- 18 Şubat 2008
- 2.855
- 4.761
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #14.241
2 ayri ay gittim ikisinde de vardi, hemde oyle 1 tane degil, tedavi meyvelerini vermisti :))Yumurta mı vaaar
Valla bilsem ikiz bebenin böyle zor olduğunu bölünür diye embriyoru yarım transfer ettirirdim2 ayri ay gittim ikisinde de vardi, hemde oyle 1 tane degil, tedavi meyvelerini vermisti :))
Nosking benim bebelerin transferinde 3 embriyo yerlestirdiydik ne akla hizmetse, rabbim bilmis de biri tutmamis, salakligimiza mani olmus
Benim karnım cok büyüktü kendimde ufak tefegim. Neredeyse oturunca karnım dizlerime degiyordu. Bebekler ikişer bucuk kilo doğdular. Karnim 6 aylık hamile gibi hala. Insallah benimde gider karnım. Kilomda yok bu arada 55 kiloyum. 51 ile hamile kalmistim.Benim karnım hamileyken aşırı büyümemişti
Doğumdan çıkınca kum torbaları koydular resmen içine göçtü
Ama 3 ay sonra falan alt gobek çıktı öyle de kaldı
Doğumdan 9 ay sonra spora başladım
Sporla 1 ayda göbek falan kalmadı
Maşallah bebeklerin kilosu çok iyiymişBenim karnım cok büyüktü kendimde ufak tefegim. Neredeyse oturunca karnım dizlerime degiyordu. Bebekler ikişer bucuk kilo doğdular. Karnim 6 aylık hamile gibi hala. Insallah benimde gider karnım. Kilomda yok bu arada 55 kiloyum. 51 ile hamile kalmistim.
Ayyy iyi bari icim rahatladi.Normal normal rahat bırak çocukları :))) benimkiler hala sıkıyor.
Ben de doktora 3 koyalım nasılsa tutmuyo şansı arttıralım demiştim :)) Allah tan doktor 2 de diretmiş2 ayri ay gittim ikisinde de vardi, hemde oyle 1 tane degil, tedavi meyvelerini vermisti :))
Nosking benim bebelerin transferinde 3 embriyo yerlestirdiydik ne akla hizmetse, rabbim bilmis de biri tutmamis, salakligimiza mani olmus
Benm oğlumda vardı yumruktu hep eli başlarda anlamadim oyuncaklari tutmaya başlayınca fark ettim elini tam açamıyor 2 farklı ortopedi doktoruna götürdüm sıkıntı yok gibi dediler ama içiniz rahat etmezse cocuk norolojiye goturun sinirsel bisey olabilir bi ihtimal dediler. Birde elini açıp kapayin egzersiz yaptırın dediler. Simdi randevu alıp götüreceğim norolojiyeBende eğitici kopek aldim. Hic ilgilerini çekmedi. Evde salıncak var, tepesinde de oyuncaklar o cok ilgilerini çekiyor. Bir de zeka kartları ilgilerini çekiyor benimkilerin. Aldığım hic bir kitap ilgilerini çekmedi. Bez kitaplardan renkler serisi cok ilgilerini xekti. Uzun uzun bakıp güldüler.
Spaya bugun giturdum. Cok mutlu oldular. Çıkarken bir tanesi agladi. Masaj esnasinda da uyuyakaldı.
Bebeklerden birinin eli hep sikili. Yumruk yapiyor elini. Duzeltilmis 7 haftaliklar. 8. Haftaya giriyorlar. Normal degil sanki. Sizde oyle bir durum var mi?
Ya ben isteyince acabiliyorum. Ya da uyurken aciyor Ya da bazen aciyor ama genel olarak eli hep yumruk seklinde. Bakalim boyle devam ederse bu ayki kontrolunde sorcsm.Benm oğlumda vardı yumruktu hep eli başlarda anlamadim oyuncaklari tutmaya başlayınca fark ettim elini tam açamıyor 2 farklı ortopedi doktoruna götürdüm sıkıntı yok gibi dediler ama içiniz rahat etmezse cocuk norolojiye goturun sinirsel bisey olabilir bi ihtimal dediler. Birde elini açıp kapayin egzersiz yaptırın dediler. Simdi randevu alıp götüreceğim norolojiye
Valla canim ben de her türden agri oluyordu doktor da normal diyordu. Ama duzenli kontrollerini hic aksatma. Umarim her sey yolunda ilerler.Kizlar bu basligi gordugume sevindim bende 16 haftalik ikizlerime hamileyim. Bu gunlerde gece uyurken bel agrilari basladi ve ev icinde dolasirken bile kasik agrilarim oluyor. Daha erken mi yoksa ikiz gebelikte boyle mi oluyor? Daha simdiden agirlastiniz mi sizde?
Benim 3. Ayda bıçak gibi kesilmişti. Ama son birkaç gündür bikaç kez yine yaşadık .Kizlar benim minnaklardan biri gaz sanfisindan kıvranıp duruyor. Uyuyor uyaniyor kıvranıyor. Ne zaman geçecek bu gazlar
Sıkıntı yoktur ozmn bnm oğlumun uyurken bile kapalı eli bnde istediğim zaman açıyorum ama kendi açmıyor sadece bisey tutarken açıyor oda tam değil hafif açıyor.Ya ben isteyince acabiliyorum. Ya da uyurken aciyor Ya da bazen aciyor ama genel olarak eli hep yumruk seklinde. Bakalim boyle devam ederse bu ayki kontrolunde sorcsm.
Biz de kask merkezleriyle görüştük ama çocuk beyin cerrahi doktoru gerek yok ticari amaçlı görüyorum ben dedi bir de izmirin sıcağında bu eziyeti yapmak istemedik inşallah kendiliğinden düzelirbeni bir ölçüme yönlendirdiler ona gidecegim haftaya. radyasyon icermiyormus kafasinin yamukluk derecesine bakacaklar ona göre onerilerde bulunacaklarmis.
Süpersin valla ben de öyle düşünüyorum artık çünkü ablam ve kuzenim çok dikkat etti herşeyi kitabına uygun yaptı iki yeğenim de yemek yemiyor doğru düzgün. Elinde sonunda bu hale geleceklerse çok kasmaya gerek yok. Hiçbir doktor böyle yaptırmıyormuş ama ablam da ilk defa duymuş hatta bana kızdı başka doktor mu baksan diye ben de memnunum dedim.bu sefer ben de bu yoldan gidiyorum ogluma cok ozenmistim suan inanilmaz yemek secen bir cocuk. kızlara kuralsiz gittim suana kadar yogurt havuc elma yumurta sarisi kayisi peynir tattirdim hepsini yedi sipalar. kaynamış sudan damacana suya gectim kaynatmiyorum. suluklarina da damacanadan koyuyorum. hos ben bunu yapmasam ne olur yerleri yaliyorlar. buldukları her sey ağızlarında. kucaktan kucaga geziyorlar henüz hiç hasta olmadilar insallah olmaz da. insanlari hic yabancılamiyorlar kimseden sakınmadigim icin ona da gidiyorlar buna da. yoldan gecenlere gülüyorlar. bakalim simdilik böyle ama cocuk buyutmek uzun bir mesele önümüzde yillar var. oglum okuluna alisamadi onu geri aldik baska anaokuluna verdik bulmaca gibi şu psikoloji
Sulu yapmıyorum çatalla eziyorum ya da cam rende kullanıyorum şimdilik ben yediriyorum ama iyice yutmayı öğrenip alıştıklarında o yöntemi de denicem ellerine tutuşturup kendileri yiyecek mi diye bakıcam. Herşeyi ağızlarına sokuyorlar zatenCanim cok yararlı bilgiler vermişsin o günlere daha cook var bende ama kesinlikle doktorunun önerilerini dikkate alacağım. Blenderdan geçirmeden nasil veriyorsun? Püre haline mi getiriyorsun? Bir de sen mi yediriyorsun kendilerinin yemesine teşvik mi ediyorsun?
Ben olmadım ama normal diye biliyorum. Aslında kontrole gitmem lazım 6 ay sonra gel demişti. Çocukları götürüyoruz kendimi ihmal ediyorum biraz hiç gidesim yokKızlar bu arada regl olmayan var mı?
Ben hala olmadım
Yazlik hicbirsey kullanmiyorum imkan olsa bezsiz yatiracagimUyku tulumu kullanan arkadaşlar yazlık-kışlık şeklinde ikişer tane mi aldınız? Ben de bakıyorum ama bir sürü farklı seçenek var, hiç kullanmadığım için neye göre alacağımı bilmiyorum. Kullanıp memnun kaldıklarınızı önerir misiniz?
Merhaba doğum yapalı 30 gün oldu benimde. Hala küvezdeler. Sanırım İzmir desiniz eve geldiklerinde hangi çocuk Dr na gidelim arayışındayım. Siz hangi Dr a gidiyorsunuz.Kızlar bende eğitici kitap dolu yok ilk kelimeler yok sorular yok hayvanlar birsürü var ama hikaye kitaplarına geçemedim içerikleri saçma sapan olmasın istiyorum araştıracak vakit yok. Onun yerine bir varmış bir yokmuş diye karşıma alıp başlıyorum anlatmaya o kadar hoşlarına gidiyor ki hemen gülmeye başlıyorlar. Kendim konu belirleyip uyduruyorum da uyduruyorum hayvanları konuşturuyorum yardımlaşıyorlar paylaşıyorlar iyilik yapıyorlar dost oluyorlar güzel ne varsa işte hatta bazen de kuantum fiziğinden dünya tarihine ne biliyorsam onları anlatıyorumzaten bana dediler ki beyin gelişimi için farklı kelimeler duymak önemliymiş ve birşeyler anlatırken bize bakmaları gerekiyormuş. Umarım işe yarıyordur ek gıdaya da başladık 7 aylıklar ama düzeltilmiş 5 aylıklar. Önce tadımlar yaptık 1-2 haftadır da ne bulursam veriyorum. Bizim doktorumuz pek katı kuralcı değil. 20 çocukta 1 alerji oluyor biz bu ihtimal için bu çocukları yemeyen çocuklar haline getirmeyeceğiz bu çocuklar yemek yiyen çocuklar olacak zaten hayata zor şartlarda başladılar diye çok net bir konuşma yaptı ve ben de ikna oldum. Şuanda çevremdeki bütün çocuklarda neredeyse yeme bozukluğu var bu da demek oluyor ki biyerlerde hata yapılıyor. Neyse uzun lafın kısası şimdiye kadar verdiklerimi sayayım tattırdıklarım daha fazla çünkü her yediğimizden parmağımla tattırdım neredeyse ama direk yedirdiklerim havuç patates kabak avokado tatlı patates irmikli şeftali. Kesinlikle blender falan kullanmıyorum. Yasak. Bunun dışında taze fasulye bezelye karpuz yoğurt tarhana gibi birkaç şeyi de parmağımla denettim. Bakalım neler olacak denemelere devam Doktorumuz bir de anne sütünün bağışıklığa etkisinin bu dönemde azaldığını ve biraz mikroba ihtiyaçları olduğunu söyledi denize sokun insan içine çıkarın dedi onu da deniyoruz bakalım yazlığa geldik inşallah güzel geçer
Cok geç girdim internete yine kusura bakma. Benim bebekler gece 1kez uyanirken 5.ayda bi hallendiler her saat sirayla uyaniyorlar, perişanım. Karnimdaki şişlik azaldı. Böyle yumuşak çirkin bir görüntü kaldı. Zayif olunca göbek önde hoş olmuyor. Hatta tatil oncesi gobegimi kapatsin diye mayo alirken beni hamile sandi satış görevlisi. Bendeki sarkma değil içi dolu o net belli. Oturunca da katlanıyor.karnimda şişlik var diyordun o gitti mi acaba? benim göbeğimde bence kalıcı bir burusma var azicik da sarkma. deri fazlasi gibi
Yaaa benimkilerin de kafalari böyle yamuk. Ben yatış pozisyonu kaynaklidir diyordum hep. 5aylik muayenemizde ben de göstereyimCanım biraz uzun olacak ama benim kızımın kafası çok belirgin şekilde yamuktu ve tortikollis riski de vardı yani kafası hep aynı yöne eğik olarak duruyordu. Biri özel biri devlette 2 ayrı beyin cerrahına götürdüm. (Burada önemli ayrıntı beyin cerrahının uzmanlık alanının bebek ve çocuklar olması gerekiyor internetten araştırabilirsin.) Duyduklarım hiç hoş şeyler değildi kafatasının yarılması kaynayan kemiklerin kırılması ve beyin içi basıncın rahatlatılarak beynin büyümesine alan açılması gibi. açıkçası 2 doktor da benzer şeyleri söyledi ameliyat olabilir dediler ve ikisi de kızım çok küçük olduğu için tomografi çekmek istemediler. Bir ay süre verdiler bana bu süre içinde kızımı sürekli diğer tarafa yatırmam istendi, ben gece bile 50 kez kalkıp kızımın kafasını çeviriyordum kızım da ben de perişan olduk bide Sürekli kızımın kafasının fotoğrafını çekmem istendi düzelme olup olmadığının kontrolü için. Verilen sürenin sonunda geçen hafta doktora götürdüm ve doktor istediğim ölçüde bir düzelme maalesef yok dedi, acil tomografiye yönlendirdi. Daha 4 aylık olan minicik bebeğime kurşun yelekler giydirdiler, halasının kucağında girdi tomografiye… çok ağladım. Neyse ki sonuç temiz geldi, ameliyata gerek yokmuş, beyin gelişimi etkilenmezmiş yatırma pozisyonuna dikkat edilerek az da olsa düzelir dedi beyin cerrahı ama kızım hayatı boyunca yamuk kafa olarak kalacakmış. Bide saçları uzayınca belli olmaz filan diye teselli ettiler ama bakıcaz artık.