- 15 Temmuz 2021
- 522
- 510
- 36
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.541
Maalesef bir çare bulamadım ama gaz damlalarını hala düzenli veriyorum ve bol bol gaz çıkarıyor bu sebeple kabızlık yüzünden eskisi gibi ortalığı yıkmıyor artık. 3. Ayda geçer diyorlar benimkiler düzeltirmiş 2 buçuk ayı yeni geçtiler daha bakalım inşallah hallolurMerhaba bir çare bulabildiniz mi ?
Benim de canım çok sıkılıyor bu konuda. Kızım hep sağa doğru yattığından sağ taraf düzleşti ve sol taraf daha çıkık bir görünüm aldı. Doktorumuz beyin cerrahiye yönlendirdi, duyduklarım maalesef beni çok ürküttü. Başka beyin cerrahlarına da götürdük, Aslında sandığımızdan daha ciddi bir durum olduğunu öğrendik beyin ameliyatı falan gerekebilirmiş yani. Çok küçük olduklarından MR, tomografi çekilemiyor maalesef, doktor gece 5 kere alarm kurup kızın başını diğer yöne çevirmemi önerdi. Şimdilik yapabileceğim tek şey buymuş, bir de sürekli fotoğrafını çekiyorum düzleşme devam ediyor mu diyeboyunda eğriliği nasil farkettiniz? benim sakin olan kizimda farketmeye basladim çoğunlukla bir tarafa bakiyor ve kafasinn arkasi o taraf biraz duzlesmis. hangi bölüm ilgileniyor ortopedi mi
Biz fizik tedaviye goturduk ultrasonla baktılar aslinda ben farketmisrim ama konduramihor insan. Bizde biliyorsunuz kah bulgusu cikmisti, cocuk endokrin uzmani bir profesore cocugu goturdugumuzde bebeklerde kah falan yok ama bunda boynunda eğrilik var dedi. Bunun 3 nedeni olabilir denildi. Göz de sorun olabilir, nöroloji bir sorun olabilir ya da tortikollis olabilir dedi. Once en basit olandan bakılsın denildi fizik tedaviye yonlendirdi. Fizik tedavi uzmani da ultrason istedi ve 2mm lik bir eğrilik cikti ve fizik tedavi hareketleri verdi. Bayagi gelişme sağlandı. Cocuk doktorlari da eğrilik falan yok diyor.boyunda eğriliği nasil farkettiniz? benim sakin olan kizimda farketmeye basladim çoğunlukla bir tarafa bakiyor ve kafasinn arkasi o taraf biraz duzlesmis. hangi bölüm ilgileniyor ortopedi mi
Canim ayni seyleri ben de yaşıyorum. Biz cok uzerine düşüyoruz sanirim. En ufak şeyde uykularım kaçıyor. Cocukta boynunda eğrilik varken ben serebral palsi olabilir mi dedim. Cocuk halsiz düşünce epilepsi mi diyorum.Bebekleri her doktora götürdüğümde canım sıkılıyor iyi olsunlar istiyorum ama iyiler mi kötüler mi bilmiyorum. Oğlumun kalça ultrasonunda kalça kemiğinin tam kapanmadığını öğrendik, kızımın kafatası aynı yöne yatmaktan yamuldu gitti ameliyat filan konuşuyor doktorlar elim ayağım titriyor, yine oğlanın kafası olması gerekenden biraz daha fazla hızlı büyüdü ve beyin içinde sıvı birikmesi yAni hidrosefali diye çok ciddi bir rahatsızlıktan söz ediliyor.
Kalp ekolarında ise her ikisinin kalbinde de açıklıklar görüldü. Eşim ve ailem bunları kafama takmamam gerektiğini çocukların bir şeyi olmadığını söylüyor ve bu rahatlıkları beni acayip sinir ediyor
Bir de soyle bir sey aldim. Fizik tedavi uzmani onermisti. Bizim minnos hic sevmedi cunku kafasini hep düz tutmak zorunda kalıyor. Sonunda da yastığa kustu. Simdi yikadik kuruyunxq kullanmaya devam edicem.boyunda eğriliği nasil farkettiniz? benim sakin olan kizimda farketmeye basladim çoğunlukla bir tarafa bakiyor ve kafasinn arkasi o taraf biraz duzlesmis. hangi bölüm ilgileniyor ortopedi mi
boyunda eğriliği nasil farkettiniz? benim sakin olan kizimda farketmeye basladim çoğunlukla bir tarafa bakiyor ve kafasinn arkasi o taraf biraz duzlesmis. hangi bölüm ilgileniyor ortopedi mi
Canim zaten bugun cocuk aglama krizine girince 20cm uzaktan cocuk koltuğa dusmus, yumuşak zemin sorun olmaz derken kendimizi acilde bulduk. Beyin cerrahi o riski alamam dedi ve tomografi çektirdi. Tomografi de herhangi bir kanama veya beyinde travma beyinde gelişimsel bir sorum gormedi, norolojiye de tomografiyi goturcem. Muhtemelen eeg de istenecek.Korkma diyecegim genenoroloji gordum (2-3 aylik kontroller 1 yasa kadar devam), uyku eeg cektim, metabolik tarama tekrarladim ve organik asit testlerini yaptim, bi dolu panik de yaptim. Ama o durus refludenmis, kafayi tasirken biraz zayif kalmasina yol aciyor oyle durmak tebi, ara ara yapiyor hala. Gunde 3 kez sureyi artirarak tommy time egzersizi veriyorlar, biraz da kol bacak germeler falan. Azaliyor..... benim tipitiplerin biri de oyle )
Canım gerçekten çok zorCanim ayni seyleri ben de yaşıyorum. Biz cok uzerine düşüyoruz sanirim. En ufak şeyde uykularım kaçıyor. Cocukta boynunda eğrilik varken ben serebral palsi olabilir mi dedim. Cocuk halsiz düşünce epilepsi mi diyorum.
Bu arada bebek uyuyunca muhakkak kafasini saatte bir dondurun. Kafasının sekli duzelir hic uzulme. Onlarin henuz kafatası oluşmamış. Ayni zamanda duz kafa yastigi alabilirsiniz. Kalbindeki açıklıkla zamanla kapanabiliyor.
Yuzustu yatırmayı onermiyorlar mi?Canım gerçekten çok zorkafamda hep en kötü ihtimaller dolaşıyor benim de işin kötü yanı doktorlar da eğer kafatası kemikleri hızlı bir şekilde kaynarsa beynin basık tarafı gelişemez ve beyin kemiğini kırıp beyin içindeki basıncı rahatlatmak zorunda kalırıZ diyor. Tabi şekil bozukluğu düzelirse kafatası kemikleri hemen kaynamazsa bi sorun olmayacak. Allah çocuklarımıza sağlık versin bizi onlarla sınmasın
Abartmadikca acitmadikca problem olmaz, ben aylarina uygun egzersizleri fizyoterapist kuzenimden ogrenerek yapiyorum, web de de benzer hesaplar var. Bize doktorumuz bu hafta itibariyle mumkunse yuzme/su jimnastigi de verdi mesela. Hava isinsin ona da baslayacagiz, severlerse devam, sevmezlerse duracagiz.Ya sizin bu egzersiz yorumlarından sonra eşimle beraber sürekli spor yaptırmaya başladık yavrulara. Müziği açıp kol, bacak, bilek, boyun egzersizleri. Tommy time hariç hepsinden keyif alıyorlardı ve gazlarını çok güzel çıkarıyorlardı. Ama çocuk doktorumuz azarladı bizi. Kalça çıkıpı olur, şu olur bu olur çok küçükler diyehem tüm keyfimiz gitti hem de korkuttu. Şimdi yine kalça usg yaptırsak mı diyorum.
Yani aslında pek abarttığımızı düşünmüyordum. İnternetteki hareketlere bakarak yapıyorduk. Yüzme/su jimnastiğine benzer eşim şu havuzu ve kafa simitlerini aldı. Epey keyif alıyorlar sıpalarAbartmadikca acitmadikca problem olmaz, ben aylarina uygun egzersizleri fizyoterapist kuzenimden ogrenerek yapiyorum, web de de benzer hesaplar var. Bize doktorumuz bu hafta itibariyle mumkunse yuzme/su jimnastigi de verdi mesela. Hava isinsin ona da baslayacagiz, severlerse devam, sevmezlerse duracagiz.
Yerim kafa simitlerini onlarin!! Dogdular buyuduler de yuzuyorlar.Yani aslında pek abarttığımızı düşünmüyordum. İnternetteki hareketlere bakarak yapıyorduk. Yüzme/su jimnastiğine benzer eşim şu havuzu ve kafa simitlerini aldı. Epey keyif alıyorlar sıpalar
Canım egzersiz olarak günlük 10-15 dk öneriyorlar ama yüzüstü uyumasını önermiyorlar ani bebek ölümlerinin bir çoğu bu yüzden oluyor dedi doktorumuz, aniden nefessiz kalabiliyorlarmışYuzustu yatırmayı onermiyorlar mi?
Benim bebeklerimden biri çok kusuyor ondan korkuyorum reflubl yatağı olmadan yatırmayaYastık kullanmadan direk beşiğe yatırıyorum. Kızım kusmuyor oğlum arada bir kusuyor ama o da artık yok denecek kadar az.
Kendi yataklarında başlarını yukseltmiyorsun değil mi kuzum?Bende bir sabah oğlumu ters dönmüş ağlarken buldum nasıl aldığımı bilmiyorum yataktan o günden beri reflü yatağını kullanmıyorum ilk zamanlar odamda park yatak içinde ikisini reflü yatağı sayesinde güzel uyuttum covit olunca odalarına aldım 1 aydan fazladır kendi yataklarında sere serpe yatiyorlar canım reflü yatağında rahat değillerdi kayıyorlardi
Evet benimkininde aynı öyle gece sürekli onu düzeltiyorum bacakları kıvrılıyor çocuğunBizimkiler donmeye baslamadilar biraz daha rahatim reflu yatagi konusunda hâlâ ondayiz ama kaldirmam an meselesi cok kayiyolar beli boşa geliyo birinin
Allah korusunBenim de canım çok sıkılıyor bu konuda. Kızım hep sağa doğru yattığından sağ taraf düzleşti ve sol taraf daha çıkık bir görünüm aldı. Doktorumuz beyin cerrahiye yönlendirdi, duyduklarım maalesef beni çok ürküttü. Başka beyin cerrahlarına da götürdük, Aslında sandığımızdan daha ciddi bir durum olduğunu öğrendik beyin ameliyatı falan gerekebilirmiş yani. Çok küçük olduklarından MR, tomografi çekilemiyor maalesef, doktor gece 5 kere alarm kurup kızın başını diğer yöne çevirmemi önerdi. Şimdilik yapabileceğim tek şey buymuş, bir de sürekli fotoğrafını çekiyorum düzleşme devam ediyor mu diye
Biz gaz damlasıda kullanamıyoruz daha kötü acillik oluyoruz. Gaz dışarı çıkmıyor bağırsaklarda gurul gurul oluyor. Fitil verdi doktor 6 güne yapamazsa onu koyuyorum. Atak haftamız birde galiba, extra çok ağlıyoruzMaalesef bir çare bulamadım ama gaz damlalarını hala düzenli veriyorum ve bol bol gaz çıkarıyor bu sebeple kabızlık yüzünden eskisi gibi ortalığı yıkmıyor artık. 3. Ayda geçer diyorlar benimkiler düzeltirmiş 2 buçuk ayı yeni geçtiler daha bakalım inşallah hallolur
Olumsuz şeyleri pek yazmak istemiyorum ama bizde bazi sebeplerden emar cektirmek zorunda kaldik. Hemde anestezili ve ilacli emar cekildi cocugum. Cekiliyor yani , cekilmez diye bisey yok. Ustelik mr zararli degil. Kalp icin de buyudukce kapanir dedi doktorBenim de canım çok sıkılıyor bu konuda. Kızım hep sağa doğru yattığından sağ taraf düzleşti ve sol taraf daha çıkık bir görünüm aldı. Doktorumuz beyin cerrahiye yönlendirdi, duyduklarım maalesef beni çok ürküttü. Başka beyin cerrahlarına da götürdük, Aslında sandığımızdan daha ciddi bir durum olduğunu öğrendik beyin ameliyatı falan gerekebilirmiş yani. Çok küçük olduklarından MR, tomografi çekilemiyor maalesef, doktor gece 5 kere alarm kurup kızın başını diğer yöne çevirmemi önerdi. Şimdilik yapabileceğim tek şey buymuş, bir de sürekli fotoğrafını çekiyorum düzleşme devam ediyor mu diye
Sizden o kadar çok şey öğrendim ki görmeden sevenlerdenim :)) öğrencileriniz çoook şanslı ....açık bir sosyal medyanız varsa sizin gibi bilgi birikimi yüksek birini takip etmek isterimBu hafta doktor randevumuz vardi, son muayene durumlarimiz soyle; 4. Ay asilari yapildi bu kez hic ates olmadi. Bebeklerin biri 5450gr, digeri 6150 gr. Boylar 60 ve 61cm olmus.
Demirimiz 1.5 ay once 6.5 degerine kadar dusmustu, pediatrik hematologa yonlendirmislerdi, demir destegi artirilmisti vb. Sukur tahliller temiz, demir 12.8 oldu, dozu azalttik. Fermix 6damla. D vitaminleri yukselmis, PRD600 vitamini kestik. Su an demir haric ek hicbirsey almiyorlar.
3-6 ay giysilere gectik genis kalip degilse oluyor. Kuculenleri dolapta satiyorum, cok hosuma gitti.. Biri 3 digeri 2 numara bez kullaniyor. Biri kolay uyuyor biri uyumuyor kucak istiyor. Biri gulec oburu asik surat. Biri sarisin kahve gozlu oburu kumral yesil gozlu (bana benzediyse-simdilik).. Birbirleriyle iletisim henuz yok nasil ikiz bunlar anlamadim. Oyunlarini oynayacaklari gunleri beklemece
Mamayi gunde 1e dustuk. Bu dozdan memnunum, aksam uyku ogunu gibi oluyor.
4 ay gecti hala tık yok, menapoza mi girdim diyecegim artik11 kilo verdikten sonra zayiflamam durdu, ama istahimin masallahi var, biraz daha zayiflamam lazim gebe diyetisyenimde emziren anne diyetine baslamak var planda. Kursuye cikmak, dqers anlatmak her gun sahneye cikmak gibi yuzlerce goz seni izliyor. Biraz toparlanmak zamani geldi herhalde
Bir bakici adayimiz var, baska aday olmadigi icin cok kriter yoksaat 9-17 haftada 3 gun gelecek gunluk yevmiye istedi yol parasi dahil gunluk 375TL. Sigortayi kismi zamanli yapacagim daha once sigortasi olmadigi icin devlet tesvigi ile maliyeti toplam 350lirayi gecmeyecek, hic olmazsa basim agrimaz diye dusunuyorum, bu konu konusulacak ayrica. Annem gidene kadar evi cekip cevirmemize yardim edecek, bebeklere alistiracagiz. Sonra haftada 2 gun tek 1 gun benimle bakacak. Bayram sonrasi basliyor... Bakalim nasip