2022 ikiz annesi olacaklar

Kızlar biz dört aylık olduk ama tabi düzeltilmiş iki aylığız. Mama süresi biraz uzadı artık bizde. Yani artık mamayı üç saatte bir değil de 5-6 saatte bir veriyorum. İkisine aynı anda mama veriyorum iki elimle malum 😂Arada geçen zamanda emziriyorum emmek isterlerse. Mama olarak Bebelac devam ediyoruz seviyorlar ve fiyatıda uygun diğerlerine bakınca. Gazımız sanki eskisi kadar yok. Eskiden uyurken uyanıkken sürekli kıvranmalar gerinmeler oluyordu. Artık yok denecek kadar az çok şükür. Vitamin olarak Tetrazinc damla kullanmaya devam ediyorum. Uyku süremiz uzamaya başladı. 5-6 saat deliksiz uyudukları çok oluyor artık çok şükür. Gece bir defa Max iki defa uyanıyorlar. İki defa uyanan da hep oğlum oluyor 😂 kızım maşallah çok uslu prensesim🥰 ikisi de artık bilinçli olarak gülüyor ve konuşmaya çalışıyor. İkisi de benden gözünü ayırmıyor. Öyle ki uyku arasında arada gözlerini açıp baktıklarında beni görmek istiyorlar görürlerse tekrar uyumaya devam ediyorlar 😂 göremezlerse ciyak ciyak başlıyorlar aglamaya😂 sıcağı hiç sevmiyorlar pencere açarak odayı serin tutuyorum rahat ediyorlar güzel uyuyorlar. Bez olarak sleepy bio natural kullandık 1 ve 2 numarayı. Artık 3 numaraya geçtik baby turco kullanmaya başladık çok memnun kaldım. Islak mendilde de sleepyden baby turcoya geçtim o da güzel hem de uygun fiyatlı. tavsiye ederim yani. Pişik sızma vs yaşamadık. Termos olarak pengueninkini kullanıyorum dışarı çıktığımızda. Evde homend çaycım var mama ayarı olduğu için o da pratik oluyor onu kullanıyorum. yazlık kıyafet alışverişine başlıyoruz artık ama çok pahalı gerçekten Allah yardımcımız olsun. 5 kilonun üzerindeyiz ama oğlum tosuncuk tam 😂 mayalanmış hamur gibi yumuş yumuş kurban olduğum 😂 kızım ise kibarcık daha sıkı maşallah 🧿ikisinin de saçları dökülüyor bir yandan da yenileri çıkıyor. Ana kucağı kullanıyoruz bir aydır manuel sallanıyor ayağımla hallediyorum onuda rahat oluyor ama kesinlikle otomatik sallananlardan alın her işinizi yaparsınız evde. Bir haftadır tek bakıyorum ve iyi gidiyoruz çok şükür. Uzun oldu baya çok şükür varlıklarına 🤲 Allah'ım hepimizin evladını bize bağışlasın sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin inşallah 🤲

Kızlar bebeklerden birinde idrar yolu enfeksiyonu çıktı 🤦🏻‍♀️ Siz ıslak mendil mi kullanıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz? Acaba bezden mi oldu diyorum, sleepy kullanıyorduk ama birkaç şikayet okudum şimdi acaba bezden mi oldu ıslak mendilden mi çok üzüldüm

Kızlar bebeklerden birinde idrar yolu enfeksiyonu çıktı 🤦🏻‍♀️ Siz ıslak mendil mi kullanıyorsunuz nasıl yapıyorsunuz? Acaba bezden mi oldu diyorum, sleepy kullanıyorduk ama birkaç şikayet okudum şimdi acaba bezden mi oldu ıslak mendilden mi çok üzüldüm
Çok geçmiş olsun, hızlıca geçmesi dileğiyle. Nereden anlaşıldı idrar yolu enfeksiyonu olduğu (yani sizdeki belirtiler neydi)? Bizim en çok zorlandığımız nokta bu sıkıntısının nedenini anlamak 😔

Alt temizliği için temizleme pamuğunu su ile ıslatıp kullanıyoruz. İkea’nın kilitli poşetlerine önceden pamukları ıslatıyorum, sonrasında ıslak mendil yerine onu kullanıyoruz. Ama her temizlikte muhakkak kurutma bezi kullanıyoruz. Annem penye kumaştan hazırladı popo bezleri. Islak bırakmayıp kuruluyoruz. (Islak mendille temizlemek durumunda kalsak da kurulama yapıyoruz).

Aaaa canım çok üzüldüm..Allah'ım alır versin tez zamanda birden nasıl oldu neden oldu şuan üzüntümden ne yazacağımı bilemiyorum çok az kalmıştı doğumuna 😔
Beklemediğim anda oldu bilmiyorum herşey çok iyi gidiyordu taki ciğer geliştirici vurulana kadar. İğne oldum hareketi zâten fark edilmiyordu sonra hastaneye gittim birinin kalbi atmıyor diğeri de kalp atışı yavaşlamış dediler apar topar hemen sezaryene alındım 😔

Kendi fikrimce o iğneler zaten bebeği Şişiriyor birde bebekler 34 haftalıktı zaten yerleri dardı bebek kaldıramadı. Çünkü o iğneden sonra bende 3 gün rahatız oldum hayırlısı olsun ama benim yorumum iğneden olduğunu söylüyor allah kimseye göstermesin inşallah 🙏

Çok geçmiş olsun, hızlıca geçmesi dileğiyle. Nereden anlaşıldı idrar yolu enfeksiyonu olduğu (yani sizdeki belirtiler neydi)? Bizim en çok zorlandığımız nokta bu sıkıntısının nedenini anlamak 😔

Alt temizliği için temizleme pamuğunu su ile ıslatıp kullanıyoruz. İkea’nın kilitli poşetlerine önceden pamukları ıslatıyorum, sonrasında ıslak mendil yerine onu kullanıyoruz. Ama her temizlikte muhakkak kurutma bezi kullanıyoruz. Annem penye kumaştan hazırladı popo bezleri. Islak bırakmayıp kuruluyoruz. (Islak mendille temizlemek durumunda kalsak da kurulama yapıyoruz).
Ateşi çıktı 37,5 görünce daha önceden kanda enfeksiyon geçmişimiz olduğu için hiç beklemedik direkt doktora gittik. Calpolle ateşi düştü ama idrar tahlilinde üreme çıktı.

Doktora sordum ıslak mendilden veya bezden olur mu diye bazı bebek enfeksiyona duyarlı olur dedi. Sanırım önemli nokta kurulamak…

Beklemediğim anda oldu bilmiyorum herşey çok iyi gidiyordu taki ciğer geliştirici vurulana kadar. İğne oldum hareketi zâten fark edilmiyordu sonra hastaneye gittim birinin kalbi atmıyor diğeri de kalp atışı yavaşlamış dediler apar topar hemen sezaryene alındım 😔

Kendi fikrimce o iğneler zaten bebeği Şişiriyor birde bebekler 34 haftalıktı zaten yerleri dardı bebek kaldıramadı. Çünkü o iğneden sonra bende 3 gün rahatız oldum hayırlısı olsun ama benim yorumum iğneden olduğunu söylüyor allah kimseye göstermesin inşallah 🙏
Ayyy çok üzüldüm keşke vurmasaydı doktor fakat ondan mı tam xilinmez ki canım..Allah sabır versin 😔bizde vurdurduk korktum şimdi

Genel olarak emziriyirum suda vermeye çalışıyorum. Gariplik yok öyle çok uykuluda değil herzamnki gibi geçen hafta grip olmuştu ondan beridir ishal günde 2 veya 3 defa yapiyor bnde hasta olduğu için ishal olmuştur diyordum grupta senin yazını görünce içime şüphe düştü son kakasi kivamliydi biraz belki düzelir düzelmezse goturcem bnde dr. Kızımda sıkıntı yok ama eğer bulaşıcı olsa 1 haftadır bulaşırdı heralde. Seninkiler kaç defa yapıyor günlük
Kusura bakma iki bebekle hep giremiyorum. Benimkiler yer yemez yapıyordu. Bazen daha emerken çok sulu.

Ayyy çok üzüldüm keşke vurmasaydı doktor fakat ondan mı tam xilinmez ki canım..Allah sabır versin 😔bizde vurdurduk korktum şimdi
Merhaba, ciğer geliştirici iğneden sonra belde anlık ağrınız oldu mu? Ben bugün vurdurdum bir kaç kez bıçak saplanır gibi oldu da. :/ internette de hiç böyle bir şey yazmıyor.

Korkma allah'a teslim et kendini senin haftan geride benim daha ilerisiydi hareketleri kendine geldiyse sorun yok zaten benim hareketleri o günden sonra net değildi

Allah bütün hamilelerin korusun inşallah 🙏🦋

Korkma allah'a teslim et kendini senin haftan geride benim daha ilerisiydi hareketleri kendine geldiyse sorun yok zaten benim hareketleri o günden sonra net değildi

Allah bütün hamilelerin korusun inşallah 🙏🦋
Ciğer geliştiriciden kaç gün sonra doktora gittiniz peki, benimki 3 gün sonra çağırdı da 🤷🏻‍♀️

Ciğer geliştiriciden kaç gün sonra doktora gittiniz peki, benimki 3 gün sonra çağırdı da 🤷🏻‍♀️
Perşembe cuma ciğer geliştirici vuruldum pazartesi kontrole gittim ikisinin kalp atışları vardı cumartesi sessiz olunca gittim acile baktırdım üstteki bebegin kalp atışı durmuştu diğer bebeğin de kalp atışı yavaştı

Doktorum 1 saat daha geç gelseydin diğeri de giderdi allah korusun dedi 😕

Perşembe cuma ciğer geliştirici vuruldum pazartesi kontrole gittim ikisinin kalp atışları vardı cumartesi sessiz olunca gittim acile baktırdım üstteki bebegin kalp atışı durmuştu diğer bebeğin de kalp atışı yavaştı

Allah korumuş gerçekten. 🥺
Dışardan bakılınca çok kolay gözüken, nasıl da zor bi süreç geçiriyoruz.
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 🥺

Bu ciğer geliştirici gerçekten bana da şüpheli geliyor.ben de salı günü oldum o günden beri bebeklerde hareket çok kısıtlı. Kıpır kıpırlardı şimdi çok nadir hareket ediyorlar. Doğum emaresi yokken keşke vurulmasaydım diye pişmanlık yaşıyorum. Bebekleri çok etkiliyor gibi

Bu ciğer geliştirici gerçekten bana da şüpheli geliyor.ben de salı günü oldum o günden beri bebeklerde hareket çok kısıtlı. Kıpır kıpırlardı şimdi çok nadir hareket ediyorlar. Doğum emaresi yokken keşke vurulmasaydım diye pişmanlık yaşıyorum. Bebekleri çok etkiliyor gibi
Ben bu sabah vuruldum, belime bıçak saplanır gibi ağrı giriyor sizde böyle bir şey oldu mu? yani herhangi bir yan etki. 🤦🏻‍♀️ İnternette bel ağrısına dair bir şey yazmıyor, ilk kez böyle bıçak saplanır gibi ağrı giriyor o da doğum sancısı gibi değil.

Ben bu sabah vuruldum, belime bıçak saplanır gibi ağrı giriyor sizde böyle bir şey oldu mu? yani herhangi bir yan etki. 🤦🏻‍♀️ İnternette bel ağrısına dair bir şey yazmıyor, ilk kez böyle bıçak saplanır gibi ağrı giriyor o da doğum sancısı gibi değil.
Ben ağrı ya da rahatsızlık yaşamadım. Acaba gün içinde fazla mı yordunuz kendinizi ondan da olabilir. Ben çok hareket edince belime inceden ağrı giriyor çünkü.
Peki sizdeki bebek hareketleri ne durumda azalma var mı bende bariz fark bu.

X