasaAllah kızçeyeartık ustelemeyecegim saldım bugünden sonra.
İlk çocukta maalesef ki tecrubesiz oluyoruz . Etraftan gelen aa bu çocuk çok zayif yemiyo mu laflariyla bu hale geliyoz aslinda.
Tam olarak bunu yaşıyorum
5 saatte falan 130-160 arası değişiyor canımHahahahamerakımdan soruyorum bana hiç emilmemiş memeyi sağmak nasip olmadı kaç saatte cc cikiyor ikisinden toplam
Cok sasirdim vallahi İyi diyorlar evet doğum kilosuda etkiliyor olabilir bilmiyorum 3100 gram dogdu 2950 ye dustu 5 ayda toplam 4 kilo 250 gram almis boyuda 64 cm sizinki daha uzunsa zayif mi gorunuyor acaba bilemedim7200 gr için iyi mi diyorlarbizim ebe bu çocuk zayıf diyor
Bir de üstüne eş akraba bebeğim için bu çocuk hamur gibi yumuşak,uzerinde hiç et yok diyorlar birazda o yüzden taktım galiba.
Benim bebeğimde 1 haftada 1 kg devam sütü aliyodu. Şimdi ise 2 haftadan fazla oldu alalı hâlâ yarısı duruyor . İlk aylar hep 1 kgnim uzerinde aldı kiloyu. O yüzden tuhafıma gitti kilo vermesi. Dr da normal olabiliyo dedi. Ek gidasi oturunca kg alimina devam eder dedi. Bekleyecegiz artik baska yapcak bisi yok gibi.
Çok teşekkür ederim içimi feraha erdirdiniz
Ah ah memede uyurken yaptım ben de bugn kahvaltimi cok tanidik hepimizin yasadiklariSanki ben yazmışım gibiyemeği dışardan söyledim, kız memede uyurken yedim. Memeden ayırdığım an uyanma huysuzluk ağlamalar çığlıklar. Bakalım bugün bizi neler bekliyo uyandığından beri daha uyumadı
Biz daha 2. Dozu yaptırmadık daha doğrusu kontrole gitmedik henüz. İlk dozda bi etki olmamıştı ama. Ben de menenjitten korkuyorum sanırım bizim doktor 5. Ayda başlıyorAh ah memede uyurken yaptım ben de bugn kahvaltimi cok tanidik hepimizin yasadiklaribi yandan yalniz degilim diye seviniyorum.. umarim gecicidir insallah bu huyları kalıcı olarak edinmezler. Bugun rotanin ikinci dozunu olduk biz hysuzluga huysuzluk eklendi umarim senin iyi geçmiştir canim
İnsallah ikincisi de etkilemezBiz daha 2. Dozu yaptırmadık daha doğrusu kontrole gitmedik henüz. İlk dozda bi etki olmamıştı ama. Ben de menenjitten korkuyorum sanırım bizim doktor 5. Ayda başlıyorbi de onun sıkıntısıyla napcaz bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?