-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #12.861
Ha bir de bazen yüz üstü yatırmak işe yarıyor. Daha kolay gaz çıkarıyorlar. Ama burnunu kapatabilir diye hep gözümün önündeyken yapıyorum bunu, uzun süre öyle bırakmıyorum ve yeni yemişse yapmıyorum.Kızlar yalnız bakanlar nasıl yapıyorsunuz nasıl aynı anda mı istiyorsunuz ve ağlayanı susturabiliyorsunuz Benim O şimdi şehir dışında gündüzleri annem destek oluyor fakat yaşlı olduğu için şimdi onu da uyandırmaya kıyamıyorum birini mememde birini yatağımda biberonla besliyorum aynı anda ağlıyorlar aynı anda uyanıyorlar acıkıyorlar nasıl bunu düzeni soktunuz önerileriniz nedir çok ihtiyacım var ir de hala İki buçuk üç saatte mi Sizinkiler de besleniyor Ne zaman saatler düzene girecek uzayacak ben ayni anda uyanmamalrir için birini i önceden kaldırmaya çalışıyorum ama yinede olmuyor en son beslenme aralarında 1saa olmuştur tabi .yinede en sin beslenen durmayıp öne geçiyor
Öyle canım vallahi ben de aynısını düşünüyorum a Allah can sağlık versin İyi olsunlar ama hakikaten ikiz zormuş Aslında ben uykusuzluğa ve ağaçlara da dayanırım sorun yok sadece aynı anda ağlamalar insanı çok yıpratıyor elinden de bir şey gelmiyor birini ya memeden ya da mamadan çekmek zorunda kalıyorum bu süreç ne zaman düzelir Onu bilmiyorum Onu merak ediyorumTek bakan arkadaslarin cok becerikli olduklarini dusunuyorum. Kisa bi sure tek baktim, ama o zmn uyuyolardi. Simdi yanimda biri olsa bile olmuyor yetmiyor, aglamalar krizlere girmeler kucaktan inmemeler ... bugun kucak falan da fayda etmedi, oyle bir agliyorki parmaklarini agzina takip yirtiyor resmen, gaz dan diye dusunuyorum. Araba gezisine ciktik sakinledi , uyusun diye cok gezmisiz bu seferde acliktan agladik eve gelene kadar.
Maşallah canım sana tebrik ederim vallahi hiç kolay bir iş değil Demin de dediğim gibi Açıkçası ben uykusuzluğa da başladı belli süre dayanırım fakat ikisini aynı anda ağlaması insanı çok üzüyor bütün düzen birbirine giriyor bazen emzik bile yetersiz kalıyor oğlum sinirleniyor süt gelmiyor diye Bugünlerde kızım da birazcık sabırsız olmaya başladı sürekli çığlık atıyor Ben de o yüzden neler yapıyorsunuz diye merak ettim nasıl susturuyorsunuz diye Bugün mesela birine biberonla beslerken diğerinde mememde emziriyordum gitgide zor olmaya başladıBen ilk eve geldikleri zamandan beri geceleri tek bakıyorum, son birkaç haftadır gündüzleri de tekim. Benimkilerden bir tanesi çok aşırı ağlıyor susturulmuyor o yüzden önce ona yediriyorum. Benimkiler hiç emmedi o yüzden hep biberon verdim. Bir de bizimkiler küvetsen çıktıklarından beri hep 2 saatte bir istiyor, bu sürenin kısaldığı oldu ama hiç uzamadıBaşlarda seslerden o kadar rahatsız olmuyorlardı şimdi birbirlerinin mama yeme sesine uyanıyorlar. Önceden Daha sakin olana emzik verip ana kucağına koyuyordum, titreşimi açınca sakinleşiyordu. Şimdi ana kucağı küçük geliyor ve artık kanmıyorlar o yüzden birine kucağımda yedirirken diğerini koltuğa yatırıp yine emzik verip konuşuyorum. Artık sesime tepki verdikleri için biraz işe yarıyor. Hiç durmadıklarında biraz birine yedirip biraz diğerini aldığım da oldu ama emzirme olayıyla daha mi zor olur bilmiyorum.
Canım ben de her beslenmeden sonra öyle yapıyorum anne karnında uyuma pozisyonları da o şekildeydi bizim Ben de başlarındaysan o şekilde yapıyorum sonra yarım kundak yapıyorum iyice de aldıktan sonraHa bir de bazen yüz üstü yatırmak işe yarıyor. Daha kolay gaz çıkarıyorlar. Ama burnunu kapatabilir diye hep gözümün önündeyken yapıyorum bunu, uzun süre öyle bırakmıyorum ve yeni yemişse yapmıyorum.
Evet canm ya aynu anda beslemesemde yinede aynu anda uyanıyorlarAynibanda aglamalardan cok muzdaribim(
Hicbir halt yapamiyorum
Aynen canm ben nazar duasi açıyorum anne karni sesi var youtubeda onu açıyorum herseyi deniyrym tavsiye ederm birde tok ve alti temiz olmasina ragmen dalamıyorsa 300 cc daha yapiyrm mama oda işe yarıyor haberin olsujBenimkilerde bugün hiç durmuyorlar sürekli kucak istediler oglum uyudu kizimda kucağımda uyuyor
Burnu hiriltili serum fizyolojik sıkıp çekiyorum yok devam ediyor genzinede akiyo galiba yoruldum
Gece 4den bu saatte kadar ayaktayım öyle uykum var ki☹
aynen aynen birbirlerinin emme sesine bile uyaniyorlarBen ilk eve geldikleri zamandan beri geceleri tek bakıyorum, son birkaç haftadır gündüzleri de tekim. Benimkilerden bir tanesi çok aşırı ağlıyor susturulmuyor o yüzden önce ona yediriyorum. Benimkiler hiç emmedi o yüzden hep biberon verdim. Bir de bizimkiler küvetsen çıktıklarından beri hep 2 saatte bir istiyor, bu sürenin kısaldığı oldu ama hiç uzamadıBaşlarda seslerden o kadar rahatsız olmuyorlardı şimdi birbirlerinin mama yeme sesine uyanıyorlar. Önceden Daha sakin olana emzik verip ana kucağına koyuyordum, titreşimi açınca sakinleşiyordu. Şimdi ana kucağı küçük geliyor ve artık kanmıyorlar o yüzden birine kucağımda yedirirken diğerini koltuğa yatırıp yine emzik verip konuşuyorum. Artık sesime tepki verdikleri için biraz işe yarıyor. Hiç durmadıklarında biraz birine yedirip biraz diğerini aldığım da oldu ama emzirme olayıyla daha mi zor olur bilmiyorum.
Hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallahTüp bebekle ikiz bebeklere hamileyim kızlar.
Doktorum en kaliteli ve en kalitesiz 2 embriyoyu beraber transfer etmişti. Kalitesiz olanın tutacagını düşünmüyorum destek olsun diye koyuyorum demişti.
ikiz beklemediğimiz için aşırı stres içerisindeyim. Rabbim olmayanlara da nasip etsin tabi ama maddi manevi beni zorlayacak.
bu süreçte nelere dikkat etmem lazım.? Cinsel ilişki yasak mı ? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Aaaa canım çok üzüldüm..Allah'ım alır versin tez zamanda birden nasıl oldu neden oldu şuan üzüntümden ne yazacağımı bilemiyorum çok az kalmıştı doğumunaBen dün akşam apar topar doğuma alındım doğum yaptım maalesef bir bebeğimin kalbi Durmuştu diğer oğlumu son anda kurtardılarhiç bir anne evlat acısı çekmesin inşallah
Allah yar ve yardimcin olsun, yarani sarsin saklasin. Tez zamanda kavus evladinaBeni soranları tek tek alıntılayamadım
Hepinize çok teşekkür ederim toparlanmaya çalışıyorum oğlumu düşünerek teselli oluyorum bu gün görmeye gittim dünyalar benim oldu
Bir kaç güne çıkaracaklar nasipse inşallah
Süt sağımı yapıyorum sürekli vakit öyle geçiyor
Melek olan oğlum zaten kalbimdebiliyorum annesini özlüyor oda ama allah kavuşturacak elbet. Allahın izniyle iyi olacağız
Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin
5. hafta ilk atak haftaları, gelişime göre artı/eksi bir hafta olabiliyormuş. Harika Haftalar adlı bir kitap var, ordan bakmıştım. Meraklısına ücretli mobil uygulaması da var sanırım. Bir de gelişimleri düzeltilmiş yaşa göre oluyor ama mesela düzeltilmiş 1 günlükken yeni doğmuş 1 günlük bebekten çok farklıydı bizimkilerDun geceyi sabaha bagladik, alti temiz, pisik yok, gaz yok, karni tok, ustu basi rahat, kucagimda duruyor, yanimda yatiyor, asi yok, ates yok vb. dert ne bilemedik. Gun boyu da neredeyse uyumadilar. Mememi somurduler, emip sonra kusup yeniden emmek istiyorlar. Bir de ayni anda emziriyorum altalta ustusteyoksa bi agiz yerde bi agiz gokte!!! Gunduz 1.5 saat kanguruda uyuttum birini...
Atak haftasi derdim ama premature ayol bunlar, duzeltilmis 1aylik dahazaten yarina menenjit asisi da var, hunimi takarim artik
Ahhh içim sızladı çok üzüldüm diyecek hiçbir şey bulamıyorum Allah tez zamanda evladına kavuştursun onunla teselli versin sabırlar diliyorum Allah sana ve yanındaki yavruna sağlık versin inşallahBeni soranları tek tek alıntılayamadım
Hepinize çok teşekkür ederim toparlanmaya çalışıyorum oğlumu düşünerek teselli oluyorum bu gün görmeye gittim dünyalar benim oldu
Bir kaç güne çıkaracaklar nasipse inşallah
Süt sağımı yapıyorum sürekli vakit öyle geçiyor
Melek olan oğlum zaten kalbimdebiliyorum annesini özlüyor oda ama allah kavuşturacak elbet. Allahın izniyle iyi olacağız
Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin
O huniden biz de alalım5. hafta ilk atak haftaları, gelişime göre artı/eksi bir hafta olabiliyormuş. Harika Haftalar adlı bir kitap var, ordan bakmıştım. Meraklısına ücretli mobil uygulaması da var sanırım. Bir de gelişimleri düzeltilmiş yaşa göre oluyor ama mesela düzeltilmiş 1 günlükken yeni doğmuş 1 günlük bebekten çok farklıydı bizimkilerBizim de önümüzde ikinci atak haftası var, kullanıp memnun kaldığın huni olursa bize de önerirsin
Bizim de belli bir haftaya kadar pek gaz yoktu ama son birkaç haftadır çok fena. Neyse Harveys damla aldık, rahatlattı biraz. Biogaia probiyotik, nurse harveys gaz damlası olduğu içn birlikte kullanılabiliyormuş.O huniden biz de alalımInquisitive
6.hafta içerisindeyiz gaz ve kusmuk içinde boğulduk. Beslenmeleri düştü. Bio gaia kullanıyor musunuz? Artık dayanamayıp doktora sorunca tavsiye etmiş. Bir de kimyon yağı ile karnına masaj yapın dedi. Bakalım bir de bunları deneyeceğiz.