- 18 Şubat 2008
- 2.855
- 4.761
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.841
Cok şik huniler var ama :)) bunlarin hepsi yardim edenin cok az olmasindan, ikizi duyan kaciyorYeni ikiz annesiyim 40 imiz henüz çıktı. Sebepsiz ağlamalar gece uyumamalar memede uyumak istemeler vs derken ikizlerin en zor dönemi yenidogan sonra kolaylaşıyor tesellisi verdi biri bende bu başlığa geldim dedim biraz teselli olayım çoğu bebeleri büyütmüş ama ne göreyim herkes huniyi takmış.O kolaylık dönemi heralde 5.6 yas okul çağı canlar . Ee napalm anın tadını çıkaralım
Ben yemek yemeği unutuyorum acikcasi, artik ek gıdadan kalanları yemekten bi garip hal aldi vucudum:)Merhaba herkese
İki buçuk aylık ikizlerim var benim de hanımlar
Bir haftalikken soğuk aldilar buhar seansları derken 40larinda ikisi de hastaneye zatürreden yattı servise. En son orda benim vücut kaldıramadı tempoyu daha öncekinoglumda 1aylikken yoğun bakımlık olmuştu o korkuyla iyice psiolojim bozuldu. Bişey yiyemedim derken bı sekilde toparladık sonra onun üstüne hasta oldular olurlar derken hep birileri yardım etti ama benim size soracağım sizin de yorgunluktan kaygıdan halsiz kalıp yemek yiyemedigiz midenizin kitlendigi zamanlar oldu mu bu durumla nasıl başa çıktınız ve hasta olmasnlar diye evden pek çıkmıyorum o da beni etkiliyor ve artk yanimda hep birileri olsun istiyorum annem ilçede her zman yetişemiyor
Normal mi bu yasadiklarm ama en çok canımı sıkan mideme hemen yansıyor
merhaba benim kizlarimdan biri de oyle. şuan 11 ayliklar ama uzandığı yerden kalkıp kendisi oturamiyor. 7 ayliktan beri desteksiz oturuyor ama kendi kendine gelemiyor o pozisyona. gelmeye de çalışmıyor gibi. bunun bir onemi yok doktorlar bakmiyor bile. yürümek üzere bu aradaMerhabalar sevgili hunili anneler :)
Umarım herkesin sağlığı ve keyfi yerindedir. Sizlere bir sorum olacak, kızlar 9,5 aylık oldular (düzeltilmiş: 8ay 3 haftalıklar), bir tık daha kilolu doğan (2420gr) neredeyse artık yürüyecek ancak zayıf doğan (1730gr) halâ daha kendi kendine oturamıyor, emekleyemiyor. Halbuki o kızım 3,5aylıkken fırfır dönüyordu. Emeklememesini anlıyorum, kimi çocuk emeklemeden yürüyormuş ama kendi kendine oturamaması bende korku yaratmaya başladı. Bu arada desteksiz oturmasından bahsetmiyorum. Yani biz oturtunca oturabiliyor ama yattığı yerden doğrulup kendi başına oturamıyor. Bu konuda ne yapabilirim bilgisi tecrübesi olan var mı?
Canım merhaba önceki yazışmalarda bebeğinin kafasının resmini atmışsın bizimkine çok benziyor şu an ne durumdasınız düzelme oldu mu neler yaptın?Kızlar bende eğitici kitap dolu yok ilk kelimeler yok sorular yok hayvanlar birsürü var ama hikaye kitaplarına geçemedim içerikleri saçma sapan olmasın istiyorum araştıracak vakit yok. Onun yerine bir varmış bir yokmuş diye karşıma alıp başlıyorum anlatmaya o kadar hoşlarına gidiyor ki hemen gülmeye başlıyorlar. Kendim konu belirleyip uyduruyorum da uyduruyorum hayvanları konuşturuyorum yardımlaşıyorlar paylaşıyorlar iyilik yapıyorlar dost oluyorlar güzel ne varsa işte hatta bazen de kuantum fiziğinden dünya tarihine ne biliyorsam onları anlatıyorumzaten bana dediler ki beyin gelişimi için farklı kelimeler duymak önemliymiş ve birşeyler anlatırken bize bakmaları gerekiyormuş. Umarım işe yarıyordur ek gıdaya da başladık 7 aylıklar ama düzeltilmiş 5 aylıklar. Önce tadımlar yaptık 1-2 haftadır da ne bulursam veriyorum. Bizim doktorumuz pek katı kuralcı değil. 20 çocukta 1 alerji oluyor biz bu ihtimal için bu çocukları yemeyen çocuklar haline getirmeyeceğiz bu çocuklar yemek yiyen çocuklar olacak zaten hayata zor şartlarda başladılar diye çok net bir konuşma yaptı ve ben de ikna oldum. Şuanda çevremdeki bütün çocuklarda neredeyse yeme bozukluğu var bu da demek oluyor ki biyerlerde hata yapılıyor. Neyse uzun lafın kısası şimdiye kadar verdiklerimi sayayım tattırdıklarım daha fazla çünkü her yediğimizden parmağımla tattırdım neredeyse ama direk yedirdiklerim havuç patates kabak avokado tatlı patates irmikli şeftali. Kesinlikle blender falan kullanmıyorum. Yasak. Bunun dışında taze fasulye bezelye karpuz yoğurt tarhana gibi birkaç şeyi de parmağımla denettim. Bakalım neler olacak denemelere devam Doktorumuz bir de anne sütünün bağışıklığa etkisinin bu dönemde azaldığını ve biraz mikroba ihtiyaçları olduğunu söyledi denize sokun insan içine çıkarın dedi onu da deniyoruz bakalım yazlığa geldik inşallah güzel geçer
Canım senin de bebeğin kafasının resmini atmışsın bizimki de aynen öyle ne yaptınız şu an nasıl oldubenimkiler de buna benzer pilsan marka. kolay temizleniyor. oyuncakları dolap uygulamasindan ikinci el alıyorum ben sifirlarina guc yetiremem suanda. baska da bebek düşünmedigim icin saklarim diyemiyorum. ariyorum temiz ama uygununu bulup satin aliyorum gelince bi de ben temizliyorum guzelce sonra isterlerse kirsinlar bozsunlae icim yanmaz :)
gitmedigim doktor kalmadı. bir yerde kask tedavisi gormesi gerekiyor dediler yaklaşık 60 bin lira idi o tedavi. 6 aya yakin kafasinda kaskla duracaktı. zihinsel gelisiminde hicbir etkisi olmadığı icin vazgeçtik bu tedaviden. bir miktar düzeldi eskisi kadar gözüme batmiyor ve kiz cocugu oldugu icin saclari uzun benim dışımda kimse farketmiyorCanım merhaba önceki yazışmalarda bebeğinin kafasının resmini atmışsın bizimkine çok benziyor şu an ne durumdasınız düzelme oldu mu neler yaptın?
fazla odam olmadigi icin ayirmadim. hep aynı odadaydilar. sonra uyku egitimi aldim zaten.Selamlar kızlar bende ucundan yakaladım gurubu 7 Aralık da doğdu ikizlerim. Önceki mesajlarınızdan çok istifade ettim teşekkür ediyorum. Henuz cok yeniyim bebislerim 2.5 aylik ama İkiz annesi olmak hem çok zor hem çok keyifli bisey gibi . Gibi diliyorum çünkü tempodan daha bisy anlayamadım. Tecrubeli anneler bebwkler Birbirini uyandirmasinlar diye odaları ayırdınız mi yoksa zamana bırakıp aynı odada alismalarini mi sağladınız
Düzelmesi için neler yaptın peki sen teşekkür ederim canım ben de yapayım ya bir şey yaptıysan.. Dr bize 1 yaşına kadar kendiliğinden düzelir böyle de kalsa sorun değil dedi tabi ben düzelecekse düzelmesi için uğraşmak isterim kask tedavisi önermedi Dr kask da zorlu bir süreç gibi geldi banagitmedigim doktor kalmadı. bir yerde kask tedavisi gormesi gerekiyor dediler yaklaşık 60 bin lira idi o tedavi. 6 aya yakin kafasinda kaskla duracaktı. zihinsel gelisiminde hicbir etkisi olmadığı icin vazgeçtik bu tedaviden. bir miktar düzeldi eskisi kadar gözüme batmiyor ve kiz cocugu oldugu icin saclari uzun benim dışımda kimse farketmiyor
düzelmesi için uyurken yatma pozisyonunu degistirmeye calistim ama bebek hareketlendigi icin ben çevirsem de o eski haline geliyordu pek dokunmadim o yüzden. uyanikken hep duz kafa yastığı kullandım ortasi delik olandan. beslerken kucagimizda yan yatiriyoruz ya, kolumda hep sivri olan yerine baski gelecek sekilde yatirdim. yassi olan yere hic baski yapmadım. en dikkat ettigim bu oldu. yine uyanikken yüzüstü tuttum cogunlukla veya zipzipa yurutece koydum yerde sırtüstü durmasın diye. dönmeyi öğrenince geceleri yüzüstü uyudu zaten. d vitamini düzenli kullandim. yani işin özü yassi olan yere baski gelmeyecek sivri tarafa baski gelecek halde tutman gerekiyor. yuzde yuz duzelmiyor ama azalıyor zamanlaDüzelmesi için neler yaptın peki sen teşekkür ederim canım ben de yapayım ya bir şey yaptıysan.. Dr bize 1 yaşına kadar kendiliğinden düzelir böyle de kalsa sorun değil dedi tabi ben düzelecekse düzelmesi için uğraşmak isterim kask tedavisi önermedi Dr kask da zorlu bir süreç gibi geldi bana
emzik önemli bence ikiz bebek oldugu icin cok isinize yarar ama meme reddi yaparsa birakin hemen. biberon da mutlaka bulunsun insallah güzel güzel emerler sizi gerek kalmaz. benimkiler birkac gun azicik emdi sonra mama biberon devam ettik. emzik de cok ugrastim tutmadilar.Kızlar selam. Bebişlerin alışverişlerini tamamlamaya çalışıyorum da siz tecrübeli annelere sorum olacak. Emzik ve ya biberon almalı mıyım? Alırsam ne almalı mıyım? İkizlerde ilk zamanlar lazım oldu mu mama vermek gerekebiliyor değil mi?
Teşekkürleremzik önemli bence ikiz bebek oldugu icin cok isinize yarar ama meme reddi yaparsa birakin hemen. biberon da mutlaka bulunsun insallah güzel güzel emerler sizi gerek kalmaz. benimkiler birkac gun azicik emdi sonra mama biberon devam ettik. emzik de cok ugrastim tutmadilar.
Tamam canım teşekkür ederim hepsini uygulayacağım senin bebeğin kaç aylık oldu yaşını geçti mi bıngıldak kapanmadıysa 18 aya kadar düzeliyormuşdüzelmesi için uyurken yatma pozisyonunu degistirmeye calistim ama bebek hareketlendigi icin ben çevirsem de o eski haline geliyordu pek dokunmadim o yüzden. uyanikken hep duz kafa yastığı kullandım ortasi delik olandan. beslerken kucagimizda yan yatiriyoruz ya, kolumda hep sivri olan yerine baski gelecek sekilde yatirdim. yassi olan yere hic baski yapmadım. en dikkat ettigim bu oldu. yine uyanikken yüzüstü tuttum cogunlukla veya zipzipa yurutece koydum yerde sırtüstü durmasın diye. dönmeyi öğrenince geceleri yüzüstü uyudu zaten. d vitamini düzenli kullandim. yani işin özü yassi olan yere baski gelmeyecek sivri tarafa baski gelecek halde tutman gerekiyor. yuzde yuz duzelmiyor ama azalıyor zamanla
tam 1 yaş oldu. bingildagina hic bakmadim bir bakayim kapanmis mi ben de bunu bilmiyordun teşekkürlerTamam canım teşekkür ederim hepsini uygulayacağım senin bebeğin kaç aylık oldu yaşını geçti mi bıngıldak kapanmadıysa 18 aya kadar düzeliyormuş
Rica ederim canım ben de Dr Dr gezdim biri böyle dedi işte inşallah bizim de toparlartam 1 yaş oldu. bingildagina hic bakmadim bir bakayim kapanmis mi ben de bunu bilmiyordun teşekkürler
Ya bizede acilde tomografi çekildi. Kendimi yedim bitirdim tomografiye soktum diye. Benimkilerde 32+5de doğdular. Çok üzüldüm allah evlatlarımızı sakınsınCanim bizim bebekler 33 haftalik dogdular su an duzeltilmis 1 haftaliklar dun acile gittik ve bebege beyin cerrahi tomografi çektirdi. Radyasyon aldi diye üzüldüm ama doktor surekli tekrarlanan tomografinin zarari olur dedi. Norolog arkadaşımızla konustuk o da benzer bir sey dedi. Yani tomografi mr çekilmez diye bir sey yok canim.