2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Kızlar uyku sorununu çözebildiniz mi ua:KK43:( tam diodum ohh oturdu sistem, 8.ayının başında yine eskiye döndük, ayakta sallamalar, sürekli uyanmalar, gece ayrı gündüz ayrı kısa uykular, gece bu saat oldu daha uyumadı, uyursa bakalm ne kadar sürecek gibi gibi dertler:KK43:( yani sağlığı yerinde şükür ama şu uyku da bi düzene girseydi artık da biz de daha rahat olsaydık…
Bazı bebeklerde (benim oğlan da buna dahil) bitmeyen atak dönemi yapmışlar.
Şuan takvim huysuz dönem 2 gün sonra bitiyor diyor
Görcez bakalım o zaman düzene girecek mi😩🥹

Neyi düzene soktuk ki uykuyu sokalım😂😂 bi gün 8 de yatiyosa bi gün 11 de uyuyo. O sorun değil ama gece hala çok fazla uyanıyo. Bizde yemek yeme de sorun. Gündüzde ben yanında yatmaSsam yarim saatten fazla uyumuyo. Bugun ben yanındayken 2 saat uyudu gündüz. Ama ben hiçbir iş yapamıyorum bu şekilde de. Psikolojim bozuluyo tüm gün yemek yapmaya fırsatım bile olmadı aç kaldım eşimi bekledim bişeyler yemek için mesela. Ama bazı günlerde böyle olmuyor herşey daha düzenli oluyor gibi gibi😂
Bence emmeye devam ettikleri sürece daha çok geceler uykusuz kalırız biz🥲

Yemin ederim 30 Ağustos dan beri diş ile uğraşıyoruz. Bu kadar zor olduğunu olacağını asla tahmin etmezdim. Huysuzluklari başladı tam 2 ay sonunda çıktı ilk diş, ikincisi ondan 15 gün sonra. Bir 15 gun sonra daha yani dün de üçüncü diş çıktı. İnsan olacak yanım kalmadı, inanılmaz yoruluyorum mental sağlıkla hele fenalarda. Daha 4. Diş gelecek oda beyazliyor, bu döngü asla bitmicek kabulleniyorum ama yaşarken çok zor

Çok hastayım bir kaç gündür boğazım şişmiş halim dermanım yok. Bebeğim de gündüz uyumuyor gece bin kere kalkıyor gece uykusuna 12 de zor geçiyor. Alerji için diyet derken zaten yeterince halden düştüm. Kızımı uyutamadım uyutamadım en son oturdum ağladım. İyi geldi. Ek gıda desen sıkıntı. Bebeğim bişey yemek istemiyor kaldıki zaten yiyeceği şeyler sınırlı eline veriyorum yemiyor ben veriyorum yemiyor taneli yesin diyorum öğürüyor bu ay sadece 100 gr aldı sanırım belkide onuda almadı. Boyu kısa kaldı kilo desen aynı. Şuanda görenler 4 aylık sanıyor şaka gibi. Kimsenin dediğine takılmasamda insan bi yerden sonra üzülüyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktor kilo alması lazım diyor. Napayım kızımın kulağına kilo al diye mi fısıldayayım? 😭 Kızlar ben napayımmmm? 🥺

Kızlar uyku sorununu çözebildiniz mi ua:KK43:( tam diodum ohh oturdu sistem, 8.ayının başında yine eskiye döndük, ayakta sallamalar, sürekli uyanmalar, gece ayrı gündüz ayrı kısa uykular, gece bu saat oldu daha uyumadı, uyursa bakalm ne kadar sürecek gibi gibi dertler:KK43:( yani sağlığı yerinde şükür ama şu uyku da bi düzene girseydi artık da biz de daha rahat olsaydık…
Düzelmedi canim. Saat 8 bucukta uyuttum 11e kadar 4 kere kalkti. Uyaninca hemen uyumuyor da. Alip ayaga kalkip pıspıslayip sonra salliyoruz uykuya geri donmesi en erken 45 dk. Tam yatiriyorum uzanıyorum içim geçerken geri uyaniyor. Çokkkk yiprandim cok sinirli bir insan oldum tahammül seviyem cok azaldi herseye. Ben gece emzirmiyorum sadece 1 kere biberon veriyorum buna ragmen surekli uyaniyor. Sebepsiz uyanip duruyoruz. Sadece aylardir 1-2 saat uykuyla yaşıyoruz eşim de ben de çok yiprandik. Geç yatirmayi denedim, gunduz az uyutmayi denedim, cok uyutmayi denedim, gecede 3 kere mama verdigim oldu, rezene papatya icirdigim oldu ne yapsam olmadi. Gecede 3-4 kere uyansak razıyım. Oğlumun bebekliği geçiyor ben sersem gibi uykusuzluktan sinir bozukluğundan tam bisey anlayamiyorum diye de üzülüyorum

Çok hastayım bir kaç gündür boğazım şişmiş halim dermanım yok. Bebeğim de gündüz uyumuyor gece bin kere kalkıyor gece uykusuna 12 de zor geçiyor. Alerji için diyet derken zaten yeterince halden düştüm. Kızımı uyutamadım uyutamadım en son oturdum ağladım. İyi geldi. Ek gıda desen sıkıntı. Bebeğim bişey yemek istemiyor kaldıki zaten yiyeceği şeyler sınırlı eline veriyorum yemiyor ben veriyorum yemiyor taneli yesin diyorum öğürüyor bu ay sadece 100 gr aldı sanırım belkide onuda almadı. Boyu kısa kaldı kilo desen aynı. Şuanda görenler 4 aylık sanıyor şaka gibi. Kimsenin dediğine takılmasamda insan bi yerden sonra üzülüyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktor kilo alması lazım diyor. Napayım kızımın kulağına kilo al diye mi fısıldayayım? 😭 Kızlar ben napayımmmm? 🥺
Yemeyen çocuk zor
Ben de küçükken öyleymişim sadece annemi emiyormuşum 2 yaşına kadar
Sonra meme kesilince şak diye mecbur yemişim bişiler
Bol bol emzirsen yada mama alıyorsa mama versen
Muhallebi tarzında yedirebiliyorsan irmikli muhallebi vs denesen
Sağlık sorunu olmadığı sürece bebekler bi şekilde toparlıyor
iştahı toparlar inş allahın izniyle

Düzelmedi canim. Saat 8 bucukta uyuttum 11e kadar 4 kere kalkti. Uyaninca hemen uyumuyor da. Alip ayaga kalkip pıspıslayip sonra salliyoruz uykuya geri donmesi en erken 45 dk. Tam yatiriyorum uzanıyorum içim geçerken geri uyaniyor. Çokkkk yiprandim cok sinirli bir insan oldum tahammül seviyem cok azaldi herseye. Ben gece emzirmiyorum sadece 1 kere biberon veriyorum buna ragmen surekli uyaniyor. Sebepsiz uyanip duruyoruz. Sadece aylardir 1-2 saat uykuyla yaşıyoruz eşim de ben de çok yiprandik. Geç yatirmayi denedim, gunduz az uyutmayi denedim, cok uyutmayi denedim, gecede 3 kere mama verdigim oldu, rezene papatya icirdigim oldu ne yapsam olmadi. Gecede 3-4 kere uyansak razıyım. Oğlumun bebekliği geçiyor ben sersem gibi uykusuzluktan sinir bozukluğundan tam bisey anlayamiyorum diye de üzülüyorum
Bizim de aynı
İlk 3-4 ay nasıl güzelmiş emzirip atıyordum yatağa
Şimdi gecede 568936373903 kez uyanmalar
Dün gece sağolsun cin gibi açmış gözünü gece 2de. 4 buçukta zor uyuttum
Diğer saatler adam gibi uyudu mu tabiki hayır
Devamlı meme meme meme
Allah yardımcımız olsun hepimizin

Bizim de aynı
İlk 3-4 ay nasıl güzelmiş emzirip atıyordum yatağa
Şimdi gecede 568936373903 kez uyanmalar
Dün gece sağolsun cin gibi açmış gözünü gece 2de. 4 buçukta zor uyuttum
Diğer saatler adam gibi uyudu mu tabiki hayır
Devamlı meme meme meme
Allah yardımcımız olsun hepimizin
Hadi seninki meme derdine uyaniyor bizde gece meme yok yine uyaniyor bizim derdi sarilip kucakta kokumla uyumak yatarak olmuyor ille kucak

Hadi seninki meme derdine uyaniyor bizde gece meme yok yine uyaniyor bizim derdi sarilip kucakta kokumla uyumak yatarak olmuyor ille kucak
Evet yaaa büyüdükçe bize daha yakın olmak istiyorlar . Bizim de oğlumla yeni hobimiz uyandıktan sonra 1 saat yatak keyfi yapmak 😅 ona sarilmami öpmemi o kadar çok seviyor ki. İlk doğduğunda bile temas delisi değildi benim oğlum 😅

Yemeyen çocuk zor
Ben de küçükken öyleymişim sadece annemi emiyormuşum 2 yaşına kadar
Sonra meme kesilince şak diye mecbur yemişim bişiler
Bol bol emzirsen yada mama alıyorsa mama versen
Muhallebi tarzında yedirebiliyorsan irmikli muhallebi vs denesen
Sağlık sorunu olmadığı sürece bebekler bi şekilde toparlıyor
iştahı toparlar inş allahın izniyle
İnşallah. Alerji mamasını sevmiyor içmiyor. Benim sütümde öyle man aman değil malesef. Kendi çapımda bişeyler çabalıyorum. Zaten aşırı hareketli az bişey yiyor onuda yakıyor. 🥺

Bebeğim bu iki gündür istemediği bişey olduğunda misal tehlikeli bişeyi ağzına alıyor elinden aldım hemen kafasını kendini geriye atıyor çığırıyor en kaç kere kafasını vurdu. bu durumu yaşayan var mı napabilirim? Sanki büyük çocuk yani istediğini daha böyleyken yaptırırsa işim zor 🤣

😔😔 ben de herşeye kızıyorum patlıyorum, herkes anlayışlı olmaya çalışıyor ama eşim de patlıyor bazen yeter sürekli herkese çıkışıp durma diye .. ama gece uykusu olmaynca hiçbiriey yolunda devam etmiyor.. ben de herşeyi denedim, zaten emzirmiyorum ben gece mamayı 1e düşürdüm, açlık değil biliyorum , dediğin gibi herşeyi de yaptım yok uyku teknikleri yok çaylar bilmemneler, inşallah 8.ay gerilemesidir de bizim içimizden geçmeden kendiliğinden düzelir artık zamanla.. yoksa ben de bebeğim büyüyor ve ben keyifli anlar yaratacağıma hep bi stresle yaşıyorum diye çok üzülüyorum…

Mama iciyorsa sık sık Mama verin

Bence emmeye devam ettikleri sürece daha çok geceler uykusuz kalırız biz🥲
Ya bunun bi sonu yok bence. Geçen hafta arkadaşlarımız buluştuk 2.5 yaşında nerdeyse oğlu. Yeni memeden kestim dedi. Emzirerek uyutuyodum bende dedi. Şimdi memeden kestim hic uyumuyo diyo😂😂 sabaha karşı 4 e kadar oyun oynuyomuş. Babası 11 gibi yatağa gidiyomuş. Niye yatiyosun baba uykun mu var falan diyomuş cocuk😂😂 emme bitince cocuk nasi uyucagini bilmediginden hepten uyumamayı secti diyo annesi🙈🙈🙈

Yaa biri sana 4 aylık gibi demese mesela sen aslında bu kadar takılmassin belkide. İnsanların bu huyuna gıcık oluyorum. Sen annesi olarak ona bakarken zaten yeterince çaba sarfediyosun bi de dışardan böyle konuşunca insan yerle bir oluyor. Kuzum şöyle yap bence. Ben öyle yapıyorum şahsen benim bebeğimde çok yiyen bir bebek değil. Bikac hafta öncesine kadar kaşığı bile sokturmuyodu ağzını kitliyodu. Zorlamayı tamamen bıraktım. Yemiyosa yemiyo moduna girdim. Benim bebeğimde öyle instagramdaki gibi koca insan yemekleri falan yemiyo mesela kabak dolmasi gibi😂🙈 yulaf, irmik vs gibi muhallebiler yapıyorum. Meyveli yoğurt veriyorum. Tarhana çorbası içiyo seviyo onu sık sık yapıyorum. Öyle al eline köfte ye pek olmuyo bizde. Küçük küçük yapıp ya da haşlayıp eziyorum yani yapacak bişey yok çocuk cigneyemiyo daha. Yemekten soğutmak istemiyorum onu da. Kendimi de strese sokmadan hareket ediyorum. Uzun oldu ama şunu da soyliyim. Mesela sabah avakado peynir yaptim yemedi örnek veriyorum zorlamıyorum onu kaldiriyorum yumurta deniyorum. Atıyorum onu da yemedi meyveli yoğurt deniyorum gibi gibi. Hiç olmadı ekmek teklif ediyorum. Sonra o avakadoyu 1-2 saat sonra tekrar teklif edip yedirmeye calisiyorum. Tabiki yerse. Yoksa başka seçenek vs gibi. Yani illa bebegim köfteyi kendinl çiğneyip yemeli. İşte salçalı nohut yemeği yemeli diye kendimi sartlamiyorum artık. Onun yiyebildikleri üzerine dönüyorum.

Ya bunun bi sonu yok bence. Geçen hafta arkadaşlarımız buluştuk 2.5 yaşında nerdeyse oğlu. Yeni memeden kestim dedi. Emzirerek uyutuyodum bende dedi. Şimdi memeden kestim hic uyumuyo diyo😂😂 sabaha karşı 4 e kadar oyun oynuyomuş. Babası 11 gibi yatağa gidiyomuş. Niye yatiyosun baba uykun mu var falan diyomuş cocuk😂😂 emme bitince cocuk nasi uyucagini bilmediginden hepten uyumamayı secti diyo annesi🙈🙈🙈

Yaa biri sana 4 aylık gibi demese mesela sen aslında bu kadar takılmassin belkide. İnsanların bu huyuna gıcık oluyorum. Sen annesi olarak ona bakarken zaten yeterince çaba sarfediyosun bi de dışardan böyle konuşunca insan yerle bir oluyor. Kuzum şöyle yap bence. Ben öyle yapıyorum şahsen benim bebeğimde çok yiyen bir bebek değil. Bikac hafta öncesine kadar kaşığı bile sokturmuyodu ağzını kitliyodu. Zorlamayı tamamen bıraktım. Yemiyosa yemiyo moduna girdim. Benim bebeğimde öyle instagramdaki gibi koca insan yemekleri falan yemiyo mesela kabak dolmasi gibi😂🙈 yulaf, irmik vs gibi muhallebiler yapıyorum. Meyveli yoğurt veriyorum. Tarhana çorbası içiyo seviyo onu sık sık yapıyorum. Öyle al eline köfte ye pek olmuyo bizde. Küçük küçük yapıp ya da haşlayıp eziyorum yani yapacak bişey yok çocuk cigneyemiyo daha. Yemekten soğutmak istemiyorum onu da. Kendimi de strese sokmadan hareket ediyorum. Uzun oldu ama şunu da soyliyim. Mesela sabah avakado peynir yaptim yemedi örnek veriyorum zorlamıyorum onu kaldiriyorum yumurta deniyorum. Atıyorum onu da yemedi meyveli yoğurt deniyorum gibi gibi. Hiç olmadı ekmek teklif ediyorum. Sonra o avakadoyu 1-2 saat sonra tekrar teklif edip yedirmeye calisiyorum. Tabiki yerse. Yoksa başka seçenek vs gibi. Yani illa bebegim köfteyi kendinl çiğneyip yemeli. İşte salçalı nohut yemeği yemeli diye kendimi sartlamiyorum artık. Onun yiyebildikleri üzerine dönüyorum.
O zamanda biberona süt filan koyar veririz😅😅😅

Teşekkür ederim. Dediklerinde haklısın. Avokadoda alerji yaptı bizde zaten ek gıda artık sadece muhallebi üzerinden dönüyor desem yeri ne yese mi dokunurr bi bebeye 🤣

Calpol verdim yatırdım kac kere kalktı tamam ama şimdi saatlerdir uyanık agrisi var anliyorum ağlıyor gozler kapalı uykuya donemiyor hakli tamam ama benimki de bir can ya. Yemin ederim çok yorgunum şu ağlaması gecenin köründen beri katlanmasi öyle zor ki. Daha da uyumak yook ilac verdim inliyor hala. Allahim nolur bitsin bi an once şu diş ağrıları nolur ya

Calpol verdim yatırdım kac kere kalktı tamam ama şimdi saatlerdir uyanık agrisi var anliyorum ağlıyor gozler kapalı uykuya donemiyor hakli tamam ama benimki de bir can ya. Yemin ederim çok yorgunum şu ağlaması gecenin köründen beri katlanmasi öyle zor ki. Daha da uyumak yook ilac verdim inliyor hala. Allahim nolur bitsin bi an once şu diş ağrıları nolur ya
Bizim de bu gece zirveydi herhalde babası bile sabredemedi yani bi çocuk neden yarım saatte bi uyanıp ağlar aklımız almıyor diştir inşallah diyoruz çünkü sebepsiz olması daha kötü olurdu

X