2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
MErhaba sevgili annelerim her zaman yazmasam da ara ara girip okuyorum yazılanları bebeğim çok geç yatıp çok geç kalkıyor sanki kendi düzenime ayarlamışım gibi ama rem uykusu çok az sabah uyanıyoruz emme aradan yarım saat 1 saat sonra kahvaltı o da bazen 1 i buluyor normal bebeklerin öğle yemeği saatinde biz kahvaltı yapıyoruz 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Sonra akşamüstü de ana öğün bazen ara öğün yapıyorum yoğurt vs erken kalksak ara öğüne vakit oluyor illa ama uyu emme falan zor akşam da 22:30 da falan pirinç unu irmiğe vs mama hazırlıyorum gece de illa uyanır emmek ister hep memede uyuyoruz bebeğim 3-5 gün sonra 9 aylık olacak ama kilomuz taş çatlasın 7,5 bence o kadar bile yok çok zayıf duruyor zaten hiç kilo almıyor gibi mi ne en son 6. Ayda 6750 gelmişti siz ne alemdesiniz kilolar ne durumda çok iştahlı bi bebek değil bazen kriz geçiriyorum yemek yedirirken ama ne yapsam sabah da mı mama versem böyle çok az

Yarın doktor kontrolümüz var görüşeceğim ama canım çok sıkkın 😓
İnternette birşeyler okuyup doktor olup hüküm vermeyin internet doktor değildir
Boşuna kendinizi yipratiyorsunuz mutlu anne mutlu bebek bebeğe de gerginliginiz geçiyor yapmayın
Bebeğinize en iyi gelecek şey emzirmek siz ne kadar çok emzirirseniz süt artışı olacak sütünüz onu koruyacak

Ya bende emziremiyorum yaa daha tam çıkmamış bi lokma dişiyle oyle bi ısırıyor ki daha doğrusu damagiyla ısırıyor buna nasıl çözüm buldunuz aglicam resmen ya
Bulamadım 🥹 benimki de şu son 2-3 gündür ısırmaya başladı mememi. Dün öyle bir ısırdı ki kızdım ona, hafif de bağırdım tepki göstermek için. O gün bir daha ısırmadı ama değişen bi şey yoK, sonra ısırmaya devam 😂 gerçi o ısırma işini çok deli dolu olduğu zaman yapıyor onu anladım artık. Sakin oynarken emzirirsem ısırmıyor ama böyle hani uykusu geçince bi kudurukluk oluşuyor ya, o kıvamdaysa ısırıyor.

Sizin yine çıkıyor bizde dış yok kaşıntısı aşırı var huzursuzluk gecede 4... küsur kez uyanma artık 9aylik olucak gece uyumam lazım ama ancak yatarak memede uyuyor birak geri uyanıyor iyice alıştı
Ben aslında uyku düzeni sağlamıştım disindeki o huzursuzluk birde demir damlası artti bı ara kabız oldu neyse ki gıdalarla çözdüm durumu
Nasıl çözdün canm benim kızda cok kabız oluyor demir ilacı da kullanmıyoruz bide onu kullansak nolur bilmiyorum..

Kızlar kafayı yemek üzereyim ek gıda almıyor bebeğim sürekli memede yoğurt meyve asla yemiyor öğün olusturamadik tam yemeye başlamıştı üst dişler patladı aç geziyor su bile icmiyor doktorlarda kilosu iyi deyip geçiyor ne yapabilirim sizce
Bebegine zaman ver.
Benim ki de bir kaç hafta önce öyleydi. Simdi yemeye başladı.
Emmeye yada mama icmesinde sorun yoksa panikleme.
Sevdiği şeyleri teklif etmeye devam et.
Ben anne sütü karıştırdım her şeye

Kızlar merhaba endişeli bi anne olarak size danışmam gereken bişi var benim 40 günlük bir bebeğim var ve dudağımdaki kızarıklığı fark etmeden yavrumu öpmüş bulundum sanırım uçuk çıkarıyorum daha yeni kızarıklık halinde internette inanılmaz korkunç şeyler yazıyor başına gelen bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Korkuyorum
Hic korkmayın. Allahim izni ile birsey olmamıştır.
Benim iki kızımda da daha 3-4 haftalikken aynısı olmuştu.
Fark ettiğim andan itibaren çok dikkat etmiştim.
İlk kızımda hep maske ile temas etmiştim.
İkisine de bir şey olmadi

Bulamadım 🥹 benimki de şu son 2-3 gündür ısırmaya başladı mememi. Dün öyle bir ısırdı ki kızdım ona, hafif de bağırdım tepki göstermek için. O gün bir daha ısırmadı ama değişen bi şey yoK, sonra ısırmaya devam 😂 gerçi o ısırma işini çok deli dolu olduğu zaman yapıyor onu anladım artık. Sakin oynarken emzirirsem ısırmıyor ama böyle hani uykusu geçince bi kudurukluk oluşuyor ya, o kıvamdaysa ısırıyor.
Benim oğlanda diş yok ama o da bi ara felaket kıstırıyordu damaklarıyla ve ısırıyordu
Bi yerde okumuştum tepki vermemek gerekiyormuş
Bilinçli acıtmak İçin değil damakları kaşındığı için yapıyor ve biz tepki verip yükselirsek bebek oyun zannedip devam edermiş
Ben tepki vermedim çok kısa sürede kesti şükür 🙏
Umuyorum dişler çıkınca tekrar denemez 🫢

Hic korkmayın. Allahim izni ile birsey olmamıştır.
Benim iki kızımda da daha 3-4 haftalikken aynısı olmuştu.
Fark ettiğim andan itibaren çok dikkat etmiştim.
İlk kızımda hep maske ile temas etmiştim.
İkisine de bir şey olmadi
Ben de fark eder etmez önlem aldım ama geçmişti iş işten bi kez öpmüş bulundum yavrumu 😞

Benim oğlanda diş yok ama o da bi ara felaket kıstırıyordu damaklarıyla ve ısırıyordu
Bilinçli acıtmak İçin değil damakları kaşındığı için yapıyor ve biz tepki verip yükselirsek bebek oyun zannedip devam edermiş
Yaaa onu ben de okudum ama benimki kuduz gibi ısırdığı için tepki vermemem mümkün olmadı. Hiç beklemiyordum da açıkçası. Bayağı bayağı dişledi yani öyle damak filan değil. ağlattı beni. bilmiyorum ne olacak. Baktım gördüm çok ısırmaya başlarsa silikon başlık ile emzirmeye geçerim herhalde.

Bunu bende okudum ama bildiğin damağıyla ezip kağıt gibi yapıyor meme ucumu. Ve dişi dsha küçük tam çıkmadı yarım dişli😂😂 damakla ısırıyo zaten ve inan tepki vermemek mümkün olmuyor. Ağlıcaktım artık ve emerek uyuduğu için çok zorlandım aksam uykusuna yatırırken. Suluğunu verdim ara ara onu ısırsın diye bi yerden sonra ısırmadan emip uyudu ama inşallah devam etmez bu durum ya

Bizde de oyleydi ama artık geçti. Mesela baslarda çorbayı yogurdu bardakla içiyodu kaşıkla kesinlikle yemiyodu. Bende o şekilde yedirdim yeter ki yesin diye. Sonra ara ara kaşık teklif ettim kaşığa da alıştı şimdi. Bi de öyle deneyin. Daha sıvı şeyler bardakla içirerek
Teşekkürler yarın denicem

Bunu bende okudum ama bildiğin damağıyla ezip kağıt gibi yapıyor meme ucumu. Ve dişi dsha küçük tam çıkmadı yarım dişli😂😂 damakla ısırıyo zaten ve inan tepki vermemek mümkün olmuyor. Ağlıcaktım artık ve emerek uyuduğu için çok zorlandım aksam uykusuna yatırırken. Suluğunu verdim ara ara onu ısırsın diye bi yerden sonra ısırmadan emip uyudu ama inşallah devam etmez bu durum ya
Ben her ısırdığında annecim çok acıdı diyordum sakince . İlk yaptığında güldü. İkinci de tepkimi ölçtü aynısını yine dediğimde tekrar yapmamaya çalıştı bir kerede bilmeden yaptı . Bir daha yapmadi

Yaaa onu ben de okudum ama benimki kuduz gibi ısırdığı için tepki vermemem mümkün olmadı. Hiç beklemiyordum da açıkçası. Bayağı bayağı dişledi yani öyle damak filan değil. ağlattı beni. bilmiyorum ne olacak. Baktım gördüm çok ısırmaya başlarsa silikon başlık ile emzirmeye geçerim herhalde.
Seninki ısırmamış yemiş yemiş 🫢

Seninki de ısırmamış yemiş 🫢 dişlerini kaşıyacak yer arıyorlar yavrucuklar ya

Nasıl çözdün canm benim kızda cok kabız oluyor demir ilacı da kullanmıyoruz bide onu kullansak nolur bilmiyorum..
Aşırı kabizsa kayısı hasla ver değil arada oluyorsa avakado ıspanak brokoli ara ara yedir kabız olmayı engelliyor
Birde kabız oluyorsa pirinç unu vs kullanma örneğin kaşık mamaları hep 6tahilli diyor öyle ver ben e bebekten Hamm marka 6tahilli keciboynuzlu hurmali aldım

X