• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Kızlar kanguru sling kullandınıx mı ? Kullanıyor musunux ? Kızım 5 dk bile durmuyor içinde yüzü hep dışarı dönük olsun istiyor doğdugundan beri böyle etrafa bakmak istiyor hep çok meraklı😅. Dışa dönük şekilde de zararlı diye okudum ne yapsam bilemedim ama kucağımda etrafı gezdirmekten kolum belim gitti😅
Ben sling kullaniyorum arada. Kizim cok seviyor temasta olmayi. Ama hava cok sicak. Cok fena oluyor. Ona da kendime de acıyorum. Disarda hep bebek arabasi kullaniyoruz o yuzden. Sling arada evde kullandik. Gecen gun, antik kent gezdik, doga yürüyüşü falan yaptik, bebek arabasi kullanilmaz diye slingle esim taşıdı kizimi. Hic sesi cikmadi. Seviyor ama yazik cok terleniyor öyle. Havalar serinlesin daha sık kullanırım insallah. Ama kanguru qlicam. Zor geldi sling baglamak

Bizimde drumuz destekli 5. Ay desteksiz alti yedi aydan itibaren oturur diyorlar
Arada tabiki de oturtuyorum ama maks bes dk
Ama dier bebislerimde yasitlarina gore daha uzunlar
Erken oturtmamanin etkisi oldugunu dusunuyorum
Oyuzden oturtmuyorum
Yoksa bana da zor oluyo🥹
Oturma ile boy uzamasının nasıl bi bağlantısı var

C Carpediem4 benim kızım 3 aylık oldu. Kucakta emzirme pozisyonuna alıyorum ya. Nefret ediyor emzirecek sanıyor. Babasında duruyor bende durmuyor. Çığlık çığlığa böyle ilk iki ay gayet kucakta emmişti. Geçen de 15 günde 170 Gr alınca keyfine bırakmamaya karar verdim. İkimizde uzanıyoruz oynuyoruz aynaya bakıyoruz falan, yoruluyor. Bir süre emzik veriyorum. Sonra memeyi tıkıyorum ağzına. Az emiyor ıh mıh diyince çıkarıyorum emzik oynama sonra tekrar veriyorum. İkimizde yatıyoruz anca öyle emiyor.
Ama şöyle bir zorluğu var. Dün misafirliğe gittim. Ağlıyor emmiyor. En son ev sahibinden rüca ettim yataklarına ikimizde yan yana uzandık öyle emdi. 😂😂
Kadında şaşırdı ilginçmiş dedi.

C Carpediem4 benim kızım 3 aylık oldu. Kucakta emzirme pozisyonuna alıyorum ya. Nefret ediyor emzirecek sanıyor. Babasında duruyor bende durmuyor. Çığlık çığlığa böyle ilk iki ay gayet kucakta emmişti. Geçen de 15 günde 170 Gr alınca keyfine bırakmamaya karar verdim. İkimizde uzanıyoruz oynuyoruz aynaya bakıyoruz falan, yoruluyor. Bir süre emzik veriyorum. Sonra memeyi tıkıyorum ağzına. Az emiyor ıh mıh diyince çıkarıyorum emzik oynama sonra tekrar veriyorum. İkimizde yatıyoruz anca öyle emiyor.
Ama şöyle bir zorluğu var. Dün misafirliğe gittim. Ağlıyor emmiyor. En son ev sahibinden rüca ettim yataklarına ikimizde yan yana uzandık öyle emdi. 😂😂

Kadına deseydinki canım bizde çareler tükenmez 🤣🤣
Anne olmak böyle bişey işte..
Canları sağ olsun 🤲

C Carpediem4 meme reddi için çok elverişli aylar ne yazıkki 🫠 biZde yaşadık sonra geçti şimdi ara ara yine red yaşıyoeuz. İlk emme sürelerini açmak gerekiyor keyfi yerindeyken oyundayken emmek istemiyor. Uykuya geçerken yada uykudan uyanacak gibi olduğunda emziriyorum o zaman emiyor. Bazende gulrecelim gulrecelim gibi yatarak emişiyoeuz mızlarsa emzik veriyorm sonra yine meme. Bu şekilde götürüyoruz bizde.

Hahahah anlattiklarinizin aynisi bizde sag meme icin gecerli digerini her turlu emiyor ama sag keyfi gelecek yatacak gezerek emecek vs uykuluysa her pozisyonda emyor şu 3 4 gundur baya zor gecti ama bugun duzeldik baya sukur gelip gecici bisey demekki

C Carpediem4 meme reddi için çok elverişli aylar ne yazıkki 🫠 biZde yaşadık sonra geçti şimdi ara ara yine red yaşıyoeuz. İlk emme sürelerini açmak gerekiyor keyfi yerindeyken oyundayken emmek istemiyor. Uykuya geçerken yada uykudan uyanacak gibi olduğunda emziriyorum o zaman emiyor. Bazende gulrecelim gulrecelim gibi yatarak emişiyoeuz mızlarsa emzik veriyorm sonra yine meme. Bu şekilde götürüyoruz bizde.
Aynindediginiz modlarda takiliyoruz solda sknti yok bizde emiyor ama sag meme sorunsal yani bgun emzirme surelerini uzattim yuzde 80 rahatlama oldu kabul ediyor gelip gecici demekki canim

Benimkide az önce ağladı bir türlü emziremedim yatağa uzandım memeyi aldığı gibi gözünü kapasi uyudu

Kızlar 4 ay için 60 cm 6 kg az mı sizce?
Bebeğin kaç kilo doğduğuna bağlı aslında. Benim bebis her ay 1200 gr civarı alıyordu bu ay 500 gr almış sadece dr az dedi ama normalde 3. Ay için 500 gr yeterli. Benimki birden yariya düşünce tabikide dr kabul etmedi 1 hafta sonra tekrar gel dedi bende yine sağıp vermeye başladım. Yani demem o ki bu çok kişiye özel bişey. 2.500 kilolarda dogduysa normal bence

Bebeğin kaç kilo doğduğuna bağlı aslında. Benim bebis her ay 1200 gr civarı alıyordu bu ay 500 gr almış sadece dr az dedi ama normalde 3. Ay için 500 gr yeterli. Benimki birden yariya düşünce tabikide dr kabul etmedi 1 hafta sonra tekrar gel dedi bende yine sağıp vermeye başladım. Yani demem o ki bu çok kişiye özel bişey. 2.500 kilolarda dogduysa normal bence

3300 g doğdu kızım ve 49 cm di..
Şuan 6000 g 60 cm..
Bu ay 400 g almış acaba doymuyormu diye çok tedirgin oldum..
Doktor 4 ay için 400 gram iyi dedi.
Sadece anne sütü alıyor..

Şuan 6000 g 60 cm..
Hmm o zaman bilemedim ama dr daha iyi bilir tabi. Benimkisi haftaya tekrar gel yetersizse ek gidaya geçicez dedi. Eğer evde pompan varsa ve biberon aliyorsa bebegin ben sagarak vermeni öneririm. Bir ay sagmadan verdim sadece 500 gr almış. Bide sağmak sutu arttiriyor. Kaç saatte bir emziriyorsun?

Hmm o zaman bilemedim ama dr daha iyi bilir tabi. Benimkisi haftaya tekrar gel yetersizse ek gidaya geçicez dedi. Eğer evde pompan varsa ve biberon aliyorsa bebegin ben sagarak vermeni öneririm. Bir ay sagmadan verdim sadece 500 gr almış. Bide sağmak sutu arttiriyor. Kaç saatte bir emziriyorsun?

3 saate bir emziriyorum ama bu ay çok emmek istemedi ağzında tutuyor yada uyuyor.. benim kızım bir ay böyle oluyor sonraki ay katlıyor ilginç bir şekilde 😂

Şuan 6000 g 60 cm..
Hmm o zaman bilemedim ama dr daha iyi bilir tabi. Benimkisi haftaya tekrar gel yetersizse ek gidaya geçicez dedi. Eğer evde pompan varsa ve biberon aliyorsa bebegin ben sagarak vermeni öneririm. Bir ay sagmadan verdim sadece 500 gr almış. Bide sağmak sutu arttiriyor. Kaç saatte bir emziriyorsun
3 saate bir emziriyorum ama bu ay çok emmek istemedi ağzında tutuyor yada uyuyor.. benim kızım bir ay böyle oluyor sonraki ay katlıyor ilginç bir şekilde 😂
Evet diyorum ya kişiye özel bişey. Benimkide gecen ay çok emmedi ama şimdi maşallahı var. Sen o zaman sütün azaliyo mu onu takip et sadece. Ben ebebekteki malt içeceklerden içiyorum onu öneririm. Acayip süt yapiyo bide kırmızı et

Kızlar 4 ay için 60 cm 6 kg az mı sizce?
Bebekten bebeğe göre değişiyor canım. En doğrusunu takip ettiği doktoru bilir. Bebeklerin aylık alması gereken kiloda bile doktorlar birlik olamıyor hepsi farklı şey söylüyor. Her bebeğin yapısıda bir değil zaten.

Ilk başlarda yapıyordum canım şuan ya elimi tutarak uyuyor dalınca bırakıyor yada hiç tutmadan kendi kendine uyuyor..
Ama benim kızımın doğduğundan beri uyku arkadaşı var ona alıştırdım onunla uyuyor.. bu şekilde kendini yalnız hissetmiyor..
Mesela uyku arkadaşını vermedimmi ona bakiyo kafasını çeviriyor bunu istiyorum der gibi.. 😍
Uyku arkadasını nasıl alıştırdın canım ?

Benim ilk bebegimde ilk ay 1200 ikincinay 1500 gr alip 3.ayda 500 gr almisti. 3.ayda bebeklerin etrafa ilgileri cok artiyor memede kalmak istemiyor bi de ben o zaman ilk 2 ay surekli memedeydi 3.ay ne oldu emmiyor diye daha cok uzrrine gidince daha kotu oldu meme reddi gibi oldu. Ama bizim doktorumuz normal karsiladi yenidogan degil bunlar hareketleniyor etrafa ilgi artiyor. Bence ek gida icin cok kucukler 100 200 gr eksik aldi diye ek gidaya gecmeyin baska doktor gorusu de alin derim

Benim ilk bebegimde ilk ay 1200 ikincinay 1500 gr alip 3.ayda 500 gr almisti. 3.ayda bebeklerin etrafa ilgileri cok artiyor memede kalmak istemiyor bi de ben o zaman ilk 2 ay surekli memedeydi 3.ay ne oldu emmiyor diye daha cok uzrrine gidince daha kotu oldu meme reddi gibi oldu. Ama bizim doktorumuz normal karsiladi yenidogan degil bunlar hareketleniyor etrafa ilgi artiyor. Bence ek gida icin cok kucukler 100 200 gr eksik aldi diye ek gidaya gecmeyin baska doktor gorusu de alin derim

Bizede doktor 4 ayda 300 ila 700 g arasında alması lazim dedi kızım 400 almış geçen ay 800 almıştı 3 aylıkken..
Gayet normal dedi.. ek gıdayı bende sordum.. anne sütünden hiç bir şey daha iyi olamaz bebek için dedi..
Biliyorsunuz meyve sebzeler zaten hormonlu artık bırakalım bebeklerimiz bu zehirden bi müddet daha uzak dursun zaten hayati boyunca hormonlu beslenecek yavrular.. bence ilk 6 ay sadece anne sütü doktorum da öyle diyor..

Back