• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    119
İviiiit 🥰

Çok şükür. Kendin zayıfsın, bebeğin senin yerine de kilo alıyor masallah :nazar::emir_bebek:

E yaniiiiiiii!!!! :eek:
Benim de haziran son haftası. Amaaaa
“Alışmak, sevmekten daha zor geliyor… “:KK75:
Hiçbir yerlere gidemem. Gitmem :KK36:

Rabbim kolaylığını versin. 🤲🏼 Az kaldı. Eğer bugün zorlandıysan yarın tutmazsın.

Gece kalktım ben. Sahur hazırladım. Eşim tutmayacaksın niye kalktın, ben hallederim dedi. Niyetim var. Biliyor. Ki dr onun yanında tutamazsın dedi 😬 Günlerdir haftalardır görmediğim şekilde bi bulantı geldi bana :bicak:
Yattım olmadı. Camdan temiz hava olmadı. Sarardım betim benzim attı. Ennihayetinde epey kustum.🤢 Mide boşalınca öz suyuna kadar rahatladım. Uyudum. Dolayısıyla buyun oruçlu değilim. Ama yarın bi deneyeceğim.

Eşim, Allah sana tepside bi ikramda bulunuyor. Sen, lüzum yok. Almayacağım diyorsun. Kendine bu kadar mı güveniyorsun diyor. o_O

Gözün aydın bacım. :KK36:
Önemli bi durum olsaydı bulgu olarak da rapora işlerdi. Zaten ölçümler yazılı. İns bi sıkıntı da olmaz 🤲🏼

Bizde renkli 3 foto var. Diğerleriyle beraber basıp dosyayla verdi. Bundan sonra daha çok artistik pozları olur. :KK51:

Biraz daha kilo alıp yüz hatları belirginleşmeye başlasın. Size benzediğini göreceksin. 😊

Ah bacııııım! :KK74:

Ahahahhahha ! 😂

Belki doğal bi yağ sürebilirsin. Tatlı badem gibi. Hassasiyetini azaltabilir.

Almış halinle bile benden iki tane sen çıkıyor. :confused::KK70:

Hapşırma geleceğini anladığımda ayaktaysam dizlerimi kırıp karın kaslarımı sıkıyorum. Ne işe yarıyor, ise yarıyor mu, çok bilmiyorum ama yine de yapıyorum.

Ah güzel bacım. Bakan gözün güzelliği o. 💙

Fetal dna sonuçlarının güzel çıkması iyi bir veri. İns, o sıvı kaybolur, ins birkaç hafta sonra tamamen çıkmış olur bu konu hayatınızdan 🤲🏼

Sen onu bana bağla :işsiz:
Bi konuşayım :KK14:
Teşekkürler önerin için canım ay hatırlamıyorum ki kızıma hamileliğimde de böylemiydi . İnsan unutuyor valla . 🫠

Evet bende bunu farkettim bugün 😕 naamz kılarken gerçekten eğilip kalkmak çok zor oldu ya özellikle rüku da bir ağrı girdi karnımın alt kısmına zor kıldım namazı
Ben bayadır oturarak kılıyorum karnım epey büyüdü . Bebeklerden biri zaten aşağıda sürekli baskı yapıyor hep çiş nöbetindeyim .

Benden fetal dna istedi doktor onda bişey çıkmayınca rahatladık zaten sonra da ultrasonla takip ettiler 1 ayda kapandı bazen doğumdan sonra da kaybolabiliyomuş ama bir şekilde düzeliyor üzülmeye gerek yok 🙏🏻
Şükür kapanmis senin inşallah bizimde öyle olur. Düzelmeyen de olabiliyormuş. Neyse artık Rabbime dua ede ede bekleyeceğiz. Teşekkür ederim mesajın bana umut oldu ❤️🤲
Çok şükür gözün aydın canım kapanmış en azından
Bak A acemianne92 ne güzel sana da moral olmuş olur Seninde düzelecektir inşallah 🤲🏻❤️
Aynen canım benim inşallah düzelir bakalım pazartesi benim doktorum ne diyecek. 🤲❤️
Ben şunu anlamadım kızlar neden 2 tane hastane çıkışı alıyorsunuz ben 1 tane aldım :)
Açıklayacaktim ama sağolsun arkadaşlar güzel bir şekilde açıklamış 🥰❤️
Bugun inanılmaz sırt ağrım var otursam olmuyor yatsam olmuyor yok yani hicbir sekilde geçmedi kızlar
Geçmiş olsun canım benim. Bazen bana da oluyor çok yoruldugumda.
Bizde bebeğe 100 lu bı bez alacaktık indirimdeydi ama etrafimdakiler 100 lu alma hemen büyüyecek ve elinde kalacak dediği için 60 li falan alayım bari dedim bilemedim siz ne düşünüyorsunuz tecrübeli anneler
Valla bebekten bebeğe değişir ben 100lü almıştım 1 haftada bitti. Kızım erken doğdu 2500 kg doğdu. Sleepy almıştım 100lü çok da memnun kalmıştım. Dar gelmedi hatta eşim.gitti bir daha 100lü.aldi zayıf olunca 😍 çok fena bez gidiyor valla sürekli çiş kaka modunda oluyorlar 😅
Kizlar bugün canımızı sıkan bı olay yaşadık ben normal doğum istediğim için son zamanlarda kadın Dr. Arayisindaydim etrafımda bı kaç kişi ersoyda doğum yapmış önermişti bizde aynı hocaya randevu aldık adı Esra Aydın Şahin bilerek yazıyorum etrafinizda giden olursa uyarın diye ilk muayenede ben ultrason için yattığımda bana kendimi kasmamami söyledi bebeği rahat göremiyorum diye bende ona rahat oldugimu söyledim sonrasında tekrardan ayaklarımdan bı salladı beni kasiyosun kendini diye tekrar hayır dedim neyse biz eşimle bı rahatsız olduk detaylı ultrason a girmezsen seni doğuma almam dedi bizde okey dedik zaten gireceğiz problem yok yanımızda asistanını azarladı durdu dedikki gününde değildir olabilir detaylıya girin gelin bana raporu getirin ücretsiz muayene de görüşürüz dedi bizde detaylidan sonra randevu aldık oda bugundu bı kaç dakika geç kaldık muayeneye asistan aradı dedimki geliyorum en geç 15 dkkya ben hoca hanıma danışayım size döneyim dedi tamam dedim hemen tekrar aradı asistanı konuşurken elinden çekti aldı telefonu bı merhaba bile demeden raporun önümde açık şuan boşuna gelmene gerek yok dedi dün ultrason a girdiğin için tekrar sokmayacagim dedi peki dedim ama 15 dkkya ordayım yüzyüze görüşelim dedim yok gelme ben cikiyorum vaktim doldu zaten herşey yolunda bebek sağlıklı gelme dedi peki dedim bı soru sorucam oruç tutmamda bı sıkıntı olurmu arada tutsam dedim yok deyip suratıma kapattı telefonu eşime anlattım durumu oda hemen hastaneyi aradı ve hocayı şikayet ettik sonuçta pazartesi gel görüşelim diyebilirdi 1800 TL muayene ücreti ödedim ben ücretsiz muayene hakkimdi benim bı başka hocaya gelin ücretsiz muayene telafi edelim dedi yönetici ama kabul etmedik tabiki ama çok sinirlendim bu kadar kaba ve aksi bı insan olamazsın ben kendimi sana emanet edemem doğum koltuğunda güven vermiyo bı kere eşim biz böyle muameleyi devlet hastanesine gidince bile görmüyoruz diye çok çıkıştı karşı tarafa ama aşırı sinirlendik biraz uzun oldu hakkınızı helal edin bizmi abarttik yoksa gerçekten böyle bişey kabul edilebilirmi
Tabiki kabul edilemez canım benim senin ayaklarından sallamak ne demek? Öyle bir şey eşim şahit olsaydı çok sinir olurdu o an o kadına demedigi kalmazdı. Sen de eşin de iyi sabretmissiniz bu terbiyesizliklerine. Bakmak zorunda olduğu halde bakmamış böyle şey olur mu. Ayıp yani yaptigi. En başta farketmissin en azından böyle biri ile doğuma gidilmez. Baştan sona doktora güvenmek gerekir. ❤️ İnşallah karşına çok çok iyi bir doktor çıkar en kısa zamanda 🤲

Hanımlar, Erzurum'da yaşayıp detaylı ultrason çektiren var mı? Bilgi almak istiyorum. Erzincan'dan gidicem de.

Bizde bebeğe 100 lu bı bez alacaktık indirimdeydi ama etrafimdakiler 100 lu alma hemen büyüyecek ve elinde kalacak dediği için 60 li falan alayım bari dedim bilemedim siz ne düşünüyorsunuz tecrübeli anneler
Ben kardeşimle konuştum o temmuzda doğum yaptı 2 paket bile az gelebilir çok fazla değiştiriyorsun ilk zamanlar dedi.

Şükür kapanmis senin inşallah bizimde öyle olur. Düzelmeyen de olabiliyormuş. Neyse artık Rabbime dua ede ede bekleyeceğiz. Teşekkür ederim mesajın bana umut oldu ❤️🤲

Aynen canım benim inşallah düzelir bakalım pazartesi benim doktorum ne diyecek. 🤲❤️

Açıklayacaktim ama sağolsun arkadaşlar güzel bir şekilde açıklamış 🥰❤️

Geçmiş olsun canım benim. Bazen bana da oluyor çok yoruldugumda.

Valla bebekten bebeğe değişir ben 100lü almıştım 1 haftada bitti. Kızım erken doğdu 2500 kg doğdu. Sleepy almıştım 100lü çok da memnun kalmıştım. Dar gelmedi hatta eşim.gitti bir daha 100lü.aldi zayıf olunca 😍 çok fena bez gidiyor valla sürekli çiş kaka modunda oluyorlar 😅

Tabiki kabul edilemez canım benim senin ayaklarından sallamak ne demek? Öyle bir şey eşim şahit olsaydı çok sinir olurdu o an o kadına demedigi kalmazdı. Sen de eşin de iyi sabretmissiniz bu terbiyesizliklerine. Bakmak zorunda olduğu halde bakmamış böyle şey olur mu. Ayıp yani yaptigi. En başta farketmissin en azından böyle biri ile doğuma gidilmez. Baştan sona doktora güvenmek gerekir. ❤️ İnşallah karşına çok çok iyi bir doktor çıkar en kısa zamanda 🤲
Ayy amiiinnnn inşallah yaa Dr bulmak ne zormuş inan etrafımda doğum yapan 10 kişiye sordum herkesin sürekli Dr değiştirdiğini gördüm bazı hastanelerde ciddi pahalı bütçeyi baya aşıyor eski drumdan çok memnunum ama erkek olduğu için gitmek istemiyorum bugün o hocanın olduğu hastanenin sahibini aradık gel Cüneyt hoca doğuma kadar takip etsin doğuma kadın bı Dr girsin dedi ne kadar doğru bilmiyorum ama şuan yapacak bişeyim yok kabul edecegim en azından tecrübesine güvendiğim bı Dr

Avokadoyu yarım limona gömüp, gözümü zihnimi kapatıp, hafif tuzlayıp kasıkladim 😂 yarında kızarmış ekmek üstü bı tarif vardı onunla deneyeceğim, şifa olsun diyorum tadını düşünmemeye calisiyorum 😂😂 oğlum da hevesle tatmak istedi tadını hatirlamiyormus ucundan verdim, anne bunu sen bitir ben gelirim sonra dedi kaçtı, sordum hiç güzel diiil onu neden yiyoruz dedi 😂😂

Avokadoyu yarım limona gömüp, gözümü zihnimi kapatıp, hafif tuzlayıp kasıkladim 😂 yarında kızarmış ekmek üstü bı tarif vardı onunla deneyeceğim, şifa olsun diyorum tadını düşünmemeye calisiyorum 😂😂 oğlum da hevesle tatmak istedi tadını hatirlamiyormus ucundan verdim, anne bunu sen bitir ben gelirim sonra dedi kaçtı, sordum hiç güzel diiil onu neden yiyoruz dedi 😂😂
Afiyet olsun. 😍Ayy bende sevmeyenlerdenim kaç senedir ağzıma sürmüyorum 😂😂 bende kızıma ek gıdaya başladığında vermişti bir türlü sevemedi anası gibi 😂

Evet kızlar geldim. Bebeğin elleri ayakları her şeyi tam çok şükür her yerini gördük. Kesinlikle kız detaylıda bunu da teyit ettik. Kalbinde, böbreklerinde, idrar torbasında çene burun kemiginde hiç bir problem yok bin şükür. Daha bir sürü şey saydı da kafamı toparlayamiyorum şuan o yüzden aklımda kalanlar bunlar. Çok hareketliydi de çikolata işe yaramış anlaşılan ki eli ayağı kıpır kipirdi. Esniyordu, suyu ağzına alıp püskürtüyor dedi doktor. Ellerini hep ölçüm yapacağı yerlere getiriyordu çok hareketliydi. 😍 Buraya kadar her şey güzel ama beyinde sağ beyin lobundaki sıvı sınırda çıktı. Sol 6.5 mm çıktı sağ 10 hatta 10.1 mm çıktı. Sınırda dedi. Yukselmemesi gerekiyormuş. Doktorumla bundan sonraki süreçte ortak takipte kalacaklarmis.. iki hafta sonra yine gel bakalım dedi. Eve gelince raporu doktoruma attım doktorun söylediklerini yazdım. Doktorum aradı pazartesi gel bir de ben bakayim bebeğine dedi. Dua edin kızlar yukselmesin. Çok stres oldum. Üzüldüm. Benim dayım zihinsel engelli. Bir de teyzem vardı rahmetli oldu o da zihinsel engelliydi. Akraba evliliği değillerdi ama öyle oldular işte. Allah'tan. Beyin dediği an bende her şey bitti diğer anlattıklarını inanın yarı duydum yarı duymadim. Panigim gecmiyor. Plesanta çok yukarı çıkmamış. Ama doğum kanalını kurtarmis gözüküyor dedi. Böyle olup da normal doğan çok çocuk var benim akrabamda bile oldu falan dedi. İnşallah bir şey olmaz kızlar. Ağır kaldırma, kucağına ufak bebek bile alma, karnina sakin tekme falan yeme( kızım da yanimizdaydi ondan dedi muhtemelen) hatta karnini bir yere sürtme bile dedi.. Benden haberler bu kadar. İnşallah diğer giren arkadaşlarım tertemiz sonuçlarla gelirler buraya 🤲❤️ Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin inşallah. 🤲
Her şey takdiri ilahi. Sen şimdiden olumsuz düşünüp kendini düşürme Rabbim sağ sağlim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin 🙏🏼 sen doktorunun tavsiyelerine uymaya çalış elinden geldiğince.

Kulun kula ettiği dualar ve hamilelerin duaları kabul olurmuş şu mübarek aylarda seni de dualarıma ekleyeceğim🙏🏼

Ben de aşırı bir uyku ve sersemlik hali var bu Tetanoz aşısı da kolumu çok ağrıttı resmen kolumu yukarı kaldıramıyorum ya 😭
Bende de olmuştu birkaç gün ama geçti sonra buz koyabilirsin çok ağrıyorsa parol içebilirsin demişlerdi asmde. Geç kaldım belki yazmak için ama umarım geçmiştir artık

Birşey diyeceğim ama korkmani da istemem yine de uyarayım ben namaz kılarken kanamam olmuştu, kaza kilardim her namazdan sonra iki tane zorlamisim, o yüzden bu gebelikte oturarak kılıyorum, hele ki bu uzun bı namazsa kesinlikle oturarak kıl eğilmek zaten zararlı rükû ya da secdeye gidip gelmek ne kadar iyi gelir bilmiyorum
Aaa gerçekten mi 😳 ben oruçları tam tutamayacağım için en azından teravihlere gideyim diyordum. 2 gündür de gidiyorum. Bende zaten yıllardır bel fıtığı var ara ara zorlar ne zamandır da kalçama falan vuruyor ama umursamıyorum. Ben önemli değil de bebeğe bir zararı olur mu yaa😕

Aaa gerçekten mi 😳 ben oruçları tam tutamayacağım için en azından teravihlere gideyim diyordum. 2 gündür de gidiyorum. Bende zaten yıllardır bel fıtığı var ara ara zorlar ne zamandır da kalçama falan vuruyor ama umursamıyorum. Ben önemli değil de bebeğe bir zararı olur mu yaa😕
Zorlama kendini, karnında ağrı acı oluyor mu, ne bileyim taş gibi geriliyor mu rahatsızlık hissi var mı takip et, varsa oturarak kıl, başlangıç olsa neyse de bebek karında belirgin eğilmek zaten doğru değil efilirken bile bacakları açıp göbeği boşluğa düşürmek lazım, takip et en iyi sen bilirsin durumunu, merak etme olmaz inşallah birşey

Kizlar bugün canımızı sıkan bı olay yaşadık ben normal doğum istediğim için son zamanlarda kadın Dr. Arayisindaydim etrafımda bı kaç kişi ersoyda doğum yapmış önermişti bizde aynı hocaya randevu aldık adı Esra Aydın Şahin bilerek yazıyorum etrafinizda giden olursa uyarın diye ilk muayenede ben ultrason için yattığımda bana kendimi kasmamami söyledi bebeği rahat göremiyorum diye bende ona rahat oldugimu söyledim sonrasında tekrardan ayaklarımdan bı salladı beni kasiyosun kendini diye tekrar hayır dedim neyse biz eşimle bı rahatsız olduk detaylı ultrason a girmezsen seni doğuma almam dedi bizde okey dedik zaten gireceğiz problem yok yanımızda asistanını azarladı durdu dedikki gününde değildir olabilir detaylıya girin gelin bana raporu getirin ücretsiz muayene de görüşürüz dedi bizde detaylidan sonra randevu aldık oda bugundu bı kaç dakika geç kaldık muayeneye asistan aradı dedimki geliyorum en geç 15 dkkya ben hoca hanıma danışayım size döneyim dedi tamam dedim hemen tekrar aradı asistanı konuşurken elinden çekti aldı telefonu bı merhaba bile demeden raporun önümde açık şuan boşuna gelmene gerek yok dedi dün ultrason a girdiğin için tekrar sokmayacagim dedi peki dedim ama 15 dkkya ordayım yüzyüze görüşelim dedim yok gelme ben cikiyorum vaktim doldu zaten herşey yolunda bebek sağlıklı gelme dedi peki dedim bı soru sorucam oruç tutmamda bı sıkıntı olurmu arada tutsam dedim yok deyip suratıma kapattı telefonu eşime anlattım durumu oda hemen hastaneyi aradı ve hocayı şikayet ettik sonuçta pazartesi gel görüşelim diyebilirdi 1800 TL muayene ücreti ödedim ben ücretsiz muayene hakkimdi benim bı başka hocaya gelin ücretsiz muayene telafi edelim dedi yönetici ama kabul etmedik tabiki ama çok sinirlendim bu kadar kaba ve aksi bı insan olamazsın ben kendimi sana emanet edemem doğum koltuğunda güven vermiyo bı kere eşim biz böyle muameleyi devlet hastanesine gidince bile görmüyoruz diye çok çıkıştı karşı tarafa ama aşırı sinirlendik biraz uzun oldu hakkınızı helal edin bizmi abarttik yoksa gerçekten böyle bişey kabul edilebilirmi
Ne kadar anlayışla yaklaşıp sabırlı davranmışsınız ben olsam beni salladığı anda olay çıkartırdım ne demek dokunup sallamak 😬😬 doktor da olsan uzmanlık alanına girmiyorsa bence vücudunda başka yerlerine dokunamaz. Şikayet etmekle çok iyi yapmışsınız. Maalesef böyle insanlar hayatımızın her alanındalar. Kimse de hadlerini bildirmediği için kendilerinde başkalarına böyle muamele göstermeyi hak biliyorlar 🙄🙄

Zorlama kendini, karnında ağrı acı oluyor mu, ne bileyim taş gibi geriliyor mu rahatsızlık hissi var mı takip et, varsa oturarak kıl, başlangıç olsa neyse de bebek karında belirgin eğilmek zaten doğru değil efilirken bile bacakları açıp göbeği boşluğa düşürmek lazım, takip et en iyi sen bilirsin durumunu, merak etme olmaz inşallah birşey
Bir şey söyleyeyim mi ben ilk trimester kabusundan uyandım ya şu an her şey kabul ve tolere edilebilir geliyor açıkçası. Bel fıtığım var 2-3 haftadır kalçama vuruyor önemli değil geceleri bazen bacağıma kramp girerek uyanıyorum no problem🫢 bebek hareketlerini de ilk defa bu hafta hissetmeye başladım ama her gün değil. Yani fiziksel olarak iyiyim şükür eski hayatıma geri döndüm diyebilirim tabiki dikkat ediyorum ama bebek bu durumlardan nasıl etkileniyor bilemiyorum 🤷🏻‍♀️

Ayy amiiinnnn inşallah yaa Dr bulmak ne zormuş inan etrafımda doğum yapan 10 kişiye sordum herkesin sürekli Dr değiştirdiğini gördüm bazı hastanelerde ciddi pahalı bütçeyi baya aşıyor eski drumdan çok memnunum ama erkek olduğu için gitmek istemiyorum bugün o hocanın olduğu hastanenin sahibini aradık gel Cüneyt hoca doğuma kadar takip etsin doğuma kadın bı Dr girsin dedi ne kadar doğru bilmiyorum ama şuan yapacak bişeyim yok kabul edecegim en azından tecrübesine güvendiğim bı Dr
Ya Eskişehirde olsan sana bir sürü kadın doktor adı verebilirdim ben gitmiyorum ama gidenlerden duyuyorum. Ama başka şehirlerdeyiz hiç bir fikrim yok o yüzden. Sadece dua edebilirim senin için iyi bir doktor bul diye. İnşallah bulursun canım benim en kısa zamanda. Öyle dene bakalım bir de ne olacak. ❤️
Her şey takdiri ilahi. Sen şimdiden olumsuz düşünüp kendini düşürme Rabbim sağ sağlim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin 🙏🏼 sen doktorunun tavsiyelerine uymaya çalış elinden geldiğince.

Kulun kula ettiği dualar ve hamilelerin duaları kabul olurmuş şu mübarek aylarda seni de dualarıma ekleyeceğim🙏🏼
Valla mod düşürmemek elde değil her kafadan ayrı saçma sapan bir ses çıkıyor saçma yorumlar duyuyoruz illa ki. Ama elimden geldiğince dua edip sakin kalmaya çalışacağım canım benim. Amin inşallah çok teşekkür ederim bende buradaki bütün arkadaşlar için dua ediyorum hepimiz sağ saglim sağlıkla hayırla alalım yavrularimizi kucagımıza inşallah ❤️ 🤲

kızlar bu zamana kadar tüm oruçlarımı tutmuş biri olarak bu sene tutamamak bana da zor geliyor. Gerçekten ramazanları çok severim ramazan ruhu bile beni aşırı mutlu eder. Ama tüm vitaminlerim yerlerde. Tutarsam bebişin kul hakkına girerim diye korkup tutmuyorum. En azından namazları düzgün kılayım diyorum ama eğilip kalkması gerçekten çok güçleşmeye başladı. Bazen sabahları yataktan eşimin yardımıyla kalkmaya başladım benim göbek felaket büyüdü çünkü 🤣 anneme sordum bugün oturarak kılsam artık ne olur diye. O da dinimiz zorlaştırmaz kolaylaştırır en kolayı nasılsa öyle kıl hiç zorlama kendini dedi. Yaş kaç olursa olsun annelerin sözü her zaman dinlenir diyerek bugün oturarak kılmaya başladım. Rabbim kabul eder inşallah

Oruç sana farz bebise değil dedi birisi bana 😂 çokta doğru, vitaminle duruyoruz zaten, aç doktora gidince nasıl oluyor bebisler uzuluyorum, aç durdurmak içime sinmiyor benimde, sonra tutacağım şimdi bebeğimi zorlamayacgim 😊
kızlar bu zamana kadar tüm oruçlarımı tutmuş biri olarak bu sene tutamamak bana da zor geliyor. Gerçekten ramazanları çok severim ramazan ruhu bile beni aşırı mutlu eder. Ama tüm vitaminlerim yerlerde. Tutarsam bebişin kul hakkına girerim diye korkup tutmuyorum.

Back