- Isin basinda diyetisyen destegi aldim, onun ongorusu +2kg ile doguma girmemdi (dalga gectigini dusunmustum) ilk 3 aydan sonra kendim devam ettim
- Seker hic tuketmedim, tek dikkat ettigim sey buydu, malum gebelik sekeri olabiliyor.
- Bir noktadan sonra ise tuzu da cok dikkatli kullandim odem icin. Gestasyonel hipertiroid yasadigim icin iyotsuz ve sodyumu azaltilmis tuz kullandim.
Onun harici normal beslenme, bebekleri sismanlatmak pek mumkun olmadigi icin oyle kasar, muz, sut vb. bol bol tuketmeye calismadim. Aldigim 4 kilonun tamami bebeklerdi (2+2 kg-32.hafta). tek bebek gebelikte 14kg alan ben nasil yaptim bilmiyorum...
Diyet listesi sunun gibi birsey, hepsini tuketemedim bile, gece ogunu hic yapmadim mesela. Ama bu liste protein bazli, her aldiginiz gr. Direkt bebeklere olumlu etki yapiyor denenmistir
Kahvaltı
1 yumurta
60gr kaşar peyniri
5 zeytin
2 ceviz
2 dil ekmek
Ara: 1 küçük avuç ( karışık kuruyemiş ceviz badem fındık kaju fıstık ) + 1 meyve + 1 bardak süt( İsterseniz bunları bilendırdan geçiripz smoothie yapabilirsiniz
Öğle12 -130
avuç İçi kadar tavuk veya biftek de salata +1 dilim ekmek +1 bardak ayran
2 yumurtayla omlet veya menemen +1 dilim ekmek
60 Gr peynir + 3 ceviz + 1 bardak yeşil mercimek +1 haşlanmış yarma +2 kaşık zeytinyağı + 1 bardak ayran
4 köfte ve aynı miktarda biftek ile salata +1 kase çorba =3 kaşık bulgur pilavı
8 yk taze fasülye veya bamya veya türlü +1 kase çorba +1 kase yoğurt
Ara 15.30
1 kase yoğurt +1 kaşık yulaf +1 tatlı kaşığı pekmez veya keçiboynuzu Özü veya dut pekmezi veya bal + 1 meyve ( ananas tercihiniz olsun)
Akşam en geç 19.00
6 kaşık etli( 1 köfte kadar) sebze yemeği +3 kaşık bulgur pilavı
4 tane sebzeli fırında köfte +1 kase çorba
4 kaşık et sote +1 dilim ekmek +1 bardak ayran = cacık
5 kaşık etli baklagil yemeği +3 kaşık bulgur pilavı + bir kase cacık
6 yk kıymalı kabak yemeği +1 kase çorba +4 kaşık yoğurt
Ara: 1 bardak proteinli süt = bir kase yoğurt = 90 gr peynir + 1 meyve