- 4 Ağustos 2015
- 438
- 578
- 34
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.281
Hımm o zaman yardımcı daha mantıklı olur canım dediğin gibi bebekler uyuyorsa bakıcıya gerek yokCanim ilan da açıkça yazmistim. Ilk günler yapti sonra yapmadi. Galiba bize bakicidan cok yardımcı lazim. Biz zaten esimle bebeklerle ilgileniyoruz. Bir de gun icerisinde zaten hep uyuyorlar. Gece asil cocuk bakiyoruz.
Yok canım niye yanlış anlayayım. Doğru söylüyorsun tabi ama malesef eşim ve annem buna uymadıkları için saldım bende.Isine karismak gibi olmasin mikrop konusunda bende senin gibi davraniyorum. Bazen halıya kapaniyorlar. Utu yapıyorum ama o benim takintim kendi eşyalarımızı da hep ütülerim. Ama ek gıda olayı bence biraz riskli. Bir arkadaşım 3 gün kuralıyla gitmedi kizi hiç ummadığı bir şeye alerji geliştirdi anjiyoödem oldu. Hastanede solunumu durdu. Aylarca yoğun bakımda yattılar. Çok zor günler geçirdi ve kendisini suçladı hep. Yanlış anlama sakin eleştirmiyorum haddime değil ama yine uyarmak istedim
Canim benzer şeyler yaşamışız. Ben simdi bir liste yaptım. Duzenli yapilacak şeylerin listesi. Esim de gelsin is bölümü yaptircam. Eger begenmezse gider. Zaten dedigim gibi faydası olmamaya basladi. Gunduz bebekler uyuyor geceleri uyanık gündüz ev isi yapiyorum yemek yapiyorum gece bebek bakiyorum. Eski hayatimdan bir farki kalmadi benim. Buyuk bir liste yaptım. Yapan yapar yapmayan da gider. Ugrasamam ben ya.Ay ben de kendi bakıcı hikayemi anlatayım kızlar size. 20 gün önce başladı bize başlarda aşırı Güler yüzlüydü bebeklere yaklaşımı çok sevecendi, bebekler uyuyunca birlikte evi süpürmeye yemek yapmaya başladık. Her gün kahvaltımızı yaptık, kahvemizi içtik (bu kısımda ben sürekli hizmet ediyorum kendisine yemek yaparken de sadece soğanı filan soyup veriyor bana) sonra o çayını sigarasını alıp balkona geçiyor (maalesef sigara içiyordu), ben makineye çamaşır atıyorum, mutfağı topluyorum mesela. Bir anda kendimi bakıcımızın hizmetçisi gibi hissetmeye başladım, benim bebeklerle geçirdiğim süre de azaldı hatta. Acaba tam tersi olması gerekmiyormuydu diye düşünürken bir gün arkadaşıma gittik hep beraber. Arkadaşım kahve yaptı bebekler mızırdanıyor ben de diyorum ki bakıcımıza sen kahveni iç soğumasın ben bebeklerle ilgileneyim dedim o da tamam dedi. Arkadaşım da abla bebeklerle sen ilgilen istersen biraz diyince bozuldu falan. O Güler yüzlü kadın gitti bir anda sanki ve yerine başkası geldi. Sonra sürekli telefonla konuşmaya başladı bebek ağlıyor bu telefonla konuşuyor, sosyal medyada geziyor. Ben odaya girince telefonu atıyor elinden. Bu iş böyle olmaz deyip yine etrafa haber salmaya başladım ben. sonra bir gün bizde işe başladığında getirdiği terlikleri yanına almış evine giderken hayırdır niye aldın terliklerini dedim yıkayıp getircem kirlendiler dedi ve o akşam bir mesajla ruhen vs fiziken onu çok yorulduğunu söyleyerek işe gelmeyeceğini iletti.fiziken nasıl yorduğumu bile anlayamamışken ruhen nasıl yordum onu acaba diye hala kafa yoruyorum inanın. iki bebekli bir kadını çat diye ortada bırakmak da çok ayıp değil mi ya?
cok iyi yaparsin canim kendi akıl sağlığınızin kiymetini bilin ben ilk bakicima 6 ay katlandim sinir hastasi oldum nerdeyse ucretsiz izne çıkıp kurtuldumCanim benzer şeyler yaşamışız. Ben simdi bir liste yaptım. Duzenli yapilacak şeylerin listesi. Esim de gelsin is bölümü yaptircam. Eger begenmezse gider. Zaten dedigim gibi faydası olmamaya basladi. Gunduz bebekler uyuyor geceleri uyanık gündüz ev isi yapiyorum yemek yapiyorum gece bebek bakiyorum. Eski hayatimdan bir farki kalmadi benim. Buyuk bir liste yaptım. Yapan yapar yapmayan da gider. Ugrasamam ben ya.
Birincisi cok mola vermeye meyilli olurlar, molalari planla; oglen yemegi ve ogenden sonra 1 mola gibi. Bunu kullanmiyorsaniz.... diye baslayan cumle olursa kullaniyorum diyip o kapiyi acmayin. Yukte hafif pahada agir esyalarinizi guvenli yerlere koyun.Kızlar ben hep eve yabancı almamak için evimi kendim temizledim bugüne kadar ama artık çocuklarla olmuyor e birde işe başlayacağım o yüzden şimdilik haftada bir birini almaya başlıyorum cumartesi gelecek. Daha önce temizlik için birini almadığım için de neyi nasıl yaptırmalıyım bilmiyorum. Bütün evi detaylı olarak tek başına her hafta yapamaz yani kendim yapamadığım için ona da yap diyemem. Nasıl bir yol izleyeyim bir akıl verin hele
Bakici degil de temizlik icin cagirdim ablayla kanka olmustuk. Bana geldiginde cok rahat ettigini soyluyordu. Sabah 10 da geliyordu kahvalti kahve derken 12 de basliyodu işe. Sil supur cam sil lavabo yika bitirmeden gitmiyordu ama saat gectikce yarim yamalak yapiyodu. Bir de baskalarinda nr kadar iş yaptigini anlatiyodu. Ben şunu da yap diyince , yarim gun aliyosun işler kaliyo tam gun al ki yapayim diyodu. Korona cikinca evimizr kimseyi almaz oldum o da gelmemeye basladi. Maskeyle calismasini teklif ettim kabul etmedi , simdi de ariyor mesaj atiyor geleyim diye ama hem koronadan korkuyorum hem sogudum. Evi sarjli supirgeyle supurup haftada bir cocuklar uyuynca siliyorum. Cok da dert etmiyorum, hastalik gelme ihtimalini daha cok dert ediyorum. Bakici eylulde basliycak guya ama korona varken eve alabilecekmiyim bilmiyorum. Cocuklari kucagina veremem zatenkesinlikle bakici ile aranizda işçi isveren ilişkisi olsun. ben asla abla teyze demem hanim derim. birlikte yemek yemem oturup aohbet etmem. en baş kural budur. sonrasinda eger evinizde ayrica temizlik personeli yoksa temizlik ve yemek yapmak da bakicinizin görevi olsun sizin değil. bebekler uyuyacak uyudugunda bakicinizin yatmasi size batar gun sonunda siz yorulursunuz bebeklere bakmaya devam edersiniz bakici ise dinlenmis bir şekilde evinin yolunu tutar. ayrıca bebekleriniz büyüyecek hep aşırı bakima muhtac olmayacaklar onlar oynarken de bakici ufak tefek seyler yapabilir bu benim ikinci kuralımdir. sonrasinda sık izin almaması için izin günlerinin ucretten dusulecegini ve gereksiz izin alirsa baska birisine bakmaya baslayacaginizi en basta belirtin. günlere gitmek icin size hastane yalani soyleyip o gun gelmezler maalesef paranın kesilecek olması onları caydirir.... küçük çocuğunun olmasi eksidir. evinde bakima muhtac yaşlının olmasi eksidir. boşanmış ve cocuguna tek bakan birisi olmasi eksidir bunlar maalesef zorunlu olarak sık izin alirlar
Haklisin hele zaten anne babaya hiç bisey denmiyor. Benimkilere ben bisey desem 2 gun surat yapıyorlarYok canım niye yanlış anlayayım. Doğru söylüyorsun tabi ama malesef eşim ve annem buna uymadıkları için saldım bende.
Aynen valla benimkide öyle küsüyor suratını asıyor. Eşimde aynısını yapıyor onada birşey denmiyor hemen alınıyor. Askeri personel olduğu ve işi aşırı yoğun stresli olduğu için hak veriyorum ama iki çocuk bak evle ilgilen birde üstüne anneni eşini alttan al gönüllerini hoş tutmaya çalış zor gerçekten. Bir noktadan sonra amaaan diyorsun herşeyi akışına bırakıyorsun ama senin istediğin gibi akmıyor o ayrı meseleHaklisin hele zaten anne babaya hiç bisey denmiyor. Benimkilere ben bisey desem 2 gun surat yapıyorlar
Benim eşimde şu an kemoterapi ilaçlarından dolayı müthiş alıngan. Diyorum ki 1 gün lohusa olamadim cevremde herkes benden daha lohusaydi. Eşim kemoterapiye devam ediyor ama ara tarama yapıldı hastalık gerilemiş çok şükür. Şimdi son 2 ay daha kemoterapi alacak ondan sonra inşallah koruma tedavisine geçilecek kuzum.Aynen valla benimkide öyle küsüyor suratını asıyor. Eşimde aynısını yapıyor onada birşey denmiyor hemen alınıyor. Askeri personel olduğu ve işi aşırı yoğun stresli olduğu için hak veriyorum ama iki çocuk bak evle ilgilen birde üstüne anneni eşini alttan al gönüllerini hoş tutmaya çalış zor gerçekten. Bir noktadan sonra amaaan diyorsun herşeyi akışına bırakıyorsun ama senin istediğin gibi akmıyor o ayrı meseleAllah yardım etsin hepimize. Tabi önce sağlık versin eşin nasıl oldu canım bu arada
Çok şükür canım Allah'ım şifa versin kuzulara ve sana bağışlasınBenim eşimde şu an kemoterapi ilaçlarından dolayı müthiş alıngan. Diyorum ki 1 gün lohusa olamadim cevremde herkes benden daha lohusaydi. Eşim kemoterapiye devam ediyor ama ara tarama yapıldı hastalık gerilemiş çok şükür. Şimdi son 2 ay daha kemoterapi alacak ondan sonra inşallah koruma tedavisine geçilecek kuzum.
Ahhh benim bakıcının da 3. Günüydü bugünCanim ilan da açıkça yazmistim. Ilk günler yapti sonra yapmadi. Galiba bize bakicidan cok yardımcı lazim. Biz zaten esimle bebeklerle ilgileniyoruz. Bir de gun icerisinde zaten hep uyuyorlar. Gece asil cocuk bakiyoruz.
Bugun ben bakici yüzünden çıldırdım. Bakici sterilizasyon cihazini bile calistirmiyor,Ahhh benim bakıcının da 3. Günüydü bugünyalnız bakarken çok daha mutluydum ben ..belki çok yorulurdum,ev daha çok pisti,karnımı zor doyuruyordum ama çok daha mutluydum...çocuklarla daha çok gülüp konuşuyordum,ilgileniyordum onlarla..şimdi evde biri var sürekli bi yerlerde ve ben bebeklerle kendimi özgür hissedemiyorum ikiz bebeğin en zor kısmı birinin yardımına muhtaç kalmakmış onu net tecrübe etmiş oldum.
Acemiyizpinkbuyu nasıl davranmamız gerektiğini de tam olarak bilmiyoruz sanırım...
NasilYarDiyeyim tavsiyelerin için çok teşekkürler
Ahhh Anlatacak o kadar çok şey var ki bakıcıyla ilgili ama şu an çok yorgunum ,bebekler uyudu...ben de hemen uyumak istiyorum...bi ara anlatırımAllah hepimizin yardımcısı olsun
Canim bakici degil de ev yardımcısı almak lazim. Bakicilar bebek falan bakmiyor zaten. Paso gündüz bebek uyutuyor, evde yemek yapacak temizlik yapacak, ayak işlerini yapacak kalan vakitte de bebeklere senle birlikte bakacak biri lazim.Ahhh benim bakıcının da 3. Günüydü bugünyalnız bakarken çok daha mutluydum ben ..belki çok yorulurdum,ev daha çok pisti,karnımı zor doyuruyordum ama çok daha mutluydum...çocuklarla daha çok gülüp konuşuyordum,ilgileniyordum onlarla..şimdi evde biri var sürekli bi yerlerde ve ben bebeklerle kendimi özgür hissedemiyorum ikiz bebeğin en zor kısmı birinin yardımına muhtaç kalmakmış onu net tecrübe etmiş oldum.
Acemiyizpinkbuyu nasıl davranmamız gerektiğini de tam olarak bilmiyoruz sanırım...
NasilYarDiyeyim tavsiyelerin için çok teşekkürler
Ahhh Anlatacak o kadar çok şey var ki bakıcıyla ilgili ama şu an çok yorgunum ,bebekler uyudu...ben de hemen uyumak istiyorum...bi ara anlatırımAllah hepimizin yardımcısı olsun
400 tl verdim. Camlar silindi perdeler yıkandı, balkon yıkandı, banyo mutfak temizlendi. Odalarda tum yatak koltuk cekildi silindi. Salon koltukları silindi. Bayagi detayli temizlik yapildi. Cok da memnun kaldim.Kızlar ben hep eve yabancı almamak için evimi kendim temizledim bugüne kadar ama artık çocuklarla olmuyor e birde işe başlayacağım o yüzden şimdilik haftada bir birini almaya başlıyorum cumartesi gelecek. Daha önce temizlik için birini almadığım için de neyi nasıl yaptırmalıyım bilmiyorum. Bütün evi detaylı olarak tek başına her hafta yapamaz yani kendim yapamadığım için ona da yap diyemem. Nasıl bir yol izleyeyim bir akıl verin hele
Tum onerilerini dikkate alacağım. Her söylediğinde haklisin. Bastan onu yapmam derse ya da muallakta konusursa onu yapamayacağını anlayıp ona gore davranmak gerekiyor.kizlar bakici dünyasına hosgeldinizmaalesef ki ne kadar soylesem de anlatsam da tecrube etmeden anlasilmaz. etrafımda bakici arayanlara anlatiyorum bak sunu kural koy bunu koy manyak bu diye bakiyorlar suratıma ama sonradan soyledigim konularda sorun yaşıyorlar. öncelikle Allah herkese iyi insanlarla karşılaşmayi nasip etsin. bu evet şans işi ama sizin seçim yaparken ki konuşmalariniz da bunu etkiliyor