• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kurtköy Emsey Hastanesi’nde Canan Yılmaz Torun’a gideceğim çok tavsiye edildi ben de kabul eder diye düşünüyorum ama etmezse şayet bir daha doktor arayışına girmek zor geliyor ☺️
Merhaba beni geçen sene 8aylik hamileyken kabul etti. Kendisi ve ekibi harika asla pisman olmazsiniz

Gece hep mama ile gittik sBah 15 dakika güzel emdi bakalim
Sütü sagiyosun demi yoksa cok uzun sure bebek memeye gelmemis oluyor . Memelerde beyin gibi ihtiyac yok deyip 5 6 7 saatte bir uretmeye basliyor bu seferde cocuk her aciktiginda sut bulamadigi icin kisir bir döngü oluyorsen mamaya yoneldikce sut biter azalir ilk oglumda olan sutlerim cahillikten, doktor sozu dinlemekten gitti hala o doktorun arkasindan guzel söverim 2 mama 1 meme aman sarilik olmasin demisti keske sarilik olsaydi da kendimi o kadar uzup yipratmasaydim neyse moralim bozuldu yine 🙈 sen mutlaka emzirmeye calis olmuyorsa sag canim azalir

Merhaba beni geçen sene 8aylik hamileyken kabul etti. Kendisi ve ekibi harika asla pisman olmazsiniz
Doğumumu Canan hanım yaptırdı beni 28.29.haftalarda kabul etti 38. haftada da doğurdum zaten beni normal doğum konusunda destekledi cesaretlendirdi ve yönlendirdi sayesinde korktuğumdan daha kolay bir doğumum oldu ☺️Bir daha doğurursam yine kendisine giderim 🤍

Sütü sagiyosun demi yoksa cok uzun sure bebek memeye gelmemis oluyor . Memelerde beyin gibi ihtiyac yok deyip 5 6 7 saatte bir uretmeye basliyor bu seferde cocuk her aciktiginda sut bulamadigi icin kisir bir döngü oluyorsen mamaya yoneldikce sut biter azalir ilk oglumda olan sutlerim cahillikten, doktor sozu dinlemekten gitti hala o doktorun arkasindan guzel söverim 2 mama 1 meme aman sarilik olmasin demisti keske sarilik olsaydi da kendimi o kadar uzup yipratmasaydim neyse moralim bozuldu yine 🙈 sen mutlaka emzirmeye calis olmuyorsa sag canim azalir
Sağmıyorum çünkü sütüm zaten cok değil, memeyi ne zaman tutacağı belli olmuyor.O yizden tutunca boş olmasın diyorum

Yine sarilik bakildi bizim. Cuma 14,5tu. Bugun 14e dusmus yarin bi daha gelin dediler. Ay bezdim artik sürekli hastanedeyiz. Dususe gecmesine bile sevinemedim resmen ya delik desik oldu bebem

Yine sarilik bakildi bizim. Cuma 14,5tu. Bugun 14e dusmus yarin bi daha gelin dediler. Ay bezdim artik sürekli hastanedeyiz. Dususe gecmesine bile sevinemedim resmen ya delik desik oldu bebem
Ay sorma ya resmen taburcu olamadık. Ben de simdi meme icin cebellesirken rengi gene sarı geliyor ,korkuyorumda

Kızlar selam ! Miray’ın dün sarılık değeri 17 çıktı şuan acildeyiz doktor tekrar kan aldı , tekrar bakılacak duruma göre fototerapi uygun görülecekmiş hastaneden cıkarken 10.20 flndı ! Suan cok uzgunuz ne yapacagımı bilmiyorum elim ayagıma dolandı 2 maks 3 saatte bır mutlaa emdik ama soyle memeyi cok cok zor alıyo yavrum cok savasıyoruz bazen asla almıyor mecbur bırkac kere kasık bıberon ve bırkac kerede once süt sagıp biberonla kandırıp arkasadından meme vermeye calıstım aktıf emıyo memeyı agzına alabldıltem sonra ama cok agladı dun gece sarılıktan mı aglka krızlerı! Bana bı yardımcı olun ne yapacagız nolıuo bu hastanede kalması mı gerekıyo yatıs dedıklerı ne ?

Kızlar selam ! Miray’ın dün sarılık değeri 17 çıktı şuan acildeyiz doktor tekrar kan aldı , tekrar bakılacak duruma göre fototerapi uygun görülecekmiş hastaneden cıkarken 10.20 flndı ! Suan cok uzgunuz ne yapacagımı bilmiyorum elim ayagıma dolandı 2 maks 3 saatte bır mutlaa emdik ama soyle memeyi cok cok zor alıyo yavrum cok savasıyoruz bazen asla almıyor mecbur bırkac kere kasık bıberon ve bırkac kerede once süt sagıp biberonla kandırıp arkasadından meme vermeye calıstım aktıf emıyo memeyı agzına alabldıltem sonra ama cok agladı dun gece sarılıktan mı aglka krızlerı! Bana bı yardımcı olun ne yapacagız nolıuo bu hastanede kalması mı gerekıyo yatıs dedıklerı ne ?
Çok geçmiş olsun sarılığı olan annelerimiz daha iyi bilgilendirir ama çok yıpratmayın kendinizi bu tarz durumlar çok sık olabiliyor sanırım🙏🏻 İyi olsun mirayımız

Canım yatış olunca ışık tedavisi oluyor sanırım
Çok geçmiş olsum diğer kızlar daha iyi bilir
Hemen düşer inş değeriniz🥲 sende güzel düşün sütün etkilenmesin

Sağmıyorum çünkü sütüm zaten cok değil, memeyi ne zaman tutacağı belli olmuyor.O yizden tutunca boş olmasın diyorum

Bence okadar süre bırakma canım C Carpediem4 in anlattığı sistem çok doğru
Sen sağdıkça yada bebek emdikçe yeni süt üretilecek. Uzun süre duran sütün kaliteside düşer üretimide azalır zamanla, bi şekilde boşalt ki yenisi gelsin. Çektikçe gelir artar inşallah bebiş emdikçe.

Bence okadar süre bırakma canım C Carpediem4 in anlattığı sistem çok doğru
Sen sağdıkça yada bebek emdikçe yeni süt üretilecek. Uzun süre duran sütün kaliteside düşer üretimide azalır zamanla, bi şekilde boşalt ki yenisi gelsin. Çektikçe gelir artar inşallah bebiş emdikçe.
Iste nasil yapacagim kafamda oturtamadim. Emmesinde duzen olmayinca ne zaman hangisini tutacak belli değil o_O

Iste nasil yapacagim kafamda oturtamadim. Emmesinde duzen olmayinca ne zaman hangisini tutacak belli değil o_O
Uykusunda düzen yok mu canım? Uykusuna göre sağım yapabilirsin. Ben öyle yapıyorum hem sürekli mama vermemiş olursun hem de süt artışı devam eder.

Uykusunda düzen yok mu canım? Uykusuna göre sağım yapabilirsin. Ben öyle yapıyorum hem sürekli mama vermemiş olursun hem de süt artışı devam eder.
Yok canim, beslenme düzeni olmayınca uykuda yok

Mesela ben suan emziriyorum 10 dk sonra bitti zannediyorum 5 dakka daha emince tekrar süt iniyor cok cok onuda yutuyor yok diye dusunme sağ ki yenisi üresin bu aralarda artık haraket vermen lazım yoksa napsan artmıyor gidince sütler yada benim öyle oldu bilmiyorum çok ugrastim akli erince memedede cok durmadi bol sutu emip birakti 5.5 ay verebildim bi biberonluk topluyordum veriyordum biberon akisi aradigi icin emmiyorduda oyle oyle derken iyice azaldi bende artik pes etmek durumunda kalmistim ve cok yiprannistim bunda kasik biberon aldim ebeler sut inmezse mama vercez demesine ragmen olsun sarilik gelir yatariz dedim sakin vermeyin dedim deniycem bi gun dedim baktim kolostrum geliyor hic yeltenmedim bile mMaya o geliyosa devamida geliyo ama annelik iste yetmiyo deyip mama verince heleki biberon hatasina dusunce toparlamak cok zor olabiliyo en önemlisi su su su gunde 4 5 litrre iciyorum yiyecekler kalitesini etkiliyor arttirmiyor sivi hariicinde bisey ben ilk 10 gun bagarsagimdaki sikintidan sadece corba ve hosaf yedim sebze puresi bile yoktu ona ragmen oldu süt bosuna su demiyorlarmis diye onemini anlamis oldum

Canım korkma sakın benim ilk oğlum sarılık olmuştu çok korkmustum çok ağlamıştım uyanmiyordu hiç ölü gibi yatıyordu her kafadan bir ses geliyordu su ver diyen mi mama ver diyen mi sari tülbent ört diyenmi ben herkesten birşey duydukca sinirlerim bozulup herkesle kavga ediyordum piskolojim bozulmuştu resmen ama ben kimseyi dinlemedim sürümü sagdim verdim yarım saate bir zorla emzirdim ayağının altını sıkıyordum burnunu sıkıyordum içim acıyordu onu öyle sıkınca ama iyileşmesi lazımdı oğlum iki günde 450 Gr almıştı ve sarılığı bitmişti doktor bile hayret etmisti şimdi kızımda hafif sararma var iki gündür uyanmiyor doktora gitmedik henüz salı kontrol var ben yine oğlumda yaptığım şeyleri yapıyorum sutumu sagip veriyorum üstüne hemen emziriyorum insllah geçip gidecek hepimizin evlatlarına sağlık versin rabbim🤲🤲fototerapiden korkma hiç sadece ışık verecekler sarılığı düşsün diye yeni doğan çoğu bebekde oluyor kötü birşey değil bbebekler sandigimizdan cok güçlü mirayinda bir an önce iylilesecek bakalım salı günü bizimkinde kaç değer çıkacak 😏

Ay sorma ya resmen taburcu olamadık. Ben de simdi meme icin cebellesirken rengi gene sarı geliyor ,korkuyorumda
Gelmez insallah ya oyle olsaydi dr tekrar cagirirdi sizi mutlaka.
Canim sarilik sadece emme kaynakli olmuyor bizim mesela bebekle kan grubumuz farkli o yuzden oldugunu söylüyorlar. Emziremedim sarilik oldu diye dusunme daha bir cok farkli sebebi olabildigi gibi sebepsizde olabiliyormus.

Isik tedavisi goruyor yatinca. Sadece bezle gozune bi bandaj takiliyor bebegin isigin altinda yatiyor. Eger sende yaninda olursan emzirip bezini degistirip isigin altina koyuyorsun bebegi. 1 gecede bile degeri dusuyor hemen. Biz gecen 18 degerle yattik sabaha 11 degerle cikardilar bizi hastaneden.

Normalde sarilik ilk 4 5 gun pik degere ulasip daha sonra dusuyor ama gec sarilik varmis bide buda 10 ve 14. Gunler arasi pik yapip dususe geciyormus. Bizimki ondanmis mesela. 14. Gunumuzden sonra kendiliginden yavasca dususe gecti insallah. Gerci hala kontrole devam ediyoruz. Surekli hastaneye gidip kandan baktiriyoruz ki yukselirse yatiralim diye. Yatistan hic korkma isik alip cikiyosun. Insanin kan verirken surekli cani sıkılıyor uzuluyor ama geciyor. Gececek uzulme. Stres yapmamaya calis sutun etkilenmesin

Bizim yazdıklarımızı hic okumamış miydin canim?Beslenme ile çoğu zaman ilgisi yok sarılığın ben sarilik olana kadar harika emziriyordum Ela yi sonra bozuldu.Ben de A Atalanteda da iki kere hastaneye yattık. 17 de yatması gerekir hastaneye.Yok ağlamasının sarılık ile ilgisi yok ,hatta sarılık yükselince daha çok uyuyorlar.Panik yapma ,doktor ne derse ona göre davran.Bizler de halen tam kurtulamadık maalesef ,Allah beterinden korusun.Ama doktor ne söylerse onu yap.Bazi hafif sariliklarda beslenme gibi ya da koca karı ilaçları gibi şeyler ise yarıyor gibi görünüyor ama bizlerin ki gibi yuksek değerler de dikkatli olmak lazım, ihmale gelmez

Back