• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Canim bak bunu dun dilruba hanim paylasmisti bayan cok zor durumda sanirim ben tum yenidoganlari kutuya attim elimde yok ama ileriki dinemleri gondericem bayana yardim etmek isteyen olursa da bi iletisime gecsin olmadi sevaptir

Kuzum ben yurt dışında yasıyorum burdan göndermek nasıl olur bilmiyorum keske yardım edebilsem.. tskler

Kızlar bende yardım yerine vereyim madem çünkü satılmadı cok uzun zamandır koydum gitmedi almadı kimse bide etiketi üzerinde yaa yeni hiç giyilmedi.
Sağlık olsun napalim..

Kuzum ben yurt dışında yasıyorum burdan göndermek nasıl olur bilmiyorum keske yardım edebilsem.. tskler
Geçenlerde bu siteden biri de bana yazmıştı erkek kıyafeti lazım diye 31 haftalık hamile şuan ben yardımcı olamadım ama ihtiyacı olan birine ver bari canım

Kızlar bende en güzel süt üretimi hurma ve balık yediğim zaman oluyor..
Hurmanın içine de ceviz koyuyorum..
Ama balık yedigim zaman aşırı süt oluyor..
Deneyin mutlaka..
Canim ozellikle bir balik cesidi varmi yoksa genel olarak balık yiyince mi artiyor 😁 yemisken fayda edeni yiyelim bari 😁

Doğumdan beri hiç ayrı yatmadık eşimle. Zaten adamı görmüyorum altıda geliyor bebiş sekzde ben onda yatıyorm. Bi de yatakları ayırsak evlilik eldennn gidiiiyeeeeaaaah.😆 bari emzirmeye uyandığında suratını görüyorm. Bi de bebiş ağlarsa fln yardım ediyor arada.
Bizimde evlilikte tek ortak noktamız o rahat etsin de oldu şu an, kendimizden geçtik 😂

Oglum 5 yasini bitirecek esimle ayni yatakta yatamayali yıllar oldu kendi odasinda yatiyordu alistirmistik 3 ay yattı videodan korkmus gene yanimiza geldi esim yine oturma odasindaki meshur koltuguna yol aldi bebek oglum ve ben yatak odasindayiz ne munasebet o rahat edecek diye siz bebekle rezil oluyosunuz tutulsun tutula tutula alisir annesinede gitmesin evinde dursun 😂
Yaaa minnoş. Acaba annesiyle bebiş baş başa napıyorlar diye merak mı ediyor 😍😍

Canım benim umutsuz olmakta haklısın ben de 2 yılı geçmişti gebelik kısmet oldu ama tedavi sonrasında kendiliğinden daha kolay hamile kalan çok kişi var☺️ Ya da ilk çocuğu çok zor olan ama 2. daha kolay olanlar. Onlardan oluruz belki belli mi olur🥰
Ben çok sevdiklerimi saklayacağım. Bazılarını dolap uygulamasından satmayı düşünüyorum.
Benim onlardan birisi başarısız tüp bebek denemeleri sonrası doktorumun ara verelim biraz dinlen sonra başka tedavilere bakacağız deyi gönderdiği ay ilki kendiliğinden oldu ikincisi de ilki bir yaşındayken kendiliğinden oldu kıyafetlerini elden çıkartmamıştım ilaç gb geldiler çok az aldım bence elden çıkartma en azından bir kısmını koy dursun özellikle yeni doğanları

1 haftadır gerçekten çıl-dı-ra-ca-ğım! Gündüz mız mız ırın kırın emiyor gece uykusuna çok aşırı direniyor bide dönmeyi öğrendi ayağımda sallarken atıveriyor kendini normale döneceğimize normallikten tamamen çıktık önce ki halini arar oldum. Resmen bambaşka bir bebek oldu ayaktayız şu an uyumuyor konuşuyor kendi kendine gözlerim kapanıyor benim 😒

Kızlar benim kızım şiddetli ağlayarak uyanıyor atak dönemin de olduğu için mi böyle huysuz acaba bide sürekli kucak istiyor sizde durumlar nasıl ataklılar🙄
Aynisi canim sanki cani yanmis gibi kiyameti kopariyor surekli kucakta etrafa bakmak istiyor belim kolum bacaklarim mahvoldu

1 haftadır gerçekten çıl-dı-ra-ca-ğım! Gündüz mız mız ırın kırın emiyor gece uykusuna çok aşırı direniyor bide dönmeyi öğrendi ayağımda sallarken atıveriyor kendini normale döneceğimize normallikten tamamen çıktık önce ki halini arar oldum. Resmen bambaşka bir bebek oldu ayaktayız şu an uyumuyor konuşuyor kendi kendine gözlerim kapanıyor benim 😒
Gece uykusuna bizimki de direniyor uyuturken biranda konusmaya basliyor cok komik emziriyorum o sirada memeyi tekrar veriyorum agzinda memeyle konusuyor emiyor tekrar konusuyor hayatimda daha komigini hic gormedim😂😂

Canim siz ne yaptiniz bebisi tekrar tarttirdiniz mi , ne dedi doktor
Doktora değilde, sağlık ocağına gidicez. Aşı olacak o zaman tartılıyor. Ama şu an 3 saatte bir emziriyorum. Kilo aldı. Evde beraber tartılıyoruz da :)
Benim doktorum 100 Gr dahi alsa anne sütüyle devam etmek istiyor. Kızım iyice memeden soğumasın diye çok ısrar etmiyordum, ondan biraz kilo alımı yavaşlamıştı galiba. Bu arada biz şükürler olsun kabızlığı atlattık. Rota aşısının 5. Günü yaptı, sonra 2. Kez 4 gün sonra yaptı, ondan beridir de günde bir kez kendi kendine yapıyor :) sizde çözdünüz sanırım. Ayyy 3 ay ne çektik

Doktora değilde, sağlık ocağına gidicez. Aşı olacak o zaman tartılıyor. Ama şu an 3 saatte bir emziriyorum. Kilo aldı. Evde beraber tartılıyoruz da :)
Benim doktorum 100 Gr dahi alsa anne sütüyle devam etmek istiyor. Kızım iyice memeden soğumasın diye çok ısrar etmiyordum, ondan biraz kilo alımı yavaşlamıştı galiba. Bu arada biz şükürler olsun kabızlığı atlattık. Rota aşısının 5. Günü yaptı, sonra 2. Kez 4 gün sonra yaptı, ondan beridir de günde bir kez kendi kendine yapıyor :) sizde çözdünüz sanırım. Ayyy 3 ay ne çektik
Bende evde beraber tartilip takip ediyorum 😁 canim zaten bebeler bi degisik bi anda aliyorlar sanki gramlari ,4 5 gun bebe zayifladi gibi geliyor sonra yine gozume normal geliyor 😁 aynen artik bu ayda 300 gr bile normal oldugu icin 6.aya kadar idare etsinler. Bebelerde hakli dıs dunya cok renkli hareketli memede pek zaman gecirmek istemiyorlar 😂
Ahh sorma valla yaaa bizimkiler gaz kaka sorunu 😁 cok sukur canim bizi rota etkilemedi 1.5 aydir kendi kendine yapiyor bazen her gun bazen 2 3 gunde bir ama hic mudahaleye gerek yok 🤲 resmen evde dans ediyorduk bebe kaka yapinca 😂

Bizde her aşı sonrası geri gidiyoruz tam 2 haftaya kendini toparlıyor bi daha aşı..
Bizde aşı günü isal oluyor sonraki 3 gün kaka yapmıyor sonra başlıyor kabız olmaya.. hep aşı yüzünden yoksa anne sütü ile kabız olamaz bebekler normalde..
Son 6 ay aşısı kaldı artık digerleri 1 yas ve 1 buçuk yaş çok var onlara..

Kızlar dogumdan beri bebegimin sol göz kapağı ara ara kızarıyor hep aynı yer neden acaba? Sizde de oluyor mu?

Bizde her aşı sonrası geri gidiyoruz tam 2 haftaya kendini toparlıyor bi daha aşı..
Bizde aşı günü isal oluyor sonraki 3 gün kaka yapmıyor sonra başlıyor kabız olmaya.. hep aşı yüzünden yoksa anne sütü ile kabız olamaz bebekler normalde..
Son 6 ay aşısı kaldı artık digerleri 1 yas ve 1 buçuk yaş çok var onlara..
Issız orada menejit aşıları yapılıyor mu ? Bizim aşı huysuzluğumuz iki gün falan sürerdi. Geçen belki bexsero yaptırdık. O bayağı hırpaladı kızımı. 3 gün boyunca ateşi oldu. Enjeksiyon yeri de kızardı ağrı yaptı. Bir iki hafta çektik o huzursuzluğu. Acaba erken mi başladık diye tereddütte kaldım. Bexsero yaptıran anneler 2 dozu için ne düşünüyorsunuz. Ben korktum vallahi.

Kızlar ilk başlarda sağdığım sütleri kullanma yöntemi buldum. Kızıma süt banyosu yaptırıyorum küvetin içine atıyorum bir tablet. :) Üç gündür yapıyorum alerji kızarıklık falan olmadı. Cildi güzelleşir inşallah. :)

Bende evde beraber tartilip takip ediyorum 😁 canim zaten bebeler bi degisik bi anda aliyorlar sanki gramlari ,4 5 gun bebe zayifladi gibi geliyor sonra yine gozume normal geliyor 😁 aynen artik bu ayda 300 gr bile normal oldugu icin 6.aya kadar idare etsinler. Bebelerde hakli dıs dunya cok renkli hareketli memede pek zaman gecirmek istemiyorlar 😂
Ahh sorma valla yaaa bizimkiler gaz kaka sorunu 😁 cok sukur canim bizi rota etkilemedi 1.5 aydir kendi kendine yapiyor bazen her gun bazen 2 3 gunde bir ama hic mudahaleye gerek yok 🤲 resmen evde dans ediyorduk bebe kaka yapinca 😂
Yaklaşık 20 gündür kendisi yapıyor. Hala babası molalarında her aradığında soruyor, eve gelir gelmez de ilk sorduğu şey çocuk kakasını yaptı mı. 😂😂 İlk zamanlar fotoğrafını çekip atıyordum 😂😂😂😂 hahahahahah o konuyu çözdüğümüz için inanılmaz mesuduz 😂😂
Hatta ileride kızıma göstermek için ekran fotoğraflarını aldım konuşmalarımızın. Konuşma aynen şöyle. Babasına kakalı bezi atmışım. Babası
- Yaa ne de güzel yapmış 😍 kendisi mi yaptı tamamen
- Evet babası kendisi yapmış.
- Oy maşallah, bravo yağmuşuma Allah'ım nazarlardan saklasın. Akşama kendime baklava alıcam sanada yaş pasta alayım mı....
Annenle baban kendi başına yaptığın kakanı baklava ve yaş pasta yiyerek kutladı kızım hahahahahah 😂😂😂😂😂

Son düzenleme:
Back