- 24 Ekim 2012
- 3.216
- 2.202
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.601
Canim görseli paylaşayım. Ortopedi doktoru bize tortikollis yok dedi. Fizik tedavi doktoru var dedi ve egzersizler yapmıştık ya zamanla duzeldi ya da hiç yoktu bilmiyorum.Kafatasındaki yamukluk için ben hep beyin cerrahiye götürdüm bizim çocuk doktoru da Tortikollis riskinden söz etti kızım için ama ayrıca başka bir bölüm doktoruna götürmedim acaba götürmem mi gerekirdiinternetten bakınca fizik tedaviden falan da bahsediliyor çünkü. Bu arada tortikollis önleyen yastık ilk defa duydum nasıl bir şey?
gercekten ne çileler çektik de bugünlere geldik.Ekliyorum hemen İnşallah ikizlerin okula başladığı,bitirdiği günleri de görmek nasip olsun bize ...benim de hamile kalmadan önce kk da aktif bir grupta çok kıymetli arkadaşlarım oldu..çok şeyler öğrendik birbirimizden,çok yardımcı olduk,çok acılar paylaştık sevgilipinkbuyu onlardan biri. Düşüklerimizi konuşurken şimdi ikizlerimizi konuşuyoruz çok şükür Allah'a bugünleri de gördük.
Iltifatiniza cok tesekkur ederim, utandimbirbirinizden cok sey ogreniyoruz. Sosyal medyada genelde resim paylasiyorum profesyonel anlamda bir paylasimim yok ama ozel mesajla adresimi atarim. KK'dan taaa evlendigim zaman gelin gruplarindan, 2012de kizimi beklerken katildigim anne gruplarindan sosyal medyamda ekli arkadaslarim var. Bebeklerin buyudugunu, beraber okula baslayip mezun olduklarini gormek cok keyifli oluyor.
Bursa’da Canda Oyuncak diye bir oyuncakçıdan aldık. İnternette de var ancak onlar biraz daha pahalı.
Inquisitive kafa simitleri çok rahat gerçekten. Bizlerin zamanında şamrel şişer içine 3-4 çocuk girerdik
İçerisine epey su alıyor, bir de ısıtmak için ayrıca epeyce su ısıtmak gerekiyor. Ben de eşime acaba ısıtma için rezistans bulamaz mıyız ki diyorum. Öyle olursa daha kolay olur aslında.Ben de balkonun boyunu hesaplayıp havuz almak istiyorum. Balkonum boyu uzun ama eni dar, yani dikdörtgen seklinde bir havuz almam gerekecek.
Onda da elektrik carpmasin?İçerisine epey su alıyor, bir de ısıtmak için ayrıca epeyce su ısıtmak gerekiyor. Ben de eşime acaba ısıtma için rezistans bulamaz mıyız ki diyorum. Öyle olursa daha kolay olur aslında.
Yok yok güvenlikli birşey olmalı ve zaten önceden ısıtıp sonra bebekler varken çıkarılmalı. Ben elektrikli battaniye bile kullanamayan birisiyim, onu hiç yapamamOnda da elektrik carpmasin?
Maşallah sıpalarımız büyüyorKızlar Maşallah benim kız dönmeye başladı kolunu da kurtarıyor. Hatta gece bir ara üstleri açılmışmı diye bakayım diye uyandım ne göreyim dönmüş yüzüstü yatıyortabi ilk bir panik oldum gece gece görünce ama uyanıktı ağlamıyorduda öylece duruyordu sıpa oğlumda henüz tık yok çok uğraşmıyor dönmek için ama sesli gülmeye başladı artık. Düzeltilmiş 3 ay 1 günlüğüz bu arada
Bu kadar olur aynı bizimkileri anlattın vallaKızlar Maşallah benim kız dönmeye başladı kolunu da kurtarıyor. Hatta gece bir ara üstleri açılmışmı diye bakayım diye uyandım ne göreyim dönmüş yüzüstü yatıyortabi ilk bir panik oldum gece gece görünce ama uyanıktı ağlamıyorduda öylece duruyordu sıpa oğlumda henüz tık yok çok uğraşmıyor dönmek için ama sesli gülmeye başladı artık. Düzeltilmiş 3 ay 1 günlüğüz bu arada
MaşallahBugün 4.ay kontrolümüz vardı kızım da oğlum da 500 Gr almışlar kızım 6050 oğlum 5980 olmuş boyları 62 cm biraz az geldi bana ama doktor gelişimleri gayet güzel her ay yüksek kilo almalarını bekleme dedi.hala 90 cc mama veriyorum gündüz emziriyorum çoğunlukla ama sanırım artık süt azalmaya başlıyor mamayı 120 yap dedi kademeli en fazla 5 saat aç kalsınlar ama gece uyandırma yedirmek için kendileri kalkınca yedir dedi.kızım doktorun tişörtüne yapıştı ağzına götürmeye çalışıyor muayene sırasındanöroloji doktoru görsün mu gerek var mı dedim ne gerek var baksana kızın yakamı aşağı indirecek oğlunda beni takip ediyor dedi ama sen yine de götür için rahat etsin dedi. gaz ilacını 1 aydır vermiyorum kan ilaci sordum 6.ayda tahlil yapar kan sonuçlarına göre veririz dedi. Bizden aylık haberler bu kadar
Masalllah bebislereBugün 4.ay kontrolümüz vardı kızım da oğlum da 500 Gr almışlar kızım 6050 oğlum 5980 olmuş boyları 62 cm biraz az geldi bana ama doktor gelişimleri gayet güzel her ay yüksek kilo almalarını bekleme dedi.hala 90 cc mama veriyorum gündüz emziriyorum çoğunlukla ama sanırım artık süt azalmaya başlıyor mamayı 120 yap dedi kademeli en fazla 5 saat aç kalsınlar ama gece uyandırma yedirmek için kendileri kalkınca yedir dedi.kızım doktorun tişörtüne yapıştı ağzına götürmeye çalışıyor muayene sırasındanöroloji doktoru görsün mu gerek var mı dedim ne gerek var baksana kızın yakamı aşağı indirecek oğlunda beni takip ediyor dedi ama sen yine de götür için rahat etsin dedi. gaz ilacını 1 aydır vermiyorum kan ilaci sordum 6.ayda tahlil yapar kan sonuçlarına göre veririz dedi. Bizden aylık haberler bu kadar
Canım o tamamen bebeğin yapısı ile alakalı kimi bebek uykuyu seviyor kimisi sevmiyor. Benim kızımın birisi sürekli yer uyurdu. Birisi asla uyumak istemezdi. Uykuyu seven kızım daha yeni yeni uyanık kalıp bizimle vakit geçiriyor. Ama yinede diğerine göre gündüz uykusu çok fazla gibi geliyor bana ama normal olan o aslında bebek dediğin uyuyarak büyür. Ben hep diyorum Ya ikiside sürekli uyanık kalsaydı ben hepten perişan olurdumKızlar kızım doğduğundan beri uykuyu çok seviyor hafif sariligi var diye alarm kurup iki saatte bir uyandirip zorla mama yediriyordum simdide devam ediyor masalllah ama kafama takıyorum oğlum gündüz fazla uyumuyo kızım uyuyor kızım sakin uslu oglum tam tersi sizin ikizlerde böyle mi?
Uyuyamayinca ağlıyor bide uyku istiyor ilk kizimda hiç uyumuyordu bu bebisde uyuyunca afalladimCanım o tamamen bebeğin yapısı ile alakalı kimi bebek uykuyu seviyor kimisi sevmiyor. Benim kızımın birisi sürekli yer uyurdu. Birisi asla uyumak istemezdi. Uykuyu seven kızım daha yeni yeni uyanık kalıp bizimle vakit geçiriyor. Ama yinede diğerine göre gündüz uykusu çok fazla gibi geliyor bana ama normal olan o aslında bebek dediğin uyuyarak büyür. Ben hep diyorum Ya ikiside sürekli uyanık kalsaydı ben hepten perişan olurdum
Masalllah bebislere
Benim bebislerde 80_90cc iciyorlar Dr 1.ay kontrolunden sonra 90cc ver demişti ben bide cogunluk mama veriyorum 2.ay kontrolunde kiloları iyi olunca Dr bisey demedi
Bende nöroloji için ısrarla sordum kacinci ayda gidelim diye gerek yok çok sağlıklı oglunuz dedi refleksleri herseyi çok iyi dedi içim rahatlasın gitmek istiyorum dersen dedi 6.ayda götür dedi
Bizim 3.ay kontrolümüz 7 temmuzda
Maşallahdaha da güzel güzel büyüsünler kuzular. Beslenme ile ilgili kafam çok karışık. Siz ve diğer anneler yardımcı olabilirse çok sevinirim. Gündüzleri emziriyorum demişsiniz. Emzirme sonrası biberonla sağdığınız sütü vermiyor musunuz? Bizimkiler genelde 10-15 dak emiyor. Sonrasında da kavga dövüş biberonla sağdığım sütü vermeye çalışıyorum. Birisi rahat alıyor hatta o bazen memeyi reddediyor ama diğeri biberonu istemiyor hiç. Acaba yanlış mı yapıyorum anlamıyorum. Yani sadece emzirip yatırsam sanki doymazlar da. Kafam gerçekten çok karışık Sizlerin yöntemleri nedir? Emzirme danışmanı alanlar tavsiye eder mi?
Kızlar kızım doğduğundan beri uykuyu çok seviyor hafif sariligi var diye alarm kurup iki saatte bir uyandirip zorla mama yediriyordum simdide devam ediyor masalllah ama kafama takıyorum oğlum gündüz fazla uyumuyo kızım uyuyor kızım sakin uslu oglum tam tersi sizin ikizlerde böyle mi?
Maşallah kuzucuklaraBugün 4.ay kontrolümüz vardı kızım da oğlum da 500 Gr almışlar kızım 6050 oğlum 5980 olmuş boyları 62 cm biraz az geldi bana ama doktor gelişimleri gayet güzel her ay yüksek kilo almalarını bekleme dedi.hala 90 cc mama veriyorum gündüz emziriyorum çoğunlukla ama sanırım artık süt azalmaya başlıyor mamayı 120 yap dedi kademeli en fazla 5 saat aç kalsınlar ama gece uyandırma yedirmek için kendileri kalkınca yedir dedi.kızım doktorun tişörtüne yapıştı ağzına götürmeye çalışıyor muayene sırasındanöroloji doktoru görsün mu gerek var mı dedim ne gerek var baksana kızın yakamı aşağı indirecek oğlunda beni takip ediyor dedi ama sen yine de götür için rahat etsin dedi. gaz ilacını 1 aydır vermiyorum kan ilaci sordum 6.ayda tahlil yapar kan sonuçlarına göre veririz dedi. Bizden aylık haberler bu kadar