- 29 Ağustos 2021
- 101
- 125
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.801
Erken doğum yapan annelerin sütü ne zaman geldi. Çocuklar başka hastanede ve bana da bir şey söylenmedi henüz.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah analı babalı büyütsün, inşallah en kısa zamanda böcüklere kavuşursunuz Siz nasılsınız iyi misiniz?Günaydın hanımlar
Dün akşam 31+2 de sezaryen oldum.Bebekler başka bir hastanede küveze girdi. Erken doğduklarından solunum sıkıntısı varmış inşallah toplanırlar.
Çok teşekkür ederim. Ben de iyiyim bebekleri iyi duyunca daha da iyi oluyorumAllah analı babalı büyütsün, inşallah en kısa zamanda böcüklere kavuşursunuz Siz nasılsınız iyi misiniz?
Benim 3-4 gün gelmemişti....ama yine de hep sağdım. Siz de boş boşta olsa sağmayı ihmal etmeyin. Gelecektir.Erken doğum yapan annelerin sütü ne zaman geldi. Çocuklar başka hastanede ve bana da bir şey söylenmedi henüz.
Ayyy ben seni sanki 40 yas ustu grubundan hatirliyorum. Yanlis mi hatırladım acaba.Ben 2021 ikiz annesiyim
Bebeleri büyüttüm size destek için buradayım
Ayy evet kuzum o kadar haklısın ki. Yemek uyku çok büyük dertler bir de üstüne prematüre hastalıkları kontrolleri ve ikiz derken biz hep dertliyiz senin tecrübeli olman çok iyi tabi ben sıfır tecrübe olduğum için yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum ikinci bebişte bi rahatlık geliyormuş zaten Bakalım bize doktor yoğurt mu sebze mi diyecek ek gıda konusu sürprizlerle dolu ve nedense şimdiki bebeklerde hep bir yeme bozukluğu allah yardımcımız olsun Bu arada yeni eviniz hayırlı olsun mutluluk getirsintasindim canim eve yerleşmeye çalışıyorum. birkac gune başlarım. ilk bebekten tecrübeli oldugum icin daha rahatim bu sefer cok üstüne düşmeyecegim. ogluma cok ugrasmistim organik tuzsuz beslemeler 3 gün kurallari sebze vs cok dikkat ettim ama hepsini reddetti güzel bir beslenme düzeni oturtamadim sonucunda suanda neredeyse protein tuketmeyen yalvararak yemek yedirdigim bir cocuk var önümde. ona yogurtla baslamistim o zamanlar arastirmistim bazi doktorlar yoğurt bazilari sebze diyorlardi. yogurt beni cok mutlu etmisti çünkü cok guzel tuketmisti onu ve protein kaynağı. hala daha yemekleri bazen yogurtla kandırarak yediririm ona. kizlara da öyle yapacağım sonra sebze ile devam ederim arada hazir mamalar var aptamilin humana hipp toz halinde suyla veya sütle açıyorsun onlardan da kullanmıştim yine kullanirim. aslinda benim kizlardan tombik olan suan neredeyse desteksiz oturacak durumda ben birakmiyorum erken diye o sofrada her seye uzaniyor agiz sapirdatiyor agzina azicik peynir sürüyorum cok mutlu oluyor bir süre mizildanmayi kesiyor ona basladim sayilir. zayif kizim biraz geriden takip ediyor oturamiyor henüz onun yemeklere istahla baktigini görmedim bisey surmedim agzina. bana doktor soylemedi düzenli doktorumuz yok saglik ocagina götürüyorum. zayif olan kizima kan ve idrar bakildi onlar normal cikti ama o doktor da baska ilde kaldi suan. bizden haberler böyle.
insallah hepinizin bebisi iştahlı ve saglikli olur. cocuklarda 1. sıkıntı uyku 2. sıkıntı iştah bence. bunlar iyiyse anne cok mutlu oluyor. degilse anne hep dertli.
Yoğurdu sevmeyen çocuk ben de görmedim canım doktor ver derse ben de onunla başlamak çok isterim bakalım biz neler yaşayacağız bu süreçte. Aklıma bir şeyler takılırsa size sorarım. Kronolojik 6 aylık oldular bizimkiler ama düzeltilmiş 4 aylıklar. Yakında başlarımEk gıdaya başlarken bize doktorumuz bağırsak gelişimi kronolojik aya göre tamamlanıyor demişti
Kaç günde tamamlandığını net hatırlamıyorum yanıltmak istemem
Bazı doktorlar da yoğurt öneriyor bazıları sebzeyle başlanmasını öneriyor
Ben yoğurtla başlamıştım hala yoğurdu bayila bayila yiyorlar
Ama benimkilerin ek gıda serüveni acayip inişli çıkışlı
Bir gün yediklerini ertesi gün koklamıyorlar bile
En son birkaç ay önce kizlarimdan biri kaşıkla beslenmeyi reddetti
Ben de tamamen blw yapmaya başladım böylesi de işime geldi açıkçası
Önlerine koyuyorum yiyorlar döke saça ben de oturuyorum
Allah kimseyi cahillere denk getirmesin cok zorUmarım iyi olur bakıcı, benimki beni daha fazla dert sahibi yaptı
Allah bagislasin, gececek. Bi 4 hafta ayrisiniz sonra bitecek insallah hepsi. ToparlaniyorlarGünaydın hanımlar
Dün akşam 31+2 de sezaryen oldum.Bebekler başka bir hastanede küveze girdi. Erken doğduklarından solunum sıkıntısı varmış inşallah toplanırlar.
Sut alerjisi kanisina nereden vardilar, ishal-kanli kaka vb var mi? kan testi IgE ve hemogram bakilsin istedi mi.Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Biraz uzun bir yazı olacak ama tecrübesiz ve çaresiz bir annenin feryadı olarak düşünebilirsiniz bunu Her türlü yorum, görüş ve öneriye açığım.
Kızların 3.ayı bitti 2 gün önce. İlk 2 ay kilo alımları çok çok güzeldi. Hatta sadece anne sütü ile gittiğimiz için doktorlar da şaşırıyordu. 3. ayda düşük kilolu doğan kızım sadece 400gr diğeri de 635gr almış. 3 aylık bebekler 3700 ve 4760gr. Hala daha yenidoğan kıyafetleri giyiyorlar
Zayıf olan kızımda iştah kapanması yaşıyoruz. Ne memeden ne de biberondan besleniyor. Önceleri 15dak emme üzerine en az 50-60ml içen bebek şimdi max 10dak emiyor ve biberonla da max 20-30ml içiyor. Ne yaptıysak yok içmiyor. Çok fazla zorlayınca da kusuyor. Tüm buna rağmen günde 2-3 defa kakasını yapıyor. Sanki baktığınızda karnı doyuyor da kakasını da yapıyor gibi ama yok kilo alımı çok düşük. Hatta mamaya karşı olan doktor da tamam o zaman günde 2 öğün mama verelim demeye başladı.
Bu kızımda sanki bir balgam var ve onu rahatsız ediyor gibi. Hatta kusmuğu da sümüklü. Burnu çok fazla tıkanıyor, sürekli SF ile açıyoruz. Arada farklı bir doktora da gitmek durumunda kaldık, onun da yorumu hafif derecede inek sütü alerjisi olabilir, 3 hafta süt ve süt ürünleri yemeyi kes önerisi yaptı. Şimdi bunu deneyeceğim.
(Kaşık biberon denedim ağzına döktüğümüzü de yutmuyor çıkarıyor, EDS denedim ama akışı arttırdığımız zaman rahatsız oluyor memeden kopuyor. Akışı az yaptığımızda da 5ml gibi birşey içebiliyor.)
Diğerine göre bir tık daha iyi olan kızımın da kilo alımı düştü çünkü onda da beslenme problemi yaşıyoruz. Son ay 635gr almış. Memede ve biberonda ciyak ciyak. Sadece çok uykuluyken bir tık daha rahat besleniyor. Biberonda yine biraz daha rahat besliyoruz memeye göre çünkü ağzına döküyoruz. Kakasını artık 2 günde bir yapıyor. Kaka ile mi alakalı acaba bu ciyaklamalar dedik ama kaka öncesi veya sonrası hiç farketmiyor. Biberonunu/memeyi itiyor ağlaya ağlaya zorla 70-80ml içiriyoruz.
Hâl böyle olunca beslenmelerimiz 1.5-2 saat sürüyor. Ciddi anlamda insan içine çıkmaya utanıyorum, zaten kimseye gitmiyorum, misafir de gelmese diye dua eder hale geldim
İlk başta da belirttiğim gibi çok uzun oldu kusura bakmayın ama eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Eğer emzirme danışmanı buna bir çözüm bulabilecekse hemen tutmak isterim. Sizce ne yapmalıyım? Biz mi hata yaptık da bu bebeler böyle oldu yoksa olacağı mı vardı bilemiyorum
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler
Sakin kal diyeceğim yapmak mümkün değilA
Ayyy ben seni sanki 40 yas ustu grubundan hatirliyorum. Yanlis mi hatırladım acaba.
2021 ikiz annesine sorularim
Bebekler sırayla aglama krizine giriyorum, elim ayağım birbirine dolanıyor, bu durumlarda ne onerirsin?
Ankara'daysaniz gazi üni emzirme danışmanı nihal hanima gidin. O 10dk icinde kac gram süt çekiyorlar bir tespit etsin. Gerçekten beslenemiyorlar mi yoksa çeneleri kuvvetlendi de artik daha hızlı cektikleri icin mi memede kaldiklari dakika azaldi o yorumlar. Kilo alimlari icin bi takip olusturur haftalik. Sorun neyden kaynakli ancak o şekilde tespit edersiniz. Mukuslu kusma kizimda da var. Hatta doktor yediginin fazlasini kusuyordur demisti ama hic öyle değil, çünkü sadece memeden emse bile kusuyor. Bir şekilde balgami öyle atip rahatlıyor. Serum fizyolojik bizde işe yaramadı. 5cc bir buruna 5cc diger buruna dediler ama yok yani tam rahatlatlatmadi. Eczacidan sterimar baby aldik okyanus suyu mudur deniz suyu mudur nedir ondan. 3aydan itibaren kullanılabiliyor. O rahatlatti baya sümük topluyoruz.serum fizyolojik o kadar etkili değildi. Benim kiz bazen su seffafliginda da kusuyor fışkırtarak ama kilo alimi iyi olduğu için sorun yok dediler.Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Biraz uzun bir yazı olacak ama tecrübesiz ve çaresiz bir annenin feryadı olarak düşünebilirsiniz bunu Her türlü yorum, görüş ve öneriye açığım.
Kızların 3.ayı bitti 2 gün önce. İlk 2 ay kilo alımları çok çok güzeldi. Hatta sadece anne sütü ile gittiğimiz için doktorlar da şaşırıyordu. 3. ayda düşük kilolu doğan kızım sadece 400gr diğeri de 635gr almış. 3 aylık bebekler 3700 ve 4760gr. Hala daha yenidoğan kıyafetleri giyiyorlar
Zayıf olan kızımda iştah kapanması yaşıyoruz. Ne memeden ne de biberondan besleniyor. Önceleri 15dak emme üzerine en az 50-60ml içen bebek şimdi max 10dak emiyor ve biberonla da max 20-30ml içiyor. Ne yaptıysak yok içmiyor. Çok fazla zorlayınca da kusuyor. Tüm buna rağmen günde 2-3 defa kakasını yapıyor. Sanki baktığınızda karnı doyuyor da kakasını da yapıyor gibi ama yok kilo alımı çok düşük. Hatta mamaya karşı olan doktor da tamam o zaman günde 2 öğün mama verelim demeye başladı.
Bu kızımda sanki bir balgam var ve onu rahatsız ediyor gibi. Hatta kusmuğu da sümüklü. Burnu çok fazla tıkanıyor, sürekli SF ile açıyoruz. Arada farklı bir doktora da gitmek durumunda kaldık, onun da yorumu hafif derecede inek sütü alerjisi olabilir, 3 hafta süt ve süt ürünleri yemeyi kes önerisi yaptı. Şimdi bunu deneyeceğim.
(Kaşık biberon denedim ağzına döktüğümüzü de yutmuyor çıkarıyor, EDS denedim ama akışı arttırdığımız zaman rahatsız oluyor memeden kopuyor. Akışı az yaptığımızda da 5ml gibi birşey içebiliyor.)
Diğerine göre bir tık daha iyi olan kızımın da kilo alımı düştü çünkü onda da beslenme problemi yaşıyoruz. Son ay 635gr almış. Memede ve biberonda ciyak ciyak. Sadece çok uykuluyken bir tık daha rahat besleniyor. Biberonda yine biraz daha rahat besliyoruz memeye göre çünkü ağzına döküyoruz. Kakasını artık 2 günde bir yapıyor. Kaka ile mi alakalı acaba bu ciyaklamalar dedik ama kaka öncesi veya sonrası hiç farketmiyor. Biberonunu/memeyi itiyor ağlaya ağlaya zorla 70-80ml içiriyoruz.
Hâl böyle olunca beslenmelerimiz 1.5-2 saat sürüyor. Ciddi anlamda insan içine çıkmaya utanıyorum, zaten kimseye gitmiyorum, misafir de gelmese diye dua eder hale geldim
İlk başta da belirttiğim gibi çok uzun oldu kusura bakmayın ama eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Eğer emzirme danışmanı buna bir çözüm bulabilecekse hemen tutmak isterim. Sizce ne yapmalıyım? Biz mi hata yaptık da bu bebeler böyle oldu yoksa olacağı mı vardı bilemiyorum
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler
Kaka demir ile yesil oluyor bir de biraz pasli demir gibi bir kokusu oluyor ayiptir soylemesi..Kızlar ben bebeklerle ugrasmaktan buraya girmeye vakit bulamıyordum. Size sorum şu; biz 4ayi tamamladik tatile geldik. Ferrum 6damla demire başladık. Kakamiz yeşil ve sulu oldu. Simdi ferrumu birinden kesip ishal gececek mi takip edecegim.bir de aklima kloroben bogaz spreyi geldi. Ben faranjit oldum. (Covid değilim test yaptirdim) Bogaz spreyi kullanıyorum. O da sütüme geciyordur. O ishal yapmış olabilir mi onu da meraktayim.
Peki ya sulu ishal kıvam? Her bebekte olmuyordur ama demir ishal yapar mi? Ona göre doktor arayayim buralarda.Kaka demir ile yesil oluyor bir de biraz pasli demir gibi bir kokusu oluyor ayiptir soylemesi..
Hayır kanlı kaka filan yok. Egzema tarzı kızarıklar da yok. Beslenme reddi olduğu için hafif oranda süt alerjisi olabilir dedi şehir dışında gitmek durumunda kaldığımız doktor. Kendi doktorumuz ise anne zayıf baba zayıf bu çocuk da genetik olabilir diyor. Yani şu sizin söylediğiniz testleri neden istemediler acaba ya da kansızlık durumuna bakmadılar ki bilgiler için çok teşekkürler, gerçekten çok faydalı Bu testleri bir talep edelim. Nihal Hanım’a da yazdım bilgi bekliyorum.Sut alerjisi kanisina nereden vardilar, ishal-kanli kaka vb var mi? kan testi IgE ve hemogram bakilsin istedi mi.
Ben de o supheyle kati diyet yaptim,sadece sut degil diger alerjenleri de kesmistim. Sute alerjik ise Mama kecisutu kullanmayi deneyecekler (ama cok lezzeli degil, hele sizin sute kiyasla, ama alisirlar). sonra birer birer diyeti gevsettik atlattilar. O donem siz de yalnizca sadece keci sutu peyniri yiyebilirsiniz(icerikleri okuyun- karisim yapabiiyorlar ucuz olsun diye))
B12 ve Hgb, ferritin baktirir misiniz, kansizsa da kilo alimi zayiflarmis, bi round da onu yasadik birinde...
Insan icine cikmayi ben simdilik biraktim, eylulde ise giderken bakacagiz...once minikler, bosverin, keske gelen de bi kap yemek getirse, bi supurge tutsa, ya da bebek tutsa da yikansak vb mesela.
Inst. Emzirmedanismani nihal'e bir danisir misiniz. Hatta bu mesajinizi iletin, yardimci olacagina inaniyorum. 250lira mi ne bi ucreti var, sorun bitene kadar yardim ediyor.
Ya onu nasıl tespit ediyorlar acaba çok ilginç. Inquisitive bahsetmişti Nihal Hanım’dan. İletişime geçtim bilgi bekliyorum. Doktorumuza soralım bakalım bu sterimar baby’iyi. Gaz çıkarırken gelen hafif kusmuk bile sümüksü oluyor. Teşekkür ederim bilgi içinAnkara'daysaniz gazi üni emzirme danışmanı nihal hanima gidin. O 10dk icinde kac gram süt çekiyorlar bir tespit etsin. Gerçekten beslenemiyorlar mi yoksa çeneleri kuvvetlendi de artik daha hızlı cektikleri icin mi memede kaldiklari dakika azaldi o yorumlar. Kilo alimlari icin bi takip olusturur haftalik. Sorun neyden kaynakli ancak o şekilde tespit edersiniz. Mukuslu kusma kizimda da var. Hatta doktor yediginin fazlasini kusuyordur demisti ama hic öyle değil, çünkü sadece memeden emse bile kusuyor. Bir şekilde balgami öyle atip rahatlıyor. Serum fizyolojik bizde işe yaramadı. 5cc bir buruna 5cc diger buruna dediler ama yok yani tam rahatlatlatmadi. Eczacidan sterimar baby aldik okyanus suyu mudur deniz suyu mudur nedir ondan. 3aydan itibaren kullanılabiliyor. O rahatlatti baya sümük topluyoruz.serum fizyolojik o kadar etkili değildi. Benim kiz bazen su seffafliginda da kusuyor fışkırtarak ama kilo alimi iyi olduğu için sorun yok dediler.
Canım benim kız da oğlana göre öyleydi dediğin haftalarda şimdi kızda oğlan gibi takip ediyor...gelişimleri aynı olmayabiliyor ,bu çok normal bir durum. Biz de kız ,oğlanın yaptıklarını 20 gün sonra falan yapmaya başlıyor. Doktorlar endişelenecek bir durum olmadığını söylüyorlar. Be relaxKizlar merhaba,
Sizlere bir sorum olacak. Bebeklerden biri bizi gözüyle surekli takip etmesine rağmen diger bebekte göz teması cok cok az. Çevreyle ve nesneleri takip ediyor ama bizlerle göz teması gun icerisinde belki bir defa ya da 2 defa kuruyordur. Diger durumlarda bakislari 1 2 saniye kadar kısa sürüyor bizlere. Bu durum normal mi sizce? Su an duzeltilmis 4 haftalik olacaklar.