2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar ben serum verdim bebeğin burnuna üstüne aspiratörle çekeyim derken yanlışlıkla hava üfledim biraz kuvvetli. Bi sıkıntı olur mu doktora götürmeyi miyim?

Benimki de açıldığını farkedince susuyor

Yaa gelmiş geçmiş olsun İyi doktor nimettir, çok sevindim.
Daha rahat günler önümüzde derken uyku problemleri yaşamaya başladı çoğumuz.. Kesfetsinler dünyayı tabi ama annelerine de azıcık zaman tanısınlar iki lokma yemeye hasret kalmayalım
Aynen öyle herşeye rağmen kucaklarımızdalar çok şükür Kimimiz için hiç kolay olmadı süreç ama geldi geçti diyelim, çok daha güzel günlerimiz olsun

Az önce değişmiş temiz beze s.cmak
Bizim bebeler temiz annesi seviyorlar temiz beze şey yapmaya hahahah yalnız değilsin oğlum bı alışmış poposunu açınca yapıyor eğitimli sanırsın
Bu arada kızlar bebeğim kabız sanırım çok ikiniyor önceden kolaycana yapardı kakasını şimdi baya zorlanıyor tavsiyeleriniz varmı

Selammm, Rota özel aşıydı sanırım ne kadar ödediniz hatırlıyor musun?
Selam canım nerelerdesin nasıl gidiyor bebiş büyümüştür bize doktorumuz rotateq yaptı 520tlydi sanırım ya da 540tl. Eczanede daha uygun sanırım

Maşallah kuzuya gelmiş geçmiş olsun sünneti kime yaptırdınız bizde doktor arayışındayız açıkcası bu aralar yaptıracağız.

Benim amatör düşünceme göre çok farklı bir bulgusu yoksa, rutini devam ediyorsa gerek yok gibi geliyor.
Kızlar ben serum verdim bebeğin burnuna üstüne aspiratörle çekeyim derken yanlışlıkla hava üfledim biraz kuvvetli. Bi sıkıntı olur mu doktora götürmeyi miyim?

Ben böyle bişey farkettiğimde sabahları 2 kaşık zeytinyağı içiyordum, (bana da yarıyordu bu arada ) kimyon çayı ve zeytinyağını düzenli kullanıyordum bu ıkınma durumlarında.
Bi de masaj yapıyorum bebeğe ağlasa da o huzursuzluktan dolayı masaj sırasında da ağlıyorlar ama devam ediyordum. Masaj sonunda gaz ya da kaka çıkmasa da daha rahatlamış görünüyordu. Bi de kucağıma aldığımda ayaklarından yukarı doğru azıcık bastırıyordum alaturka tuvalet pozisyonu gibi. Bacakları M şeklinde oluyor yani. O pozisyonda da çok kaka yaptığını bilirim.

Ben bunu baya cektim tek cikis yolu masaj
birde ozel sular var mama yaparsan turkiyedeki ismini bilmiyorum ama Hafifletiyor

Teşekkürler canım bu kimyon çayı özel bi çay mi yoksa bildiğin kimyon dan mi demleniuor ve tadı nasıl rezene de iyi gelir mi bu tür şeylere acaba

Teşekkürler canım bu kimyon çayı özel bi çay mi yoksa bildiğin kimyon dan mi demleniuor ve tadı nasıl rezene de iyi gelir mi bu tür şeylere acaba
Bildiğin toz kimyon. Cezve içeceğim kadar su ve 1 ya da 2 çay kaşığı toz kimyon. Kaynat. Sonra süzerek bardağa doldur.
Bence aşırı güzel tadı. Çok nötr bi tadı var ben kimyon baharat olarak da çok severim ama. Bence kesinlikle dene. Rezene tartışmalı diye duydum ya kimi gaz yapıyor diyo kimi iyi geldi diyor ben hiç denemedim.

Doktora bi soracağım canım çocuk kusmaktan uyanıyor. Emmek de istiyor refleksten dolayı halbuki aç değil, emip hemen kusuyor ben de anlayamıyorum aç mı tok mu? Kustuğu İçin sürekli açmış gibi geliyor
Canım bu sabah yaşadık memeyle kavga ediyor gibi oluyor çekip elimle sağma hareketi yaptığımda sütün tazyikli geldiğini gördüm. Sende de böyle bi problem olabilir. Mochi ile fazlasını alıp tekrar dene. Biz de biberon kullanıyoruz bu arada çık sık olmamakla birlikte ihtiyaç anlarında.
Bir arkadaşım demiş burnu tıkalı olabilir diye o da çok haklı bir gerekçe. Bebekler ağızlarından nefes alamadıkları İçin o çekme anında nefes alıyor, o yüzden de kızıyor olabilir.
bebeğim yaklaşık 10 gündür gsceleri 4 ten aşağı uyumuyodu gündüzde uyumasa bile böyleydi bu gecw ilk defa yanımda yatıemayı denedim ve 1 buçukta uyudu ne ruhafbu bebişler
Maşallah diyelim poponu kaşı

Evet benim bebeğimin meme kavgaları genelde Hun’dan sebep oluyor:)
Bizden de sana selam grubumuzun ilk annesi
Dediğin gibi bizim de uyku sürelerimiz azaldı ama yapacak bir şey yok onlar iyi olsunlar da

Her gün bir güncelleme geliyor ne ara bu kadar zaman geçmiş insan inanamıyor bu koşturmaca sırasında, çok şükür biz de biraz rayına oturttuk bebekli hayatı :)
O serum tuzlu su diye biliyorum canım, izlediğim videoda bir kısmı ağzına burnuna midesine kaçacak bir şey olmaz diyordu. Sen ters üfleme ile en fazla buralara kaçırmışsındır bir şey olacağını zannetmem ben. Biraz izle bakalım bebeğini.

Doğduğunda bende emzirmeyi beceremdim sutumde gelmedi sarılık olmasın diye biberonla mama verdim sonra biberonun akışına alıştı memedende o şekilde süt gelmesini istedi ilk zamanlar gogus ucu kullandım zaten
Gün gün değişiklik gosteriyo bazen meme ile uğraşmak istemiyor tutmuyor bazen de bütün gün memede çok aç ise kesinlikle emmez
Keyif çayı gibi kullanıyor beni yada uyku da iken emziriyorum
Açıkçası bir damlada olsa anne sütü gitsin diye ugrasiyorum yoksa mama ile doyuyor
Memeyi mi bıraktı diye panik yapma vermeye devam et biraz tembeller kolaya kaçıyorlar bir günleri bir gününü tutmuyor
Bi gün hep emiyor.mama vermeden gün bitti diye seviniyorum ertesi gün hiç tutturamiyorum moralini bozma yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…