2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Aynı konuda geçen ay sağlık ocağı ebesi doktoruna sor bu aşıyı olması gerekiyor mu diye dedi Yine de 9. ayda kontrole çağırdı bizi. Ben de bu ayın 21’inde götürücem doktora oğlanı. Onun kararına göre vurdururum herhalde ama ben vurulması taraftarıyım. ben üzüntüden Gül hastalığına yakalandım, ne olduğunu öğrenene kadar aklım çıktı oğlana bulaşır mı diye. O yüzden aşılansın, bağışıklık kazansın kafasındayım.
Bu ayın 13 ünde sağlık ocağı bizi aşıya çağırdı
Ben de sorayım doktora

Dün aniden ve ağrılı bir şekilde adet oldum. Baya baya unutmuşum bu hissi. İyiymis bir buçuk yildir🙈
1 nisan doğumlu kızım 1 Aralık'ta adet olmuş oldum. Bugun dayanamayıp parol aldim bi tane, yoksa olacak gibi değildi. Bakalım eski düzen ne zamana oturcak, diğeri ne zaman okur gorcez

Dün aniden ve ağrılı bir şekilde adet oldum. Baya baya unutmuşum bu hissi. İyiymis bir buçuk yildir🙈
1 nisan doğumlu kızım 1 Aralık'ta adet olmuş oldum. Bugun dayanamayıp parol aldim bi tane, yoksa olacak gibi değildi. Bakalım eski düzen ne zamana oturcak, diğeri ne zaman okur gorcez
Ben de tam 21 kasımda olmuştum. Oğlum 21 Mart doğumlu 🤭

9. Ay aşısı geliyor youtubeda dr osman gönülal var meshur cocuk doktoru videolari cok izleniyor danişanlari cok vs. 9. Ay kizamikcik aşısına artik gerek yok 2018 yillarinda gerekliydi ben özel bi durum yoksa bu ekstra dozu öneriyorum demiş. Kafam karisti asla aşı karşıtı degilim bütün aşıları yaptiriyoruz ama doktorun kendisi gerek yok diyince kafam karisti. Bizim kendi doktorumuz da hastaneden ayrilmis bu ay baska doktora gidecegiz ona sorsam dinlemeli miyim napsam bilemedim biraz daha araştırıcam sizler duydunuz mu bu durumu ne yapmayi düşünüyorsunuz?
Biz olduk 15 kasim’da asimizi 1 yasta tekrar olucaz. Kan verme durumu var asil hemogram istiyor saglik ocagi
Bizim b12 eksik cikti et yemedigi icin, damla aldik.
Sizler naptiniz kan verme isini ?

9. Ay aşısı geliyor youtubeda dr osman gönülal var meshur cocuk doktoru videolari cok izleniyor danişanlari cok vs. 9. Ay kizamikcik aşısına artik gerek yok 2018 yillarinda gerekliydi ben özel bi durum yoksa bu ekstra dozu öneriyorum demiş. Kafam karisti asla aşı karşıtı degilim bütün aşıları yaptiriyoruz ama doktorun kendisi gerek yok diyince kafam karisti. Bizim kendi doktorumuz da hastaneden ayrilmis bu ay baska doktora gidecegiz ona sorsam dinlemeli miyim napsam bilemedim biraz daha araştırıcam sizler duydunuz mu bu durumu ne yapmayi düşünüyorsunuz?
Cok entresan almanya da mecburi olan tek aşı kızamık aşısı.
Kızamık olmayan çocuklar okula ve kreşe baslayamiyor

Park beşiğin alt katına nasıl yatırıyoruz bebişleri yaa koyamıyorum ki hemen uyanıveriyo çok alçak. Anne yanı gibi aşağı inmiyor bizimkinin bi kısmı. Ama artık üst katta da yatıramıyorum ayağa kalktığı için. Böyle kaldım ya sürekli yanımda yatiyo ve ben korkumdan uyuduktan sonra odadan çıkamıyorum yataktan düşcek diye🙈

Park beşiğin alt katına nasıl yatırıyoruz bebişleri yaa koyamıyorum ki hemen uyanıveriyo çok alçak. Anne yanı gibi aşağı inmiyor bizimkinin bi kısmı. Ama artık üst katta da yatıramıyorum ayağa kalktığı için. Böyle kaldım ya sürekli yanımda yatiyo ve ben korkumdan uyuduktan sonra odadan çıkamıyorum yataktan düşcek diye🙈
Ben yatağın altına sert minder koyup biraz daha yükselttim

Oğlana aldığımız ne kadar battaniye, yorgan varsa yatağın altına koyup yükselttim 🤭

Benim oğlumda tutunup yürüyor . 6.5 aylıkken ayağa kalkmaya başladı. Kv daha cokk erken bacakları ayrık olur diyip diyip engellemeye çalıştı. Ama ben bi sorun olacağını düşünmüyorum . Çünkü bunu biz zorla yaptırmiyoruz kendileri hazır hissettiği için yapıyorlar. Ayrıca ne kadar engel olabiliriz ki buna ? Çocuk ne zaman kafamı çevirsem ayağa kalkıyor
Doktora mesaj attım anlattım kendisi sıralayabilir ama siz zorlamayın dedi.Dedim zaten biz hür iradesine bıraktık ne isterse o😀yani bi sıkıntı olmazmış

Ahaha aynen ya tam diyorum tamam daldı garanti cocuk yuvarlanıveriyo aahahah yalnız olmadığıma sevindim😂😂
Zaten bir ortasını bulamadık şu beşik konusunda. önce anne yanı aldım, park beşik çok büyük geldi gözüme. Bir de reflü yastığı ile kullanınca orta kat çeker mi çekmez mi derken ilk 6 ay anne yanında yattı. Bu sefer park beşiğin alt katına koyduk, obuaaa onda da çocuk yerle bir kaldı 😂 en son çareyi yatağın altını doldurmakta bulduk. böyle de aldığımız yatağın (döşeK) bi tarafı yukarda bi tarafı aşağıda kaldı gibi, orantılı dolduramadık altını ama hayırlısı 😂

Zaten bir ortasını bulamadık şu beşik konusunda. önce anne yanı aldım, park beşik çok büyük geldi gözüme. Bir de reflü yastığı ile kullanınca orta kat çeker mi çekmez mi derken ilk 6 ay anne yanında yattı. Bu sefer park beşiğin alt katına koyduk, obuaaa onda da çocuk yerle bir kaldı 😂 en son çareyi yatağın altını doldurmakta bulduk. böyle de aldığımız yatağın (döşeK) bi tarafı yukarda bi tarafı aşağıda kaldı gibi, orantılı dolduramadık altını ama hayırlısı 😂
Ama gerçekten park yatakların alt kademesi çok altta ya 😂😂 yok yer yatağı yani o nedir çocuğu oraya yatırmak çok zor yani. Ama iş yaparken odadayken içine koyip rahatça iş yapabiliyorum o şekilde ama yatırmak için dedigin gibi altı minder falan doldurmak şart

Kızlar uyku sorununu çözebildiniz mi ua:KK43:( tam diodum ohh oturdu sistem, 8.ayının başında yine eskiye döndük, ayakta sallamalar, sürekli uyanmalar, gece ayrı gündüz ayrı kısa uykular, gece bu saat oldu daha uyumadı, uyursa bakalm ne kadar sürecek gibi gibi dertler:KK43:( yani sağlığı yerinde şükür ama şu uyku da bi düzene girseydi artık da biz de daha rahat olsaydık…

Kızlar uyku sorununu çözebildiniz mi ua:KK43:( tam diodum ohh oturdu sistem, 8.ayının başında yine eskiye döndük, ayakta sallamalar, sürekli uyanmalar, gece ayrı gündüz ayrı kısa uykular, gece bu saat oldu daha uyumadı, uyursa bakalm ne kadar sürecek gibi gibi dertler:KK43:( yani sağlığı yerinde şükür ama şu uyku da bi düzene girseydi artık da biz de daha rahat olsaydık…
Neyi düzene soktuk ki uykuyu sokalım😂😂 bi gün 8 de yatiyosa bi gün 11 de uyuyo. O sorun değil ama gece hala çok fazla uyanıyo. Bizde yemek yeme de sorun. Gündüzde ben yanında yatmaSsam yarim saatten fazla uyumuyo. Bugun ben yanındayken 2 saat uyudu gündüz. Ama ben hiçbir iş yapamıyorum bu şekilde de. Psikolojim bozuluyo tüm gün yemek yapmaya fırsatım bile olmadı aç kaldım eşimi bekledim bişeyler yemek için mesela. Ama bazı günlerde böyle olmuyor herşey daha düzenli oluyor gibi gibi😂

X