2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Merhabalar bebeğim 3.ayi bugün bitirdi hala elleri yumruk şeklinde başbparmak icer de açmıyor ellerini .oyuncak aldım tutmyor ilgisini çekmiyor sizinkiler bu dönemde nasıllar acaba degisir mi
On gün sonra üç bitecek bizim canım. Uzun süreli tutmuyor daha. Bırakıyor hemen. Bazen o da tesedufen bence bir iki dakika kalıyor elinde. Dert etme yani

Kızlar selam, bebeği sürekli kucakta olmak ve aynı zamanda ayakta gezmek isteyeniniz var mı? Varsa buna bir çözüm bulabildiniz mi? Bebeğim yatmak istemiyor hatta resmen kucakta gezerken uyumak istiyor beşiğe ya da yatağa koyar koymaz uyanıp çığlık atarak ağlamaya başlıyor. Sadece uyurken değil gün içerisinde de böyle altını değiştirirken dahi zar zor tutuyorum ortalığı yıkıyor yatınca. Doktora götürmeyi düşünüyorum bu durum normal mi sizce de? Ağrısı olabilir diye düşünüp calpol verdim 1 çk ama hala devam ediyor huysuzluğu
Hep mi öyle canım. Atak zamanı olabilir. Ya da bir sıkıntısı vardır. Benim oğlum da pek sevmiyor yatmayı. Ana kucağında daha uzun süre kalıyor. Oyun halısını hiç sevmiyor hemen ağlamaya başlıyor. Ayna koyuyorum oyuncak koyuyorum yok gene de istemiyor. Ama alt değiştirirken da ağlaması düşündürücü. Genelde onda mutlu oluyorlar. Bana daha çok atak gibi geldi.

Kızlar selam nasılsınız? Umarım herkes iyidir.
Bebiş 3 aylık olmak üzere meme istemiyor ağlıyor aç ama zorla emziriyorum huzuzrsuz uyumuyor atak haftası mı sizce yoksa meme reddi mi? Sütümde var. Çok üzülüyorum 1 haftadır böyle
Canim neydi o hafta yasadigin suan ayni durumdayim ben de 😢

Hep mi öyle canım. Atak zamanı olabilir. Ya da bir sıkıntısı vardır. Benim oğlum da pek sevmiyor yatmayı. Ana kucağında daha uzun süre kalıyor. Oyun halısını hiç sevmiyor hemen ağlamaya başlıyor. Ayna koyuyorum oyuncak koyuyorum yok gene de istemiyor. Ama alt değiştirirken da ağlaması düşündürücü. Genelde onda mutlu oluyorlar. Bana daha çok atak gibi geldi.
Canım ben de bir sıkıntısı mı var diye düşünmeye başladım, dünden beri kucakta da sakinlesmiyor. Atak haftası olabilir diye düşünüyorum bu hafta takip edeceğim eğer geçmezse doktora gideceğiz. Hava çok soğuk, hasta değilse boş yere hastaneye gidip üşütmekten korkuyorum

Kızlar selam, bebeği sürekli kucakta olmak ve aynı zamanda ayakta gezmek isteyeniniz var mı? Varsa buna bir çözüm bulabildiniz mi? Bebeğim yatmak istemiyor hatta resmen kucakta gezerken uyumak istiyor beşiğe ya da yatağa koyar koymaz uyanıp çığlık atarak ağlamaya başlıyor. Sadece uyurken değil gün içerisinde de böyle altını değiştirirken dahi zar zor tutuyorum ortalığı yıkıyor yatınca. Doktora götürmeyi düşünüyorum bu durum normal mi sizce de? Ağrısı olabilir diye düşünüp calpol verdim 1 çk ama hala devam ediyor huysuzluğu
Benim ki de aynı sırtı yere değmeyecek aşırı gazlı bi bebek huysuz da yanlız değilsin

4 ayligiz bizde sürekli kucak sevdalısıyım piyanolu oyun halisi da aldım belki durur yerde diye ama yok en fazla 5 10 dk duruyor sonra hep kucak kendini yay gibi gerip ağlıyor kucakda gezince sesi çıkmıyor .ama altını açınca çok keyifli oluyor benimki uzun bekliyorum oynuyorum bende belim rahatliyor biraz. ancak emince ve altını alınca rahat ediyorum.yuz üstü filan anca telefondan kırmızı balık açıyorum ona bakınca biraz duruyor.sonra gene yüzme hareketi gibi çırpınıyor nezamn rahatlariz acaba .Benim iki kızım yerde büyüdü hiç kucak sevmezlerdi.her çocuk farklı bide sen alıştırmissin kucağa diyorlar.sanki diğer iki kızı başkası büyüttü diyorum onlar yerde büyüdü buda kucak seviyor almayınca yırtınıyordu ne yapabilirim ki başka.ana kucağında falanda oturmuyor 40 çıktığın beri böyle.bilen varsa söylesin çözüm buna.

4 ayligiz bizde sürekli kucak sevdalısıyım piyanolu oyun halisi da aldım belki durur yerde diye ama yok en fazla 5 10 dk duruyor sonra hep kucak kendini yay gibi gerip ağlıyor kucakda gezince sesi çıkmıyor .ama altını açınca çok keyifli oluyor benimki uzun bekliyorum oynuyorum bende belim rahatliyor biraz. ancak emince ve altını alınca rahat ediyorum.yuz üstü filan anca telefondan kırmızı balık açıyorum ona bakınca biraz duruyor.sonra gene yüzme hareketi gibi çırpınıyor nezamn rahatlariz acaba .Benim iki kızım yerde büyüdü hiç kucak sevmezlerdi.her çocuk farklı bide sen alıştırmissin kucağa diyorlar.sanki diğer iki kızı başkası büyüttü diyorum onlar yerde büyüdü buda kucak seviyor almayınca yırtınıyordu ne yapabilirim ki başka.ana kucağında falanda oturmuyor 40 çıktığın beri böyle.bilen varsa söylesin çözüm buna.
Evet bana da aynısını söylüyorlar kucağa alıştırmışsın diye. Yani kendimize niye eziyet edelim ki. Bizim de aynı piyanolu halı da max 15 dakika duruyor sonra sıkılıyor, yüzüstü aktivite yaparken karşısına ayna koyup çocuk şarkıları açıyorum öyle anca 5 10 dakika oyalanıyor. Ben bir ara sırtı mı ağrıyor diye endişelendim ama yok yani kucağa alınca susuyor, bir yeri ağrıyor olsa hiçbir şekilde sakinleşmez diye düşünüyorum

Benim bebişi de malesef kv alıştırdı minicikken kus kadar bebeği gezdirmesi kolaydı. O zaman anne yapma alışacak ben büyüyünce bas edemem dedim, ki sezeryan olduğum için hafifken bile gezdirmekte zorlaniyordum, bana hep ne yapayım gazi var yok efendim çırpındı ay güldü beni al diyor diye diye turlu bahanelerle indirmedi kucaktan. Simdi bebiş büyüdü ağırlaştı kv yan gelip yatıyor bebiş kucak istiyor gezdirmeye takatim kalmıyor bazen alıp iki tur atıp kolum ağrıdı belim ağrıdı al deyip başından atıyor. Yani ben ne kadar zor olsa da gezdireyim tamam da çocuk iletişim kuramıyor benimle gezerken, gelişimi için kotu bir şey yapıyormuşum hissi oluyor oturmaya başlayınca kucak istemez diyorlar ne zaman oturtcaz o da mechul çözümü olan varsa konuyu takipteyim

Canim neydi o hafta yasadigin suan ayni durumdayim ben de 😢
3.ay kontrolümüz de idi bu şikayetler 2 hafta önce yani.Doktor süt ürünlerini paketli gıdaları kes, reflüsü olabilir demişti ilaç verdi ama ben kullanmadım. Diyeti yaptım ama çok bi faydası olmadı sanki. Emmesi düzelmişti zaten. Siz bol bol emzirin size tavsiyem. Kendiliğinden geçiyor. Alerjisi, reflüsü vs başka sıkıntısı yok ise. Bugun 2 hafta kontrolümüz var dı işte bizimde 2 haftada 100 gram almış şaka gibi.iyi emmişti bu surede. O kadar üzüldüm ki.
Biz bu emmeme durumunu 1 hafta yaşadık sonra geçti emmeye başladı ama emse bile 2 hafta da 100 gram almış 🥺

canım benimde kızım 1.sınıfa gidiyor. devamlı oğlanın başında yanaşıyor öpmeye çalışıyor nefesini illaki ağzına soluyor bunun önüne malesef geçemiyorum. benimde oğlum 3 aylıkken ablasından bulaştı hastalandı evde idare ederim dedim ama yok geçmedi. hastaneye götürdüm film çektiler şükür ciğerlerine inmemiş dedi doktor. nebülizatör aldık hava verdik 3 gün antibiyotik kullandık şükür biraz toparladı. ama aynı zamanda 1.sınıfa giden kızıma da vitamin takviyesi başladım en son Sambucol kids bunu alınca faydasını gördüm. kızımın bağışıklığını güçlü tutmalıyım kı hastalanmasın ordan da kardeşine bulaştırmasın.
BAsladi okula oglum ve hasta!!bu hafta resverol baslamistim bende bagisikligi icin ona..birde beytonik ve beyöz diye organik karisimlar..simdi odalari ayirdim bi ona bi kiza bakiyorum😭kiza bulasmasinda oglani bi sekilde toparlarim su an..cok zormus 2cocuk..bide buyuk okula gidiyorsa daha sorun!!epeydir cocuk evde benimle oldugundan ilk gunden kapti sanirim hastaligi..insallah bunla kalir..kiz hasta olmaz bana yada esime gecmez...cunku dogdugunda bulasti kiza ve o kadar kotu goturdukki 20gunluktu kizim hastaneye gittimizde ben sag cikaramiycam diye kahrolmustum..simdi tek korkum iyi olsunlar ama oglani bi sekilde toparlarim ama kiza bulasmasin🙏🙏🙏

Kızlar bir süredir hiçbirşey yapasım yoktu psikolojimiz bozuktu malum son yaşananlardan. Tv izlemekten başka birşey yapamadım nerdeyse bu süreçte.
Benim ki de artık sürekli gezmek istiyor kucakta kanguru aldım ama onda da dışarı dönük olmak istiyor etrafı izliyor artık hep. 5dk kadar tutuyorum o şekilde dolaştırıyorum biraz ama çok çeşitli görüşler var zararlı falan diye o yüzden fazla tutamıyorum sizde kullanan var mı
Ben kullanıyorum ama yenidoğan aparatı ile birlikte 3 gün sonra 4. Ayımızdan gün alacağız. Ben içe dönük olarak kullanıyorum ama evin içinde dışa dönük kullanıyorum. Saati de yok. Dışardaysam eve gelene kadar kalıyor evdeysem de uyuyana kadar sıkılana kadar.

BAsladi okula oglum ve hasta!!bu hafta resverol baslamistim bende bagisikligi icin ona..birde beytonik ve beyöz diye organik karisimlar..simdi odalari ayirdim bi ona bi kiza bakiyorum😭kiza bulasmasinda oglani bi sekilde toparlarim su an..cok zormus 2cocuk..bide buyuk okula gidiyorsa daha sorun!!epeydir cocuk evde benimle oldugundan ilk gunden kapti sanirim hastaligi..insallah bunla kalir..kiz hasta olmaz bana yada esime gecmez...cunku dogdugunda bulasti kiza ve o kadar kotu goturdukki 20gunluktu kizim hastaneye gittimizde ben sag cikaramiycam diye kahrolmustum..simdi tek korkum iyi olsunlar ama oglani bi sekilde toparlarim ama kiza bulasmasin🙏🙏🙏
Geçmiş olsun canım. Ana yapcak yok diğer çocuğunda dusunmel lazım okul çocuklara iyi geliyo. İki çocuk gerçekten zor alisvaz geçecek bu günlerde havalar ısınıyor eskisi kadar hasta olmazlar artikk

3.ay kontrolümüz de idi bu şikayetler 2 hafta önce yani.Doktor süt ürünlerini paketli gıdaları kes, reflüsü olabilir demişti ilaç verdi ama ben kullanmadım. Diyeti yaptım ama çok bi faydası olmadı sanki. Emmesi düzelmişti zaten. Siz bol bol emzirin size tavsiyem. Kendiliğinden geçiyor. Alerjisi, reflüsü vs başka sıkıntısı yok ise. Bugun 2 hafta kontrolümüz var dı işte bizimde 2 haftada 100 gram almış şaka gibi.iyi emmişti bu surede. O kadar üzüldüm ki.
Biz bu emmeme durumunu 1 hafta yaşadık sonra geçti emmeye başladı ama emse bile 2 hafta da 100 gram almış 🥺
Hic bir sıkıntımız yok cok sukur sadece gaz problemimiz var oda dogdugundan beri yani artik gecme asamasinda ama 2 gundur meme gelmiyor gelince aglamaya basliyor ayakta emzirdim biraz kabul etti sonra yine yıktı ortaligi cok kotu oldum kendimi yetersiz hissettim ama kesmeyecegim o direndikce bende direnirim sakinken emzirmeye calisiyorum yoksa cok kızıyor. Bir daha demeyecegim zaten uykusuzum 1.5 saatte bir memeye kalkiyoruz geceleri diye yok asla bir daha soylemem gordum basima gelenleri😢

Allah yardımcımız olsun, benimkinde de gaz sorunu var o yüzden bölük pörçük uyuyor hep
Amin canım genel olarak ak gazlı bebekler böyle bizim ki de aynı anlattığın gibi kucak olayı durmama olayı bagırma olayı bölük pörcük uyku olayları öyle böyle büyüyecekler ne yapalım 🤷

Hic bir sıkıntımız yok cok sukur sadece gaz problemimiz var oda dogdugundan beri yani artik gecme asamasinda ama 2 gundur meme gelmiyor gelince aglamaya basliyor ayakta emzirdim biraz kabul etti sonra yine yıktı ortaligi cok kotu oldum kendimi yetersiz hissettim ama kesmeyecegim o direndikce bende direnirim sakinken emzirmeye calisiyorum yoksa cok kızıyor. Bir daha demeyecegim zaten uykusuzum 1.5 saatte bir memeye kalkiyoruz geceleri diye yok asla bir daha soylemem gordum basima gelenleri😢
Bizim de dönem dönem meme istememe huyu oluyor memeye gelince kıyamet kopuyor, ben ayakta gezerek ya da pilates topunda zıplayarak emziriyorum o dönemlerde

Amin canım genel olarak ak gazlı bebekler böyle bizim ki de aynı anlattığın gibi kucak olayı durmama olayı bagırma olayı bölük pörcük uyku olayları öyle böyle büyüyecekler ne yapalım 🤷
Eskiden taşırken kolaydı, şimdi sabit durmak da istemiyor kucakta sürekli geziyoruz kanguruyu da sevmedi dışa dönük durmak istiyor bir de içli içli ağlıyor şu zor zamanlar geçecek diye telkin ediyorum hep kendimi

Eskiden taşırken kolaydı, şimdi sabit durmak da istemiyor kucakta sürekli geziyoruz kanguruyu da sevmedi dışa dönük durmak istiyor bir de içli içli ağlıyor şu zor zamanlar geçecek diye telkin ediyorum hep kendimi
Öyle bebeklere zaten hiç cozum olmuyo büyük oglum da aynıydı küçük de aynı ne kanguru da durdu ne oyun halısında pusette bile durmuyo hamak aldım onda durur belki dedim sallanmayı da mı sevmez bi bebek onda bile durmuyo bakmak zorunda olduğum abimiz var 2017 dogumlu anaokuluna goturup getiriyorum her gün bir velveleyle 🙄😅

Aynen canım ya previazadeler ..ne korkulu günlerdi dimi moral veriyorduk birbirimize.cok şükür atlattık bak.saglik ocağı birde kan ilacı verdi günde 4 damla içsin dedi.size verdimi
Verdi canim 6 damla dedi kilo başına 1 damla olarak içilecek dedi

X