2022 ikiz annesi olacaklar

Aramızda en erken kaçıncı haftada doğum yapmış arkadaşlar var ve şuan sağlıkla kucaklarında
Siz 30. Haftaları geçeceğinize inanın Allah ın izniyle. pinkbuyu arkadaşımız serklajlı idi,sağlıkla aldı kucağına bebişlerini..o sizi aydınlatır. Darısı başınıza inşallah,Allah yardımcınız olsun. Dualarım sizinle.

Kizlar bebeklerden biri cok iyi mama yerken su an 30 cc mamayi ancak iciyor onun icin de savaş vermem gerekiyor. 2 bucuk saatte bir veriyorum. Cok uzuluyorum. Hic bir şekilde mamayi veremiyorum.
Bizlerde de benzer bir durum var. Doktor kilo alımlarının iyi olduğunu söylese de içime sinmiyor. İlk ay çok daha güzel emiyorlardı. Sanırım atak haftalarına göre de değişiyor. Bu arada emziriyor musunuz? Eğer emiyorlarsa belki çekiş güçleri artmıştır ve doyuyorlardır.
Kızlar bende doğum yaptım
İkizler i sarılık bile oldular ,
Sezeryandan bakımlarına yetişemiyorum siz nasıl yapıyorsunuz
Sezeryan ım iğleşmedi
Geçmiş olsun.. Allah sağlıklı mutlu huzurlu ömürler versin kuzucuklara. Benim annem yanımdaydı hep. O olmasa tek başıma yapmam zor olurdu. Ama burada tek başına idare edebilen çok kişi var. Tek bir şey söyleyebiliyorum, her ikisinin aynı anda ağlamasına stres yapmayıp sakin kalmaya çalışın. Siz stres yaptıkça onlar coşuyor.
Allahım yardımcınız olsun Siz olumlu düşünün, sağlıkla kucağınıza alacağınıza inanın. Dualarımız sizinle..

Allah razı olsun valla bunları duymak beni ne kadar rahatlatıyor anlatamam inş sağlıkla bende o haftalara kadar gelirim sağlıkla kucağıma alırım pinkbuyu arkadaşımız benim yazımı görür bana destekçi olur

Maşallah süper bence doğru yoldasın danışmanın da yapacağı aynı bence zaten o değil yine sen yapacaksın önemli olan uygulayabilmek ben kendime güvenemiyorum yapamam dediklerini kıyamam çocuklara gündüz uykusu 45 dk altında olunca devam ettiriyorum tekrar yatıyor mesela 5 dk sonra yine kalkıyor dayanamayıp alıyorum yataktan

Merhaba canim,

Benim de 21. Hafta detayli ultrasonda recep has da muayene sırasında rahim agzim 21mm idi acil serklaj denilmişti. Hatta bebeklerden birinin kesesinde hunilesme mevcuttu. Doktor hemen simdi serklaj yapilmasi lazim ama normal serklaj olmaz demisti ve bir profesörün telefonunu vermisti. Allah ondan razı olsun. Ertesi gün hocaya gittigimde artik rahim agzi 3mm ye düşmüştü. Beni hemen o gun icerisinde serklaja aldilar cunku bebeklerden biri artik doguma giriyordu. Doktor ameliyat esnasinda beni bas asagi çevirerek ameliyat yapmis, keseyi ittirmis ve beni ameliyat ederken bagirsak ve mesaneyi cekmis cok yukarıdan rahim agzi dikilmiş. boyle anlatınca ürkütücü geliyor ama ameliyat sonrası hic bir agrim olmadi.Normal serklaj 5 hafta dayanirmis bu yöntemle 32. Haftalari görürüz demisti. Serklaji yapan hoca ayni zamanda gebelik takibi ve dogumumu da yapti. Serklaj konusunda eger ikiz gebeysen ve 21. Haftada isen kesinlikle uzman bir doktor yapmalı ve normal serklaj olmamalısın. Cunku bebeklerin kesesinin delirme ihtimali mevcut, erken dogum tetiklenebilir.

Ben serklaj sonrasi da çeşitli ilaclar kullandim. surekli de kontrole gittim. Ilac dozlarim da ve rahim ağzındaki dikis de duzenli olarak kontrol edildi ve ilac dozlari buna göre ayarlandı.

33 hafta iki gunlukken fingir fingir gezmeye kalkmak gibi bir hata yaptım, bebek hareketlerini hissetmedim sonrasinda bir sey yoktur ama yine de bir hastaneye gidip bakayım derken nst de sanci cikti. Doktoruma nst sonuclarini atınca acil olarak beni yenidogan yogun bakimi iyi olan bir hastaneye cagirdi ve doguma aldi. Cok sukur bebiskolara saglikla kavuştum. Bebekler 12 gun kuvozde kaldilar. Su an park yatakta yanımda uyuyorlar. Huysuzluklari dışında da hic bir saglik sorunları yok.
Serklaji yapacak doktor cok onemli. Cunku ikiz gebelik ve 21. Hafta da serklaj cok riskli oluyor. Eger istanbuldaysan sana doktorumun bilgilerini verebilirim.

Kizlar bugun bir bakici adayı aradi. 6500 tl ucret yol ve yemek istedi. Cumartesi çalışmam dedi. Sigorta isterim dedi. Evde yemek yapmam temizliğe karışmam sadece cocuk bakarim ona da yalniz bakmam dedi. Sen de evdesin diye bu ucreti istiyorum dedi.
Yemegi sen yaparsın birlikte yeriz kahvalti vs sizde yerim dedi. Ogle yemegi sizde yerim ama ayrica yemek ucreti de alirim dedi. Nüfusuma geçireyim seni diyecektim. Millet iyice şaşırmış ya.

Kizlar mama olarak ne kullanıyorsunuz? Aptamil prosyneo kullanımına basladik ama bebeklerde gaz sancisi var bu gaz bitmiyor hele biri surekli kıvranıyor. Napacagimi şaşırmış durumdayım. Mommy's blees gaz damlası veriyorum her öğünde. Az biraz fayda sağlıyor ama o ilac olmasa napacaktik bilmiyorum. Her yontemi denedim fayda etmedi. Sizler neler yapıyorsunuz gaz icin? Gercekten 3 aydan sonra kesiliyor mu?

Aynen canm bi deneyeyim dedim baktım oluyor devam ettim çok şükür İnş dahada güzel olur sizde duzelirsiniz umarım yoksa işimiz çok zor duzenimizin olması şart. Bazen bizdede oluyordu o, tekrar salla uyut tekrar uyaniyordu düzen alt üst oluyor.

Allahim oncelikle nazardan esirge, masallah, sonra da 2,5 saat uyku bize de nasip et hayirlisi ile
Uyanikken ne yapiyorsunuz nasil vakit geciriyorlar?
Amin cnm ona bnde çare bulamadım çok sıkılıyorlar uyku saatini iple çekiyorum oyuncak aldım ama pek oynamiyorlar kucak istiyorlar surekli

M
Bunlari kacinci ayda yapmaya basladiniz , masallah cok iyi yapiyosunuz bi duzen olusturmakla , biz harala gürele devam ediyoruz. Benimkilerin fitratlari cok ters ,nasil uydururum bilemiyorum. Doktorumda uyku egitimi asla onermiyorum diyo

Ben hipp Combiotic kullanıyorum. Gaz sancısını ilaç versekte tamamen geçmiyor. 3 aydan sonra rahatlayacaksin bizim 3. Ayda bitmişti

M

Bunlari kacinci ayda yapmaya basladiniz , masallah cok iyi yapiyosunuz bi duzen olusturmakla , biz harala gürele devam ediyoruz. Benimkilerin fitratlari cok ters ,nasil uydururum bilemiyorum. Doktorumda uyku egitimi asla onermiyorum diyo
4,5 aylıkken yavaştan başladım 5 gündür de uyguluyorum. Biz bu şekilde yapmazsak kendimize vakit ayiramicaz esimizle oturup bi kahve bile icemicez tek olsa yapılır ama 2 bebekle zor yani. Doktorunuz neden onermiyoki merak ettim.

İnşallah canım uyumamalari zor gerçekten gelişimleri için uyumaları gerek ve bizim de akıl sağlığımız için

Hipp kullanıyoruz bizde canım gaz ilacını değiştir kesmiyorsa dene farklı ilaçları.masaj yap çok iyi geliyor ben gaz ilacını keseli 1 ay olacak ama yine arada gazları oluyor tamamen bitmedi.sende yediklerine dikkat ediyorsundur gaz yapıcı yiyeceklerden uzaksindir dimi.

Ben 1 aydır bu muhabbetlere tanık oluyorum canım. Türkler burunlarından kıl aldırmıyor..yabancılar desen fiyatları uçurmuşlar. Ben de en son 6000 artı sigortaya bi hanımla anlaştım Bayram sonrası için. Ki ben de evde olucam. Ertesi gün TLF da bana demesin mi çocuklar büyüdükçe zorlaşır fiyat artar,bikaç ay sonra fiyat artacak bilginiz olsun diye ben tekrar masaya mı oturucam bikaç ay sonra ne diyorsunuz siz dedim,iyi hadi 5-6 ay sonra arttırırız demesin mi yorulduuum. Şeytan diyo tek başına bak....ahh şu belim ağrımasa ...

Mama hipp kullanıyoruz,kıza iyi geldi oğlan kakada sorun ysşadı. Oğlana kuvozdeki manasına döndük evolvia ,iyi geldi şimdilik. Oğlum çok gazlı ,ara ara sancısı tutuyor ve çok ağlıyor. Sab simplex metsil nurse Harvey hiçbiri iyi gelmedi. En son Dr mommys bliss önerdi ,dün başladık bakalım. Sancısı tuttuğunda karnına sıcak havlu koyuyorum ekstra. Biteceği günleri iple çekiyorum...çok acı çekiyor gibi.
Bu arada bu ölçekleri bir türlü çözemedim,bi çay kaşığı diyor yanında 5 ml yazıyor,5 ml neredeyse yarım çay bardağı sen ne kadar veriyorsun canım ??

Merhaba hanımlar
Park yatak almayı düşünüyorum . Sallanan mı alayım sabit mi? 70 -120 cm olan çok büyük geldi gözüme.55-96 cmlik 2 tane mi almam gerekiyor siz ne yaptınız normal yatak odası almak istemiyorum evim küçük ve taşınma durumu var

Bnde park yatak kullanıyorum kraft colipso prime
Sallanabilir. 70×120 memnunum geniş içi oynuyorlar dönüyorlar içinde alırsanız pişman olmazsınız.4 yaşına kadar yatarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…