2022 ikiz annesi olacaklar

Ya benim bebekler aslinda kendiliginden uyurlardi. Su an 2 aylik oldular duzeltilmis 1 haftaliklar ve bize gercekten kök sökturmeye basladilar. Bugun ikisi birden 3 saat agladi. Uykuya dalamiyorlar. Neden ağlıyorlar anlamiyoruz, bir de birbirlerini gaza getiriyorlar. Napcagimizi sasirdik. Normalde ilk zamanlar kendiliginden uyuyup sonrasinda mi boyle oluyorlar. Bu tarz durumlar giderek artıyor ve sonra uyku egitimi mi veriyorsunuz? Kacinci ayda uyku eğitimine başlamalıyız?

duzeltilmis aya gore bakacaksin 3. ayda takip etmeye ve bazen uzanip vurmaya başlar. 4. ayda dikkatleri takipleri daha iyi oluyor. suan uzanip kavrama eh işte bizde, duzeltilmis 3 bucuk ayliklar. ama her bebek farkli iste bir tanesi gayet guzel tutabiliyor agzina goturmeye çalışıyor nesneleri yatar pozisyonda tam dönmeye de basladi. öbür garibim anca dönmeye çalışıyor elle tutuyor ama kontrol edemiyor kolunh agzina goturemiyor daha buna ragmen goz kontağı ve bizimle iletişime gecmesi hareketli olana göre daha iyi. bir sorun var demek icin gün hafta hesabi yapmayin yani hafif aksakliklar veya ilerden gitmeler hep normal. oglum 8 aylikken anca oturmaya basladi mesela 9 aylik yuruyen bebeler var onlar da normal 8 aylik oturma da normal farka bak

her bebek farklıdır benim cocuklarim dogduklari hafta aglamaya baslar 4 aylik olana kadar kök söktürür sonra uyku icin biseyler yaparim hafiften düzelir 3u de boyle oldu ama kimisinn de ilk 3 ayi çok rahat gecer bebeleri koyduklari yerde uyur hic oyle bir bebem olmadı olanlari da kıskandim kimisi öyle rahat devam eder kimisi sonradan bozulur. aslinda uyku bozukluklarına çoğunlukla biz sebep oluyoruz hemen uyusun ya da hic aglamasin diye mudahale ediyoruz.
uyku egitimi metoduna bagli 4-6 aydan önce baslanmaz. psikologum 8 aydan once olmaz dedi ama psikolojileri bozulmasin diye 8 ayi beklersem ortada sağlıklı bir anne olmayacak dinlemedim o yuzden. 8. ayi bekleyen 1 yasi da bekler 1 yasta gunde tek uykuya düşüyorlar sorun morun kalmiyor bence

Duzeltilmis aya gore geri olup olmadigina karar veriyorlar. 1 aydir takip var bizde once yatay eksen sonra dikey eksen geliyor. Ilgileri cok kisa normaldir, asil soyle anlarsin bebegi yataga vb biraktiginda uzaklastigin yone dogru seni izliyor mu?
Bir de oyuncak kirmizi degil mi, norolog kirmizi ile takip kontrolu yapiyor.

Tecrübeli annelere sormak istiyorum. Anne yani park beşik alıp (70*120) alıp 3 4 ay ikisini aynı beşikte yatırmak istiyorum. Siz beşik işini naptınız. Anne yani park besik alanlar memnun mu. Ne tavsiye edersiniz

Yok canim iki bebekte beni izlemiyor duzeltilmis 1 haftaliklar gerci. Ne zaman izlemesi gerekiyor bilmiyorum. Simdi devletten cocuk doktoruna randevu aldim cocuk nöroloji, cocuk kardiyolojisune, kalca ultrasonu icin de ayrıca yonlendirdi.

Yok canim iki bebekte beni izlemiyor duzeltilmis 1 haftaliklar gerci. Ne zaman izlemesi gerekiyor bilmiyorum. Simdi devletten cocuk doktoruna randevu aldim cocuk nöroloji, cocuk kardiyolojisune, kalca ultrasonu icin de ayrıca yonlendirdi.
Düzeltilmiş 1 haftalığın yeni doğmuş 1 haftalık çocuktan farkı yok ki canım. Daha çok zaman var merak etme hepsi olur zamanı geldiğinde

Merhaba bir çare bulabildiniz mi ?

Tecrübeli annelere sormak istiyorum. Anne yani park beşik alıp (70*120) alıp 3 4 ay ikisini aynı beşikte yatırmak istiyorum. Siz beşik işini naptınız. Anne yani park besik alanlar memnun mu. Ne tavsiye edersiniz
Anne yani değil normal park yatak aldım içlerine reflü yatağı koydum yanyana odamda yattılar 2 aya kadar çok rahattı büyükçe sigmamaya birbirlerini uyandırmaya başladılar gece odalarında yatiyorlar gündüz uykularında yine park yatağa alıyorum ikisini kontrol etmek daha kolay oluyor

1 hafta cok erken daha :)) biz duzeltilmis 11 haftalik falaniz. Bekle biraz

3-4 ay yanyana yatamadilar, kurtarmadi ) odada 2. Park yatak var su anda. Kendi odalarina henuz gecmedik

1 hafta cok erken daha :)) biz duzeltilmis 11 haftalik falaniz. Bekle biraz
Duzeltilmis haftaya göre dikkate alacagiz o halde. Bebeklerden biri elime alınca kendisini surekli geriye dogru ittiriyor. Hatta elime alınca bile atiyor. Internetten baktım serebral palsi belirtileri. Boynu icin fizik tedavi doktoru da hipertoni mi bebek dedi. Noroloji görsün dedi. Endiselendim acikcasi. Cocuk doktoruna gittim bugün. Prematurelerde rutin kontrol olarak noroloji kardiyoloji için kaydımı acti. Haftaya da kalca ultrasyonu cekilecek. Bugun de rop muayenesinin 2. Si vardi. Cok sukur atlattilar bir sorunları yokmus.

Valla canım sen bilirsin ama zor yani 3-4 ay yan yana düzeltilmiş 3 aylığız benimkiler o kadar deli yatiyorki olmadı yani 2 ay zor yattılar o da reflü yatağı sayesinde. reflü yatağı varken sağa sola kıpırdayamadılar ama sürekli aşağı kaydilar rahat edemediler. Yani iki ayı zorla yatırdım ben. Onlara kalsa o kadar da yatmazlardı

Benimkiler duzeltilmis 1 haftaliklar, doguma gore ise 2 ayliklar. Su an yan yana yatıyorlar. Ama esim bunlar birbirine zarar veriyor dedi. Araya bir battaniyeyi yuvarlayip koymaya basladik. 1 2 ay sonra ise kendi odalarindaki besiklere geçirmeyi düşünüyorum.

Korkma diyecegim gene noroloji gordum (2-3 aylik kontroller 1 yasa kadar devam), uyku eeg cektim, metabolik tarama tekrarladim ve organik asit testlerini yaptim, bi dolu panik de yaptim. Ama o durus refludenmis, kafayi tasirken biraz zayif kalmasina yol aciyor oyle durmak tebi, ara ara yapiyor hala. Gunde 3 kez sureyi artirarak tommy time egzersizi veriyorlar, biraz da kol bacak germeler falan. Azaliyor..... benim tipitiplerin biri de oyle )

boyunda eğriliği nasil farkettiniz? benim sakin olan kizimda farketmeye basladim çoğunlukla bir tarafa bakiyor ve kafasinn arkasi o taraf biraz duzlesmis. hangi bölüm ilgileniyor ortopedi mi

Ya sizin bu egzersiz yorumlarından sonra eşimle beraber sürekli spor yaptırmaya başladık yavrulara. Müziği açıp kol, bacak, bilek, boyun egzersizleri. Tommy time hariç hepsinden keyif alıyorlardı ve gazlarını çok güzel çıkarıyorlardı. Ama çocuk doktorumuz azarladı bizi. Kalça çıkıpı olur, şu olur bu olur çok küçükler diye hem tüm keyfimiz gitti hem de korkuttu. Şimdi yine kalça usg yaptırsak mı diyorum.

boyunda eğriliği nasil farkettiniz? benim sakin olan kizimda farketmeye basladim çoğunlukla bir tarafa bakiyor ve kafasinn arkasi o taraf biraz duzlesmis. hangi bölüm ilgileniyor ortopedi mi
Bizimkilerden birinde de benzer durum var. Sürekli gece gidip kafasını çeviriyorum. Emzirmeyi farklı yöne bakacak memede yapıyorum. Bir de yatağın içindeki pozisyonunu değiştirdim epey toparladı gibi.

Bizimkilerden birinde de benzer durum var. Sürekli gece gidip kafasını çeviriyorum. Emzirmeyi farklı yöne bakacak memede yapıyorum. Bir de yatağın içindeki pozisyonunu değiştirdim epey toparladı gibi.
büyüdü benim sipalar kafa çevirmek boşa istedigi gibi ayarliyor artik. hep diger taraftan oyuncak göstermeye çalışıyorum soyledigin gibi besigin odaya bakan yönüne ayarladım. Bende skolyoz var bebekte de başlangıcı yoktur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…