Kızlar bende eğitici kitap dolu yok ilk kelimeler yok sorular yok hayvanlar birsürü var ama hikaye kitaplarına geçemedim içerikleri saçma sapan olmasın istiyorum araştıracak vakit yok. Onun yerine bir varmış bir yokmuş diye karşıma alıp başlıyorum anlatmaya o kadar hoşlarına gidiyor ki hemen gülmeye başlıyorlar. Kendim konu belirleyip uyduruyorum da uyduruyorum hayvanları konuşturuyorum yardımlaşıyorlar paylaşıyorlar iyilik yapıyorlar dost oluyorlar güzel ne varsa işte hatta bazen de kuantum fiziğinden dünya tarihine ne biliyorsam onları anlatıyorum
zaten bana dediler ki beyin gelişimi için farklı kelimeler duymak önemliymiş ve birşeyler anlatırken bize bakmaları gerekiyormuş. Umarım işe yarıyordur
ek gıdaya da başladık 7 aylıklar ama düzeltilmiş 5 aylıklar. Önce tadımlar yaptık 1-2 haftadır da ne bulursam veriyorum. Bizim doktorumuz pek katı kuralcı değil. 20 çocukta 1 alerji oluyor biz bu ihtimal için bu çocukları yemeyen çocuklar haline getirmeyeceğiz bu çocuklar yemek yiyen çocuklar olacak zaten hayata zor şartlarda başladılar diye çok net bir konuşma yaptı ve ben de ikna oldum. Şuanda çevremdeki bütün çocuklarda neredeyse yeme bozukluğu var bu da demek oluyor ki biyerlerde hata yapılıyor. Neyse uzun lafın kısası şimdiye kadar verdiklerimi sayayım
tattırdıklarım daha fazla çünkü her yediğimizden parmağımla tattırdım neredeyse ama direk yedirdiklerim havuç patates kabak avokado tatlı patates irmikli şeftali. Kesinlikle blender falan kullanmıyorum. Yasak. Bunun dışında taze fasulye bezelye karpuz yoğurt tarhana gibi birkaç şeyi de parmağımla denettim. Bakalım neler olacak denemelere devam
Doktorumuz bir de anne sütünün bağışıklığa etkisinin bu dönemde azaldığını ve biraz mikroba ihtiyaçları olduğunu söyledi denize sokun insan içine çıkarın dedi onu da deniyoruz bakalım yazlığa geldik inşallah güzel geçer