2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Canım bende oldum 3 kere. Göğsünde bezelenen yerler vardır oralara bastırarak sağma işlemi yap ya da emzir orada tıkalı yerleri açmaya çalış. Açılana kadar sürekli sağ rahatlarsın inşallah
Amin inşallah çok teşekkür ederim size de geçmiş olsun 🫶🏻

Bende mastit oldum dün kafamı kaldıramıyorum göğüs ağrısı, kızarıklık, titreme, iştahsızlık, halsizlik, baş ağrısı mahvoldum. Beyaz lahana ve süt sağma işlemi yaptım kızımı da bol bol emziyorım ama ucunda sarı bir şekilde sütler var tıkanmış yani internette ılık nemli bez ile ovun ve tuz kompleksi yazıyor siz neler yaptınız bu durumda yardım 😢😢
Geçmiş olsun. Göğüs ucundaki o beyazlığa süt incisi diyorlar. Onları önce yumuşatıp sonra steril bir iğneyle açmanız lazım çünkü kanalları tıkıyorlar. Youtube da bununla ilgili videolar var bi bakın bence.

Kızlar bebişleriniz sizi tanıyor mu sizi görünce farklı tepkileri var mı. Biizmki herkese aynı davranıyor birtek babayı görünce çılgınlar gibi seviniyor bana yapmıyo aynı şeyi sıpa😁 ki her şeyiyle ilgilenen benim🤔

Kızlar geçen hafta rota aşısını olduk. Doktoru menenjit in 2 ayrı formu için 3.aya randevu verdi.
Siz de durumlar nasıl ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz ya da düşünüyor musunuz? Ortadoğu’dan gelen kişilerde yaygın olabildiği için salgın oluşturabilir diye coğrafya kaderdir diyip yaptırmak gerekiyor diye düşünüyorum ama fiyatlar da ortada. Aşının biri 929₺ diğeri 700 küsür.
Bişeylerden kısıp kesin yaptıracağım sanırım ama sonrası nasıl çok da bilgim yok bi görüşünüzü almak istedim.

Kızlar bebişleriniz sizi tanıyor mu sizi görünce farklı tepkileri var mı. Biizmki herkese aynı davranıyor birtek babayı görünce çılgınlar gibi seviniyor bana yapmıyo aynı şeyi sıpa😁 ki her şeyiyle ilgilenen benim🤔
Bizimki baba ve anneye farklı tepki veriyor gibi sanki tanıyor gibi yabancı birini gördüğünde önce korkuyor sonra alışıyor bizdeki gibi gülümsemeye başlıyor ama sanki bana başka tepki veriyor gibi geliyor daha çok heyecanlanıyor ben yaklaştığımda ya da beni daha çok takip ediyor gibi geliyor
Ya da ben öyle görmek istiyorum emin olamadım 🙈🙈

Bende mastit oldum dün kafamı kaldıramıyorum göğüs ağrısı, kızarıklık, titreme, iştahsızlık, halsizlik, baş ağrısı mahvoldum. Beyaz lahana ve süt sağma işlemi yaptım kızımı da bol bol emziyorım ama ucunda sarı bir şekilde sütler var tıkanmış yani internette ılık nemli bez ile ovun ve tuz kompleksi yazıyor siz neler yaptınız bu durumda yardım 😢😢
Canım birebir bu videodaki masajları ve söylenenleri yaptım ayrıca lahana sardım bol bol 2-3 gün içinde geçti. Çok geçmiş olsun acısı çok fena.

Bizimki güleç bi çocuk maşallah beni görünce gülüyor dünyalara bedel🧿😋

Kızlar bebeğim anne sütü alıyor günde 3 ya da 4 kez kaka yapıyor ama kaka yaparken inanılmaz bir ıkınma sesi çıkarıyor, hatta gözgöze oluyoruz genelde gülüyorum ben çok güçlü bir hıııeeaaaggg sesi oluyor. Mimikleri filan da komik geliyor o an. Şimdi buna 1 2 güldüm ama normal mi bu durum sizde nasıl kaka yaparken doktoruyla görüşsem mi bilemedim öncesinde bi size sorayım dedim.
Bizimki de öyle bazen çok ağlıyor sonra yapınca rahatlıyor bazende sessizce ıkınıyor,normal yani☺️
Çalışıp doğum iznine çıkan arkadaşlar doğum paranız ne zaman yattı ? 55 gün diyor internette bana yatmadı
Personel işlerine yada muhasebecine, artık kim yapıyorsa söyle raporunu sgk sisteminden onaylaması gerekiyor.ben aylık olarak onaylatıyorum rapor param yatıyor. Onaylamazlarsa rapor bitimine kadar yatmaz
Kızlar geçen hafta rota aşısını olduk. Doktoru menenjit in 2 ayrı formu için 3.aya randevu verdi.
Siz de durumlar nasıl ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz ya da düşünüyor musunuz? Ortadoğu’dan gelen kişilerde yaygın olabildiği için salgın oluşturabilir diye coğrafya kaderdir diyip yaptırmak gerekiyor diye düşünüyorum ama fiyatlar da ortada. Aşının biri 929₺ diğeri 700 küsür.
Bişeylerden kısıp kesin yaptıracağım sanırım ama sonrası nasıl çok da bilgim yok bi görüşünüzü almak istedim.
Bizimde 3. Ayda yapılacak rota aşısı, bu aşı konusunda her kafadan ayrı ses çıkıyor.biz ileriyi düşünerek yaptırma kararı aldık.çok da didiklemedim açıkcası

Ah o baba kız aşkı yok mu😍ilk gülücüğünü babasına attı, onu görünce dünya duruyor, kıskanıyorum valla 🤭

Çalışıp doğum iznine çıkan arkadaşlar doğum paranız ne zaman yattı ? 55 gün diyor internette bana yatmadı
Her ay düzenli yatıyor benim muhasebe aylık giriyor raporumu çünkü. Bazıları rapor bitince giriyor sisteme o zaman toplu yatıyor

Aşı toplumsal bağışıklık için çok önemli bence. Biz de rota ilk doz olduk. Bu ayda menenjit var sırayla yapıyor doktorumuz. Hem gelen aşısız mülteciler olsun hem de hastalıkları kaparsa hafif atlatması adına hepsini yaptıracağız. Hiç aşı yaptırmayanlar var anlamıyorum o çocuklar yarın okullarda bizim çocuklarımızıda riske atacak hoş kendi çocuğunu düşünmeyen başkasınınkini hiç düşünmez.

Kızlar bebek tırnak törpüsü kullanan var mı? Memnun musunuz
Biz aldık tırnaklarını zor kestiriyor diye. Makina vız vız ses yapınca korkup çekiyor parmaklarını kullanamadık. Bende kendime yapıyorum bir sürü başlığı çıktı içinden 😂

Aşı toplumsal bağışıklık için çok önemli bence. Biz de rota ilk doz olduk. Bu ayda menenjit var sırayla yapıyor doktorumuz. Hem gelen aşısız mülteciler olsun hem de hastalıkları kaparsa hafif atlatması adına hepsini yaptıracağız. Hiç aşı yaptırmayanlar var anlamıyorum o çocuklar yarın okullarda bizim çocuklarımızıda riske atacak hoş kendi çocuğunu düşünmeyen başkasınınkini hiç düşünmez.
Çok çok haklısın. Aşı sonrası çok etkileniyorlar mıymış ateş filan o konuda bilgin var mı

Biz aldık tırnaklarını zor kestiriyor diye. Makina vız vız ses yapınca korkup çekiyor parmaklarını kullanamadık. Bende kendime yapıyorum bir sürü başlığı çıktı içinden 😂
Hadi ya 😅
Ben kullanıyorum çok memnunum uyurken törpülüyorum hep uyanıkken çekiyor ellerini :)
Bizimkide öyle işte zorla kesiyorum ama tilki uykusunda törpü de yaptırmaz🤭şuan vazgeçtim

Bizimde evimiz sakarya caddesindeydi orda doğup büyüdüm bende. Güzel gerçekten ufak olduğu için çok düzenli temiz bir şehir. Sende en güzel yerinde oturmuşsun gerçekten şimdi oralar en popüler yerler oldu bağlar 😄 bende osmangazi ünv mezunuyum. Sonrasında evlenince artık İzmirli oldum 🙈
Hallerden geçince , hemzemin geçidi de atlayınca, köşe daireydi. Siloönü 😂 tahmin ediyorum ya. O zaman bile arkadaşlarım inanamıyordu o daire nasıl düştü diye. (Annem sağolsun girişken kadın)

Büyüdüğün şehirde üniversiteye gitmek büyük şans. Ben de Yunus Emre kampüsünde okudum. Kendimi hep şanslı sayacağım. Tramvayın inşaasını bizim dönem çekti. Ama ben de , yan yan oturan biletçi amcaları bilirim, nostaljik ☺️
İzmir de Eskişehir de, geleni bağrına basar . Selam olsun Kafkaf-lıdan, EsEs-liye 🤗

Back