• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    103
Meme araması aç demek değil her zaman acaba fazla yiyor rahatsız mı oluyor gazı olunca da meme aranıyor refleksten yeni yedirmişseniz eğer aç değildir bebeğinize masaj yapın eğer mama kullanıyorsanız mama da gaz yapıyor olabilir mamasını değiştirebilirsiniz ya da Biberonu kolik bebeklere göre özel olanlardan alabilirsiniz Allah kolaylıklar versin inşeAllah geçer bu sıkıntılarınız
Gazlı bebekler terapi gibi anne memesi istiyorlar ama emdikçe daha da zorlanıyorlar çünkü gazları artıyor :(

Bir şey daha sormak istiyorum kızlar, özel hastanede dogum yaptım çocuk için birkaç tane muayene randevusu oluşturdular. Sizce ücret talep ederler mi? Benim bildiğim kadarıyla yenidogan 28 gün ücretsiz muayene olabiliyor. Sizin tecrübeleriniz ne bu konuda 🙏🏻

Bunu bende merak ediyorum. 5.gun kontrolunu ucretsiz yaptirdik ama sarilik testi icin 600 tl almislar. Esim soylemedi o an odemis. Eve gelince ogrendim yarin hastaneyi arayip iade isteyecegim. Internette arastirdim ucretsiz olmasi gerektigi yaziyordu.
Muayene ilk 28 gun ücretsiz ama tahlil ve tetkikler ücretli oluyor. Biz de sorduk ucret alınınca o şekilde olduğunu söylediler.

Bu yağı ben de gördüm ama cildine hassasiyet yaptı diyen çok var bizim zaten dokunsan kızarıyor. Bu stick ben de alayım zaten her yeri çizik sinirli bir kız olduğu için kendini yoluyor ağlarken
Clinikid ben de kullaniyorum. Alışkanlık olmasin diye çok kullanmıyorum, çok şükür kendi çıkartıyor gazını ama kullandığım zaman da 5 dakika içinde etki ediyor. Zor zamanlarda kullaniyorum ben.

Rop muayenesi bize 3 haftalıkken yapıldı. Ama yine takipteyiz. 15 inde yine göz muayenesi var. Çok şükür gelişimini tamamlamış sorun yokmuş. Darısı başınıza. Herşey güzel çıkar inşallah sizinde.
Evet 2. Ay aşılarınıda 15 inde yapacaklar verem aşısı hariç. 3 kg üzerinde olunca verem aşısı yapılacak. Bayramdan önce yaptırın dedi 2 hafta da 250 gr civarı almış olurmuş. Ayda 500 gram üzerinde almasını bekliyoruz dedi. Oğlum 550 gram almış. 3 cm boyu uzar 1 ayda dedi tam 3 cm uzamış. Yani normal gelişiminde ilerliyoruz çok şükür. 🙏 🧿 Çok kilo aldırmaya çalışmayın sakın dedi.
Biz de 3 haftalıkken rop muayenesi olduk 6 hafta sonrasına gel dedi. Ayrıca dr bize 1 kilo almayı beklerim dedi biz de aldik çok şükür. Neden çok kilo aldırmaya çalışmayalım dedi ki anlamadım. Her dr yorumu farklı işte
Bu arada benim oğluşum kabızmı oldu acaba diye endişe ediyoruz. 48 saat oldu kaka yok. Bezinde böyle nokta gibi gazla çıkmış bi leke vardı. Pırt yapıyor hep ıkına sıkına çiş yapıyor bol bol. Kaka yok 😞 dün doktoru sordu söyledim karnı çok şiş değil sorun yok dedi. Böyle çok şiş tef gibi olursa ozaman müdehale gerekir dedi. Bende bu gün totosuna pamukla çok az zeytin yağı sürdüm ama çok bastırmadan. Başka tavsiye varmı?
Demir takviyesi var kullandığımız vitaminlerde acaba o mu kabız yapıyor?
Canim 1 haftaya kadar normal görülüyor ek gıdaya başlamamış bebişler için. Zaten çiş çıkışı önemli. Ve kaka yaptığında da mukuslu yada kanlı değilse sorun yoktur.
Bir şey daha sormak istiyorum kızlar, özel hastanede dogum yaptım çocuk için birkaç tane muayene randevusu oluşturdular. Sizce ücret talep ederler mi? Benim bildiğim kadarıyla yenidogan 28 gün ücretsiz muayene olabiliyor. Sizin tecrübeleriniz ne bu konuda 🙏🏻
Ben medical parkta doğum yaptım. Anne ve bebeğe ilk muayene ücretsiz sonrası ücretli dendi. Hastaneden hastaneye değişir. Benim erken doğum olduğu için hastane doğumla ilgili hiç bir bilgim yoktu. Sonradan sordum öğrendim. Siz de sorun burada doğum yaptım avantajlarımız neler diye?

Kızlar ben geldim 😁 nasılsınız bakiim. Biriken mesajları okuyum dedim ne mümkün asla okuyamadım vaktim yok hiç bir şeye. Yarın göz doktoruma randevum var ve terapi istedim online psikiyatriden. Üzüntüden hipomaniye gircem diye korkum yarın inş bir ayar çektircem şu bozuk psikolojime 😂😅 eşim diyor 10.000 bakımın gelmiş senin 😂 Minik kuş iyi Allah ne verdiyse okudum interneti yaladım yuttum asemptomatik durumları olduğundan kafaya takmayıp önlemi elden bırakmadan rutin muayene ile çözcez inş. 🙏 büyük kızımın ortakulak iltihabı var gece acile götürdü babası inş sıvı dolup tekrar ameliyat olmaz antibiyotik ile çözeriz çok amin 😅🙏 ona da yarın randevu alcam. Mavişin kafa yamuldu diye ortopediye yolladı çocuk doktoru çar. Da onun randevusu var. Perşembe de ebe gelecek. Cuma günü de Allah izin verirse dinlenmeyi düşünüyorum 😂😂😂 randevularından bezdim bu memleketin tuvalete gitcem desem termin verecek bu Almanlar yakında 😂😂

Kızlar bebekleriniz memede kaç dakka emiyor cuk cuk o sesle 6 7 dk max emiyor koşa gibi geliyor bana tuvaleti gayet iyi

Biz de 3 haftalıkken rop muayenesi olduk 6 hafta sonrasına gel dedi. Ayrıca dr bize 1 kilo almayı beklerim dedi biz de aldik çok şükür. Neden çok kilo aldırmaya çalışmayalım dedi ki anlamadım. Her dr yorumu farklı işte

Canim 1 haftaya kadar normal görülüyor ek gıdaya başlamamış bebişler için. Zaten çiş çıkışı önemli. Ve kaka yaptığında da mukuslu yada kanlı değilse sorun yoktur.

Ben medical parkta doğum yaptım. Anne ve bebeğe ilk muayene ücretsiz sonrası ücretli dendi. Hastaneden hastaneye değişir. Benim erken doğum olduğu için hastane doğumla ilgili hiç bir bilgim yoktu. Sonradan sordum öğrendim. Siz de sorun burada doğum yaptım avantajlarımız neler diye?
aa inanmıyorum benim doğum paketim vardı 5. Gün kontrolünde doğum paketinden aldılar randevuyu aslımda ücretsizmiş demek muayene

Biz biraz abarttik sanirim ev 25,5 - 26 derece arasinda. Esim sadece bezle dursun istiyor, bende uzun kollu citcitli body giydiriyorum sadece. K.validem kasla goz arasinda ustune penye battaniye ortuyor. Evde bir kaos var 🙂 genelde sadece citcitliyla duruyor.
Bizimde evde 25 de genelde eşim bebeğimin elleri soğuk diye sürekli giydirmek istiyor bende zıbın tulum yeterli desemde o gidip örgü battaniye ye sarıyor bizim bebiş eldiven hiç sevmedi gece kundak üstüne penye battaniye örtüyorum acaba üşütürmü gerçi hep 2 saatte bir uyanırım vücüt sıcaklığı iyi yarın kontrol var sorcam doktora belki doktoru dinler 15 gündür burnu tıkalı cocuğumun iğleşemedi sürekli terliyor sanırım o yüzden çok sarmayın da diyorlar kış çocuğu olunca endişe ediyorum yine eşimin sarmasına izin veriyorum

Kızlar bebekleriniz memede kaç dakka emiyor cuk cuk o sesle 6 7 dk max emiyor koşa gibi geliyor bana tuvaleti gayet iyi
Sütüm iyi ise gece sabahlaro 5 - 10 dakika eğer süt az ise gün içinde 30 -40 dakıkada kalıyor doyunca zaten bırakıyor bende tekrar vermek istesemde tutmuyor gazını çıkartıp yine bekliyorum ağzını aramıyor sütün hızına bağli bizimki ama bi kaç videoda 5 dakıka da yeterli diyordu senin bebiş bizimkinden küçük ama ilk haftalar öyle oluyor çabuk yoruyor

Sütüm iyi ise gece sabahlaro 5 - 10 dakika eğer süt az ise gün içinde 30 -40 dakıkada kalıyor doyunca zaten bırakıyor bende tekrar vermek istesemde tutmuyor gazını çıkartıp yine bekliyorum ağzını aramıyor sütün hızına bağli bizimki ama bi kaç videoda 5 dakıka da yeterli diyordu senin bebiş bizimkinden küçük ama ilk haftalar öyle oluyor çabuk yoruyor
Normalde uzun emiyordu dinlene dinlene dünden beri 5-7 dk arası emiyor süt acaba çok mu geliyor çıkarırken ağzından akıyor süt yada emerken doluyor ağzı o yutma sesini verimli şekilde 5 dk 7 dk duyuyorum doyuyordur umarım

Bebeklerde 5.hafta atak donemiymis. Bende dun sosyal medyada karsilastim. Sanirim 1 hafta suruyormus bu atak
Evet ben de ocak annelerinde gördüm bu sabah aslında hep beklenen doğum haftasına göre diyolar ama buradan bir arkadşaımız da kitaptan maddeleri atmıştı ama daha 1 hafta var demiştim ama erken de girebiliyormuş. Gazlı kolik ve ataklı bir bebeğin bir atak haftası cidden kelloş bir kızım var meme ile kavga eden, ne istediği belli olmayab😅

Kizlar bu lohusa depresyonu dediklerinin belirtisi nedir ? Aksam hava kararmasiyla buyuk bir kasvet cokuyor icime, bu gece biter mi, hayatim degisti gibi garip duygular yasiyorum. Icim sıkılıyor. Sabah aydinlanmasiyla neseli halime geri donuyorum. Bebegime karsi bir sogukluk yok aksine asiri bagimliyim, huzursuz bir bebekte degil cok sukur ama aksam olsun istemiyorum. Sanki hayat duruyor, saatler gecmiyor gibi.

Kizlar bu lohusa depresyonu dediklerinin belirtisi nedir ? Aksam hava kararmasiyla buyuk bir kasvet cokuyor icime, bu gece biter mi, hayatim degisti gibi garip duygular yasiyorum. Icim sıkılıyor. Sabah aydinlanmasiyla neseli halime geri donuyorum. Bebegime karsi bir sogukluk yok aksine asiri bagimliyim, huzursuz bir bebekte degil cok sukur ama aksam olsun istemiyorum. Sanki hayat duruyor, saatler gecmiyor gibi.
Aynısını ben de yaşadım benim 15. Gün gibi gitti annemlere gidince heralde ev değişikliği iyi geldi. İnsanların instagram stroylerini izleyip özellikle hafta sonu kendimi sorguluyordum hatta sonra da kendime kızıp ağlıyordum. Geçiyor ama biraz insanı yoruyor da

Evet ben de ocak annelerinde gördüm bu sabah aslında hep beklenen doğum haftasına göre diyolar ama buradan bir arkadşaımız da kitaptan maddeleri atmıştı ama daha 1 hafta var demiştim ama erken de girebiliyormuş. Gazlı kolik ve ataklı bir bebeğin bir atak haftası cidden kelloş bir kızım var meme ile kavga eden, ne istediği belli olmayab😅
ayyy o yüzden mi iki gündüzler beni mahvetti ne istedigi belli değil gazlı sürekli uyuyor 5 dakika sonra uyanıyor 7 den bu saatte kadr uyuyamadım uyudu 5 dakikada uyandi çok zorlasti seninle BDT lehimize arasında 3 gün vardi biz de 5. haftaya girdik daha erken gelmiş bizimki

Canım ben de medicalprkta doğum yaptım. Bugün 5. Gün rmuayenemiz vardı sarılık testi, topuk kanı da alındı ve ücret ödemedik. Bugünden itibaren 28 gün boyunca ücretsiz gidicekmişim diğer muayeneler için de çağırdıklarında

Back