- 5 Kasım 2019
- 490
- 1.158
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #12.901
Valla doktor bebişler iyi, kilo almışlar benim için kritik süreci geçtik diyince ben gaza gelip evde günlük işleri ve sonrasında da ütü yaptım belki ondan ağrıyordur ama bu iğnenin de fayda mı zarar mı verdiği belli olmadığı için kafam takıldı.Ben ağrı ya da rahatsızlık yaşamadım. Acaba gün içinde fazla mı yordunuz kendinizi ondan da olabilir. Ben çok hareket edince belime inceden ağrı giriyor çünkü.
Peki sizdeki bebek hareketleri ne durumda azalma var mı bende bariz fark bu.
Ahh canm cok tsk ederm ne guzel detayli bilgi vermişsin valla ders niteliğinde benim acimdan tekrar tekrar okudum böyle önde giden arkadaşlarin yorumlari cok kiymetli insana fikir ve moral.oluyor masallah sana ne guzel olmus darisi basimiza. Ins peki ayni anda uyanip agliyorlar mi nasil idare edoyorsun yada ettin. Ben ikisine yetemedigimi düşünüyorum birini besleyp ilgilenecekken sadece karin doyurup alt değiştirme degil insan konuşmak masaj yapmak beraber zaman geçirmek istiyr ama diğeri uyaninca yarida kaliyr birak zaman geçirmeyi memeden bile cekmek zorunda kaliyrsin bu beni üzüyor beceremediği dusunuyrm annem ablam henuz kucukler zamanla olacak.bekleyecekler ikisi ile de ilgileneceksin merak etme diyorlaf ama sanki hep boyle olacak gibi hissediyrm ama senin yazdıkların iyi geldi tsk ederim canm rabbim sagluk versin ins kuzularimiza birde son sorum biz aptamil kullaniyrz pdf bulamadm 1 numaraya geçtik siz mamayi aptamil iyo gelmedi diyemi değiştirdinz dr mu dedi ve nezaman gecis yapriniz ?Kızlar biz dört aylık olduk ama tabi düzeltilmiş iki aylığız. Mama süresi biraz uzadı artık bizde. Yani artık mamayı üç saatte bir değil de 5-6 saatte bir veriyorum. İkisine aynı anda mama veriyorum iki elimle malumArada geçen zamanda emziriyorum emmek isterlerse. Mama olarak Bebelac devam ediyoruz seviyorlar ve fiyatıda uygun diğerlerine bakınca. Gazımız sanki eskisi kadar yok. Eskiden uyurken uyanıkken sürekli kıvranmalar gerinmeler oluyordu. Artık yok denecek kadar az çok şükür. Vitamin olarak Tetrazinc damla kullanmaya devam ediyorum. Uyku süremiz uzamaya başladı. 5-6 saat deliksiz uyudukları çok oluyor artık çok şükür. Gece bir defa Max iki defa uyanıyorlar. İki defa uyanan da hep oğlum oluyor kızım maşallah çok uslu prensesim ikisi de artık bilinçli olarak gülüyor ve konuşmaya çalışıyor. İkisi de benden gözünü ayırmıyor. Öyle ki uyku arasında arada gözlerini açıp baktıklarında beni görmek istiyorlar görürlerse tekrar uyumaya devam ediyorlar göremezlerse ciyak ciyak başlıyorlar aglamaya sıcağı hiç sevmiyorlar pencere açarak odayı serin tutuyorum rahat ediyorlar güzel uyuyorlar. Bez olarak sleepy bio natural kullandık 1 ve 2 numarayı. Artık 3 numaraya geçtik baby turco kullanmaya başladık çok memnun kaldım. Islak mendilde de sleepyden baby turcoya geçtim o da güzel hem de uygun fiyatlı. tavsiye ederim yani. Pişik sızma vs yaşamadık. Termos olarak pengueninkini kullanıyorum dışarı çıktığımızda. Evde homend çaycım var mama ayarı olduğu için o da pratik oluyor onu kullanıyorum. yazlık kıyafet alışverişine başlıyoruz artık ama çok pahalı gerçekten Allah yardımcımız olsun. 5 kilonun üzerindeyiz ama oğlum tosuncuk tam mayalanmış hamur gibi yumuş yumuş kurban olduğum kızım ise kibarcık daha sıkı maşallah ikisinin de saçları dökülüyor bir yandan da yenileri çıkıyor. Ana kucağı kullanıyoruz bir aydır manuel sallanıyor ayağımla hallediyorum onuda rahat oluyor ama kesinlikle otomatik sallananlardan alın her işinizi yaparsınız evde. Bir haftadır tek bakıyorum ve iyi gidiyoruz çok şükür. Uzun oldu baya çok şükür varlıklarına Allah'ım hepimizin evladını bize bağışlasın sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin inşallah
Fayda görüldüğü için yapıyorlar tabi de işte böyle olunca da düşündürüyor benim baya moralim bozuk kontrole giderim bugünValla doktor bebişler iyi, kilo almışlar benim için kritik süreci geçtik diyince ben gaza gelip evde günlük işleri ve sonrasında da ütü yaptım belki ondan ağrıyordur ama bu iğnenin de fayda mı zarar mı verdiği belli olmadığı için kafam takıldı.
Bebek hareketlerinde de akşama kadar oynamadılar desem yeri, zaten doktorda azalma olur ama durmazlar dedi.
Bende de şu anlık bariz bi şekilde azalma var anca sevdikleri bi şeyi yiyince tepki alıyorum.
Canimm tşk ederim masallah sana valla sen yöntemini bulmuşsun süpersin tebrik ederim .pankekk İyi gelmesine sevindim canım ikisi aynı anda uyanıyor tabiki. Birini beslerken diğerini ana kucağında sallıyorum bir yandan da konuşuyorum onunla diğeri beslenene kadar. Ama ben ikisini aynı anda beslemeyi tercih ediyorum benim için daha kolay oluyor. İlgiye gelince ikisiyle de aynı anda konuşuyorum güldürmeye konuşturmaya çalışıyorum. Zeka kartlarını birlikte gösteriyorum mesela. Piyanolu oyun halısı aldık ikisinede aynı anda yatırıyorum ona ikiside hırsla tekmeleyip çıkan sesleri dinliyor yukarıda olan oyuncaklara bakıyor ya da birbirlerine bakıyor. İkisinede sırayla el burun yanak vs dokunarak bu senin elin burnun falan diye gülerek anlatıyorum sırayla hoşlarına gidiyor. Gözyaşı kanalımız tıkalı diye masaj yapıyorum mesela sesli sayıyorum sırayla yaparken onuda oyun zannediyorlar hoşlarına gidiyor. Sıfır ciddiyet yani herşeyi oyun gibi yapıyoruz ikisiyle de ilgilenebilmiş oluyoruz. Zaten çabuk yoruluyorlar sonra tekrar yine uyumak istiyorlar. Aynı anda sallıyorum ana kucağında uyutuyorum daha sonra yataklarına alıyorum. Döngü bu şekilde devam ediyor. Zaten o kadar masumlar ki örneğin ben kızıma dönük bir şekilde onunla konuşurken bile oğlum sanki kendisiyle konuşuyormuşum gülüyor herşeyi aynı anda yapıyorum yani kısaca daha kolay oluyor. Bir tek alt değiştirme sırayla tabi Aptamil kullanmıyorduk daha önce bir kez denedik geçen sanki çok verimli içmediler tekrar Bebelac kullanmaya devam ediyoruz
Gazımız eskisi kadar yok. Beslenme sonra gaz çıkarmayı unutmuyoruz. Eğer gazdan dolayı ağrıları olduğunu hissedersem bacaklarını karnına iterek ve daireler çizerek masaj yapıyorum rahatlatıyorCanimm tşk ederim masallah sana valla sen yöntemini bulmuşsun süpersin tebrik ederim .
Gaz durumlari nasil? Ayni anda beslbesled
Canimm tşk ederim masallah sana valla sen yöntemini bulmuşsun süpersin tebrik ederim .Gazımız eskisi kadar yok. Beslenme sonra gaz çıkarmayı unutmuyoruz. Eğer gazdan dolayı ağrıları olduğunu hissedersem bacaklarını karnına iterek ve daireler çizerek masaj yapıyorum rahatlatıyor
Benimde öyle ilk 3 gün hiç kıpırdamadı yer..şimdi kıpır kıpır yar canım..bana 28 de vuruldu..şimdi 31+4 ğünlüğüz .bende korka korka vurdurdum çünkü karnımda sertleşme çok fazlaydı bayramda illa vuralım bişey falan olur dediBu ciğer geliştirici gerçekten bana da şüpheli geliyor.ben de salı günü oldum o günden beri bebeklerde hareket çok kısıtlı. Kıpır kıpırlardı şimdi çok nadir hareket ediyorlar. Doğum emaresi yokken keşke vurulmasaydım diye pişmanlık yaşıyorum. Bebekleri çok etkiliyor gibi
Amin cümlemizin inşallah. Yok vermedi bir şey, bol bol emzirin dedi, ben hem emziriyorum hem mama veriyorum.Önemli değil. Inşallah tez zmnda iyileşirler. Doktora götürdüm colpol verdi birde maflor damla verdi iyi gelir inş sana ilaç vermismiydi
Doktor önerisiyle Sab Simplex aldım ama bir etki görmedim gibi. Rezene çayı önerdi bir de. Ben de sütü hazırlarken biberona demlediğim çaydan bir iki tatlı kaşığı koyuyorum ve 3 aylarının dolmasını bekliyorum açıkcası. O süreden sonra düzene giriyor diyorlardı.Kızlar size acil bir sorum olacak gaz damlası kullanıyor musunuz kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz Bir de doktor önerisiyle mi aldınız yoksa Tavsiye üzerine mi aldınız Memnun kaldınız mı
Geçmiş olsun, hunide renk tercihi önemli ama unutma:) benimkiler de 34. Haftada doğdular düzeltilmiş 1.5 aylık oluyorlar sanırım. Şu an 3 ay oldu doğalı. Ama aynı durum. Keyifsizler hep.Dun geceyi sabaha bagladik, alti temiz, pisik yok, gaz yok, karni tok, ustu basi rahat, kucagimda duruyor, yanimda yatiyor, asi yok, ates yok vb. dert ne bilemedik. Gun boyu da neredeyse uyumadilar. Mememi somurduler, emip sonra kusup yeniden emmek istiyorlar. Bir de ayni anda emziriyorum altalta ustusteyoksa bi agiz yerde bi agiz gokte!!! Gunduz 1.5 saat kanguruda uyuttum birini...
Atak haftasi derdim ama premature ayol bunlar, duzeltilmis 1aylik dahazaten yarina menenjit asisi da var, hunimi takarim artik
Sabsimplex kullaniyorum 8damla×3 ( ben gunde 1 kez veriyorum, gaz olursa artiriyorum.) Gaz masaji da yapiyorum gunde 2 kez, Memnunuz cok cabuk sorunu cozuyor. Doktor yazmistiKızlar size acil bir sorum olacak gaz damlası kullanıyor musunuz kullanıyorsanız ne kullanıyorsunuz Bir de doktor önerisiyle mi aldınız yoksa Tavsiye üzerine mi aldınız Memnun kaldınız mı
Mor ustu beyaz puantiyeli hunili bir gece oldu. Yaptirmayanlar icin menenjit asisi igne yerinde sisme ve kizariklik yapabiliyot buz kompresi yaptik, cok yuksek olmayan ama inatci bir ates yapiyor. 18 saatte atlattik, tabi bugun de biraz huysuzuz saatlerimiz kaydi gene rutin calismasi gerekecek ❤ hasta olduguna yanmam huyu degistigine yanarim derler ya o hesap....Geçmiş olsun, hunide renk tercihi önemli ama unutma:) benimkiler de 34. Haftada doğdular düzeltilmiş 1.5 aylık oluyorlar sanırım. Şu an 3 ay oldu doğalı. Ama aynı durum. Keyifsizler hep.
:) uyumlu. Bizim o aşılar 2 haftaya olucak. Hemen düzelir umarım ufaklıklar. Ama hala bir düzenleri yok zaten, bazen bütün gün beslenme harici uyuyorlar, bazen de bir bakıyorsun sadece mızmızlık ve memnuniyetsizlikMor ustu beyaz puantiyeli hunili bir gece oldu. Yaptirmayanlar icin menenjit asisi igne yerinde sisme ve kizariklik yapabiliyot buz kompresi yaptik, cok yuksek olmayan ama inatci bir ates yapiyor. 18 saatte atlattik, tabi bugun de biraz huysuzuz saatlerimiz kaydi gene rutin calismasi gerekecek ❤ hasta olduguna yanmam huyu degistigine yanarim derler ya o hesap....
Tsk ederim canmDoktor önerisiyle Sab Simplex aldım ama bir etki görmedim gibi. Rezene çayı önerdi bir de. Ben de sütü hazırlarken biberona demlediğim çaydan bir iki tatlı kaşığı koyuyorum ve 3 aylarının dolmasını bekliyorum açıkcası. O süreden sonra düzene giriyor diyorlardı.
Tsk ederim canmSabsimplex kullaniyorum 8damla×3 ( ben gunde 1 kez veriyorum, gaz olursa artiriyorum.) Gaz masaji da yapiyorum gunde 2 kez, Memnunuz cok cabuk sorunu cozuyor. Doktor yazmisti
Ben sanırım geçen de yazmıştım, biz de nurse harveys damla kullanıyoruz. Doktora danıştım ben de, işe yarıyorsa aynen devam dediKızlar ben de yine bir arkadaş tavsiyesiyle nurse Harrvey .gaz damlasını aldım Bakalım bu akşam kullanacağım sizin mesajları anca bakabildm
Tsk ederm canm aslinda bizimkiler de çıkarıyor fakat çıkarmalarına ragmen bir kac gundur ozellikle oglum top gibi oluyr kivraniyr cok aglamiyr ama rahatsix oldugu belli uykuyada dalamayonca bende basliyaym dedm bakalim ins bizde fayda görürüzBen sanırım geçen de yazmıştım, biz de nurse harveys damla kullanıyoruz. Doktora danıştım ben de, işe yarıyorsa aynen devam dediBizde işe yaradı gibi, yine biraz mızıldanıyorlar ama baya gaz çıkarıyorlar