Canım biraz uzun olacak ama benim kızımın kafası çok belirgin şekilde yamuktu ve tortikollis riski de vardı yani kafası hep aynı yöne eğik olarak duruyordu. Biri özel biri devlette 2 ayrı beyin cerrahına götürdüm. (Burada önemli ayrıntı beyin cerrahının uzmanlık alanının bebek ve çocuklar olması gerekiyor internetten araştırabilirsin.) Duyduklarım hiç hoş şeyler değildi kafatasının yarılması kaynayan kemiklerin kırılması ve beyin içi basıncın rahatlatılarak beynin büyümesine alan açılması gibi. açıkçası 2 doktor da benzer şeyleri söyledi ameliyat olabilir dediler ve ikisi de kızım çok küçük olduğu için tomografi çekmek istemediler. Bir ay süre verdiler bana bu süre içinde kızımı sürekli diğer tarafa yatırmam istendi, ben gece bile 50 kez kalkıp kızımın kafasını çeviriyordum kızım da ben de perişan olduk bide Sürekli kızımın kafasının fotoğrafını çekmem istendi düzelme olup olmadığının kontrolü için. Verilen sürenin sonunda geçen hafta doktora götürdüm ve doktor istediğim ölçüde bir düzelme maalesef yok dedi, acil tomografiye yönlendirdi. Daha 4 aylık olan minicik bebeğime kurşun yelekler giydirdiler, halasının kucağında girdi tomografiye… çok ağladım. Neyse ki sonuç temiz geldi, ameliyata gerek yokmuş, beyin gelişimi etkilenmezmiş yatırma pozisyonuna dikkat edilerek az da olsa düzelir dedi beyin cerrahı ama kızım hayatı boyunca yamuk kafa olarak kalacakmış. Bide saçları uzayınca belli olmaz filan diye teselli ettiler ama bakıcaz artık.