- 24 Ekim 2012
- 3.216
- 2.202
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.561
Canim bizim bebekler 33 haftalik dogdular su an duzeltilmis 1 haftaliklar dun acile gittik ve bebege beyin cerrahi tomografi çektirdi. Radyasyon aldi diye üzüldüm ama doktor surekli tekrarlanan tomografinin zarari olur dedi. Norolog arkadaşımızla konustuk o da benzer bir sey dedi. Yani tomografi mr çekilmez diye bir sey yok canim.Benim de canım çok sıkılıyor bu konuda. Kızım hep sağa doğru yattığından sağ taraf düzleşti ve sol taraf daha çıkık bir görünüm aldı. Doktorumuz beyin cerrahiye yönlendirdi, duyduklarım maalesef beni çok ürküttü. Başka beyin cerrahlarına da götürdük, Aslında sandığımızdan daha ciddi bir durum olduğunu öğrendik beyin ameliyatı falan gerekebilirmiş yani. Çok küçük olduklarından MR, tomografi çekilemiyor maalesef, doktor gece 5 kere alarm kurup kızın başını diğer yöne çevirmemi önerdi. Şimdilik yapabileceğim tek şey buymuş, bir de sürekli fotoğrafını çekiyorum düzleşme devam ediyor mu diye
Canim donduremwyecwgi sekilde arka tarafa bir destek koyabilirsin.büyüdü benim sipalar kafa çevirmek boşa istedigi gibi ayarliyor artik. hep diger taraftan oyuncak göstermeye çalışıyorum soyledigin gibi besigin odaya bakan yönüne ayarladım. Bende skolyoz var bebekte de başlangıcı yoktur inşallah
Canim bu görseli nereden aldınız ben de havuz almak istiyorum.Yani aslında pek abarttığımızı düşünmüyordum. İnternetteki hareketlere bakarak yapıyorduk. Yüzme/su jimnastiğine benzer eşim şu havuzu ve kafa simitlerini aldı. Epey keyif alıyorlar sıpalar
mümkün değil dönüyor takla atiyor yaniCanim donduremwyecwgi sekilde arka tarafa bir destek koyabilirsin.
hayirli olsun bakiciyi seversiniz insallah. ay bu bakici isleri cok zorBu hafta doktor randevumuz vardi, son muayene durumlarimiz soyle; 4. Ay asilari yapildi bu kez hic ates olmadi. Bebeklerin biri 5450gr, digeri 6150 gr. Boylar 60 ve 61cm olmus.
Demirimiz 1.5 ay once 6.5 degerine kadar dusmustu, pediatrik hematologa yonlendirmislerdi, demir destegi artirilmisti vb. Sukur tahliller temiz, demir 12.8 oldu, dozu azalttik. Fermix 6damla. D vitaminleri yukselmis, PRD600 vitamini kestik. Su an demir haric ek hicbirsey almiyorlar.
3-6 ay giysilere gectik genis kalip degilse oluyor. Kuculenleri dolapta satiyorum, cok hosuma gitti.. Biri 3 digeri 2 numara bez kullaniyor. Biri kolay uyuyor biri uyumuyor kucak istiyor. Biri gulec oburu asik surat. Biri sarisin kahve gozlu oburu kumral yesil gozlu (bana benzediyse-simdilik).. Birbirleriyle iletisim henuz yok nasil ikiz bunlar anlamadim. Oyunlarini oynayacaklari gunleri beklemece
Mamayi gunde 1e dustuk. Bu dozdan memnunum, aksam uyku ogunu gibi oluyor.
4 ay gecti hala tık yok, menapoza mi girdim diyecegim artik11 kilo verdikten sonra zayiflamam durdu, ama istahimin masallahi var, biraz daha zayiflamam lazim gebe diyetisyenimde emziren anne diyetine baslamak var planda. Kursuye cikmak, dqers anlatmak her gun sahneye cikmak gibi yuzlerce goz seni izliyor. Biraz toparlanmak zamani geldi herhalde
Bir bakici adayimiz var, baska aday olmadigi icin cok kriter yoksaat 9-17 haftada 3 gun gelecek gunluk yevmiye istedi yol parasi dahil gunluk 375TL. Sigortayi kismi zamanli yapacagim daha once sigortasi olmadigi icin devlet tesvigi ile maliyeti toplam 350lirayi gecmeyecek, hic olmazsa basim agrimaz diye dusunuyorum, bu konu konusulacak ayrica. Annem gidene kadar evi cekip cevirmemize yardim edecek, bebeklere alistiracagiz. Sonra haftada 2 gun tek 1 gun benimle bakacak. Bayram sonrasi basliyor... Bakalim nasip
Benim bebeklerimden biri çok kusuyor ondan korkuyorum reflubl yatağı olmadan yatırmaya
Kendi yataklarında başlarını yukseltmiyorsun değil mi kuzum
Benim de bebeklerden biri ters c seklinde olup duruyor bugun incelemeye aldim. Bu cocuk niye böyle yapiyor diye. Suratıma osurdu cevabimi da almis oldum. Cocuk sonra normal yatmaya basladi.Yok canım yükseltmiyorum bir anlamı da yok sabit bir yerde durmuyorlarözellikle kızım dönüyor sürekli yüzüstü yakalıyoruz kendini kurtarmayı başarsa rahatliyicam
Anne karnında gibi duruyor yani çocuk napsin geldiği yeri özlüyorBenim de bebeklerden biri ters c seklinde olup duruyor bugun incelemeye aldim. Bu cocuk niye böyle yapiyor diye. Suratıma osurdu cevabimi da almis oldum. Cocuk sonra normal yatmaya basladi.
Ayy bize de yapiliyo ayni yorumlar, ayni bakislar :) bana eglenceli gelmedi kendimi bi degisik hissettim :) acaba ayri ayri bebek arabasi mi alsam diye dusunmedim degilbugun biraz gezdik kalabaliklara girdik bebek arabasi dışarı dönüktü her yanimizdan gecenin bakislari bebeklerde ay ikiz mi? ay masallah! ovv Allah yardim etsinbiri kiz biri oglan heralde (ikisi de kız ve etek giyiyorlardi) simdilik eglenceli geliyor insanlari izlemek. gecen gun de parkta 6 yaslarinda ikiz erkekleri olan bir aile gördüm bu sefer ben de ayni yorumu yaptim Allah yardim etsin. kadin kaleci gibi yola atlayan cocugu tutup parka geri saliyordu cokkk hareketlilerdi ve söz dinlemiyorlardi ikiz olmanin bir kuralı gibi
Ayy kalp krizi sebebi resmen uyuyamicaz da bu çocuklardan bizYok canım yükseltmiyorum bir anlamı da yok sabit bir yerde durmuyorlarözellikle kızım dönüyor sürekli yüzüstü yakalıyoruz kendini kurtarmayı başarsa rahatliyicam
Bu durum benim kizimda da vardi canim donmeye baslayinca kafasindaki yamukluk da duzeldi cok sukur ama doktorumuz hic bu sekilde konusmadi insallah gereksiz yere panik yapmistir sizi diye umuyorum,yamukluk ne durumda bilmiyorum ama eminim duzelecektirBenim de canım çok sıkılıyor bu konuda. Kızım hep sağa doğru yattığından sağ taraf düzleşti ve sol taraf daha çıkık bir görünüm aldı. Doktorumuz beyin cerrahiye yönlendirdi, duyduklarım maalesef beni çok ürküttü. Başka beyin cerrahlarına da götürdük, Aslında sandığımızdan daha ciddi bir durum olduğunu öğrendik beyin ameliyatı falan gerekebilirmiş yani. Çok küçük olduklarından MR, tomografi çekilemiyor maalesef, doktor gece 5 kere alarm kurup kızın başını diğer yöne çevirmemi önerdi. Şimdilik yapabileceğim tek şey buymuş, bir de sürekli fotoğrafını çekiyorum düzleşme devam ediyor mu diye
Aynen bize deAyy bize de yapiliyo ayni yorumlar, ayni bakislar :) bana eglenceli gelmedi kendimi bi degisik hissettim :) acaba ayri ayri bebek arabasi mi alsam diye dusunmedim degil
Gündüz sorun yok zaten ayaktayız da gece sıkıntı yanyana odalarımız ama sanırım kamera alıcam 2+1 eveAyy kalp krizi sebebi resmen uyuyamicaz da bu çocuklardan biz
Canim ayni seyleri ben de yaşıyorum. Biz cok uzerine düşüyoruz sanirim. En ufak şeyde uykularım kaçıyor. Cocukta boynunda eğrilik varken ben serebral palsi olabilir mi dedim. Cocuk halsiz düşünce epilepsi mi diyorum.
Bu arada bebek uyuyunca muhakkak kafasini saatte bir dondurun. Kafasının sekli duzelir hic uzulme. Onlarin henuz kafatası oluşmamış. Ayni zamanda duz kafa yastigi alabilirsiniz. Kalbindeki açıklıkla zamanla kapanabiliyor.
Ben ortopediden randevu aldim. Doktorla bi konuscam. Benim bebeklerde birinin kafasinda sanki bir tarafya hafif bu yamukluk var, doktor degerlendirsin belki evham yapiyorum.
Kıyamam onlara çok geçmiş olsun gaz damlası neden önermedi doktorunuz? Çok rahatlatıyor benimkileri sürekli çıkarıyorlarBiz gaz damlasıda kullanamıyoruz daha kötü acillik oluyoruz. Gaz dışarı çıkmıyor bağırsaklarda gurul gurul oluyor. Fitil verdi doktor 6 güne yapamazsa onu koyuyorum. Atak haftamız birde galiba, extra çok ağlıyoruz
Çok geçmiş olsun canımOlumsuz şeyleri pek yazmak istemiyorum ama bizde bazi sebeplerden emar cektirmek zorunda kaldik. Hemde anestezili ve ilacli emar cekildi cocugum. Cekiliyor yani , cekilmez diye bisey yok. Ustelik mr zararli degil. Kalp icin de buyudukce kapanir dedi doktor
Çok geçmiş oldun canım umarım iyidir sonuçlarCanim bizim bebekler 33 haftalik dogdular su an duzeltilmis 1 haftaliklar dun acile gittik ve bebege beyin cerrahi tomografi çektirdi. Radyasyon aldi diye üzüldüm ama doktor surekli tekrarlanan tomografinin zarari olur dedi. Norolog arkadaşımızla konustuk o da benzer bir sey dedi. Yani tomografi mr çekilmez diye bir sey yok canim.
İnşallah düzelir benim kızım daBu durum benim kizimda da vardi canim donmeye baslayinca kafasindaki yamukluk da duzeldi cok sukur ama doktorumuz hic bu sekilde konusmadi insallah gereksiz yere panik yapmistir sizi diye umuyorum,yamukluk ne durumda bilmiyorum ama eminim duzelecektir