- 18 Şubat 2008
- 2.855
- 4.761
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.861
Ben bebekler ile bir yere gitmedim premature olduklari icin ama boyle durumlarda buyuk kizimda muhakkak ana kucagi+ortu ya da baby bjorn veya ucuz muadilini kullanip bebekleri yanima koyarim. Elin cocuguna guven olmazİkiz anneleri beni en iyi siz anlarsınız. Bugun iftara gittik bebeler 3.5 aylik ev sahibinin çocukları bebelere saldırıyor sewecem diye birini alsam biri mecbur başkasında. Biri uyudu yatak odasına yatırdım baktım ortaokula giden ortanca çocuk almış getirmiş agliyor diye halbuki ağlarsa bana haber ver dedim sen tut pusetten kaldır getir . Öbürünü karyolaya yatirmistim gittim baktım onu da salliyo .4 yaşındaki zaten sewecem diye kedinin fare beklediği gibi fırsat kolluyor eşime mesaj attimderhal kalkalım diye erkenden eve geldik ama sinirlerim aşırı bozuk şu an.
Ana kucagi vardı da ortam gürültülü uyaniyolar diye boş odaya götürmek istemiştim. Artık da davetleri reddediyorum zaten biraz büyüyene kadar çok biyere gitmem heraldeBen bebekler ile bir yere gitmedim premature olduklari icin ama boyle durumlarda buyuk kizimda muhakkak ana kucagi+ortu ya da baby bjorn veya ucuz muadilini kullanip bebekleri yanima koyarim. Elin cocuguna guven olmaz
Durumunuz ne oldu aynı şeyi yaşıyorumCanım biraz uzun olacak ama benim kızımın kafası çok belirgin şekilde yamuktu ve tortikollis riski de vardı yani kafası hep aynı yöne eğik olarak duruyordu. Biri özel biri devlette 2 ayrı beyin cerrahına götürdüm. (Burada önemli ayrıntı beyin cerrahının uzmanlık alanının bebek ve çocuklar olması gerekiyor internetten araştırabilirsin.) Duyduklarım hiç hoş şeyler değildi kafatasının yarılması kaynayan kemiklerin kırılması ve beyin içi basıncın rahatlatılarak beynin büyümesine alan açılması gibi. açıkçası 2 doktor da benzer şeyleri söyledi ameliyat olabilir dediler ve ikisi de kızım çok küçük olduğu için tomografi çekmek istemediler. Bir ay süre verdiler bana bu süre içinde kızımı sürekli diğer tarafa yatırmam istendi, ben gece bile 50 kez kalkıp kızımın kafasını çeviriyordum kızım da ben de perişan olduk bide Sürekli kızımın kafasının fotoğrafını çekmem istendi düzelme olup olmadığının kontrolü için. Verilen sürenin sonunda geçen hafta doktora götürdüm ve doktor istediğim ölçüde bir düzelme maalesef yok dedi, acil tomografiye yönlendirdi. Daha 4 aylık olan minicik bebeğime kurşun yelekler giydirdiler, halasının kucağında girdi tomografiye… çok ağladım. Neyse ki sonuç temiz geldi, ameliyata gerek yokmuş, beyin gelişimi etkilenmezmiş yatırma pozisyonuna dikkat edilerek az da olsa düzelir dedi beyin cerrahı ama kızım hayatı boyunca yamuk kafa olarak kalacakmış. Bide saçları uzayınca belli olmaz filan diye teselli ettiler ama bakıcaz artık.
Durumunuz ne oldu düzeldi mibebeginde tortikolis olan kimdi? bir türlu doktor bulamıyorum ortopedi kafaya bakmıyormus cocuk doktorlari anlamiyor beyin sinir cerrahide de hepsi anlamiyormus kime gidecegim. cranial tedavi merkezi diye bir yerle iletişime gectim onlar yönlendiriyor beni.
kizimin kafasi iyice yamuldu hatta bana vucudu da ona göre pozisyon alıyor gibi geldi duruş bozukluğu var. ben skolyozlu oldugum icin iyice şüpheye düştüm. kask bile gerekiyorsa taktiracagim
işin kötüsü tombik olan çoktan yuvarlanmaya gecti kafasi yusyuvarlak sirtustu hic yatmiyor zaten. zayif ola kizim motor gelisimi de geride hep sirtustu yatıyor dönmüyor pek. düz kafa yastığı kullaniyorum ama onu sürekli kaydiracak kadar hareket de ediyor oyle ortada asılı kaldik
Durumunuz ne oldu acaba düzeldi mioy kiyamam kafa şekli tıpkı benim bebeğimin kafa şekli. ama benimki saçlı oldugu icin belli olmuyor ben de banyoda saçı islakken fotograf cektim. benim yasadiklarimi da anlatayim. 4 aylikken falan farkettim durumu devlete goturdum cochk doktoru anlamadi bile bence bisey yok gibi ama boyundan bi ultrason isteyelim dedi kendinden emin olmadan. ultrason tarihi ağustosun ortasi. ben de o ara tasindim. internetten doktor aramaya basladim. internette plagiosefali ile ilgili bir siteye mesaj attim. fotograf istedi attim. bana pozisyon kaynakli bir yamukluk oldugu ve kask takmadan geçmeyeceği soylendi. beyin gelisiminde hiçbir sıkıntı yaratmazmis fakat yüzünde ve kulaklarinda asimetriye sebep olacakmis ileride o kisinin soyledigine göre. bu bozukluğun olculmesi icin radyasyon icermeyen bir ölçüm cihazı varmis onu önerdi bir de. ben doktor yonlendirmeden o islere girmedim. lutfen tomografi cektirmeyin gereksiz diye uyardi beni. nihayetinde bir doktor buldum cocuk beyin cerrahi ama randevuya gec kaldim odasini bulana kadar. ben de yeni randevu aldim suan onu bekliyorum. bu aradan ozelde bir yetişkin beyin cerrahina ve bir yetiskin ortopedi sine muayene ettirdim hiçbir sorun olmadigini soylediler. boyundan ve beyinden ultrason istediler. cektirdim sorun gözükmedi. ama hala daha cocuk beyin cerrahina gostermek istiyorum. duzeltmek icin kask gerekiyor mu cocugumun yüzü asimetrik olsun istemem canim sıkkın. bak fotoğrafı şöyle Eki Görüntüle 3105707
merhaba evet epey düzeldi farkedilmiyorDurumunuz ne oldu acaba düzeldi mi
MerhabaMerhaba 2022 ikiz anneleri, bu sayfayı hamileliğim boyunca takip etmiştim…ben de 2022 ikiz annesiyim. Çocuklarınızın çoğu 1 yaşını doldurdu. Forumda aradım ama bulamadım. Burdan sorayım istedim. Bu yaz deniz tatili yaptınız mı ikizlerle? Yapanlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Bize tatil olmayacağının farkındayım ama sanki bir ortam değişikliğine ihtiyacım var gibi. Biraz da korkuyorum…motivasyona ihtiyacım var
Çekirdek aile olarak gittik, Çin işkencesinden farksızdı, keşke gitmeyip evde dinlenseydik. Tabi benim ikizlerle ilgili de olabilir yaşadığımız zorlukMerhaba 2022 ikiz anneleri, bu sayfayı hamileliğim boyunca takip etmiştim…ben de 2022 ikiz annesiyim. Çocuklarınızın çoğu 1 yaşını doldurdu. Forumda aradım ama bulamadım. Burdan sorayım istedim. Bu yaz deniz tatili yaptınız mı ikizlerle? Yapanlar deneyimlerini paylaşabilir mi? Bize tatil olmayacağının farkındayım ama sanki bir ortam değişikliğine ihtiyacım var gibi. Biraz da korkuyorum…motivasyona ihtiyacım var
Maalesef böyle bir imkan yok. Normalde ananemizle birlikte bakıyoruz bebeklere. Ama tatile çekirdek aile olarak otele gitme niyetimiz var.Merhababenimkiler 1buçuk yaşında eğer denize yakın yazlık varsa ve orada da bebişlere arada bakabilecek yardımcı olabilecek yemek yapabilecek anneanne babaanne varsa efsane oluyor ama otel vb için erken diye düşündüm ben eksiler artılardan daha fazla gibi geldi. Şimdiden kolay gelsin
Ay demeyinÇekirdek aile olarak gittik, Çin işkencesinden farksızdı, keşke gitmeyip evde dinlenseydik. Tabi benim ikizlerle ilgili de olabilir yaşadığımız zorluk
Yanınıza birileri olacaksa ve çocuklar suyu seviyorsa gidebilirsiniz tabi, benimkiler sudan da çok korktular. İyi tatiller diliyorum şimdidenAy demeyin
Anneanneyi de götürün derimMaalesef böyle bir imkan yok. Normalde ananemizle birlikte bakıyoruz bebeklere. Ama tatile çekirdek aile olarak otele gitme niyetimiz var.
4.5.6. Aylarda biraz rahatlarsın sonra seni daha zor günler bekliyor canım ama sonra da rahatlarsın inş yeni emeklerken zor . En çok 7.8.9 zor . Eşim yoksa mecbur biri olması rahatlatıyor tek başına yetemezsin2 aylık ikiz annesiyim bu başlığı bütün hamileliğimde çok takip ettimhiç kolaylaşıyor mu bu süreçler tek başınıza idare edebilir duruma geldiniz mi anane babanne kafayı yiyeceğim bir an önce biz bize kalalım istiyorum
3 aydan sonra tek baktım zamanla kolaylaşıyor canım merak etme.. en önemli şey düzen çocuklar düzeni sever.. imkanınız varsa uyku eğitimi gece kesintisiz uyuyunca siz de istirahat edersiniz gündüz daha sabırlı ve dinç olursunuz en azından :)2 aylık ikiz annesiyim bu başlığı bütün hamileliğimde çok takip ettimhiç kolaylaşıyor mu bu süreçler tek başınıza idare edebilir duruma geldiniz mi anane babanne kafayı yiyeceğim bir an önce biz bize kalalım istiyorum