2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Canım 600 üzeri sıkıntı mıymış ? Ben de gece 2 defa emziriyorum kızımı 3 saatte bir ama aç gibi emiyor baya sanki emzirmezsem aç kalacak gibime geliyor
Kuzum sıkıntı demedi normali bu dedi. Mama işe beslenen bebek ile anne sütü ile beslenen bebek kiloları farklıymış anladığım. Ben sadece anne sütü veriyorum sorun olmaz dedi. Mama veriyorum deseydim bırak diyecekti

Benim bebiş 2ayda 2kilo almış anne sütüyle besleniyo doktora sormadım hiç normal sanırım

Kilo alımı nasıl ki canım? Benim bene 1 ayda 790 almış, sınırın üzerinde. Bana da az geliyor ama doktor iyi dedi. Ben de kurcalamadım. Senin de iyiyse mamayı boşver.
Benimki ilk iki ay her ay 1 buçuk kilo almıştı. Toplam 3 yani. Sonra diyete başladım 3.ay kilo alımı 280 gr sadece. 600 700 olsa daha rahat hissederdim de kendimi. Doktor normal diyor da neden böyle oldu anlamadım açıkçası.

Çok zayıf doğmuştu bana 3 kilo demişlerdi defterine 2830 gr yazmışlar

Maşallah sonrasında güzel toparlamışsınız annesi, güzel bakmışsın.

Fazla kilo ile ilgili hiçbi şey konuşmadık canım, fazla kilo alımı olmadı benim bebişin, genelde haftada 200-250 arası gitti.

Canım 600 üzeri sıkıntı mıymış ? Ben de gece 2 defa emziriyorum kızımı 3 saatte bir ama aç gibi emiyor baya sanki emzirmezsem aç kalacak gibime geliyor

Ben 600 minimum gibi anladım. Çünkü spicelover yazmıştı 540 gr üzerine mamaya gerek olmuyormuş. Bebişin emmek için uyanıyorsa tabi emzireceksin canım, eğer uyanmıyorsa özellikle uyandırıp emzirme diyor doktorlar.

Canım belki genel olarak iyi gidiyor oluşuna bakmıştır. İlk 2 aydan dolayı 3. ay azalışını tolere edebiliyordur. Fikir yürütüyorum tabi.

Ben işte özellikle emzirecek için uyandırıyordum şekeri düşer halsiz kalır diye. Fazla bakmışım. Gündüz sürekli ezmiyorum. 2 saat felan dinlemedim sürekli emzirdim. Gecede ne zaman uyanırsam çocuğuda uyandırdım. Obez edecekmişim.

Bence doktorlar ortalama alıyor. Yani şöyle 2 aylık bebek şu kilo da ve şu boyda olmalı. Bebeğe bakıyor evet ortalaması uyuyor sorun yok.

Canım ben de özellikle gece uyandırıyorum en geç 3 saatte bir gündüz de o ne zaman isterse çünkü emiyor pek uyumuyor gündüz genelde saat başı emmek istiyor. 5 gün sonra 3 aylık olacak bakalım belki benim doktor da uyandırma der ama gece emzirmesi hem bebek hem anne için iyi diyorlar genelde ben sürekli uyanmaya da alıştım zor gelmiyor artık

canim ebe hanim demisti 500 gr aliyorsa saglik bakaanligi mama onermiyormus , anne sutu yetermis

Benim de hoşuma gidiyor askında ama dağlık açısında da düşününce doktorun vardır bir bildiği obez olmasından da edişe ediyorum. Gerçi boy kilo orantılı gidiyor şu an

Canım belki genel olarak iyi gidiyor oluşuna bakmıştır. İlk 2 aydan dolayı 3. ay azalışını tolere edebiliyordur. Fikir yürütüyorum tabi.
Galiba öyle bakalım. Hamileyken yiyorduk kaşarı muzu bebişe kilo aldırıyordu şimdi emme sıklığı da aynı bi şey yapamıyorum neyse sağlık olsun da şu anki halimize binlerce şükür

eşim özellikle ilk 3 ay zorunlu ilaçlar dışında bebeğe hiçbir şey vermemi istemiyor bi doktor kankası var sıkı sıkı tembihlemiş

Canım acaba ne zmana kadar kafatası şekillenmeye devam ediyor ,bende korkuyorum kafası dümdüz olcak arkası diye
Kuzum ben araştırdım biraz. 13. Aya kadar kemikleşme devam ediyormuş. O yüzden tedavi uygulanacaksa 3 ve 8. Aylar arası kritikmiş. Oturmaya başlayınca tedavisiz geçiyor diyorlar
Bugün eşim yanlışlıkla külot bez almış bir şans vereyim dedim. Arkasında bir şeffat şey var o ne işe yarıyor bilen var mı?
Pis besi bantı çekip derli toplu çöpe atabiliyorsun canım
Külot bez daha hiç kullanmadım ben kullananlar nası acaba memnun mu?
Kuzum benim bunla ilgili kafam karışık. Tekniğini bilirsen giydirmesi daha kolay ve belde daha sabit kalıyo. Ben cırtlı bezin arada kaymasına sinir oluyorum da ama bacak araları sabit, ayarlanamaz olduğundan bebeğine büyük gelmesi durumunda sızdırıyo. Sonuçta bedenlerde kilo aralıkları var ve bazı kilodaki bebeklere o bacak delikleri daha geniş oluyo. Bir arkadaşım daha kullandı, o da sızdırma olduğu yorumunda bulundu. Yani eğer o bez için mükemmel kilodaysan giysirmesi üstünde duruşu daha rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…