• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Sizlerin bebelerinde emme suresi kisaldimi , aktif emmesi baya kısa biraaz zorlarsam agzindan salıyor sutleri.sanirim daha hizli doyuyor artik karni yoksa salmaz sutleri sankii
Bizim ki halaa 1 saat şöyle ki ilk bi emiyor emiyor kendini yoruyor uyuyor oh uyudu diyorum memeden çekiyorum gaz çıkarmak için omzuma alıyorum pat uyanıyor gaz çıkıyor tekrar uyutmaya çalışıyorum yok mümkün değil uyumuyor hoop tekrar meme çıldırma raddesine geliyorum bazen özellikle geceleri gündüz zaten memeyi bırakmıyor şu an mesele 1.45den beri uğraşıyorum

Bizim ki halaa 1 saat şöyle ki ilk bi emiyor emiyor kendini yoruyor uyuyor oh uyudu diyorum memeden çekiyorum gaz çıkarmak için omzuma alıyorum pat uyanıyor gaz çıkıyor tekrar uyutmaya çalışıyorum yok mümkün değil uyumuyor hoop tekrar meme çıldırma raddesine geliyorum bazen özellikle geceleri gündüz zaten memeyi bırakmıyor şu an mesele 1.45den beri uğraşıyorum
Merhaba ben bu işi sağarak vermede çözüm buldum. Bütün gün memedeydi doktorum dabu şekilde olmaz en fazla 15er dakika emdirmelisin dedi. Uykuya daliyodu emerken kolumu kimildatsam aninda kalkiyodu. Yataga koymaktam bahsetmiyorum bile kolum uyuşuyodu. Şimdi sağıyorum öyle veriyorum sütü doyduktan sonra emziriyorum duygu tatminligi için. Çok şükür uyku sorunumuz çözüldü. Geceleri 4 saat bile uyuduğu oluyo artık kaldirmiyorum artık en fazla 4 saat tolerans taniyorum geceleri. Kilo alimida sınırın uzerindeymis hatta biraz azalt dedi. Ama tabi bu benim bebeğim için geçerli. Her bebek kendine özel. Bazıları biberonu asla kabul etmiyor yada meme reddi oluyor. Ben meme retti olmaması içinde çok uğraştım çok şükür olmadı. Bu arada tokken emzik veriyorum doktorum hiç bir zararinin olmadığını söyledi

Uyurken bizimkide aynii , gece uykusuna 2 saatte anca geciyor ama aktif emmiyor istee agzinda minik minik cekiyor.

Kaç günde bir kaka yapıyordu bebeğin. Ve mamayla mı besleniyorsunuz. Benim kızım meme emiyor ona rağmen hep kabız. Çok üzülüyorum ve cahil insanlardan çok çok yoruldum. Az önce KV aradı. Çocuğa su vermiyorsun ondan kabız. İnadım yüzündenmiş. Oturup saatlerce ağlamak istiyorum. Biri gelir poposuna sabun sokalım der biri su vermiyorsum ondan der 😭😭😭 kayısı aldırdım bende kompostosunu yaptım hem onu içeyim hemde yiyeyim inşalalh iyi gelir. Doktorda bir türlü damla adı vermedi. Kalça ultrasonu geçsin feklı doktora geçeceğiz. Çocuğum ağlayıp ıkınıp duruyor. 😭
Benim oglumda 6_7 günde bir kaka yapardi kabız degildi ama sadece anne sütü aldığı için 10 güne kadar normal demişti dr. Ama 5. Aydan sonra normal değil artık düzen oluşturmamiz lazım dedi 5 gün boyunca hergun aynı saatte fitil verdi sonraki 5 de gün aşırı sonra da haftada 1 kez yaptırdı 2 hafta böylece düzen oturdu. Probiyotik için damla da en iyisi biogaia yanında bide gaz ilacı olarak samplex alırsan rahat edersin sabun fitille aynı görevi görüyor ama sabunun sivri kırılmadan oluşan keskin tarafları olabilir poposunu acıtır

43 günlük bebeğimde hiç bir değişiklik yok hatta emme refleksi çok fazla sanırım, eskisine göre daha fazla bile memede durmak istiyor :KK43: akşam altıdan gece yarısına kadar bir o meme bir diğeri dönüyoruz, uykusu çok az. Sizden farkım memeyi silikonla alıyor, o yüzden akışı az olabilir. Bugün sabrimin sonundaydik, sabah 9dan beri her şeyi denedim şimdi ancak sızdı.
Bazen bende öyleyim canım memeyi bırakıyor ağlıyor ama gaz sancısından kaynaklı oluyor bizimki dün illallah ettirdi gece 11 e kadar sonrasında uyudu şükür bu sefer de uyanmıyor arada gaz geliyor ona sıkılıyor geri uyuyor

Benim de öyle canım süt geliyor şu 3 gündür emmeye başladı mamayı içmiyordu bugün annem geldi 30 cc 2 kere verdi biberonla bu sefer beni bırakacak diye korkuyorum verme dedim mamaya para vermişim boşa mı gitsinmiş 😡
Hep zaten o yüzden oluyor benim de oğlum ne güzel ilk 2-3 gün emiyordu işime karıştılar sağma makinesi aldırdılar çocuk biberona alıştı şimdi sabırsızlıktan beni almıyor bir de sarılık olacak diye korktuk beslensin de nasıl olursa olsun dedik zaten 1,5 aya işe başlayacağım illaki biberon verecekler. Tuttu mu senin bebeğin memeyi kaç dk emiyor
Merhaba biberonla beslemek yerine parmakla besleme yapabilirsiniz. Bebeğiniz biberonu unutur, meme yapısını unutmamış olur.
Onu da denedim şırınga ve parmakla olanı diyorsanız ama malesef o kadar sabırsız ki koparıyor yaygarayı

Merhaba ben bu işi sağarak vermede çözüm buldum. Bütün gün memedeydi doktorum dabu şekilde olmaz en fazla 15er dakika emdirmelisin dedi. Uykuya daliyodu emerken kolumu kimildatsam aninda kalkiyodu. Yataga koymaktam bahsetmiyorum bile kolum uyuşuyodu. Şimdi sağıyorum öyle veriyorum sütü doyduktan sonra emziriyorum duygu tatminligi için. Çok şükür uyku sorunumuz çözüldü. Geceleri 4 saat bile uyuduğu oluyo artık kaldirmiyorum artık en fazla 4 saat tolerans taniyorum geceleri. Kilo alimida sınırın uzerindeymis hatta biraz azalt dedi. Ama tabi bu benim bebeğim için geçerli. Her bebek kendine özel. Bazıları biberonu asla kabul etmiyor yada meme reddi oluyor. Ben meme retti olmaması içinde çok uğraştım çok şükür olmadı. Bu arada tokken emzik veriyorum doktorum hiç bir zararinin olmadığını söyledi
Bunu yapmayı bende düşündüm ama meme reddi olur diye çok korkuyorum 😞 maşallah diyelim nazar değmesin ne güzel valla biz kurulmuş saat gibiyiz 2 saatte bir uyanıyor hiç bir şey anlamıyorum uyuduğumdan sersem gibiyim başım çatlıyor bi yatsam 12 saat kalkmam herhalde

Bunu yapmayı bende düşündüm ama meme reddi olur diye çok korkuyorum 😞 maşallah diyelim nazar değmesin ne güzel valla biz kurulmuş saat gibiyiz 2 saatte bir uyanıyor hiç bir şey anlamıyorum uyuduğumdan sersem gibiyim başım çatlıyor bi yatsam 12 saat kalkmam herhalde
Ben sagdiklarimi kadehle veriyorum. Böyle plastik küçük 25 cc bardak ile. meme reddi yapmaz.

Bebeğiniz kaç aylık, 15 dakika bilgisinden emin olamadım. Farklı kişilerden farklı bilgiler duyuyorum. bir buçuk aylık bebek bir beslenmede kaç CC süt icmeli bilginiz var mı, her beslenmede siz kaç CC sagdiklarinizdan iciriyorsunuz.

Ben sagdiklarimi kadehle veriyorum. Böyle plastik küçük 25 cc bardak ile. meme reddi yapmaz.
O da var da bilmiyorum ya ne yapıcağımı şaşırdım artık her şeyi denedim beyaz gürültü piş piş sesleri loş ortam kendi odası oturma odası memede uyku her şeyi yapıyorum üşenmeyip 1 saat memede bile tuttuğum oluyor ev işi hak getire zaten hiç bir şey yapamıyorum yemeği bile eşim gelince zar zor oyalıyorda öyle yapıyorum hızlıca

Ben önceleri uyurken biberonu veriyordum anlamiyodu biberon olduğunu. Yada mememde uyuklarken caktirmadan biberon veriyodum 1 hafta böyle gitti sonra gündüz biberon vermeye başladım ama meme reddi olmadı. Tabi diğer bebeklerde de olmayacak diye bişey yok. Ama bence 1 2 kere deneyebilirsiniz sonuçta biberonu görür gormezde birakmaz memeyi. Ben açıkcası iyi beslensin sarılık olmasin diye yapmıştım ilk zamanlar çünkü sarilik başlangıcı vardı emerek doymuyodu. Sonra daha kolay geldi. Bütün gün memede olmasindansa sagmak daha kolay. Ama yine hiç yoksa gunde 3 saat falan memede yinede ama biraz içip duruyo sadece. Duygusal tatminlik için

Bebeğiniz kaç aylık, 15 dakika bilgisinden emin olamadım. Farklı kişilerden farklı bilgiler duyuyorum. bir buçuk aylık bebek bir beslenmede kaç CC süt icmeli bilginiz var mı, her beslenmede siz kaç CC sagdiklarinizdan iciriyorsunuz.
O zaman yeni doğmuştu 5.gun gitmiştim o zaman söylemişti. Günde kaç cc içmeli sormadım açıkçası. Ben 60cc veriyorum üzerine 3 5 dk emiyo. Yaklasik 2 saatte bi döngümüz bu şekilde. Ama bu söylediklerim gündüz için geçerli gece bir kere biberon veriyorum artık onun dışında 20 dk falan emiyo. Bu düzeni yeni otururttum tabi suanda 37 günlük. Uykularida buraz düzene girdi.

Hep zaten o yüzden oluyor benim de oğlum ne güzel ilk 2-3 gün emiyordu işime karıştılar sağma makinesi aldırdılar çocuk biberona alıştı şimdi sabırsızlıktan beni almıyor bir de sarılık olacak diye korktuk beslensin de nasıl olursa olsun dedik zaten 1,5 aya işe başlayacağım illaki biberon verecekler. Tuttu mu senin bebeğin memeyi kaç dk emiyor

Onu da denedim şırınga ve parmakla olanı diyorsanız ama malesef o kadar sabırsız ki koparıyor yaygarayı
Evet memeyi tutuyor canım ben verme taraftarı değilim mama ve biberonu o yüzden günlük 2 defa yapıyorum onu da bazen içmiyor kaç dakika emdiğine hiç bakmadım inan bazen çok emiyor bazen az bugün mamayı verdikten sonra emzireyim dedim baktım biberon sandı emmek istemedi işimiz zor valla

Arkadaşlar gün içinde bebeginizi nerede uyutuyorsunuz, akşam belli saate odanıza çekiliyor musunuz. Odasında gündüz duruyoru, akşam salona geçiyoruz. Arkasında kısık da olsa TV çalışıyor. Ben biraz kötü hissediyorum, bebekler sekizde uyumalı deniliyor. Biz mücadele ediyoruz beslenme ve sonrası uyku için saat 18 sonrası, ancak 23de odamıza geçiyoruz. 45 günlük oldu bebeğim acaba rutin oluşturmak için erken mi, kendimi yetersiz hissediyorum. gün içinde çok az uyuyor ama hep bir uğraş veriyoruz tabi beslenme sonrası yatağına koy kaldir ile geçiyor, tüm gün de odada takılırsam nasıl geçer günler.

Arkadaşlar gün içinde bebeginizi nerede uyutuyorsunuz, akşam belli saate odanıza çekiliyor musunuz. Odasında gündüz duruyoru, akşam salona geçiyoruz. Arkasında kısık da olsa TV çalışıyor. Ben biraz kötü hissediyorum, bebekler sekizde uyumalı deniliyor. Biz mücadele ediyoruz beslenme ve sonrası uyku için saat 18 sonrası, ancak 23de odamıza geçiyoruz. 45 günlük oldu bebeğim acaba rutin oluşturmak için erken mi, kendimi yetersiz hissediyorum. gün içinde çok az uyuyor ama hep bir uğraş veriyoruz tabi beslenme sonrası yatağına koy kaldir ile geçiyor, tüm gün de odada takılırsam nasıl geçer günler.
Canim ben hep odasında uyutuyorum malesef bazen 4 saat yatakta geçiyor bende cok bunalıyorum uyudugu an hemen kaçıyorum nefes almaya 😅. Annem yanımda tabi onun rahatlığı var is yemek falan yapmıyorum

Evet eskiden 40 dk emerdi. Şimdi 6/7 dk emiyor. Ve süt geliyor ağzından aynı dediğin gibi
23 gunluk bebegim , 40 dakika emiyor canim bazen digerinde istiyor hatta toplam 80 dk emiyor aktif şekilde.
Sütüm az desem sagiyorum var çok şükür ama nasıl bu kadar emebiliyor anlamadım

Bende aksine seste uyumaya alışsın diye tvnin sesini asla kapatmıyorum. Sessizliğe alışam çocuk ilerde çok zor oluyor. Her zaman reflü yatağında yatırıuorum gündüzleri oturma odaısnda beşiğinde. Geceleri anne yanı beşiğinde ama hep aynı yatakta yatıyor. 9 gibi genelde uyuyor ilk gece uykusunu. Bir aksilik yoksa tabi😅

Canim ben hep odasında uyutuyorum malesef bazen 4 saat yatakta geçiyor bende cok bunalıyorum uyudugu an hemen kaçıyorum nefes almaya 😅. Annem yanımda tabi onun rahatlığı var is yemek falan yapmıyorum
Dört saat ne yapıyorsunuz, emzirme veya pişpiş mı, benimki memede uyumaya alıştı, o alışkanlığı kırmam gerekiyor.

Gun icinde genelde yatak odasindayiz bzen salona geciyoruz ama uzun soluklu olmuyor. Gunduz hep uyumaya calisip uyuyamiyor, karni da tok oldugu icin memeyede gelmek istemiyor. Sabahtan baslayip tum gun uyutmakla geciyor. Sac kurutma makinesi bile aciyorum. Sansim varsa 2 3 gibi uyuyor ona da uyumak denirse. Aksam 19.15 te banyo yaptirip 19.30 perdeleri kapatip odaya cekiliyoruz 9 a kadar uyuyor

Dört saat ne yapıyorsunuz, emzirme veya pişpiş mı, benimki memede uyumaya alıştı, o alışkanlığı kırmam gerekiyor.
Canım 40 dakika bir göğsü emiyor, 40 diğerini bu sırada gaz falan çıkarıyorum beslenme aralarında bazen o sırada altına yapıyor alt değiştirme sonra da uyuyor üzerimde 1 1-5 saat falan uyudugu oluyor çoğu zaman bu kadar sürmüyor ama bu hafta 1 kaç defa böyle oldu.
Ben hep sessiz ve loş ortamda uyutuyorum sesle ilgili bende duydum bunu ama salonda falan derin uykuya geçemiyor hemen uyanıyor ama kendi odasında 4 saate kadar deliksiz uyuduğu oluyor . Geceleri de 1 defa uyanıyor günde 1 kez biberon takviyesi yapıyorum genelde gece yatmadan önce oyuzden uzun süre uyudugunu düşünüyorum.

Göğüste uyuma durumu bizimde o şekilde oluyor alışkanlığa döner mi diyr bende endişe ediyorum ama ilk 3 ay çok kasmamaya çalışıyorum çünkü halen adaptasyon sürecindeler o nasıl isterse oyle olsun diyorum.

Back