• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    144
Doktorunuz vermemizi istemio dio hemsireler. Sadece gece antibiyotik serum takcaklarmis onada sukur artk. Sezaryende en azindan daha oncesinde sanci sıkıntısı çekmiosun. Beni sancilar bitirdi ustune bide bu yaşadigim. Bitik durumdayim yani. Biyandanda emzirme derdi. Neyse hamile arkadaslarimizi korkutmak asla istemem benimki kotu bir deneyimdi. Diger odalarda doguranlarin sesini duydum 15 dk da bitiyordu işleri. Ben gece 5 ten ogleye kdr dogurmayi bekledim. Yalvardim suni sanci verin hizlansin. Vermediler. Tamamen benim şansizligim..
Canım tamamen şanssızlık olmuş özel hastane ne olursa olsun bu konuda çok daha fazla detaya önem veriyor ben devlete cesaret edemiyorum gerçekten bende doğum sonrası ufak bi kanama alanı vardı ve anestezi vermişti üstüne alttan açacağı epizyo kesi için bile uyuşturma yapmıştı . Bebek çıkarken yırtığı azaltmak için jel sıkmıştı yani bunlar ufak detaylar ama çok önemli 😢

Evet baya saçli cikti sok oldum. Dikislerim icin suan agri kesici vermiolar nasil bir sistem anlamadim agridan oturamiorum. Valla imkani olan gitsin sezaryen olsun normal dogum delilik
her sezaryen de zannedildiği kadar kolay olmuyor canım. İlk doğumum sezaryendi benim için travmaydı. Her doğum kendine özel. Kimi vajinal yapıyor zor olmuyor kimi sezaryen yapıyor zor olmuyor ya da tam tersi oluyor. Burda ben de ilk doğumumda yaşadıklarımdan bahsetmiştim. Travmama sebep olmuştu ki yakınlarda aynısını imagination forever imagination forever yaşadı sezaryen oldu.bir daha asla doğurmam demiştim o zaman ama Allah unutturuyor sen de unutacaksın büyük geçmiş olsun. İlk doğumda Sezaryen olmuştum ama aynı işlemi bana da yaptılar ameliyatlı ameliyatlı doğumdan sonra karnıma bastırıp alttan kollarını girdirerek o eşi boşalttılar her yerim benim de parçalandı o zaman. Maalesef doğum şans işi. Allah hepimize kolaylıklar nasip etsin. Çok üzüldüm senin de böyle deneyim yaşamana. Geçmiş olsun Rabbim en kısa zamanda unuttursun

Gece sancilarim cok artti yerimde duramicak derecede. Saat 5 te yatisim yapildi 5cm ile.12,40 ta dogdu bebegim 🙏 normal dogum evet. Ama bebegin esini cikaramadilar yapismis. 1 saat hemsireler ugrasti cikaramadilar. Doktor geldi oda 1 saat ugrasti tabi 20 kişi basimda. Doktor canli canli kazıyarak cikardi eşini. Çok kötu bir deneyimdi hala kendime gelemiyorum. Makatima kadar yirttilar delik deşik haldeyim😒
Canım öncelikle Allah analı babalı büyütsün, tebrik ederim. Başına gelenlere çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla eşinin yapışması çok ciddi bir durum. Farketmeyip çekerek zorlasalar Allah korusun anneye kan kaybından dolayı zararı çok. İnşallah hemencecik toparlarsın 🙏

İlk bebemde oldu canım bir 15 gün mama destekli gittik sonra düzeldi sütte iyice gelmeye başlayınca bıraktık mamayı sende bol bol emzir sonra kalanı sağmaya çalış en sona kalan sütler bebeğin kilo aldığı yağlı sütler oluyormuş bir de sürekli aynı memeden emzirmeyin daha öncede söylemiştim sanırım hatırlatayım şekilsiz büyüme oluyor memede eşit vermeye çalışın memeleri :) 🌸
Bunun için lastik saç tokaları çok etkili. 😊 Diğer kızımda eylül 2021 annelerinden bir arkadaş önermişti. En son sağ memeyi emzirdin diyelim tokayı sağ el bileğine takıyorsun, sol memeyse sol el bileğine. Bir süre sonra hangi memeyi en son vermiştim acaba diye insan bir kuşkuya düşebiliyor.

Kafası çatına uygunsa bunu anlayabiliyorlarsa sorun olmayabilir, benim önden bir hafta gidiyo sanirim boyut olarak 38 deyken hep 39-40 falan yazılmıştı diye hatırlıyorum. Son doğururken kafası benim catıma göre büyük diyr biraz fazla mudahele gerekti, he doğdu mu doğdu evet de dikiş belki fazla atilabiliyor veya bende böyle oldu sende farkli olabilir. Süreç herkeste farkli işliyor. Doktorun ne öneriyor sana 🌸 güveniyorsan onu dinlemeni öneririm ben devlet takipli olduğum için her türlü ilk vajinal doğum deneniyor malum ☺️
Suanlik normal doğum diyor ama gidasata göre değişebilir dedi 🥹

her sezaryen de zannedildiği kadar kolay olmuyor canım. İlk doğumum sezaryendi benim için travmaydı. Her doğum kendine özel. Kimi vajinal yapıyor zor olmuyor kimi sezaryen yapıyor zor olmuyor ya da tam tersi oluyor. Burda ben de ilk doğumumda yaşadıklarımdan bahsetmiştim. Travmama sebep olmuştu ki yakınlarda aynısını imagination forever imagination forever yaşadı sezaryen oldu.bir daha asla doğurmam demiştim o zaman ama Allah unutturuyor sen de unutacaksın büyük geçmiş olsun. İlk doğumda Sezaryen olmuştum ama aynı işlemi bana da yaptılar ameliyatlı ameliyatlı doğumdan sonra karnıma bastırıp alttan kollarını girdirerek o eşi boşalttılar her yerim benim de parçalandı o zaman. Maalesef doğum şans işi. Allah hepimize kolaylıklar nasip etsin. Çok üzüldüm senin de böyle deneyim yaşamana. Geçmiş olsun Rabbim en kısa zamanda unuttursun
Sende kotu bir deneyim yaşamişsin😑 gercekten şansizligimiz diyorm. Yani milyonlarca insan sezaryen oluyor inan bu yasadigini ilk defa duydum. Cok acili ve agrili seni anliyorum

Evt riskliymis benim hic fikrim yoktu. Bunu yasayacagim aklmin ucundan gecmezdi
Önceki muayenelerde fark edilebilir bir şeymiş galiba keşke öncesinde fark edilseymiş bu durumda zaten sezaryene almaları gerekirmiş mutlaka. Yüksek riskli takip edilmesi gereken gebelik oluyormuş. Neyseki geçti gitti tekrar çok geçmiş olsun 🙏

Sende kotu bir deneyim yaşamişsin😑 gercekten şansizligimiz diyorm. Yani milyonlarca insan sezaryen oluyor inan bu yasadigini ilk defa duydum. Cok acili ve agrili seni anliyorum
Evet ben de kaç tane sezaryen olan arkadaşımla akrabamla konuştum hepsi şok olmuştu o dönem. Ama o hastanenin uygulaması böyleymiş. Yapışık olmasa da eşin,bebeği çıkarıp doktor dikip odaya gönderiyor gerisini ebelere bırakıyormuş sonradan öğrendik. Diğer odadaki kadınlar da hep feryat figandı. O yüzden şimdi 7 yıl aradan sonra aynı travmayı yaşamamak için en başından oturup şuanki doktorumla çat çat çat her şeyi konuştum sordum. Şuanki Doktoruma güveniyorum içim rahat inşallah bu doğumum kolay olur diyorum.

Evet ben de kaç tane sezaryen olan arkadaşımla akrabamla konuştum hepsi şok olmuştu o dönem. Ama o hastanenin uygulaması böyleymiş. Yapışık olmasa da eşin,bebeği çıkarıp doktor dikip odaya gönderiyor gerisini ebelere bırakıyormuş sonradan öğrendik. Diğer odadaki kadınlar da hep feryat figandı. O yüzden şimdi 7 yıl aradan sonra aynı travmayı yaşamamak için en başından oturup şuanki doktorumla çat çat çat her şeyi konuştum sordum. Şuanki Doktoruma güveniyorum içim rahat inşallah bu doğumum kolay olur diyorum.
Çok geçmiş olsun öncellikle ,bu haftaki randevumda çatı kontrolü ona göre de doğum şekli belli olacak, siz doktora her seyi sordum içim rahat demiştiniz diye hatırlıyorum. Neler sormalıyız doktora kafam durmuş gibi aklıma bir sey gelmiyor

Çok geçmiş olsun öncellikle ,bu haftaki randevumda çatı kontrolü ona göre de doğum şekli belli olacak, siz doktora her seyi sordum içim rahat demiştiniz diye hatırlıyorum. Neler sormalıyız doktora kafam durmuş gibi aklıma bir sey gelmiyor
Doğum şeklin belli olunca diyelim ki sezaryen. Nasıl olacağını sor. Genel anestezi mi spinal mi epidural mı.Karına bastırıp kan boşaltma, eş boşaltma işlemi oluyor, bunu uyuşukken mi yapıyorlar, ameliyathanede mi hallediyorlar yoksa genel anestezi olup uyusuk değilken odada mı yapıyorlar? İlkinde genel anestezi oldum odaya aldıktan sonra bu işlemi yaptılar ömrümden ömür gitti. Bu şekilde olmazsa iyi olur. Ameliyathanede halledilirse rahat olursun acı çekmez bebeğin ile ilgilenirsin. Sondayı sorarsın uyuşukken mi takılıyor öncesinde mi diye. (Tabi sezaryen olacaksa bunları sorabilirsin) vajinal doğumla ilgili bilgim tecrübem yok canım 😢

Önceki muayenelerde fark edilebilir bir şeymiş galiba keşke öncesinde fark edilseymiş bu durumda zaten sezaryene almaları gerekirmiş mutlaka. Yüksek riskli takip edilmesi gereken gebelik oluyormuş. Neyseki geçti gitti tekrar çok geçmiş olsun 🙏
Evet hic bir gittigm doktor bahsetmedi bole biseyden malesef.. cok tesekkr ederm.cnm

Kolay olacak insallah. Biz nadiren denk gelcek bise yasamisiz. Bu seferki dogumun cicek gibi olsun inslaah

Doğum şeklin belli olunca diyelim ki sezaryen. Nasıl olacağını sor. Genel anestezi mi spinal mi epidural mı.Karına bastırıp kan boşaltma, eş boşaltma işlemi oluyor, bunu uyuşukken mi yapıyorlar, ameliyathanede mi hallediyorlar yoksa genel anestezi olup uyusuk değilken odada mı yapıyorlar? İlkinde genel anestezi oldum odaya aldıktan sonra bu işlemi yaptılar ömrümden ömür gitti. Bu şekilde olmazsa iyi olur. Ameliyathanede halledilirse rahat olursun acı çekmez bebeğin ile ilgilenirsin. Sondayı sorarsın uyuşukken mi takılıyor öncesinde mi diye. (Tabi sezaryen olacaksa bunları sorabilirsin) vajinal doğumla ilgili bilgim tecrübem yok canım 😢
Teşekkür ederimm 😍 not alıyorumm
Evet hic bir gittigm doktor bahsetmedi bole biseyden malesef.. cok tesekkr ederm.cnm
Size de çok geçmiş olsunn hemen iyileşirsiniz umarım

Bunun için lastik saç tokaları çok etkili. 😊 Diğer kızımda eylül 2021 annelerinden bir arkadaş önermişti. En son sağ memeyi emzirdin diyelim tokayı sağ el bileğine takıyorsun, sol memeyse sol el bileğine. Bir süre sonra hangi memeyi en son vermiştim acaba diye insan bir kuşkuya düşebiliyor.
Ay evet deneyeyim canım sağol mantıklıymış kafa kalmıyor zaten o süreçte benim sol uç çok sıkıntılı olduğu için sağa yüklenmişim sağ biraz büyük kaldı bu sefer eşitlemem lazım 🤣 ama o stresten nasıl olur bilemiyorum sol gerçekten benim ikinci olmasına rağmen tam cıkamadı ameliyatlık bir durumu var tam çıkması için o durumda süt kanallarını bozduğu için önermemişti doktorlar 😕 O yüzden aşırı zor oluyor bebenin kavraması bebek ağladığında da direk sağdan sağdan verip soldan genelde sağmaya çalışıyordum öyle de olmuyor bebeğin çekmesi kadar güçlü olmadığı için süt olmuyor ay inşallah bu sefer daha rahat geçer emzirmek benim de travmam 🤦🏻‍♀️

Bende sezeryan oldum hem sonda takılması konusu hemde dogumdan sonra baskı yapılması konusunda çok kötü olduğunu duymuştum çok korkuyordum, sondayi odada dogumhaneye inmeden takmak istediler kabul etmedim anestezi altında takılsın istedim ama asla kabul etmediler çok korkuyordum sonra odada taktılar sondayi ama hiç öyle büyük bir ağrım olmadı tamamen korku kaynaklı bir stres yaşadım sondayi takan ebe de çok nazikti. Sonra ameliyattan sonra karnıma basmaya gelen ebeye de müsade etmedim ben biliyorum çok ağrıyor asla izi vermem yaptırmam diye ağladım, ebe söz verdi acımayacak bu o kadar korkulu bir işlem değil vs. Vs. Zar zor yapmasına izin verdim gerçekten dediği gibi oldu çok aşırı ağrı olmadı alttan da elini sokup kanı boşalttı ama çok nazik kibar ve anlayisliydi hemde 2 kez yaptı bu işlemi ve asla korkulacak gibi değildi, yani bence durum bu işleri yapan hemşirelerin davranışına bizi rahatlatmasina göre değişiyor

Back