- 24 Ekim 2012
- 3.216
- 2.202
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.481
Bize doğduktan sonra 1,5 -2 ay içinde çektirin demişlerdi. Biz 2 aylıkken çektirdik. Düzeltilmiş değil.Kizlar kalca ultrasonu ne zaman cektiriliyor? Düzeltmiş aya göre mi çekiliyor?
Orayı havlu değil de müslin gibi ince birşeyle silmekte fayda var. Banyo sonrası ıslak kalmış olabilir, mama/süt kaçmış olabilir ya da sıcaklardan ve hava almamasında da olabilir. İlk başlarda bacakları sürekli kendilerine çekik durumdayken dizlerinin arkasında da benzer durum oluyordu. Doktora oralara pişik kremi sürelim mi diye sorduğumda ileri boyuta ulaşmadıkça sürmeyin, gözenekler kapanırsa daha kötü olur dedi. Sudocream zaten kalın bir krem sürmemekte fayda var gibi geldi.Kizlar bir sey sorcam. Bebeklerden birinin boynu pişik olmus. Bir de kat oldugu icin orasi hic hava almiyor neredeyse. Sudocream sürdüm ama faydası olur mu bilemedim. Acaba duştan sonra oralar islak mi kaliyor ondan mi oldu bilemedim. Su an pisik oldugundan da havluyla da silemedim güzelce dokundurup cektim havluyu hep.
Onereceginiz bir sey var mi? Basina gelen oldu mu hiç?
Bizde var ama hafif ben her banyo sonrasi bebek temizleme pamuklariyla kuruluyorumKizlar bir sey sorcam. Bebeklerden birinin boynu pişik olmus. Bir de kat oldugu icin orasi hic hava almiyor neredeyse. Sudocream sürdüm ama faydası olur mu bilemedim. Acaba duştan sonra oralar islak mi kaliyor ondan mi oldu bilemedim. Su an pisik oldugundan da havluyla da silemedim güzelce dokundurup cektim havluyu hep.
Galiba ben varım canım en erken. Tam 30 haftalık doğum yaptım. gece kanamam oldu hastaneye yatış yapıldı ciğer geliştirici iğne yaptırdı doktorum. Rahim ağzı 30 dan 17 ye düşmüştü. Sancılarım vardı. sancılar sıklaştı ve şiddetlendi durduramadılar. Hastaneye yattıktan 16 saat sonra doğum yaptım. 46 gün kuvözde kaldılar 1 gün serviste kaldık. Solunum cihazına bağlanmadılar çok şükür ciğer geliştirici iğne işe yaramıştı. Uzun ve yorucu bir süreçti ama korkmadım hiç ben güçlü oldum onlarda güçlü oldu. Sütümü sağıp götürdüm hergün. Çok şükür sağlıklılar bir sorunumuz yok hamdolsun. Büyümek için uğraşıyorlarAramızda en erken kaçıncı haftada doğum yapmış arkadaşlar var ve şuan sağlıkla kucaklarında
Amin aminnAhhh canım kıyamam ,şu bel ağrısı olan ikiz analarına ayrı parçalanıyo içimne çok çektim belden vaktiyle...Allah şifa versin canım.
Valla canım bence tek bakmanın en zor olduğu dönemler şimdi. Emekleyip yürüdükten sonra ve hele ki birbirleriyle kavgayla bile olsa oyun oynadıktan sonra bakıcıya para vermeye hiç gerek yok yazık valla çocuklar için at kenara o parayı daha iyi. Yani bunlar benim düşüncemBen 1 aydır bu muhabbetlere tanık oluyorum canım. Türkler burunlarından kıl aldırmıyor..yabancılar desen fiyatları uçurmuşlar. Ben de en son 6000 artı sigortaya bi hanımla anlaştım Bayram sonrası için. Ki ben de evde olucam. Ertesi gün TLF da bana demesin mi çocuklar büyüdükçe zorlaşır fiyat artar,bikaç ay sonra fiyat artacak bilginiz olsun diye ben tekrar masaya mı oturucam bikaç ay sonra ne diyorsunuz siz dedim,iyi hadi 5-6 ay sonra arttırırız demesin mi yorulduuum. Şeytan diyo tek başına bak....ahh şu belim ağrımasa ...
Kizlar bir sey sorcam. Bebeklerden birinin boynu pişik olmus. Bir de kat oldugu icin orasi hic hava almiyor neredeyse. Sudocream sürdüm ama faydası olur mu bilemedim. Acaba duştan sonra oralar islak mi kaliyor ondan mi oldu bilemedim. Su an pisik oldugundan da havluyla da silemedim güzelce dokundurup cektim havluyu hep.
Dogduktan 2.5 ay sonra cekildi, sanirim duzeltilmise gore hesaplayip gun verdiler. Boyunun altinda kizariklik bizde de var.ne sureyim diye dusundum, doktorun alerjik egzama icin tum vucuda sür dedigi bi krem vardi onu surucemKizlar kalca ultrasonu ne zaman cektiriliyor? Düzeltmiş aya göre mi çekiliyo
Ilk 6 ay daha zor bencede.sonrasi bi sekilde halledilir. 2 yasina kadar bakabilsem sonrasinda kres cok iyi olucak. Bakici ne verebilir ki, tv acacak tablet verecek eline. Kres de sosyallesir. Ama 2 yaşina ne zmn gelicekler yeni dogdu sayilarlar :)Valla canım bence tek bakmanın en zor olduğu dönemler şimdi. Emekleyip yürüdükten sonra ve hele ki birbirleriyle kavgayla bile olsa oyun oynadıktan sonra bakıcıya para vermeye hiç gerek yok yazık valla çocuklar için at kenara o parayı daha iyi. Yani bunlar benim düşüncembende bakıcıya para vereceğime ücretsiz izne ayrılacağım.
Gelirler Allah'ın izniyle canım. Daha dün gibi ama ben doğum yapalı 5 ay geçti. Ama bebeler düzeltilmiş 3 aylık tabiIlk 6 ay daha zor bencede.sonrasi bi sekilde halledilir. 2 yasina kadar bakabilsem sonrasinda kres cok iyi olucak. Bakici ne verebilir ki, tv acacak tablet verecek eline. Kres de sosyallesir. Ama 2 yaşina ne zmn gelicekler yeni dogdu sayilarlar :)
Lohusa lohusa hiç yoktan yere annem kavga etti gittiGözün aydın canm sağlıkla büyüt inşallah bebislerini. Yardım eden yokmu zor olur sezeryanli eğer tek bakıyorsan bnm kayinvalidem vardı genel olarak o ilgilendi Bn toparlayana kadar.10 güne anca toparlarsin
İnşallah canım ,bebekler 2,5 kilo premetüre mama başladık gaz damlası başladık inşallah fayda ederOlur bebekten bebeğe değişir 1 gün sonra baslayanda var 2 hafta sonra baslayanda Allah yardımcın olsun inş tez zamanda atlatırsın bu dönemleri
Ahh belim sıkıntılı olmasa kendim bakarım inan..benim maaşımdan fazlasını istiyorlarValla canım bence tek bakmanın en zor olduğu dönemler şimdi. Emekleyip yürüdükten sonra ve hele ki birbirleriyle kavgayla bile olsa oyun oynadıktan sonra bakıcıya para vermeye hiç gerek yok yazık valla çocuklar için at kenara o parayı daha iyi. Yani bunlar benim düşüncembende bakıcıya para vereceğime ücretsiz izne ayrılacağım.
Ilk 6 ay daha zor bencede.sonrasi bi sekilde halledilir. 2 yasina kadar bakabilsem sonrasinda kres cok iyi olucak. Bakici ne verebilir ki, tv acacak tablet verecek eline. Kres de sosyallesir. Ama 2 yaşina ne zmn gelicekler yeni dogdu sayilarlar :)
Kesinlikle ben de kreş taraftarıyım..2 yaşa erken diyenler var..ama bakıcı elinde olmasındansa kreşte olması çok daha hayırlı gibi geliyor . 2 yaş kreşi çok yok yalnız,öyle bi sıkıntı var.Ilk 6 ay daha zor bencede.sonrasi bi sekilde halledilir. 2 yasina kadar bakabilsem sonrasinda kres cok iyi olucak. Bakici ne verebilir ki, tv acacak tablet verecek eline. Kres de sosyallesir. Ama 2 yaşina ne zmn gelicekler yeni dogdu sayilarlar :)
Bundan sonra daha hızlı toparlarsin ozmn canm ben korse takamamistim açıyordu.Lohusa lohusa hiç yoktan yere annem kavga etti gitti,kayınvaldem de bebeklere bakamıyor ,
Tek bakıyorum ,göbek dikişlere baskı yapıyordu korse kullanmaya başladım çok faydasını gördüm göbeğimi yukarı çekip korseyi takıyorum ev işi bile yapacak hale geldim 7. Günde .
Canım biz düzeltilmiş 3 aylığız ve 1 buçuk aydır kullanmıyoruz reflü yatağını. Çok kayıyorlardı aşırı hareketliler rahat edemedilar. İki ay kullandık sadeceKizceler size bir sorum var. Benimkilerin asıl yatakları odalarında. Içeride de küçük sallanabilen besikleri var, içine reflu yatağı koymuştum. 3 aydır orada yatıyorduk. Artık yavaştan odamıza geçeceğiz ama oda da besikleri büyük ve içinde ona gore yatak var. Reflu yatağını ona koysam yanları boş kalıyor olmuyor. Artık sizce reflu yatağı olmadan yatabilirler mi? Ya da siz yataklarinizda nasıl yatırıyorsunuz? Bir de geçen bebeğinin biri sırt üstü yatarken yana dondu sonra da yüz üstü dondu kolu altında kaldı ve yüzünü çeviremedi ben hemen kaldırdım. Fakat korktum gece bunu yaparsa ne olacak diye buna nasıl bir önlem alabilirim?