- 10 Aralık 2021
- 26
- 12
- 30
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.781
5,5 ay çok erken değil mi? Prematür bebek için.32+2 de dogdular, 5.5 ay gibi tadimlara basladik, 2 ayda tum sebze meyve tadimlar bitmisti. 3 gun kurali ile gidildi. Simdi sadece ayina gore ilaveler geliyor.
Bugune kadar (yaklasik 10 ayligiz) su sirayla tatmisiz, not almistim
KABAK, HAVUC, SEFTALI, YOGURT, ELMA, MURDUM ERIGI, PATATES, YUMURTA sarisi, MUZ, IRMIKLI SEBZE CORBASI, Tarhana corbasi, bal kabagi puresi, Meyve püreli muhallebi, Armut, Ispanak corbasi, Peynir, Tahin-pekmez, ceviz, sebzeli mercimek corbasi, kimyon, avokado, kereviz corbasi, brokoli, kiyma, karnabahar, yulaf, tarcin, badem, pancar, yumurta beyazi, balik
Doktorum boyle yonlendirdi. Ancak duzrltilmis ay beklenmiyor.5,5 ay çok erken değil mi? Prematür bebek için.
Özelde mi takiplerini yaptırıyorsunuz,Doktorum boyle yonlendirdi. Ancak duzrltilmis ay beklenmiyor
Evet cift doktorumuz var; kolaylik icin tahliller ve asilar medical parktaki doktorumuzda, ayrica aylik kontroller ozel muayenehanede yaptiriyorumÖzelde mi takiplerini yaptırıyorsunuz,
Yaa çok güzel ama çok maliyetli oluyordur. Ve çok yorucu oluyordur iki çocukla iki farklı doktora gitmek sürekli. Oturabiliyorlar mı acaba. Bnde 6 buçuk ay gibi tadımlara başlıyım diyordum.Evet cift doktorumuz var; kolaylik icin tahliller ve asilar medical parktaki doktorumuzda, ayrica aylik kontroller ozel muayenehanede yaptiriyorum
Benim kızlarımda 34+4 te doğdular. 5. Ayda doktor yönlendirmesi ile tadımlara başladık. Yoğurt ile başladık. Sebze ve meyve ile devam etti. Şuan 10 aylıklar yasaklı gıdalar dışında hemen hemen herşeyi yiyorlar. Bizim doktorda düzeltilmiş ayı beklemedi.Merhaba arkadaşlar bebeklerim 32+5 de doğdular. Aralık 18de tam 6 aylık olacaklar. Benim gibi olanlar ek gıdaya ne zaman başladı acaba
Bende 6. Ayda göz kontrolüne götürecektim. Ama 6 ay kontrolüne 6 buçuk ay gibi götüreyim diyordum. Çünkü evden bi yere çıkmak zor oluyor çok. Benim gözüme hala öyle küçük geliyorlar ki. Daha oturamıyorlarda, 7 ay gibi başlatırlar diye düşünüyordumBenim kızlarımda 34+4 te doğdular. 5. Ayda doktor yönlendirmesi ile tadımlara başladık. Yoğurt ile başladık. Sebze ve meyve ile devam etti. Şuan 10 aylıklar yasaklı gıdalar dışında hemen hemen herşeyi yiyorlar. Bizim doktorda düzeltilmiş ayı beklemedi.
Biz başladığımızda benimkilerde yeni yeni destekli oturuyorlardı. O kısmı hiç dert etmeyin. Eğer yemeğe ilgileri varsa halledersiniz. Zaten ilk zamanlar az az tadım yapıyorsunuz. Tadım kısmı uzun sürüyor. Benim fikrim ne kadar erken başlanırsa o kadar çabuk adapte oluyorlar.Bende 6. Ayda göz kontrolüne götürecektim. Ama 6 ay kontrolüne 6 buçuk ay gibi götüreyim diyordum. Çünkü evden bi yere çıkmak zor oluyor çok. Benim gözüme hala öyle küçük geliyorlar ki. Daha oturamıyorlarda, 7 ay gibi başlatırlar diye düşünüyordum
Tadima basladiklarnda destekli oturuyorlardi. Simdi desteksiz oturuyor, emekliyor, tutunup ayaga kalkiyorlar. Yakinda yuruyor diyecegiz insallah.Yaa çok güzel ama çok maliyetli oluyordur. Ve çok yorucu oluyordur iki çocukla iki farklı doktora gitmek sürekli. Oturabiliyorlar mı acaba. Bnde 6 buçuk ay gibi tadımlara başlıyım diyordum.
TAmamlayici mi yapmak istiyorsunuz yoksa dogrudan saglik policesi mi? Uzmanlik alanim, merak ettim sorusturayim sirketlerime nasil cozuluyormus. Bilgi verecegim insallahBende çok uğraştım özel sigorta için ama prematüre diye yapmadılar. Birde iyi doktorlar bize 40 dk uzakta bursa merkezde. Kendi çalıştığım hastanede sevdiğim bir uzmana götürüyorum ama kamu olduğu için kadın taş çatlasın 5 dk ilgilenebiliyor. Öbür türlü tahlili muayenesi 2 çocuk altından kalkamayız dedik. Ama Bursa’da arada götürebileğim 2. Bir doktorumuz olsun bnde istiyorum. Medicanada iki farklı özel doktora götürdüm. Benden yana sınıfta kaldılar. Kasık fıtığını ikiside göremedi. Göremedikleri gibi eğitimde vermediler.
Valla aslında ücretlerine ve poliçe içeriğine bağlı. Kendime hep tamamlayıcı yaptırdım. Ona hakimim ama diğerine pek hakim değilim.TAmamlayici mi yapmak istiyorsunuz yoksa dogrudan saglik policesi mi? Uzmanlik alanim, merak ettim sorusturayim sirketlerime nasil cozuluyormus. Bilgi verecegim insallah
Merhaba, bana ikizleri olan biri Prego’yu önermişti.Merhaba Kızlar , ikiz bebek arabası arayışı içindeyiz bu ara . Almayı düşünmüyordum aslında hemen aama bir sitede ikinci el Prego İbiza modele denk geldim . Uygun da fiyatı , kullanan memnun kalanlar olduysa tecrübelerini paylaşabilir mi ?
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsünler inşallah.Arkdaslar ben ıkız dogum yaptım 36+1. Kız 2 kılo erkek 2.500 dogdu.. sarılık oldular 2 gun kuveze aldılar yatıs yapıldı dustu . 2 gun sonra kontrol ettırdık yıne cıkmıs yıne aldılar. Dustu cıkardılar 2 gun sonra bıdaha yıne aldılar 3 kez kuveze gırdıler yıne degerleri Yuksek ... Varmı bole bıse yasayan napmak gerekiyor delırmek uzereyım 16 gunluk olduk sureklı deger dusuyor yukselıyor
Teşekkür ediyorum yorumunuz için , daha önce mağazada gördüm ve tanıtımı yapılmıştı 12.000 civarı fiyat söyleyince almayı aklımdan çıkardım , şu dönem içinde en azından. Uygun bulunca kaçırmak istemedim , ohlala ürününü tanıdığım bir ikiz annesi de önermişti yaza doğru sıfır tercihim o olacaktı . Bakalım kısmet inşallah memnun kalırızMerhaba, bana ikizleri olan biri Prego’yu önermişti.
Prego’dan önce 2 tane başka marka arabayı kullanıp memnun kalmamış ama Prego’dan baya memnunmuş vs. Ben kullanmadım açıkçası ve chicco ohlala hoşuma gittiği için onu aldım ama sizin gidip bir mağazada kullanımını katlanışını deneyip ona göre karar vermenizi önerebilirim.
Kan uyuşmazlığı yok acta dgl kucuk dıye dıyolar anlamıyorum malesefHayırlı olsun sağlıkla büyüsünler inşallah.
Kan uyuşmazlığı nedeniyle mi sarılık yoksa açlıkla mı alakalı? Açlıkla alakalıysa ve mama vermiyorsanız sadece anne sütü yetmiyor olabilir. İnşallah daha fazla bilgiye sahip olan birileri görür
Ben de ohlala aldım 3 ay önce 6200 tl idi. Açıp kapaması çok kolay. Pratik ve çok hafif. Hastanelerde asansörlerde sorun yaşamadım hiçTeşekkür ediyorum yorumunuz için , daha önce mağazada gördüm ve tanıtımı yapılmıştı 12.000 civarı fiyat söyleyince almayı aklımdan çıkardım , şu dönem içinde en azından. Uygun bulunca kaçırmak istemedim , ohlala ürününü tanıdığım bir ikiz annesi de önermişti yaza doğru sıfır tercihim o olacaktı . Bakalım kısmet inşallah memnun kalırız