- 13 Aralık 2015
- 1.009
- 871
- 123
- 30
Aralıkları sabit değil değişiyor gece çok sık sıktı bu gün biraz daha seyrekleştiBelli aralıkla oluyorsa doktora danışmakta fayda var. Yalancı sancıdan farkı düzenli olması çünkü.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aralıkları sabit değil değişiyor gece çok sık sıktı bu gün biraz daha seyrekleştiBelli aralıkla oluyorsa doktora danışmakta fayda var. Yalancı sancıdan farkı düzenli olması çünkü.
Normalde kaçıncı haftadasın? Bence kilosu boyu iyi maşallahBugün kontrole gittim bende her hafta gel dedi, nst de sancı çıkmadı , bebekde 36 yla uyumluymuş 3 kilo 50 cm olmuş bu ultrason haftayı küçük mü ölçüyor anlamadjm yada hafta neye göre belirleniyor bakalım doğuma dair emare yok daha
Kesinlikle aynı durumdayım. Enerjim en fazla akşam yemek hazırlamaya ve evi minimal bir şekilde temizlemeye yetiyor fırsat bulduğum her an dinleniyorum veya uyuyorum. Bence bu çok normal artık vücudumuzun içinde baya baya insan taşıyoruzKızlar bu aralar sabahları kolum kalkmıyor o kadar yorgun hissediyorum. Sizde de durum aynı mı? Az önce oğlumla kovalamaca oynadık yorgunluktan bayılacaktım nerdeyse.
Bu arada bebişinin kilosunu az bulanlar balık yağını doktoruna danışarak kullanabilir. Ben mollersin balık yağını kullanıyorum doktorum çok iyi yapıyorsun dedi. İlk oğlumda da kullanmıştım doğduğunda kilosu gayet normaldi.
36 görünüyorsun sende kaç kilo haftasına ne demişti doktorKilosuna göre haftası belirleniyor. Bu haftada kilon iyi mi hiç bilemiyorum benimkiyle karşılaştıramıyorum malum yavrum çok ufak 2800 anca doğarmış.![]()
37 bitmiş olmalıydı sata göre ama gelişime göre 36 bitmiş sat daha önemli sanırımNormalde kaçıncı haftadasın? Bence kilosu boyu iyi maşallahhafta bebeğin gelişimine göre belirleniyor.
35+3 şu an. Tam 35'te 2250'ydi işte kaç haftayla uyumluydu hatırlayamadım.36 görünüyorsun sende kaç kilo haftasına ne demişti doktor
Bana 2,5 geçse yeterdi doğurması var çünkü bunun bide35+3 şu an. Tam 35'te 2250'ydi işte kaç haftayla uyumluydu hatırlayamadım.
Vaziyet alalım, mart annelerinden martta doğuracak az kişi kaldıGrupta satı bana yakın olan ikiz vardı galiba. O daha önce gelebilirkeşke hepsi vaktinde gelse ama 1 aya buralar karışır
![]()
Enerji depolamak istiyorum aslında doğum yaklaştıkça uyuyup dinlenmek istiyorum ama olmuyor. Doğumdan sonra çok lazım olacak enerjiKesinlikle aynı durumdayım. Enerjim en fazla akşam yemek hazırlamaya ve evi minimal bir şekilde temizlemeye yetiyor fırsat bulduğum her an dinleniyorum veya uyuyorum. Bence bu çok normal artık vücudumuzun içinde baya baya insan taşıyoruz![]()
Benim tam anlattığınız gibi tüm karnımın sertleştiği anlar günde en az 2 kez ve haftalardır oluyor. Herhalde 6-7 haftadır.Ben bebek hareketiyle kasılmayı şöyle ayırt ediyorum. Eğer karnımın tek bir yanında sertleşme oluyorsa bebek. Bütün karın bölgesi taş gibiyse kasılma. Her yerine dokunun karnınızın taş gibi olması lazım.
Enerji depolamak bir kenara yim enerjim sömürülüyor sanki bir haftadır hergün 3-4 saat yürüyüş yapıyorum ev temizliği bebekte üstüne olunca gece kıpırdamam dahi mümkün olmuyor çatırdıyor kemiklerimEnerji depolamak istiyorum aslında doğum yaklaştıkça uyuyup dinlenmek istiyorum ama olmuyor. Doğumdan sonra çok lazım olacak enerji![]()
Her gün 3-4 saat yürüyüşEnerji depolamak bir kenara yim enerjim sömürülüyor sanki bir haftadır hergün 3-4 saat yürüyüş yapıyorum ev temizliği bebekte üstüne olunca gece kıpırdamam dahi mümkün olmuyor çatırdıyor kemiklerim![]()
Çok yorulmak kesinlikle etken, bugün 10 dk yürüdüm ve oturdugumda yine dunku fobi ağrılı kasılmalar oldu.Şu an azaldı biraz daha işe gidicem ama korkuyorum yine başlarsa diye çarşamba muayenem var o zamana kadar dayanırız inşallah. Dün çok yürüdüm alışveriş yapmıştık ondan oldu herhalde 3 e kadar sürdü
İyiyim ama gün içinde tekrarlıyor. Agrili kasılmalar hoş değil.Nasıl oldun şimdi
Su içip yattım ben de dün ve evet ritmik olan azalarak yok oldu.Canım böyle durumlarda yalancı olup olmadigini anlamak için 3 bardak su içip sol tarafa yattiginda geçiyorsa. Yalancıdır demişti. Gebe eğitimi videosunda bı ebe
Kasılma, karnımın taş gibi olması son 2 haftadır var ama 2-3 gündür de üstüne bu anlarda kasiklardan başlayan sancı da eklendi. Doktora sordum normal dedi ben de kale almıyorum artıkKızlar dün de yazdım ama hiç kasılma yaşayan vs yok mu hepimiz aynı haftalardayız nerdeyse sadece benimki mi sürekli kasılıp karnımı taş gibi yapıyordoktoru da aradım ulaşamadım korkuyorum
Dün bendeki 10 dk ya bir kasılma başlıyor aynı zamanda kasiklardan sancı başlıyor ve tüm karnına yayılıyor iken sancı karnım da taş gibi oluyordu. Arabada olduğum için pozisyon değiştiremedim eve gelene kadar da öyle idi.Düzenli denilen tam olarak nasıl oluyor
Magnezyum iste yariyor mu? Nasılsın şimdi?Doktoruma ulaştım o da dün çok yürüdüğün için olabilir dedi kızdı hatta dinlen magnezyum al dedi bakalım geçecek mi
Ben hayatım boyunca hic o kadar yürümedimHer gün 3-4 saat yürüyüşoy maşallah
Ben hamile değilken bile o kadar yürümüyordum![]()
Evet ya o sıralarda doğacağı belliydi zaten ama netleşince garip bi duygu geldi, tarih sanki çok uzaktı da bi an yaklaşmış gibi olduBenimki de 25 mart. Tarihi öğrenmek her şeyi değiştiriyor. Şimdi her gün günleri sayacaksınız. Korkuyla karışık bir heyecan![]()
Benim de ilkevet ilk ve erkek olacak. sizin kaçıncı?
gittikçe büyüyen bir miyomumu olduğu ve 35 yaşında olduğum için normal tavsiye edilmedi.
açıkcası sonrasında da çok konuşmadık ve konu hakkında bilgim yok.
hastanenin doğum fotolarından da spinal anesteziyle yapıldığını görüyorum genelde doğumların.
bir de arkadaşım sezaryan için sabah saatlerine randevu verildiğini söyledi. tüm bildiklerim bu kadar:)
Magnezyum hafifletti biraz daha bi de uzandım duş alıp daha iyi şimdiÇok yorulmak kesinlikle etken, bugün 10 dk yürüdüm ve oturdugumda yine dunku fobi ağrılı kasılmalar oldu.
İyiyim ama gün içinde tekrarlıyor. Agrili kasılmalar hoş değil.
Su içip yattım ben de dün ve evet ritmik olan azalarak yok oldu.
Kasılma, karnımın taş gibi olması son 2 haftadır var ama 2-3 gündür de üstüne bu anlarda kasiklardan başlayan sancı da eklendi. Doktora sordum normal dedi ben de kale almıyorum artık
Dün bendeki 10 dk ya bir kasılma başlıyor aynı zamanda kasiklardan sancı başlıyor ve tüm karnına yayılıyor iken sancı karnım da taş gibi oluyordu. Arabada olduğum için pozisyon değiştiremedim eve gelene kadar da öyle idi.
Magnezyum iste yariyor mu? Nasılsın şimdi?
Ben hayatım boyunca hic o kadar yürümedim![]()
Gunde 7-8 kez olursa gel dedi doktor daha azindan sıkıntı olmaz dediBenim tam anlattığınız gibi tüm karnımın sertleştiği anlar günde en az 2 kez ve haftalardır oluyor. Herhalde 6-7 haftadır.
Ama hiç ağrım sancım yok, hissetmiyorum.
Henüz nst ye hiç girmedim.ssanguine uyarısından sonra strese girdim ama Sancı gibi bişi olmayınca yalancıdır deyip yatıyorum üstüne
Ben seni elin kulağındadır diye düşünüyodum bu aralar yaBugün kontrole gittim bende her hafta gel dedi, nst de sancı çıkmadı , bebekde 36 yla uyumluymuş 3 kilo 50 cm olmuş bu ultrason haftayı küçük mü ölçüyor anlamadjm yada hafta neye göre belirleniyor bakalım doğuma dair emare yok daha
Martın sonuna doğru en erken ortasında bekliyorum ben aslında İnat ederse nisana kadarda bekletebilirBen seni elin kulağındadır diye düşünüyodum bu aralar ya3 kiloyu geçmiş maşallah ne güzel
Sancı bende de gün içinde birkaç kere oluyor. Hiç düzenli olmadı ama. 28. Haftadan beri nst'ye giriyorum hiç sancı çıkmadı daha. Gün içinde birkaç kere oluyorsa sorun yoktur.Benim tam anlattığınız gibi tüm karnımın sertleştiği anlar günde en az 2 kez ve haftalardır oluyor. Herhalde 6-7 haftadır.
Ama hiç ağrım sancım yok, hissetmiyorum.
Henüz nst ye hiç girmedim.ssanguine uyarısından sonra strese girdim ama Sancı gibi bişi olmayınca yalancıdır deyip yatıyorum üstüne