2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
4.ay kontrolden geliyorum.2 asi olduk bacakdan ikiside.benimle doydugunda tam emin olmamakla beraber inanmaya basladim😐.7kg olmuş 650 Gr almış nasıl sizce 🤔boyunda 65.5cm.
Doydugunda tam emin olamıyorum 1 -1.5 saatte bir emiyor gün içinde geceleri 3 saatte bir uyanıyor derin uykusundan sonra.yutkunmalarini sayiyirum paranoyakmi oluyorum sizce.Sol göğsünü çok az emiyor hızlıca çekip süt gelmeyince uğraşmadan kalkma hareketi yapıyor. sağdan doydugunu düşünüyorum otarafi daha uzun ve keyif yaparak emiyor.halbuki siktigimda sol gogsumden 10 delikden çıkıyor süt ama sağdan 4 5 delikden 😵‍💫🥺gün içinde kendi sagdigim süt varsa onuda veriyorum.ama yoksa çok huysuzlandiginda mama veriyorum 60cc oluyor oda.
Benim kuzu da bir memeyi doymak diğer memeyi keyif için emiyor. Çok gelen memeyi en fazla 1-2 dakika tutuyor. Bence o sırada doyuyor. Diğerini uyumak için kullanıyor. Süt çok gelince bol sütlü memede kalmak istemiyor bence. Bence rahatlayın. Kilo alımı iyiymiş işte 😀

4.ay kontrolden geliyorum.2 asi olduk bacakdan ikiside.benimle doydugunda tam emin olmamakla beraber inanmaya basladim😐.7kg olmuş 650 Gr almış nasıl sizce 🤔boyunda 65.5cm.
Doydugunda tam emin olamıyorum 1 -1.5 saatte bir emiyor gün içinde geceleri 3 saatte bir uyanıyor derin uykusundan sonra.yutkunmalarini sayiyirum paranoyakmi oluyorum sizce.Sol göğsünü çok az emiyor hızlıca çekip süt gelmeyince uğraşmadan kalkma hareketi yapıyor. sağdan doydugunu düşünüyorum otarafi daha uzun ve keyif yaparak emiyor.halbuki siktigimda sol gogsumden 10 delikden çıkıyor süt ama sağdan 4 5 delikden 😵‍💫🥺gün içinde kendi sagdigim süt varsa onuda veriyorum.ama yoksa çok huysuzlandiginda mama veriyorum 60cc oluyor oda.
Maşallah 650 gram benim doktorum iyi demişti. Doyuyordur merak etmeyin

Bugün bizimde 4.ay aşılarımız yapıldı. 6,700gr 64cm olduk. 600 gram almışız. Bir de Vegaferon adında bir damla verdi 1 yaşına kadar kullanılacakmış nette biraz araştırdım beğenmeyende çok var. Bu ilacı kullanan var mı? Versem mi ne yapsam bilemedim. Hem kan değerlerine de bakılmıyor ki belki ihtiyacı yoktur. Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim 🤗

Canım ilk dört beş dakikada doyuyormus diye biliyorum. Sonrasında keyif için emiyorlarmis. Korkma bence benimki yedi sekiz saat uyuyor ve ben kaldırmıyorum. Karnı doymasa canına okur merak etme🥰
gece uykuları uzayınca bende bir defa emzirmeye uyandırmamaya başladım ama bu kez bir haftada 200 gram kilo vermiş. Gündüz 3 saatte bir 4-5 dakika (zorlayarak) emip bırakıyor. şu ek gıda faslına bi geçseydik ya😄 bi düzen otuttaramadık her ay başka düzen bu ne ya 😄😄

Kızlar bebeğimde tortikolis var boyun eğriliği. Bebeklerinizi iyi gözlemleyin. Benim bebeğim sürekli boynunu sola doğru yatırıp sağa doğru bakıyordu. Sol boyun kası sağ boyun kasına göre 3.6 cm daha kalın olduğu ultrason çekimi sonucu ortaya çıktı sürekli ve ciddi şekilde boyun eğzersizi yaptırmam lazım. Şansım şu ki kimseyi dinlemeyip çocuğumu erkenden fizik tedavi bölümünü götürmek oldu. Bebeğiniz konusunda kimsenin sözlerine aldırış etmeyin bebeğinizin en iyi gözlemcisi ve doktoru anneleri olarak bizleriz.
İlk bebegimde vardı bende yarın götüreceğim doktora masajlari sürekli yap canim kuzenimin çocuğu annesi ilgi gösterip üstüne düşmedi 6 yaşında ameliyat oldu

Bizde 4. Ay asilarimizi olduk bugün ateş genelde yapmaz ama takip edin yinede dediler.bir de kızımın kafa derisinde pullanma kepek gibi birşeyler vardı .banyodan sonra saçını yikiyordum .ama geçmiyordu .saç tellerine yapisiyordu o şeyler.bugun sordum konak mis bu .büyük kızımda rastlamamistım böyle birşeye kabak doğmuştu o .bu kızım çok saçlı doğdu saclilarda daha sık olurmuş.her banyodan 40 dakika önce zeytinyağı yada bebe yağı sur beklet yikadiktan sonrada ince bebek tarağı ile tara dedi aile hekimi .bir kaç kez yapmak gerekiyormuş böyle geçene kadar
Bizde bugün olduk aynı gün doğum yapmıştık previalilar olarak degilmi☺️

Bugün bizimde 4.ay aşılarımız yapıldı. 6,700gr 64cm olduk. 600 gram almışız. Bir de Vegaferon adında bir damla verdi 1 yaşına kadar kullanılacakmış nette biraz araştırdım beğenmeyende çok var. Bu ilacı kullanan var mı? Versem mi ne yapsam bilemedim. Hem kan değerlerine de bakılmıyor ki belki ihtiyacı yoktur. Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim 🤗
Ben vermicem canim banada aynı kan ilacını verdi sidefer iyi diyorlar onu almayı düşünüyorum

gece uykuları uzayınca bende bir defa emzirmeye uyandırmamaya başladım ama bu kez bir haftada 200 gram kilo vermiş. Gündüz 3 saatte bir 4-5 dakika (zorlayarak) emip bırakıyor. şu ek gıda faslına bi geçseydik ya😄 bi düzen otuttaramadık her ay başka düzen bu ne ya 😄😄
Her bebek farklı işte canimm. Az kaldı ek gıdaya biraz daha sabır.

İlk bebegimde vardı bende yarın götüreceğim doktora masajlari sürekli yap canim kuzenimin çocuğu annesi ilgi gösterip üstüne düşmedi 6 yaşında ameliyat oldu
Ah yavrum yaa. Ben sürekli yapmaya çalışıyorum. Şu an sol tarafa doğru bakıyor ama yine de sağ tarafına daha çok bakıyor. İnşallah ameliyata gerek kalmadan bu süreci atlatırız. Bi de hala demezler mi daha çok küçük boynunu tutamıyor düzelir diye. Doktor böyle diyorum hastaneler ticaret haneye dönmüş diyorlar bazen çıldırmamak elde değil. Cahille uğraşmak zor. Neyse ki bildiğini okuma huyu edindim de kafam rahat

İlaç hakkında bilgiye sahip değilim lakin kan ilaçlarını kansızlık olduğu için verilmiyormuş sormuştum doktora. Depolarını doldurmak için veriliyormuş. 4. Aya kadar anne sütü yeterliymiş 4. Aydan sonra depoların dolması gerekmiş anemi ya da Akdeniz anemisi olmasın diye açıklamaya yapmıştı.

İlaç hakkında bilgiye sahip değilim lakin kan ilaçlarını kansızlık olduğu için verilmiyormuş sormuştum doktora. Depolarını doldurmak için veriliyormuş. 4. Aya kadar anne sütü yeterliymiş 4. Aydan sonra depoların dolması gerekmiş anemi ya da Akdeniz anemisi olmasın diye açıklamaya yapmıştı.
Tesekkur ederim biraz araştırıp daha doğal içerikli bulmaya çalışacağım 🤗

Merhaba kızlar nasılsınız? Uykularınız düzene girdi mi?
Bebişlerinizin gündüz uykuları nasıl? kaçta kalkıyor sabah ve gün içinde kaç kere uyuyor? Gece uykusuna ne zaman geçiyor, belirli bi uyku rutininiz var mı? Ben sürekli yazmaktan takip etmekten artık bi gün bi günü tutmuyor

Birde 3-4 gündür bebeğim yeşil kaka yapıyor ishal gibi de değil normal kakadan daha akışkan normal mi sizce?
Uyku düzeni 4. Ayda başlar diye her yerde okuyorum görüyorum falan filan ama doğduğundan beri rutin oluşturma çalışıyorum. Gece mutlaka gecelik giydiriyorum sabahta uyandığından mutlaka perdeleri açıyorum biraz öpüp koklayıp hem kendi yüzümü hem de bebeğimin yüzünü yıkıyorum. Sonra emziriyorum sonra ben kahvaltı yapıyorum. Bu arada uykuya dalmadan önce uyku şarkısı uydurdum bi de sabah uyanınca bi şarkı uydurdum ikisini de duyunca mutlu oluyor hissediyorum. En geç 22:30 da uyumuş oluyor uyanana kadar uyandırmıyorum sabah 08:45 alarm kurmuş gibi uyanıyor bu süreçte bazen 2-3 ya da 4 defa uyanıyor. 4 defa uyanma sebebini hala bulamadım rahatsız eden bir şey var ama nedir bulamıyorum. Gün içinde kısa uykularla 3 ya da 4 sefer uyuyor. Başka da uyumuyor. Kitap okuma seansımız yok hiç yapamadık ama bol oyun oynamalı geçiyor günlerimiz😇 kendi kendine uyumuyor sallamıyorum da bazen kucakta bazen memede uyuyor. Bu arada sürekli değişen bir şeyler var ama ben ısrarla rutinlere devam etmeye çalışıyorum

Tesekkur ederim biraz araştırıp daha doğal içerikli bulmaya çalışacağım 🤗
Doktorumuza oceanı sormuştum kullanılabilir dedi. Biz henüz 4 aylık olmadık. Rota virüsü açısına götürdüğümde sormuştum. 4. Ay itibari ile ben de bu markayı kullanacağım d vitamini kullanıyoruz zaten.

Bu arada kan ilaçları değişiklik yapıldığında yani bir markadan diğer bir markaya geçildiğinde kaka rengi de değişirmiş.
Evet bu verdiği ilaçta yapar dedi bana. Oceanın varsa onu alabilirim d vitamininide kullanıyorum. Bizim uyumamız 1i buluyor sabahta 10.30, 11 gibi uyanıyoruz.

canım bizimde 4.ay kontrolümüzde vegaferon verdi kan damlası ben kullanmıyorum. paraben var içerisinde biraz baktım. Burada daha önce de konuşmuştuk belki hatırlarsınız arada keçiboynuzu özü veriyorum emziğinin ucuna az batırıyorum. bizde 4.ayımızda 7.500 kg 65 cm idik. açıkçası sağlık ocağından verdikleri ne d vitaminini nede kan damlasını vermedim ben. verenlere de saygı duyuyorum ama ben tercih etmiyorum. 👍

Peki oglunuz okula gittigi surede hastalandi mi hic?ufakliga bulasma durumu oldu mu?bizim okukda gitmedigimiz donem sinifin cogu hastalandi.gruptan takip ediyordum bi salgin hepsini hasta etmisti.insallah tekrarlamaz tum cocuklar iyi olur
canım benimde kızım 1.sınıfa gidiyor. devamlı oğlanın başında yanaşıyor öpmeye çalışıyor nefesini illaki ağzına soluyor bunun önüne malesef geçemiyorum. benimde oğlum 3 aylıkken ablasından bulaştı hastalandı evde idare ederim dedim ama yok geçmedi. hastaneye götürdüm film çektiler şükür ciğerlerine inmemiş dedi doktor. nebülizatör aldık hava verdik 3 gün antibiyotik kullandık şükür biraz toparladı. ama aynı zamanda 1.sınıfa giden kızıma da vitamin takviyesi başladım en son Sambucol kids bunu alınca faydasını gördüm. kızımın bağışıklığını güçlü tutmalıyım kı hastalanmasın ordan da kardeşine bulaştırmasın.

canım bizimde 4.ay kontrolümüzde vegaferon verdi kan damlası ben kullanmıyorum. paraben var içerisinde biraz baktım. Burada daha önce de konuşmuştuk belki hatırlarsınız arada keçiboynuzu özü veriyorum emziğinin ucuna az batırıyorum. bizde 4.ayımızda 7.500 kg 65 cm idik. açıkçası sağlık ocağından verdikleri ne d vitaminini nede kan damlasını vermedim ben. verenlere de saygı duyuyorum ama ben tercih etmiyorum. 👍
Aynen bende vermiycem bir araştırayım dedim netten o ilaç toplatıldı felan diyenler var çoğu kişi içeriğinden dolayı kullanmamış. Zaten ücretsiz olupta işimize yarayan bir şey verseler şaşarım 😅

Uyku düzeni 4. Ayda başlar diye her yerde okuyorum görüyorum falan filan ama doğduğundan beri rutin oluşturma çalışıyorum. Gece mutlaka gecelik giydiriyorum sabahta uyandığından mutlaka perdeleri açıyorum biraz öpüp koklayıp hem kendi yüzümü hem de bebeğimin yüzünü yıkıyorum. Sonra emziriyorum sonra ben kahvaltı yapıyorum. Bu arada uykuya dalmadan önce uyku şarkısı uydurdum bi de sabah uyanınca bi şarkı uydurdum ikisini de duyunca mutlu oluyor hissediyorum. En geç 22:30 da uyumuş oluyor uyanana kadar uyandırmıyorum sabah 08:45 alarm kurmuş gibi uyanıyor bu süreçte bazen 2-3 ya da 4 defa uyanıyor. 4 defa uyanma sebebini hala bulamadım rahatsız eden bir şey var ama nedir bulamıyorum. Gün içinde kısa uykularla 3 ya da 4 sefer uyuyor. Başka da uyumuyor. Kitap okuma seansımız yok hiç yapamadık ama bol oyun oynamalı geçiyor günlerimiz😇 kendi kendine uyumuyor sallamıyorum da bazen kucakta bazen memede uyuyor. Bu arada sürekli değişen bir şeyler var ama ben ısrarla rutinlere devam etmeye çalışıyorum
Gündüz uykuları kaç dakika canım. Her bebek farklı biliyorum ama olsun biz dertleşelim😁Sabah 7 de uyanıyor benim bebiş sonra zor uyuyor nasıl oyalayacağımı şaşıyorum

X