• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    144
Kızlar hıcbırınızı korkutmak istemedıgımden bazı detaylara gırmeyecegım fakat zorlu bı amelıyat gecırdım,benek cıkarken cok zor cıkardılar 3 kısı üzerime bastırdı dıyebılırım,hatta sonra bebek solunum alamadıgı ıcın bu yuzden dogunca aglamadı hemen ama Allaha sukur kolay toparladı yanımıza geldı ıkı saat kadar sonra.neden boyle oldu bılmıyorum,sonrasında kanama kontrolu adı altında ıkı kez rahme baya bı bastırdı hemsıreler gelıp,bıldıgınız bagırmalı bır surec,sonrasında tabıı bu zorlanmaların verdıgı nedenlerlede dıkıs yerlerım ve gobegım karnım omzum aşırı derecede agrımaya basladı,surekli iğne vurdular bana andovan gobı kuvvetlı agrı kesıcıler,bıraz ıyı hıssedıyordum bugun eve cıktık,agrı kesıcı olmayınca ılk gunden beterım resmen bugun.ayaklarımda davul gıbı oldu olmazsa yarın dr a yazacam bır bakalım.kısacası malesef kötü bir deneyım yasasım ama bu benım sanssızlıgım oldu sız etkılenmeyın lütfen.daha bes dakıka bıle uyumadım bılıyormusunuz,agrı sancı bebek emzırme surecı vs.en son perdembe gunu uyumustum ve hıc abartmıyorum.Umarım bırkac gune bıraz ıyılesırım🙏burda dogum yaptıgım ıcın pişman oldum,ama bebegım ıcın herseye katlanıyorum.umarım kötü bişey olmazda dogru duzgun ıyılesırım şu dakıkadan sonra.bebek gec agladıgında o travmayı asla ama asla unutmayacagım.neyse bu sebeplerde gıremedım hatta telefonu elıme bıle alamadım dıyebılırım.dogumdan sonra ayaklarınız şiştimi sizinde sizde 48!saat uykusuz kaldınızmı?ben bırakamıyorum bebegı o kadar sevıyorum kı heran onun yanından ayrılamıyorum🧿
Kuzum ben şimdi gördüm yazdıklarını. Sana yazdım hep ama yazmayınca sen çok merak ettim yoğunluğunu tahmin ettim. Sana bir şey diyeceğim. Benim ilk doğumumda yaşadıklarımı yaşamışsın maalesef yazdıklaırnı okudukça çoğunu acaba ben mi yazdım dedim ve tüm detayları ile ilk doğumum gözümde canlandı. O lanet hastane ve uygulama yüzünden asla bir daha çocuk doğurmam bile demiştim. Senin de bu şekilde deneyimlemene o kadar üzüldüm ki. Ama bugünler geçecek hiç merak etme Allahım unutturacak bebeğinin sevgisi sana güç verecek. Çok geçmiş olsun en kısa zamanda toparlanırsın inşallah 🤲🏻

İnan hıc bılmıyorum hala dusundukce cok uzuluyorum.bana anestezı doktoru dedıkı basımdaydı kendısı,borazdan mıde tarafında baskı hıssedeceksın sezeryan kesıgını cok ız kalmasın diye kucuk yapıyoruz,dayanmaya calıs bosuna anestezı vermek zorunda kalmayım sana dedi,bende tamam dedım sonra bastırdı bastırdılarsonra bastırdılar doktor hadı bastırın dıyorum sıze cıkmadı dıye bagırdı hatta sonra bende bagırdım napıyosunuz nefes alamıyorum diye,ve boyle oldu sonuc,dıkısım ılı tane daha buyuk olsaydı keske ama bunlar olmasaydı,bebege bısey olmadı allaha bın sukurler olsunkı,hayatımda boyle guzel bısey gormedım ve hayatımın en degerlı varlıgına kavustum 5ndakıka gormesem aglıyorum
Oy kuzum çok geçmiş olsun zorlu bir süreç olmuş ama çok şükür sağlıcakla kavuşmuşsunuz doktor kendi işinize zorlaştırmış sizi de sonuçta senin bebekte iri bebek değil miydi ya nasıl öngöremeyip küçük kesi atmış Allahım yarabbim 🤦🏻‍♀️ Neyse boşver kuzucum sen artık bebeğine odaklan düşünme bunları dinlenmeye de çalış bebeği uyudukça sende uyumaya çalış mis kokulunu sağlıcakla büyüt 🙏🏻💙

Kuzum ben şimdi gördüm yazdıklarını. Sana yazdım hep ama yazmayınca sen çok merak ettim yoğunluğunu tahmin ettim. Sana bir şey diyeceğim. Benim ilk doğumumda yaşadıklarımı yaşamışsın maalesef yazdıklaırnı okudukça çoğunu acaba ben mi yazdım dedim ve tüm detayları ile ilk doğumum gözümde canlandı. O lanet hastane ve uygulama yüzünden asla bir daha çocuk doğurmam bile demiştim. Senin de bu şekilde deneyimlemene o kadar üzüldüm ki. Ama bugünler geçecek hiç merak etme Allahım unutturacak bebeğinin sevgisi sana güç verecek. Çok geçmiş olsun en kısa zamanda toparlanırsın inşallah 🤲🏻
Peki bu uygulamayı neden yapıyorlar bende merak ediyorum bazıları sezaryen de bastırdılar kaburgama kadar zarar verdiler diyenler var bir yandan hiç bastırmadılr çok kolay geçti diyenler var neye göre acaba normalde çıktığı delik belli hadi diyelim ama bunda kesi var

Kızlar hıcbırınızı korkutmak istemedıgımden bazı detaylara gırmeyecegım fakat zorlu bı amelıyat gecırdım,benek cıkarken cok zor cıkardılar 3 kısı üzerime bastırdı dıyebılırım,hatta sonra bebek solunum alamadıgı ıcın bu yuzden dogunca aglamadı hemen ama Allaha sukur kolay toparladı yanımıza geldı ıkı saat kadar sonra.neden boyle oldu bılmıyorum,sonrasında kanama kontrolu adı altında ıkı kez rahme baya bı bastırdı hemsıreler gelıp,bıldıgınız bagırmalı bır surec,sonrasında tabıı bu zorlanmaların verdıgı nedenlerlede dıkıs yerlerım ve gobegım karnım omzum aşırı derecede agrımaya basladı,surekli iğne vurdular bana andovan gobı kuvvetlı agrı kesıcıler,bıraz ıyı hıssedıyordum bugun eve cıktık,agrı kesıcı olmayınca ılk gunden beterım resmen bugun.ayaklarımda davul gıbı oldu olmazsa yarın dr a yazacam bır bakalım.kısacası malesef kötü bir deneyım yasasım ama bu benım sanssızlıgım oldu sız etkılenmeyın lütfen.daha bes dakıka bıle uyumadım bılıyormusunuz,agrı sancı bebek emzırme surecı vs.en son perdembe gunu uyumustum ve hıc abartmıyorum.Umarım bırkac gune bıraz ıyılesırım🙏burda dogum yaptıgım ıcın pişman oldum,ama bebegım ıcın herseye katlanıyorum.umarım kötü bişey olmazda dogru duzgun ıyılesırım şu dakıkadan sonra.bebek gec agladıgında o travmayı asla ama asla unutmayacagım.neyse bu sebeplerde gıremedım hatta telefonu elıme bıle alamadım dıyebılırım.dogumdan sonra ayaklarınız şiştimi sizinde sizde 48!saat uykusuz kaldınızmı?ben bırakamıyorum bebegı o kadar sevıyorum kı heran onun yanından ayrılamıyorum🧿
Hayirli olsun canim, bebisinle birlikte zaman gecirdikce o kotu deneyimin etkileri de gececek insallah 💕 ayaklarinin sismesi ve uykusuzluk cok normal ama yanindakilerden yardim iste, uyuman lazim biraz🙏 uyuyacagin icin de kendini kotu hissetme, bebegin icin iyi olacak, dinlendikce hem sutun daha iyi gelicek hem de bebegine daha iyi bakim vereceksin. odemin gecmesi de biraz suruyor benimkiler 1 haftada tamamen inmisti sanirim.

Kızlar bebeğim sarılık oldu 😔😔 ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim tecrübesi olan var mi bu konuda. Göğüs ucum yok diye silikon ucla emzirmeye başladım ama bebeğim ememiyor çok zorlanıyor kaç gündür, kaşıkla vermeye başladık ama oda yeterli gelmedi sanırım. Dünden beri bayılmış bir vaziyette yatıyor acıkınca bile uyanmıyor öyle çok korktum ki, teni de sararmaya başladı, mecbur sütümü sagip biberonla vermeye başladım ama öyle bir vaziyet aldı ki emmek için uyandiramiyorum bile iki saatte bir zorla zorla ağzına sokuyorum biberonu ama emmiyor zorla saatler uğraşı sonucu bir kaç içiyor süt o kadar. Bugün doktora gittik sarılık sınırda bir gün daha bekleyelim 2 saatte bir bolca emzir dedi geçmezse hastane yatisi verecek ama çocuğu beslemek için asla uyandiramiyorum. Normalde acıkınca çok güzel uyanır ağlardı şimdi baygın baygın yatıyor ne yapacağım ben

Maşallah darısı başıma Allah'ım 👍😍😍😍

Benim en baştan beri kv benle valla anam kalsa yine bu kadar olur anca 🧿 bana bişi demiyo zaten dün mama konusunda mi ne eşim demiş ver brn yapım öyle değil gibisinden dffdggghhg annesi de ben beceremiyo muyum 3 çocuk büyüttüm falan olmuş sdgghdvgggyhh bana diyo ki sana yapmadığı kvligi bana yaptı dggggghhhhj
10 gün oldu doğum yapalı. Annem sağ olsun yemek yapıyor, büyük kızımla oyun oynuyor. Evin geri işi ne varsa bende. Süpürüp siliyorum, çamaşırları yıkayıp kurutuyorum, banyo wc temizliyorum, evi oyuncakları topluyorum. Ben yaparken de söyleseydin yapardım, yorma kendini falan diyor. 🙈 Söyleyemem ki, utanırım. Yani ortada olan yapılması gereken şeyleri de söylemeye gerek yok aslında. Lohusayım değil mi? Eşim de dün ameliyat oldu, kolu alçıda. 1,5 ay öyle kalacak kolu. Seyit onbaşı gibi hissediyorum kendimi.

Sezeryana da bastiklarini ilk defa duydum, kötü olmuş geçmiş olsun canım 🌸 bebişin iyiyse boşver hak etmiyor bazi doktorlar görmeden de anlayamıyoruz malesef :( 48 saat nerdeyse uykusuz kaldım maalesef uyku sart 🌸 inşallah bir qn önce toparlarsin canım ❤️ gözün aydın 🥹 minik kuşlara bağlandık artık 🥰
warcrew warcrew Su değdirmekten kaçınma ama asssla soğuk su değil kendini hasta edersin
ılık suyu açıp duş başlığı tutuyordum ben elleyemediğim için her seferinde böyle temizliğini yapıyordum günde bir kere batikon sprey alıp sıktım onuda çok sıkmak iyi değil faydalı hücreleride öldürüyormuş
Günde bir kerede kantaron sürüyordum, ped ve türevleri kullanmadım ilk günden sonra pamuklu bez ütüleyip koydum hem mikroplar ölüyor hem alttan soğuk almamış olursun afedersin iç çamaşırlarımın kenarlarınıda kestim lastik gibi ya delirtiyordu beni bunlar beni çok rahatlattı
Bide çok hareket etmedim dikişim çok fazlaydı 10 gün sürdü ama 10 gün sonra miss gibi oldu kendine çok dikkat et iyiyim diyip sürekli dolanmayacaksın ilk 1 ay ağır kaldırma, kendini yorma, soğuktan uzak dur annemler anneannemler derki ne hastalık isterseniz lohusalıkta kapabilirsiniz dikkatli olmak gerekmiş yani
Aynen ben de öyle yapicam mecbur soğuk olmuyo zaten 😂 paso yatiyorum valla günde bi wc bi de deprndi vs değişmeye yoksa kalkmam hiç yerimde dönmek bile zor biraz, ama gececegini biliyorum o yüzden sıkıntı yok 🥹 iş yapmiyorum zaten yemek de bana geliyo 🫠

Delallll Delallll kiz alıntı olmamış. Korkma kötü kadar iyi tecrübe var. İçinizi ferah tutun bebişine kavusacagini düşünerek pozitifi bas sadece ❤️ nasibimizi yaşıyoruz 🙏 inşallah korktugunuz gibi olmaz tam tersi ennnn güzel şekilde geçirirsiniz bu süreci 🤗

Ya kıyamam ben sana. Ama işte her şey kendi vaktini bekliyor. O vakti geldiğinde bir dakika durmayacak bak göreceksin🙈hayırla sağlıkla en güzel zamanda gelsin inşallah 🤲🏻 bak warcrew warcrew e resmen 2 hafta boyunca evde onunla beraber hepimiz doğurduk ahhdhjdjdjhdjdjjd yalnız bir şey diyeceğim benim de bu hafta kasılmalarım çok arttı maksat bölgeme vuruyor sırtıma vuruyor bazen de nefes almamı bile zorlaştırıyor diyorum ki oğlum sık dişini biraz daha zor durumda bırakma anneciğini😅
Sakin ol jsbdjdndj kasilmalar bende de oluyodu artmiyorsa dogurmuyosunuz dndbdbhdjxn artmayi tetikleyen de hastahaneye gitmek oluyo bende öyleydi sjbdjdndkd tabelayı görene kadar tık yok tabelayı gördüğüm gibi bam güm basliyordu 10dkda bir düzenli 😂😂😂 benim doğurmamı 2 haftadir bekleyen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum sjbddndjjdjd doğru diyorsun Quinnn Quinnn seni de bekleriz kiz 🤗🤗🤗

Peki bu uygulamayı neden yapıyorlar bende merak ediyorum bazıları sezaryen de bastırdılar kaburgama kadar zarar verdiler diyenler var bir yandan hiç bastırmadılr çok kolay geçti diyenler var neye göre acaba normalde çıktığı delik belli hadi diyelim ama bunda kesi var
Sezeryana da bastiklarini ilk defa duydum, kötü olmuş geçmiş olsun canım 🌸 bebişin iyiyse boşver hak etmiyor bazi doktorlar görmeden de anlayamıyoruz malesef :( 48 saat nerdeyse uykusuz kaldım maalesef uyku sart 🌸 inşallah bir qn önce toparlarsin canım ❤️ gözün aydın 🥹 minik kuşlara bağlandık artık 🥰

Aynen ben de öyle yapicam mecbur soğuk olmuyo zaten 😂 paso yatiyorum valla günde bi wc bi de deprndi vs değişmeye yoksa kalkmam hiç yerimde dönmek bile zor biraz, ama gececegini biliyorum o yüzden sıkıntı yok 🥹 iş yapmiyorum zaten yemek de bana geliyo 🫠

Delallll Delallll kiz alıntı olmamış. Korkma kötü kadar iyi tecrübe var. İçinizi ferah tutun bebişine kavusacagini düşünerek pozitifi bas sadece ❤️ nasibimizi yaşıyoruz 🙏 inşallah korktugunuz gibi olmaz tam tersi ennnn güzel şekilde geçirirsiniz bu süreci 🤗
Ay insallah kuzum yaa. Senin gibi relax bir insan bile zorlandiysa kendimi dusunemiom 😀 ama kaçış yok az kaldi bir sekilde dogacak benimkide insallah😀

Kızlar bebeğim sarılık oldu 😔😔 ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim tecrübesi olan var mi bu konuda. Göğüs ucum yok diye silikon ucla emzirmeye başladım ama bebeğim ememiyor çok zorlanıyor kaç gündür, kaşıkla vermeye başladık ama oda yeterli gelmedi sanırım. Dünden beri bayılmış bir vaziyette yatıyor acıkınca bile uyanmıyor öyle çok korktum ki, teni de sararmaya başladı, mecbur sütümü sagip biberonla vermeye başladım ama öyle bir vaziyet aldı ki emmek için uyandiramiyorum bile iki saatte bir zorla zorla ağzına sokuyorum biberonu ama emmiyor zorla saatler uğraşı sonucu bir kaç içiyor süt o kadar. Bugün doktora gittik sarılık sınırda bir gün daha bekleyelim 2 saatte bir bolca emzir dedi geçmezse hastane yatisi verecek ama çocuğu beslemek için asla uyandiramiyorum. Normalde acıkınca çok güzel uyanır ağlardı şimdi baygın baygın yatıyor ne yapacağım ben
Canım uyandırmak için ne yapıyorsun? Ben muhakkak altını açıp su ve pamukla siliyorum. Topuklarını sıkıyorum, ayağına masaj yapıyorum. Birkaç gün uyandırmakta ben de zorlandım ve hep bunları yaptım. Ancak öyle uyandırabildim. Şu an daha iyi emiyor. Bol bol emmesi gerekiyor. Benim meme başım var ama zaten kahverengi kısmı ağzına alması gerekiyor. Yenidoğan için zor bir durum tabi, haklısın. İnşallah toparlar en kısa sürede.

Ay insallah kuzum yaa. Senin gibi relax bir insan bile zorlandiysa kendimi dusunemiom 😀 ama kaçış yok az kaldi bir sekilde dogacak benimkide insallah😀
Ya zorlanmamak mümkün değil ama önemli olan tamamen kendini salmaman bence profesoru değilim ama mentalimi kaybetmeme sebebim budur yoksa ohooooo hastahanenin camları açılmıyor o kolu sokmuslerdi atlayıp intihar etmeyek diye herhalde sksbhsshjsdhjsjdjsjsjjd

Kombine epidural spinal oldum. Baş ağrısı da bel ağrısı da olmadı doğumdan sonra. Hafif blr baş ağrım var ama sebebi anestezi değil bence. Annem çok sesli konuşuyor 🙈 kafam gürültü kaldırmıyor benim. 🤭 İlk doğumumda epiduralden sonra bel ağrısı kalmıştı ama çok net hatırlıyorum.
Heheh sevindim canim olmamasina bi de kansizlik vs oluyorsa belki dogum sonrasi ondan da bas agrisi oluyordur

Kizlar 15 dk once rahminin hemen ustunde kasigimda bir agri oldu 3-4 dk surdu. Adet agrisi gibi ama tam benzemiyorda.hareket ettim gecmedii uzandim gecmedi wcye gittim hafiifledi gecti. Simdi yine basladi yine 3-4dk surdu. Hiic bole agri olmamistii bugune kdr. Sanci bole bseymi acaba 😐

Valla zor şimdi ben ikinciyi şuan kolay kolay dusunemiyorum yalan yok 😂 bünye de önemli gercekten kimi ilkinde de dikişe ihtiyaç duymuyor. Nasip biraz da, bu doğumun çok güzel acısız geçer inşallah ❤️ Sağlıkla kavuşmayı nasip etsin rabbim 🥰 ilk dogumunda ne kadar sürede düzeldi az da olsa acısı geçme durumu yeterli şimdilik 😂
Ben 15 günde kendime gelmistim ama herkeste değişebilir ikincide çok rahat geçti dikis yine vardı ama ilki kadar değildi tabi

Bizimde sınırdaydı canım biz mama desteği almıştık anne sütü ile dönüşümlü olarak ilk 15 gün kullandık tabi doktor yönlendirmişti bizi benim göğüs uçları da o konuda sıkıntılı 🤦🏻‍♀️ Doktor mama demediyse uyandırıp bol bol emzirmeye çalış emzirdikten sonra göğsünü sağ iyice boşalt göğsü en sona kalan süt en yağlı süt oluyor yarar kuzuya inşallah 🙏🏻

Valla zor şimdi ben ikinciyi şuan kolay kolay dusunemiyorum yalan yok 😂 bünye de önemli gercekten kimi ilkinde de dikişe ihtiyaç duymuyor. Nasip biraz da, bu doğumun çok güzel acısız geçer inşallah ❤️ Sağlıkla kavuşmayı nasip etsin rabbim 🥰 ilk dogumunda ne kadar sürede düzeldi az da olsa acısı geçme durumu yeterli şimdilik 😂
Canım benimde ilkim senin gibi baya dikisliydi orada suni yediğim için muhtemlen bebeği zorladılar kafası upuzun çıktı hattakoprucuk kemiği kırıldı ama iyileşti otururken dikiş yerim geriliyordu hatta o halimle kızım da enfeksiyon var diye serviste kaldık 10 gün kadar düşün pandemi dönemiydi hem bebeğe bakıyordum hem kendim o halde hastane odasında temiz tutmaya çalışıyordum neyse bende dedim bir daha yapmam sanırım diye ama ikinciyi yaptım çokta korkarak ve ilkine ggore bambaşka dikişsiz oldu o kadar farkı vardiki yürüyerek çıktım zayıf bebek cidden daha rahat doğuyor neyse mesela futbilolcu Volkan Demirel var ya eşi zeynep sever Demirel diye bı kadin o da bizlerle berebaer doğurdu ikinci çok kolay evde doğurmuş ama 3. De zorlandım diyordu eninde sonunda doğuyor işte sağlıklı olsunlar da senin dikiş işine gelince geçiyor hiç bir iz bile kalmıyor resmen

Doğum yapan herkese cok gecmis olsun sağlıkla yavrularinizi büyütün insaAllah. Doğum yapan hanımlar cocuk kanala girince göbek düsüyomus bu doğru mu? Kaçıncı haftada oluyor bu acaba ? Benim göbegim yerinde duruyo o kadar yukardaki cok zor nefes alıyorum bazen 😪

Back