-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.301
Canim kac haftada bir alacaksin bir de bu da onemli.Kızlar ben hep eve yabancı almamak için evimi kendim temizledim bugüne kadar ama artık çocuklarla olmuyor e birde işe başlayacağım o yüzden şimdilik haftada bir birini almaya başlıyorum cumartesi gelecek. Daha önce temizlik için birini almadığım için de neyi nasıl yaptırmalıyım bilmiyorum. Bütün evi detaylı olarak tek başına her hafta yapamaz yani kendim yapamadığım için ona da yap diyemem. Nasıl bir yol izleyeyim bir akıl verin hele
Bende senin gibi yalnız daha huzurluyum en azından kendi düzenim.oluyor. ise dönene kadar rafa kaldırdım bakıcı isiniAhhh benim bakıcının da 3. Günüydü bugünyalnız bakarken çok daha mutluydum ben ..belki çok yorulurdum,ev daha çok pisti,karnımı zor doyuruyordum ama çok daha mutluydum...çocuklarla daha çok gülüp konuşuyordum,ilgileniyordum onlarla..şimdi evde biri var sürekli bi yerlerde ve ben bebeklerle kendimi özgür hissedemiyorum ikiz bebeğin en zor kısmı birinin yardımına muhtaç kalmakmış onu net tecrübe etmiş oldum.
Acemiyizpinkbuyu nasıl davranmamız gerektiğini de tam olarak bilmiyoruz sanırım...
NasilYarDiyeyim tavsiyelerin için çok teşekkürler
Ahhh Anlatacak o kadar çok şey var ki bakıcıyla ilgili ama şu an çok yorgunum ,bebekler uyudu...ben de hemen uyumak istiyorum...bi ara anlatırımAllah hepimizin yardımcısı olsun
Çok zor işler ya gerçekten, umarım istediğin gibi olurCanim benzer şeyler yaşamışız. Ben simdi bir liste yaptım. Duzenli yapilacak şeylerin listesi. Esim de gelsin is bölümü yaptircam. Eger begenmezse gider. Zaten dedigim gibi faydası olmamaya basladi. Gunduz bebekler uyuyor geceleri uyanık gündüz ev isi yapiyorum yemek yapiyorum gece bebek bakiyorum. Eski hayatimdan bir farki kalmadi benim. Buyuk bir liste yaptım. Yapan yapar yapmayan da gider. Ugrasamam ben ya.
Canım benim bakıcı bizi bırakıp kaçtığı için şimdi görüşmeler yapıyorum. İkiz bebek deyince zaten o çok zor başka iş yapılmaz diyorlar genelde sadece bebeklere bakmak istiyorlar. Hatta eve görüşmeye gelen bitanesi burnumda sorun var ütü yapamam dedi, belimde sıkıntı var evi süpüremem dedi zaten ben temizlik yapacak olsam temizliğe giderim dedi, bu şekilde olunca hem hem temizlik yapmış oluyorsun hem de çocuk bakıyorsun 2 iş oluyor diye konuştu. Ben de ablacım o zaman bebekleri nasıl kucağına alacaksın? dedim, o da bana ben pek kucağıma almadan bakıyorum deditemizlik şöyle olcak böyle olcak diye anlattiginizda gözlerini kaçıran net sekilde yaparim demeyen kisileri de eleyin yuzyuze konustuklarimdan en cok bu sebeple eliyorum ben
Çok radikal bir karar tebrik ederimKızlar günaydın, size farklı bir konu hakkında danışmak istiyorum. Eşimin sürecini artık herkes biliyor. Bu süreçten sonra hayatımızda radikal bir değişiklik yapmaya karar verdik. Çok sevdiğimiz hatta âşık olduğum canım Izmir'den ayrılmaya karar verdik. Buna en büyük etken hava kirliliği, kalabalık gibi şeyler sebep oldu. Tek eşimin bundan sonra daha tek düze bir hayat sürmesi hemde çocukları kargaşadan uzak bir şekilde büyütmek istememiz bizi bu yola itti. Ama şehir konusunda karar veremedik. Size sorun sakin deniz kenarı ama şehir imkanlarından da çok kopmadan önerebileceğiniz yerler var mı?
Özellikle havası temiz olan. Bodrum, marmaris, fethiye gibi yazları nefes alınmayan yerleri istemiyoruz. Bu konuda fikri olanlar yazarsa çok sevinirim
Umarım içinize sinen, rahat edip mutlu olabileceğiniz bir yer olurKızlar günaydın, size farklı bir konu hakkında danışmak istiyorum. Eşimin sürecini artık herkes biliyor. Bu süreçten sonra hayatımızda radikal bir değişiklik yapmaya karar verdik. Çok sevdiğimiz hatta âşık olduğum canım Izmir'den ayrılmaya karar verdik. Buna en büyük etken hava kirliliği, kalabalık gibi şeyler sebep oldu. Tek eşimin bundan sonra daha tek düze bir hayat sürmesi hemde çocukları kargaşadan uzak bir şekilde büyütmek istememiz bizi bu yola itti. Ama şehir konusunda karar veremedik. Size sorun sakin deniz kenarı ama şehir imkanlarından da çok kopmadan önerebileceğiniz yerler var mı?
Özellikle havası temiz olan. Bodrum, marmaris, fethiye gibi yazları nefes alınmayan yerleri istemiyoruz. Bu konuda fikri olanlar yazarsa çok sevinirim
Cok tesekkurler insallahÇok radikal bir karar tebrik ederimumarım bundan sonra alacağınız her karar sizin için hayırlı olur. Şu anda direk şurası burası demek boşa kürek sallamak gibi olacak. Yani tüm düzeni bozup önerdiğimiz bir şehire gidersiniz ama orası sizi mutlu etmeyebilir. Örneğin ben Karadeniz kıyılarını (özellikle bulunduğum illere yakın olan Ağva-Şile-Bağırganlı-Kefken-Kerpe) çok seviyorum. Biraz da kan çekiyor olabilir Ani bir kararla tüm düzeni bozmadan önce acaba ufak denemeler mi yapsanız? Yani airbnb’den ev kiralanıp 1 aylık, kalıp görüp yaşayıp mı karar verseniz?
Ah canim Izmır.. Ben hiç bir gün buradan ayrılacağımı düşünmemiştim. Ama doktorlar artık daha sakin bir hayatı olması konusunda hem fikir. Burada bunu sağlamak imkansız. Eski Izmır kalmadı malesef..Uları
Umarım içinize sinen, rahat edip mutlu olabileceğiniz bir yer olurBen de ankarada’yım annem İzmir’de her şeyi bırakıp İzmir’e yerleşesim var
karadeniz sahili yokluk yeri bence oralarda güzel tatil olur ama yasanmaz. eşinin hastane islerine doktor bulamazsiniz bebekleri goturecek doktor bulamazsiniz köşe oldugu icin ne sağlık ne eğitim güzel. ayrica çok nemli hava hep kapali yazin nefes alinmiyor. kışın serindir ama. ayrica küçük yerin dedikodusu çok olurCok tesekkurler insallahEvet zaten iki üç şehir de karar kılıp gidip oralarda biraz kalacağız tabi 1 ay kalamayiz ama 1 hafta 10 gün gezeceğiz. Evet sakınlık bakımından karadeniz kıyılarını bende düşündüm ama doğma büyüme egeli olduğumuz için kışları o kapalı havaya alışabilir miyiz emin olamadım
Şimdilik hiç alakam yok ama belki bir gün dediğim şehirleri yazayım, değerlendirirsiniz belkiKızlar günaydın, size farklı bir konu hakkında danışmak istiyorum. Eşimin sürecini artık herkes biliyor. Bu süreçten sonra hayatımızda radikal bir değişiklik yapmaya karar verdik. Çok sevdiğimiz hatta âşık olduğum canım Izmir'den ayrılmaya karar verdik. Buna en büyük etken hava kirliliği, kalabalık gibi şeyler sebep oldu. Tek eşimin bundan sonra daha tek düze bir hayat sürmesi hemde çocukları kargaşadan uzak bir şekilde büyütmek istememiz bizi bu yola itti. Ama şehir konusunda karar veremedik. Size sorun sakin deniz kenarı ama şehir imkanlarından da çok kopmadan önerebileceğiniz yerler var mı?
Göl havasi kurtarirsa Sapanca derim. Biz de oyle kactik 7 yil once, cok mutluyuz, gole 5dk, kayaga 20dk, denize 45dk, istanbula 1 saat. Her tepede bir yayla var. Sehir merkezi 20dk, is guc imkanlari da var. Hic anlamazdim ama artik hobi bahcem var, adam diksen yeserir, dalindan kopar ye... Bayramda ve yilbasinda kiralik villalar yuzunden kalabalik, bi 20 gun sabirli olmak gerekiyor...Kızlar günaydın, size farklı bir konu hakkında danışmak istiyorum. Eşimin sürecini artık herkes biliyor. Bu süreçten sonra hayatımızda radikal bir değişiklik yapmaya karar verdik. Çok sevdiğimiz hatta âşık olduğum canım Izmir'den ayrılmaya karar verdik. Buna en büyük etken hava kirliliği, kalabalık gibi şeyler sebep oldu. Tek eşimin bundan sonra daha tek düze bir hayat sürmesi hemde çocukları kargaşadan uzak bir şekilde büyütmek istememiz bizi bu yola itti. Ama şehir konusunda karar veremedik. Size sorun sakin deniz kenarı ama şehir imkanlarından da çok kopmadan önerebileceğiniz yerler var mı?
Şu an vazgeçtim bilekaradeniz sahili yokluk yeri bence oralarda güzel tatil olur ama yasanmaz. eşinin hastane islerine doktor bulamazsiniz bebekleri goturecek doktor bulamazsiniz köşe oldugu icin ne sağlık ne eğitim güzel. ayrica çok nemli hava hep kapali yazin nefes alinmiyor. kışın serindir ama. ayrica küçük yerin dedikodusu çok olur
Burdur baya kötü bir şehir gidip hiç sevmemiştim. Bursa merkez kötü ama bir iki ilçesi benimde aklımda. Var mı acaba aramizda bursalıŞimdilik hiç alakam yok ama belki bir gün dediğim şehirleri yazayım, değerlendirirsiniz belkiIsparta veya Burdur bana güzel geliyor, hiç oralarda yaşamadım ama hem Antalya’ya çok yakın hem de küçük sakin yerler. Denize gideyim desen bir hafta sonu git gel yapabilirsin. Bir de Bursa cazip geliyor bana, hem yeşil hem deniz
Sapanca son zamanlarda biraz fazla popüler olunca çok pahalıdır diye düşünmüştüm. Ben muhtemelen istifa edeceğim ücretsiz izin hakkım bitince. Eşim de malulen emekli olup evden çalışmaya devam edecek. Pahalılık konusu nasıl sizce ? Bu arada eşim ekstra burada müzisyenlik yapıyordu hasta olmadan önce. Orada öyle bir imkan olur mu ? Kusura bakmayin çok soru sordumGöl havasi kurtarirsa Sapanca derim. Biz de oyle kactik 7 yil once, cok mutluyuz, gole 5dk, kayaga 20dk, denize 45dk, istanbula 1 saat. Her tepede bir yayla var. Sehir merkezi 20dk, is guc imkanlari da var. Hic anlamazdim ama artik hobi bahcem var, adam diksen yeserir, dalindan kopar ye... Bayramda ve yilbasinda kiralik villalar yuzunden kalabalik, bi 20 gun sabirli olmak gerekiyor...
Hakkında hayırlısı olsun inşallah canım. Ben bu konuda fikir veremeyeceğim iç anadoludayım küçük bir şehirde inşallah herşey gönlününüzce olur. Senin tayin isteme durumun yok mu canım sen de öğretmendin. İstifa yazınca merak ettim.Kızlar günaydın, size farklı bir konu hakkında danışmak istiyorum. Eşimin sürecini artık herkes biliyor. Bu süreçten sonra hayatımızda radikal bir değişiklik yapmaya karar verdik. Çok sevdiğimiz hatta âşık olduğum canım Izmir'den ayrılmaya karar verdik. Buna en büyük etken hava kirliliği, kalabalık gibi şeyler sebep oldu. Tek eşimin bundan sonra daha tek düze bir hayat sürmesi hemde çocukları kargaşadan uzak bir şekilde büyütmek istememiz bizi bu yola itti. Ama şehir konusunda karar veremedik. Size sorun sakin deniz kenarı ama şehir imkanlarından da çok kopmadan önerebileceğiniz yerler var mı?
Tayın hakkım var o da bir seçenek ama ailemden biri bizimle gelemeyecek. Bebeklere gideceğimiz küçük bir yerde kreş falan zaten bulamam. Biraz büyümelerine şahit olup kendim büyütmek istiyorum sanırım. Ama tabi bunun için maddi manevi hesabimizi iyi yapmamız lazım. Şimdilik düşünüyoruz bu konuyu sadece. Benim alanın pdr belki online öğrenci koçluğu falan yapabilirim diyorumHakkında hayırlısı olsun inşallah canım. Ben bu konuda fikir veremeyeceğim iç anadoludayım küçük bir şehirde inşallah herşey gönlününüzce olur. Senin tayin isteme durumun yok mu canım sen de öğretmendin. İstifa yazınca merak ettim.
ay kitaplar da mi ikinci el bu hic aklima gelmemistiKızlar geçen dolaptan havale ile oyuncak alacağımı söylemiştim aldım çok şükür bu seferde dolandırılmadıküçünü aldımm masalcı tırtılda vardı zaten. Kitaplarda aldım. Birde cırtlı kitaplar var hangileri güzel bilemiyorum onlardanda almak istiyorum. Başka ne alınabilir ki
Konut fiyatlari bilhassa villalarda artmakla beraber henuz kesfedilmemis oldukca yer var, yasam maliyetleri acisindan marketler zaten ayni fiyatta hem ulke capindaki hem de yerel boyutlu hiper-super-mini marketler var, avm miz var. 3 farkli gunde kurulan pazari bir de sabit pazari var her fiyatta mal bulunur, İzmirden biraz pahalidir.Şu an vazgeçtim bilekapalı havayı hiç sevmem o yüzden ürkütüyor beni
Burdur baya kötü bir şehir gidip hiç sevmemiştim. Bursa merkez kötü ama bir iki ilçesi benimde aklımda. Var mı acaba aramizda bursalıbu arada bizimde hiç alakamiz yoktu hatta hiç üzerinde düşünmedim bile daha önce. Ama hayat iste ❤
Sapanca son zamanlarda biraz fazla popüler olunca çok pahalıdır diye düşünmüştüm. Ben muhtemelen istifa edeceğim ücretsiz izin hakkım bitince. Eşim de malulen emekli olup evden çalışmaya devam edecek. Pahalılık konusu nasıl sizce ? Bu arada eşim ekstra burada müzisyenlik yapıyordu hasta olmadan önce. Orada öyle bir imkan olur mu ? Kusura bakmayin çok soru sordum