2022 ikiz annesi olacaklar

Canim görseli paylaşayım. Ortopedi doktoru bize tortikollis yok dedi. Fizik tedavi doktoru var dedi ve egzersizler yapmıştık ya zamanla duzeldi ya da hiç yoktu bilmiyorum.
Kafasini yukarıya kaldırması yenidogan refleksi dediler. Ortopedi doktoru, Bunun teşhisini ortopedi doktoru koyar ve fizyoterapist e yonlendirir dedi. Fizyoterapist tortikollis var diyip de size egzersiz onermemeliydi bebege zarar da verebilirsiniz dedi. O yuzden once ortopedi doktoruna gidin.
Asimetrik boyun refleksi ya da reflu da olabilir cunku. Karıştırılan bir durummus.
Ben bir haftadır gozlemliyorum. Cocuk gazi varken geriliyor ters c sekline geliyor. Fizik tedavi uzmani bize hipertonik bebek de demisti noroloji görsün demisti. Serebral palsi den suphelenilmisti. Acil bir durum nedeniyle (bebegin koltuğa 20cm den dusmesi) beyin cerrahi, ortopedi doktoru, genel cerrahi bebegi gordu. Beyin tomografisi cekildi. Bir sorun çıkmadı. Bosuna radyasyon aldi diye üzülüyordum ama serebral palsi mi bulgusu da tomografiyle elenmiş oldu.
Bu hafta hem noroloji hem de ortopedi doktorundan randevu aldik, premature bebeklerde noroloji doktoru değerlendirme yapmaliymis, cocuk doktoru yonlendirmisti. Ayni zamanda bu hafta kalca ultrasonu da cekilecek.
Not: ekte urunu aldığım yastigi paylaşıyorum. Minnos hic sevmedi yastigi surekli kustu. Muhtemwlen kafa yamultmasinij sebebi reflu idi.

gercekten ne çileler çektik de bugünlere geldik.
Cok sukur bugunlerimize diyorum. Gunde bir avuç takviye hap içiyordum. Esime de iciriyordum. Isirgan otlu pogaca falan yapiyordum ki spermler güçlensin diye. Allahim ne günlermiş gercekten yahuu.

Inan ben de bir sey basima gelince ilk sizin mesajlarınıza bakiyorum. Konuyla ilgili yazi yazmismisiniz diye surekli takip ediyorum.

Ben de balkonun boyunu hesaplayıp havuz almak istiyorum. Balkonum boyu uzun ama eni dar, yani dikdörtgen seklinde bir havuz almam gerekecek.

Ben de balkonun boyunu hesaplayıp havuz almak istiyorum. Balkonum boyu uzun ama eni dar, yani dikdörtgen seklinde bir havuz almam gerekecek.
İçerisine epey su alıyor, bir de ısıtmak için ayrıca epeyce su ısıtmak gerekiyor. Ben de eşime acaba ısıtma için rezistans bulamaz mıyız ki diyorum. Öyle olursa daha kolay olur aslında.

Kızlar Maşallah benim kız dönmeye başladı kolunu da kurtarıyor. Hatta gece bir ara üstleri açılmışmı diye bakayım diye uyandım ne göreyim dönmüş yüzüstü yatıyor tabi ilk bir panik oldum gece gece görünce ama uyanıktı ağlamıyorduda öylece duruyordu sıpa oğlumda henüz tık yok çok uğraşmıyor dönmek için ama sesli gülmeye başladı artık. Düzeltilmiş 3 ay 1 günlüğüz bu arada

Maşallah sıpalarımız büyüyor Son zamanlarda bu gülüşler benim de çok hoşuma gidiyor. İlk başlarda ağlıyorlar zannediyor, odalarına koşuyordum. Baktım ki duvar kağıdındaki hayvanlara bakıp kendi kendilerine konuşup gülüyorlar

Bu kadar olur aynı bizimkileri anlattın valla ben şu düzeltilmişe hiç bakmadım valla sonuçta her çocuk 40.hafta da doğmuyor ki. Doğdukları günü baz alıyorum bugün 4 aylık oldular

Bugün 4.ay kontrolümüz vardı kızım da oğlum da 500 Gr almışlar kızım 6050 oğlum 5980 olmuş boyları 62 cm biraz az geldi bana ama doktor gelişimleri gayet güzel her ay yüksek kilo almalarını bekleme dedi.hala 90 cc mama veriyorum gündüz emziriyorum çoğunlukla ama sanırım artık süt azalmaya başlıyor mamayı 120 yap dedi kademeli en fazla 5 saat aç kalsınlar ama gece uyandırma yedirmek için kendileri kalkınca yedir dedi.kızım doktorun tişörtüne yapıştı ağzına götürmeye çalışıyor muayene sırasında nöroloji doktoru görsün mu gerek var mı dedim ne gerek var baksana kızın yakamı aşağı indirecek oğlunda beni takip ediyor dedi ama sen yine de götür için rahat etsin dedi. gaz ilacını 1 aydır vermiyorum kan ilaci sordum 6.ayda tahlil yapar kan sonuçlarına göre veririz dedi. Bizden aylık haberler bu kadar

Maşallah daha da güzel güzel büyüsünler kuzular. Beslenme ile ilgili kafam çok karışık. Siz ve diğer anneler yardımcı olabilirse çok sevinirim. Gündüzleri emziriyorum demişsiniz. Emzirme sonrası biberonla sağdığınız sütü vermiyor musunuz? Bizimkiler genelde 10-15 dak emiyor. Sonrasında da kavga dövüş biberonla sağdığım sütü vermeye çalışıyorum. Birisi rahat alıyor hatta o bazen memeyi reddediyor ama diğeri biberonu istemiyor hiç. Acaba yanlış mı yapıyorum anlamıyorum. Yani sadece emzirip yatırsam sanki doymazlar da. Kafam gerçekten çok karışık Sizlerin yöntemleri nedir? Emzirme danışmanı alanlar tavsiye eder mi?

Masalllah bebislere
Benim bebislerde 80_90cc iciyorlar Dr 1.ay kontrolunden sonra 90cc ver demişti ben bide cogunluk mama veriyorum 2.ay kontrolunde kiloları iyi olunca Dr bisey demedi
Bende nöroloji için ısrarla sordum kacinci ayda gidelim diye gerek yok çok sağlıklı oglunuz dedi refleksleri herseyi çok iyi dedi içim rahatlasın gitmek istiyorum dersen dedi 6.ayda götür dedi
Bizim 3.ay kontrolümüz 7 temmuzda

Kızlar kızım doğduğundan beri uykuyu çok seviyor hafif sariligi var diye alarm kurup iki saatte bir uyandirip zorla mama yediriyordum simdide devam ediyor masalllah ama kafama takıyorum oğlum gündüz fazla uyumuyo kızım uyuyor kızım sakin uslu oglum tam tersi sizin ikizlerde böyle mi?

Canım o tamamen bebeğin yapısı ile alakalı kimi bebek uykuyu seviyor kimisi sevmiyor. Benim kızımın birisi sürekli yer uyurdu. Birisi asla uyumak istemezdi. Uykuyu seven kızım daha yeni yeni uyanık kalıp bizimle vakit geçiriyor. Ama yinede diğerine göre gündüz uykusu çok fazla gibi geliyor bana ama normal olan o aslında bebek dediğin uyuyarak büyür. Ben hep diyorum Ya ikiside sürekli uyanık kalsaydı ben hepten perişan olurdum

Uyuyamayinca ağlıyor bide uyku istiyor ilk kizimda hiç uyumuyordu bu bebisde uyuyunca afalladimoğlumun gündüz uykuları kısaldı kızım devam ediyor uyanık kalinca gülüşlerine bakislarina doyamıyorum tabiki ikiside uyanik kalsaydı halim içler acısı olurdu

Ben muayene ediyorum yetmez mi de dedi bizim doktor ayrıca bir doktor önerdi fiyatını falan sordum 600 tl.muayene ücreti tek çocuk.bir yanım boşa para verme çocuklar gayet sağlıklı ayda bir kontrol ediyor doktorumuz tutuyor kaldırıyor ayakları üstüne bastırıyor falan bir yanım da götür kontrol ettir için rahatlasın diyor.bu hafta ,90 cc devam ederim bende haftaya 100 öyle öyle artırririm zaten doymuyorlar mama bitince ağlıyorlar bir iki dk götürecek misin peki 6.ayda?

Amin hepimizin inşallah ben kendimce mamayı azaltmak adına 5 saatte bir mama verip onun dışında kalan vakitlerde emziriyorum gündüz doymuyorlar tabiki bir şekilde oyaliyorum yatıyor kalkıyorlar falan ama 500 Gr duyunca bir ayda az geldi şimdi ne zaman isterlerse vericem mamayı da.ben akşamları sağiyorum sadece iki günde topladığım sütu veriyorum aynı gün yetmiyor çünkü ikisine bir gün 100 cc çıkıyorsa sonraki gün 50 cc çıkıyor. bence sadece emzir yatır bir dene doymazsa ağlar kalkar zaten benimkiler açken uyumuyorlar mesela.emzirip yakın sürede üstüne mama verirsem sızıntı şeklinde çıkarıyorlar hep.

Bizde tam tersi kızım uyumaz oğlum uyur sakin ağlamaz çok fazla maşallah yavruma ama kızım ooo bir efsane ortalığı yıkıyor acıkınca.yerinde durmuyor sürekli dönüyor oğlum akıllıca yatıyor yerinde gülüyor agu gugu yapıyor.

Maşallah kuzucuklara bence kilo alımına çok takılma çocuk sağlıklıysa önemli olan o. Bu gece uyandirmama olayını bizim doktor da söyledi. Benimkiler bazen duştan sonra çok derin uyuyorlar bıraksam 8 saat falan uyurlar. Ama ben 5 saat sonra korkup uyandırıp besliyorum bu seferde ağlama krizine giriyorlar. Acaba uyusalar bisey olur mu ki ya ? Bizimde kontrolümüz yarın. Menenjit ve rota aşıları var. Siz oldunuz mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…