• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Sağıp vermek uzun vadede olmuyor zaten. Max 6 ay. Bebek emdiğinde salgılanan hormonlar salgılanmıyor sağınca. Aman kimseyi dinleme annesisin en iyisini sen bilirsin. Geçen hafta bana da memede uyuyo emzik etti çek öyle olunca alışmasın falan dediler. Kızım 10 günde 240 gr aldı onların yüzünden. Şimdi aheste aheste de olsa asla çekmiyorum ve bu yüzden bu hafta daha çok kilo aldı bence.
Onu şimdi bana diyorlar😅 çocuk gözünü kapasın memede henen alalım yatıralım. Bende vermiyorm iyice alıştı seni emzik etti diyorlar.

Meme reddi durumunda bebegi dusta emziriyorlar canim bi denesene. Hatta varsa küvet fln su doldur gir bebisinle emzir. O zaman boyle anne karni hissi vs oluyomus yeniden memeye alisabiliyorlarmis.

Bide tamamen soyun ust kismini iki memenin arasina yatir bebisi. O zaman memelerin kahverengi kisimlarindan bi koku salgilaniyormus bebek anneye mi memeye mi ne daha fazla baglaniyomus emzirme danismani tavsiye etti bunu bana.
Ay onuda yaptırmazlar ki üşüyecek sen usuteceksin diye ,bana kalsa her gün yikayacagim, yikatmiyorlar bile😔yemin ediyorum Şener Şen gibi soyunup atacam kendimi sokaklara.O kadar nefret ettim usuteceksin lafından

Onu şimdi bana diyorlar😅 çocuk gözünü kapasın memede henen alalım yatıralım. Bende vermiyorm iyice alıştı seni emzik etti diyorlar.
Yahu size ne size ne diyeceksin olmayacak.Ela da emmiyor ama cok guzel uyuyor meme de .Emse uyumasına da hic laf etmem vallahi.Ilk 3 gun ben çeksem bile elektrik süpürgesi gibi geri çekiyordu yavrum ,simdi istemiyor

Hakli olarak onlar boyle davraninca insan soguyor degil mi

Bizde de ilk kizimda ilk basta annemler kvler fln hep başımdaydi sonra annem dediki boyle cok kalabalik oluyoruz bi gun ben geleyim bi gun sen gel. Annem geliyodu kv gunlerinde yok gelmiyodu.

Bunda tasindik artik kv ile karsilikli oturuyoruz. Annem kv var diye cok gelmek istemiyor simdi o orda ayip nolur napcam gelip diyordu. Bakti kv gelmiyor annemde uzuldu. Niye seni yalniz bırakıyor ben ona seni emanet ettim diye gelmeye basladi artik annemde.

Ilk gunler biz evde buyuk kizim esim ben kaldik. Buyuk kizim ilgi bekliyor. Esim ve ben geceden uykusuz. Cok zorlandik. Kv 5 gibi gelip aksamlari yemek birakip gidiyodu yarim saat. Kac gundur onuda yapmiyor. Artik annemler ablamlar geliyor beni yalnız birakmamak icin.

Kv boyle yaptikca bende soguyorum gelince yuzune bile bakasim gelmiyo. Hic samimi gelmiyo bana. Ben onun

Canim meme arka planda kaldığı için bunlar oldu ,iyi gibi görünse de benim durum,gene de sizin durum daha iyidir ,bakalım tekrar meme alacak mi Ela üstüne eğilmekten ,zorlamaktan belim ve sırtım inanılmaz ağrıyor. Simdi sabahb9.30 da 10 dakika kadar emdi ondada ne emdi belli değil 🙄duruyor oyle ac ac
Canm emzirme yastigi dene bende e bebekteki tombullardan vardi onlarla asla emziremiyorum cok yuksek geliyo ince normal yastigi bi koyuyorum on numara oluyor

Yahu size ne size ne diyeceksin olmayacak.Ela da emmiyor ama cok guzel uyuyor meme de .Emse uyumasına da hic laf etmem vallahi.Ilk 3 gun ben çeksem bile elektrik süpürgesi gibi geri çekiyordu yavrum ,simdi istemiyor
Seni o kadar iyi anlıyorum ki geçtiğimiz hafta oğlum 60 gr verdi diye doktor biberon başla dedi hemen eşim bunu duyunca çocuğun her ağlamasında sağlığın şutu ver sağ ver diye tepemde dikildi resmen kayınvalide ve annem ayrı gelip emmesine bakıyor yok meme boş yok doymuyor diye laf ediyor.5 gun boyunca dinlemedim onları cok ısrar ettiklerinde toplamda 200 cc vermemisimdir biberon 5 gun içinde
5. Gun doktora gittik ve şükür almaya başlamıştı bu doktor da ilk oğlumun doktoru güvendiğim asla biberon verme dedi gayet güzel beslemişsin boyle devam et dedi odadan çıktım ya üzerimden yük kalktı resmen
Bir gece kayınvalide kaldı bende bebek agliyor geldi yanıma o arada da oğlum sinirden emmekte istemedi bana diyor ki aç memede sut yok ondan emmiyor doymuyor ben iyice stres yaptım gerildim anne sen yat hallederim ben dedim o yattı ben rahatladım ve bebeğimi uyuttum yanı sizin stresinizi bebek hemen alıyor sakin olun odaya girin kulaklarınızı kapatın ve olumlama ile emecek kızım sütüm yetecek onu doyuracak kızım bol bol emecek diye beyninize hukmedin inanın faydasını görürsünüz

Kızlar salı günü doğum yapmıştım doktorum bu salı için beni kontrole çağırdı hastahanede eşim çıkış işlemlerini yaparken de bebeği bir hafta sonra işitme ve göz testi için getirin demiş siz ne zaman goturdunuz yada gotureceksiniz

Ay onuda yaptırmazlar ki üşüyecek sen usuteceksin diye ,bana kalsa her gün yikayacagim, yikatmiyorlar bile😔yemin ediyorum Şener Şen gibi soyunup atacam kendimi sokaklara.O kadar nefret ettim usuteceksin lafından
Seni o kadar iyi anlıyorum ki geçtiğimiz hafta oğlum 60 gr verdi diye doktor biberon başla dedi hemen eşim bunu duyunca çocuğun her ağlamasında sağlığın şutu ver sağ ver diye tepemde dikildi resmen kayınvalide ve annem ayrı gelip emmesine bakıyor yok meme boş yok doymuyor diye laf ediyor.5 gun boyunca dinlemedim onları cok ısrar ettiklerinde toplamda 200 cc vermemisimdir biberon 5 gun içinde
5. Gun doktora gittik ve şükür almaya başlamıştı bu doktor da ilk oğlumun doktoru güvendiğim asla biberon verme dedi gayet güzel beslemişsin boyle devam et dedi odadan çıktım ya üzerimden yük kalktı resmen
Bir gece kayınvalide kaldı bende bebek agliyor geldi yanıma o arada da oğlum sinirden emmekte istemedi bana diyor ki aç memede sut yok ondan emmiyor doymuyor ben iyice stres yaptım gerildim anne sen yat hallederim ben dedim o yattı ben rahatladım ve bebeğimi uyuttum yanı sizin stresinizi bebek hemen alıyor sakin olun odaya girin kulaklarınızı kapatın ve olumlama ile emecek kızım sütüm yetecek onu doyuracak kızım bol bol emecek diye beyninize hukmedin inanın faydasını görürsünüz
Oyyy buralar çok bilmişlerin sinir ettikleriyle dolmuş 😅 kızlar en iyisi herkese kulağı kapatmak. Şu üşütüceksin lafı da beni benden almıştı şuan hava 24 derece hırkamı eksik etmicekmişim sütüm üşürmüş 😂 Allahım sabır ver diyorum geçiyorum boşverin 😅

Oyyy buralar çok bilmişlerin sinir ettikleriyle dolmuş 😅 kızlar en iyisi herkese kulağı kapatmak. Şu üşütüceksin lafı da beni benden almıştı şuan hava 24 derece hırkamı eksik etmicekmişim sütüm üşürmüş 😂 Allahım sabır ver diyorum geçiyorum boşverin 😅
Yangın var diye bağıracağım, annem hırka ve terlik getirdikçe cinnet geçirecek gibi oluyorum.Kayinvalidem olsa çoktan patlamistim valla

Sutun mu usurmus 😂😂 ahaahaha guldum buna 😅😅 iyiymis

Kızlar salı günü doğum yapmıştım doktorum bu salı için beni kontrole çağırdı hastahanede eşim çıkış işlemlerini yaparken de bebeği bir hafta sonra işitme ve göz testi için getirin demiş siz ne zaman goturdunuz yada gotureceksiniz
19. Gün çağırdı bizi

Em gıcık olduğum 🤣 sen üşürsen sütun üşür , bebek hasta olur 🤣🤣 yanıyorum alev alev. Neden corabiñ yok. Yahu yok işte karışmayın

İşitme testini dün yaptırdık canım. 18.güne randevu vermişlerdi.

Yangın var diye bağıracağım, annem hırka ve terlik getirdikçe cinnet geçirecek gibi oluyorum.Kayinvalidem olsa çoktan patlamistim valla
Benim 50 gün oldu bak daha 2 gün önce teyzem ayağından çorabı çıkarma bu bebek belki sen üşüdüğünden gazlı diyor yaa ben üşümüyorum bir kere hem benim lohusalık sürem de geçmiş daha ne kadar çorap giyeceğim bizim buralar yazın 45 dereceye varıyor o zaman da mı çorap giy diyecekler şu an şort atlet takılıyorum evde valla 🤪

Bir de canım meme reddi biberon verdiğinden oluyor benim hem prematüreydi hem sarılık da oldu hem eve çıktıktan sonra gittiğimiz kontrolde kilo almamıştı sen gibi korktum biberona dayandım sonra üşütünce Bigem tekrar yoğunbakıma yattığında düzenli olarak emzirmeye gidiyordum ama 5 dk ya emiyor ya emmiyordu orda süt ısıttırıyordum hemşirelere her yere pompayla gidiyordum sonra o pompanın biberonun temizliği vs zaten uzun vadede olacak iş değil artık bir gün dedim kilo verse en fazla kaç verir sanki memeden emmeyi öğrenecek dedim gak dese meme guk dese meme verdim 2.gün hemen farkı görmeye başladım sonra da çok şükür iyice alıştı uzun uzun emmeye başladı. Yol yakınken biberon işini sonlandır sonra daha zor olur şimdi nerde biberon görsem tüylerim ürperiyor o günlere gidiyorum

Lohusalık bunlar yüzünden oluyo 😂
Sutun mu usurmus 😂😂 ahaahaha guldum buna 😅😅 iyiymis
Sütler de üşür!!! 😂😂😂
Em gıcık olduğum 🤣 sen üşürsen sütun üşür , bebek hasta olur 🤣🤣 yanıyorum alev alev. Neden corabiñ yok. Yahu yok işte karışmayın
Hele emzirirken vücudumdan alev çıkıyo 😂

Bizim isitme testi 3 4 gunluk muaynesinde yapildi gözü genelde 1 aylikken yapiyolar ama benim doktorum ben 3 aylikken yapiyorum dedi 1.5 aylikkende kalca ultrasonu var

Canım biz 4 günlükken gitmiştik kontrole o zaman işitme testi de yapıldı

Yok ben yapamayacağım ya ,yarin bir doula bulayım, pazartesi çağırayım, insallah faydası olur tabi

Canim sen mi almıştın, emzirme desteği?Ne kadar sürdü ve gerçekten ise yaradı mı bir de ne kadar ödediniz acaba Pinky93 Pinky93

Back