- 24 Ekim 2012
- 3.216
- 2.202
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.821
Korkmayın. Aksam yemeği olarak bebeklerden kalan ek gidayi yedim ben mesela. Bebeklere uzuldum. Tatsiz tuzsuz ne çirkin şeyler yiyorlarmisGözümü korkutuyorsunuz
Korkmayın. Aksam yemeği olarak bebeklerden kalan ek gidayi yedim ben mesela. Bebeklere uzuldum. Tatsiz tuzsuz ne çirkin şeyler yiyorlarmiscok yoruluyorsunuz, bazen cikdiriyorsunuz ama dunya tatlisi onlar sizin için. Ikiz sahibi olduğum için kendimi hep şanslı hissedicem. Allah tum bebislere saglik versin yokluğunu göstermesin.
2,5 yıl bebeğimiz olsun diye çok çabaladık çok şükür mucizelerim oldular sağlıkla gelsinler , sonrasındaki süreci çok düşünmüyorum zaten . Fazlasıyla gezdim , yemekler tattım yedim , artık tatsız tuzsuz yesemde şikayet etmem zatenGozunuz korkmasin ama pembe tablo yok tabi, zor.... 82 ile hamile kaldim, toplamda 4 kilo aldim 86 ile doguma girdim. Su an 72yim.
Diyet yok, bazen cok saglikli oluyor bazen ne bulursam o.. bugun zordu mesela az once 1 kase kuruyemisi uyuturken karanlikta aksam yemegi olarak yedim..
Merhaba öncelikle çok geçmiş olmuş. Bizimki 5. Günde tespit edildi çünkü bacağı dizine kadar şişmişti. Bizimkide 1 ay pavlik bandaj taktı sonra kaynamış sorun yok diye çıkarttılar çok şükür.Bacak kırığı ne zaman tespit edildi acaba. Bizim bebektede 28. Gün bacağında kırık tespit edildi. Prematüre olduğu için olmuş olabilir dediler. Palvik bandajla duruyor şu anda...
Demek ki... ben de oyüzden nasip deyip başka yerler aradım artıkBen iletişim konusunda hiç sorun yaşamadım. Zeynep hanım kendi numarasını vermişti bana. O yüzden hastaneden ulaşmama gerek kalmadı direkt kendisine ulaşabiliyordum. Demek ki sizin doktor numara vermemeyi tercih etmiş bilemiyorum
Nasıl beslendiniz acaba? Özel birşey yaptınızmı? 83 le hamile kaldım. Şimdiden 88 oldum 21 haftalıklar. Korkuyorum çok da alırım diye.Gozunuz korkmasin ama pembe tablo yok tabi, zor.... 82 ile hamile kaldim, toplamda 4 kilo aldim 86 ile doguma girdim. Su an 72yim.
Diyet yok, bazen cok saglikli oluyor bazen ne bulursam o.. bugun zordu mesela az once 1 kase kuruyemisi uyuturken karanlikta aksam yemegi olarak yedim..
Ilk sayfada dogum haftalarimizi da yazmistim, sanirim 30+ hafta diyebiliriz, max 37 gordum. 34 ustu gayet iyiKızlar ikizler kaçıncı haftada doğuyor acaba çok merak ediyorum
Nasıl beslendiniz acaba? Özel birşey yaptınızmı? 83 le hamile kaldım. Şimdiden 88 oldum 21 haftalıklar. Korkuyorum çok da alırım diye.
Kis bebeklerine bal kabagi havuc patates baslanir. Mevsiminde olmasi cok onemli, almayin mevsimsiz hormonlu seyler tabi.Ek gıda hangi besinlerle başladınız düzeltilmiş 5 aylık. Doktor başlayın ufaktan tadimlara dedi. Bal kabağı ile mi başlamak gerek. Kabak diyor heryerde ama mevsimi değil sera da almak istemiyorum
Çok açıklayacı olmuş teşekkür ederimOnun harici normal beslenme, bebekleri sismanlatmak pek mumkun olmadigi icin oyle kasar, muz, sut vb. bol bol tuketmeye calismadim. Aldigim 4 kilonun tamami bebeklerdi (2+2 kg-32.hafta). tek bebek gebelikte 14kg alan ben nasil yaptim bilmiyorum...
- Isin basinda diyetisyen destegi aldim, onun ongorusu +2kg ile doguma girmemdi (dalga gectigini dusunmustum) ilk 3 aydan sonra kendim devam ettim
- Seker hic tuketmedim, tek dikkat ettigim sey buydu, malum gebelik sekeri olabiliyor.
- Bir noktadan sonra ise tuzu da cok dikkatli kullandim odem icin. Gestasyonel hipertiroid yasadigim icin iyotsuz ve sodyumu azaltilmis tuz kullandim.
Diyet listesi sunun gibi birsey, hepsini tuketemedim bile, gece ogunu hic yapmadim mesela. Ama bu liste protein bazli, her aldiginiz gr. Direkt bebeklere olumlu etki yapiyor denenmistir
Kahvaltı
1 yumurta
60gr kaşar peyniri
5 zeytin
2 ceviz
2 dil ekmek
Ara: 1 küçük avuç ( karışık kuruyemiş ceviz badem fındık kaju fıstık ) + 1 meyve + 1 bardak süt( İsterseniz bunları bilendırdan geçiripz smoothie yapabilirsiniz
Öğle12 -130
avuç İçi kadar tavuk veya biftek de salata +1 dilim ekmek +1 bardak ayran
2 yumurtayla omlet veya menemen +1 dilim ekmek
60 Gr peynir + 3 ceviz + 1 bardak yeşil mercimek +1 haşlanmış yarma +2 kaşık zeytinyağı + 1 bardak ayran
4 köfte ve aynı miktarda biftek ile salata +1 kase çorba =3 kaşık bulgur pilavı
8 yk taze fasülye veya bamya veya türlü +1 kase çorba +1 kase yoğurt
Ara 15.30
1 kase yoğurt +1 kaşık yulaf +1 tatlı kaşığı pekmez veya keçiboynuzu Özü veya dut pekmezi veya bal + 1 meyve ( ananas tercihiniz olsun)
Akşam en geç 19.00
6 kaşık etli( 1 köfte kadar) sebze yemeği +3 kaşık bulgur pilavı
4 tane sebzeli fırında köfte +1 kase çorba
4 kaşık et sote +1 dilim ekmek +1 bardak ayran = cacık
5 kaşık etli baklagil yemeği +3 kaşık bulgur pilavı + bir kase cacık
6 yk kıymalı kabak yemeği +1 kase çorba +4 kaşık yoğurt
Ara: 1 bardak proteinli süt = bir kase yoğurt = 90 gr peynir + 1 meyve
Benm doğumdan sonra 6 ay kadar sürdü Bnmde tahliller falan temiz çıkmıştı doktorum emzirmeden kaynaklı olabilir demişti.Herkese merhaba
Siz tecrübeli ikiz annelerine yine bir sorum var. 3 aylık oldu ikizlerimDoğumdan beri kanamam hep aralıklarla devam ediyor. 45 gün sonra doktora gittiğimde vajinal ultrason muayenesinde her şey normal çıktı smear alındı o da temiz. Hoca 8 hafta kadar sürebilir akıntın dedi. Ama o günden sonra bir hafta kesiliyor tamam bitti diyorum sonra tekrar başlıyor. Hatta kasık ağrım vs de olduğu için regl olduğumu düşündüm. Ama bitince 15 gün sonra gene oldu. Bu kadar sık aralıklarla regl mi oluyorum, 3 ay aralıklarla kanama sürer mi? Başına gelen yaşayan var mı? Sanırım tekrar muayeneye gidicem
İkiz hamilelik nasıl gecdi karnınız çok cikmismiydi herşeyi çok merak ediyorumBenm doğumdan sonra 6 ay kadar sürdü Bnmde tahliller falan temiz çıkmıştı doktorum emzirmeden kaynaklı olabilir demişti.
Ben bahcekievler memorialde dogum yaptim. Doktorum disaridandi. Hastaneden cok cokmemnun kaldimMerhaba,
İstanbul Avrupa yakasında ikiz doğum yapanlar yardımcı olabilir mi?
24. Haftanın sonundayım ve yeni bir doktor/hastane arayışım var.
Ben burada doğurdum sorun yaşamadım çok memnun kaldım diyen var mı?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Belki de en güzeli çabalamak direk olunca insan kıymetini bilmiyor bazen kızıyor sinirleniyor vs bence siz çok güzel bi anne olacaksınız2,5 yıl bebeğimiz olsun diye çok çabaladık çok şükür mucizelerim oldular sağlıkla gelsinler , sonrasındaki süreci çok düşünmüyorum zaten . Fazlasıyla gezdim , yemekler tattım yedim , artık tatsız tuzsuz yesemde şikayet etmem zatenRabbim hepimizin evlatlarına sağlık bizlere kolaylıklar versin inşallah
1.5 yas sonrasi diyelimYeni ikiz annesiyim 40 imiz henüz çıktı. Sebepsiz ağlamalar gece uyumamalar memede uyumak istemeler vs derken ikizlerin en zor dönemi yenidogan sonra kolaylaşıyor tesellisi verdi biri bende bu başlığa geldim dedim biraz teselli olayım çoğu bebeleri büyütmüş ama ne göreyim herkes huniyi takmış.O kolaylık dönemi heralde 5.6 yas okul çağı canlar . Ee napalm anın tadını çıkaralım
Evet çok haklısınız öf diyeceğimiz zamanlarda olacaktır elbet ama , keşkelerden” daha iyidir çok şükürBelki de en güzeli çabalamak direk olunca insan kıymetini bilmiyor bazen kızıyor sinirleniyor vs bence siz çok güzel bi anne olacaksınız⚘️