Evet cevremdeki insanlarda normal karsiliyor ama drum bi bakalım dedi. Ben çok memnunum kendisinden. Her soruma cevap aldım. Vardır onunda kendine göre bi düşüncesi. Bende mama vermek istemiyorum zaten. Yarın bi gidelim duruma göre bakicam.Benim ilk bebegimde ilk ay 1200 ikincinay 1500 gr alip 3.ayda 500 gr almisti. 3.ayda bebeklerin etrafa ilgileri cok artiyor memede kalmak istemiyor bi de ben o zaman ilk 2 ay surekli memedeydi 3.ay ne oldu emmiyor diye daha cok uzrrine gidince daha kotu oldu meme reddi gibi oldu. Ama bizim doktorumuz normal karsiladi yenidogan degil bunlar hareketleniyor etrafa ilgi artiyor. Bence ek gida icin cok kucukler 100 200 gr eksik aldi diye ek gidaya gecmeyin baska doktor gorusu de alin derim
Bu arada yanlış yazmışım ek gida derken mamadan bahsediyorum. Şuan için hiçbir şey vermiyorum hatta sütüm yeterli olursa 6.ay bittikten sonra vericem ek gidayiBizede doktor 4 ayda 300 ila 700 g arasında alması lazim dedi kızım 400 almış geçen ay 800 almıştı 3 aylıkken..
Gayet normal dedi.. ek gıdayı bende sordum.. anne sütünden hiç bir şey daha iyi olamaz bebek için dedi..
Biliyorsunuz meyve sebzeler zaten hormonlu artık bırakalım bebeklerimiz bu zehirden bi müddet daha uzak dursun zaten hayati boyunca hormonlu beslenecek yavrular.. bence ilk 6 ay sadece anne sütü doktorum da öyle diyor..
Bu arada yanlış yazmışım ek gida derken mamadan bahsediyorum. Şuan için hiçbir şey vermiyorum hatta sütüm yeterli olursa 6.ay bittikten sonra vericem ek gidayi
Valla beni mahvetti mahvetti belim koptu artik kucakta tasimaktan surekli mizir mizir kanguru almıştım onu taktim dışarda parkta bi banktw oturuyorum su an onun içinde uyudu cok yorgunumKızlar benim kızım şiddetli ağlayarak uyanıyor atak dönemin de olduğu için mi böyle huysuz acaba bide sürekli kucak istiyor sizde durumlar nasıl ataklılar
Aynı durumdayım o kadar yorgunum ki gece ağladığını duyup yerimden kalkamıyorum aşırı huysuz yaa sanki kızım gitti başka bebek geldi.. bian önce bitsin bu atak bizim daha 19 gün varmış bitmesine..Valla beni mahvetti mahvetti belim koptu artik kucakta tasimaktan surekli mizir mizir kanguru almıştım onu taktim dışarda parkta bi banktw oturuyorum su an onun içinde uyudu cok yorgunum
Ah ah hepimiz ayni durumdayız hepsi kurulu saat gibi ayni anda ayni seyleri yasiyor ne garip.. En sancili atak diyorlardi dogruymusAynı durumdayım o kadar yorgunum ki gece ağladığını duyup yerimden kalkamıyorum aşırı huysuz yaa sanki kızım gitti başka bebek geldi.. bian önce bitsin bu atak bizim daha 19 gün varmış bitmesine..
Biz de atak dayız canım aynı durum uyumak istemiyorKızlar benim kızım şiddetli ağlayarak uyanıyor atak dönemin de olduğu için mi böyle huysuz acaba bide sürekli kucak istiyor sizde durumlar nasıl ataklılar
Oglum 5 yasini bitirecek esimle ayni yatakta yatamayali yıllar oldu kendi odasinda yatiyordu alistirmistik 3 ay yattı videodan korkmus gene yanimiza geldi esim yine oturma odasindaki meshur koltuguna yol aldi bebek oglum ve ben yatak odasindayiz ne munasebet o rahat edecek diye siz bebekle rezil oluyosunuz tutulsun tutula tutula alisir annesinede gitmesin evinde dursunValla bizde aynı durumdayız. Kızım çok huysuz. Uyutması bir dert hele uyanması. 1 saat çığlık çığlığa ağlıyor. Sürekli kalk pışpışla susuturmaya çalış derken zorlandım. 3/4 gündür yanıma alıyorum. Ağlayacak gibi olunca meme vermiyorum sırtını sıvazlıyorum yattığımız yerde duruyor. Eşimi salona yollamıştık. Dün geldi. Beli tutuluyormuş. Sabaha kadar yatamadım çocuk sıkılmasın diye. Ona geniş olsun diye ikimiz tek kişilik yere sıkıştık. Başım tüm gün ağırdı. Şimdide olmadı kızla ben mi salonda yatalım diye duygu sömürüsü yapıyorum. Eşimi ya salona ya annesigile (bekar yatağına) postalamam lazım. 3 kişi sığmıyoruz. Kuzumla ikimiz tam sığıyoruz yatağa
Bebekler hareket etmeyi çok sever. Bunu hareketsiz kaldıklarında nasıl sinirlendiklerini gözlemleyerek anlayabiliyoruz. Çoğu ebeveyn çocuklarının hareketli olmasına yardımcı olmak düşüncesiyle onları erken yaşlarda destekleyerek oturur pozisyona getirirler. Fakat tüm bu iyi niyetlerine rağmen bu durum bebeği hareketliliğe giden yolda yavaşlatabilir. Oturmak onların kaslarını kuvvetlendirmek ve böylece sürünerek ilerlemelerini sağlamak yerine, ters etki yaratır. Hareket için ihtiyaç duyulan kasların kuvvetlenmesini engeller.Oturma ile boy uzamasının nasıl bi bağlantısı var
Bebekler hareket etmeyi çok sever. Bunu hareketsiz kaldıklarında nasıl sinirlendiklerini gözlemleyerek anlayabiliyoruz. Çoğu ebeveyn çocuklarının hareketli olmasına yardımcı olmak düşüncesiyle onları erken yaşlarda destekleyerek oturur pozisyona getirirler. Fakat tüm bu iyi niyetlerine rağmen bu durum bebeği hareketliliğe giden yolda yavaşlatabilir. Oturmak onların kaslarını kuvvetlendirmek ve böylece sürünerek ilerlemelerini sağlamak yerine, ters etki yaratır. Hareket için ihtiyaç duyulan kasların kuvvetlenmesini engeller.
Allah yardımcın olsun cnm kırklı ıken oyle sorunlarımız oldu fakat suan coook ıyiyız masallah dıyelımHerkes ayni durumda sanirim , gunduz bizimkide surekli mızır mızır . Gece uykusuna cok direniyor bu aksam gec uyudu, gece zaten cok sık uyaniyordu , dun gece her uyanisinda esime yazdim en uzun uykum 1 kere 1.5 saatbu ataklardan etkilenmeyen bebede yok sanirim hepimizi yıkıp gecti ataklar
Valla bizde aynı durumdayız. Kızım çok huysuz. Uyutması bir dert hele uyanması. 1 saat çığlık çığlığa ağlıyor. Sürekli kalk pışpışla susuturmaya çalış derken zorlandım. 3/4 gündür yanıma alıyorum. Ağlayacak gibi olunca meme vermiyorum sırtını sıvazlıyorum yattığımız yerde duruyor. Eşimi salona yollamıştık. Dün geldi. Beli tutuluyormuş. Sabaha kadar yatamadım çocuk sıkılmasın diye. Ona geniş olsun diye ikimiz tek kişilik yere sıkıştık. Başım tüm gün ağırdı. Şimdide olmadı kızla ben mi salonda yatalım diye duygu sömürüsü yapıyorum. Eşimi ya salona ya annesigile (bekar yatağına) postalamam lazım. 3 kişi sığmıyoruz. Kuzumla ikimiz tam sığıyoruz yatağa
Doğumdan beri hiç ayrı yatmadık eşimle. Zaten adamı görmüyorum altıda geliyor bebiş sekzde ben onda yatıyorm. Bi de yatakları ayırsak evlilik eldennn gidiiiyeeeeaaaah.Oglum 5 yasini bitirecek esimle ayni yatakta yatamayali yıllar oldu kendi odasinda yatiyordu alistirmistik 3 ay yattı videodan korkmus gene yanimiza geldi esim yine oturma odasindaki meshur koltuguna yol aldi bebek oglum ve ben yatak odasindayiz ne munasebet o rahat edecek diye siz bebekle rezil oluyosunuz tutulsun tutula tutula alisir annesinede gitmesin evinde dursun
Bende oglumda 2.5 sene esimle yatmistim ama oglum yanimizda yatmak icin kendini yirtiyodu aldim yataga sonra 3müz sığamadık sığamayınca gitmek zorunda kaldı tam odasinda yatiyor artik derken korkunc bi video izleyip pskolojis bozulms geri geldi yanima adam yine postaDoğumdan beri hiç ayrı yatmadık eşimle. Zaten adamı görmüyorum altıda geliyor bebiş sekzde ben onda yatıyorm. Bi de yatakları ayırsak evlilik eldennn gidiiiyeeeeaaaah.bari emzirmeye uyandığında suratını görüyorm. Bi de bebiş ağlarsa fln yardım ediyor arada.
Biz psikologların önerisi bi yaşından sonra yatakları ayırın. Başkasına söylerken çok kolaymış bakalım ben nasıl ayırcam ilerde yataklarıBende oglumda 2.5 sene esimle yatmistim ama oglum yanimizda yatmak icin kendini yirtiyodu aldim yataga sonra 3müz sığamadık sığamayınca gitmek zorunda kaldı tam odasinda yatiyor artik derken korkunc bi video izleyip pskolojis bozulms geri geldi yanima adam yine posta
Bende hep özverili olmustum 2.5 sene yanimizda yatmadi ama ayni odadaydik akli erince konusmaya basliyor yalvariyor insan kiyamiyor ben kiyamadim bilmiyorum sarilcam uyucam annecim lutfen annecim falan diyordu gozler dolu dolu boynuma sariliyordu vicdanm elvermedi dha kucukken odasini ayirabilmek daha dgrudur blki bn yapamadimBiz psikologların önerisi bi yaşından sonra yatakları ayırın. Başkasına söylerken çok kolaymış bakalım ben nasıl ayırcam ilerde yataklarıanalııııq.
Benım de 6 yasındakı kızım hepp bızımle bırlıkte yatıyoBende hep özverili olmustum 2.5 sene yanimizda yatmadi ama ayni odadaydik akli erince konusmaya basliyor yalvariyor insan kiyamiyor ben kiyamadim bilmiyorum sarilcam uyucam annecim lutfen annecim falan diyordu gozler dolu dolu boynuma sariliyordu vicdanm elvermedi dha kucukken odasini ayirabilmek daha dgrudur blki bn yapamadim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?