• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Acaba biberondan daha rahat emdiği için mi reddediyor. Silikon uç kullananları duymuştum meme reddi için. Belki faydası olur 😕
Dönemsel olabilir emzirmekten vazgeçme devam et sürekli. biberona dönme biberonu alternatif olarak görünce memeyi almayabilir ama unutturursan aç kaldığında mecburen memeden devam edecek. Ben de başlangıçta biberonla sağlığım sütü verdim benzer şeyleri yaşadım şimdi bıraktım biberonu. Biraz sancılı oldu tabi. İnşallah sende daha rahat işler süreç. Çok yakın bi arkadaşım 1 hafta kadar mücadele etmiş meme reddi ile.sürekli emzirmeye devam ettim ağlasa da sonunda aç olduğu için emmeye başladı dedi. Sen de sakin olmaya çalış sonuçta ilk baştaki kadar minik değiller bedenleri sıkıntılı koşullara adapte olmaya daha yatkın şuan. Açlık süreleri daha uzun. Kilo alımı bu ay az alsa bile diğer ay telafi edilebilir. En mükemmel şekilde devam edecek diye birşey yok. İniş çıkış olacak elbet. Hiçbir seçenek kötü değil zaten hepimiz özenli anneleriz ve çocuklarımız çok şanslı. 😘😘
Sanırım biberon rahat geldi o yüzden. Ama biberonu daha öncede vermiştim bugüne kadar emiyordu. Bugün ilk kez reddetti o da garip. Çok üzülüyorum işte çözüm bulmaya çalışıyorum emzirmeye çalışıyorum 2 kere uyku sersemi kabul ettirdim 10ar dk 15 dk falan emdi biraz sevindim ama inş gece falan emer. 2 saat uğraştım emmeyi kbul ettirmem için çok yoruldum. Moralim bozuldu biraz. Çok saolun düşünceleriniz için bana fikir oldu iyi geldi. Eğer emmemeye devam ederse silikon ucu da denerim saolun💖💖

Kızlar bir şey danışmak istiyorum. Biraz özel bir konu olabilir ama. Biz bebiş doğduğundan beri ayrı bir odada yatıyoruz. Eşim yatak odamızda yalnız yatıyor. İşe gittiği için uykusuz kalmasın diye ayrıyız. O odamızda beraber kalmamızı söylüyor ben kıyamıyorum. Bebiş çok uyanıyor gece malum. Siz ne durumdasınız özel değilse ? Yanlış mı yapıyorum sizce? Yatağımda uyumayı özledim ama eşime de kıyamıyorum uykusuz kalıp işe gitmesin diye ayrıyım
Bence alışsın ben yatak odasındayim gece ışığı açıp bebisle oturduğum bile oluyor o da arkasını dönüp banamisn demiyor

Sanırım biberon rahat geldi o yüzden. Ama biberonu daha öncede vermiştim bugüne kadar emiyordu. Bugün ilk kez reddetti o da garip. Çok üzülüyorum işte çözüm bulmaya çalışıyorum emzirmeye çalışıyorum 2 kere uyku sersemi kabul ettirdim 10ar dk 15 dk falan emdi biraz sevindim ama inş gece falan emer. 2 saat uğraştım emmeyi kbul ettirmem için çok yoruldum. Moralim bozuldu biraz. Çok saolun düşünceleriniz için bana fikir oldu iyi geldi. Eğer emmemeye devam ederse silikon ucu da denerim saolun💖💖
Canım bende ilk zamanlar çok uğraşıyorum memeyi her vermemde zorla.tutturyordum kaç kere çekip bırakıyordu ağlama krizine giriyordu şekerli su yaptim(şekerini fazla koymadim)göğsüme sürüp tutturmayj denedim daha kolay tuttu simdi de alıştı

Benim tek delik, 2-3 Allah ne verdiyse deldireyim diyorum şöyle şıkır şıkır gezerim (TEK BİR KÜPE DAHİ TAKAMADI)😂

Benim saçlarım dümdüz canım böyle tam kahkül gibi de değil de perçem mi deniyor ona o gibi bir şey istiyorum. Saçlarım da uzun her gün inek yalamış şekilde toplamaktan sıkıldım🫠
Bu arada sana da mesaj attım.

Yapma ya?
Peki sancı falan yaşıyor muydunuz? Biz çok yaşamıyoruz nadir oldu bugüne kadar.
Acaba kusma ile gaz Çıkışı olduğu İçin mi öyle sancı ağlama kolik durumu olmadı.
Ben de bi sorayım kendi doktoruma merak ettim şimdi. Bizimkinin baş çevresi ilk ayda sağlık ocağında 38 hastanede 40 çıktı, doktor koca kafalı olacak heralde ama takip edelim dedi bakalım..
Yaa çok ilginç gazdan kusması cok mantıklı geldi. Mesela güneş kolay kolay kusmaz. Kusması da emdikten sonra alt açtıysam filan eğer azıcık ağzının kenarından akar. Ama karnı gaz dolu sürekli fıkır fıkır uykularımız kötü.
Gaz sancıları ağlayıp uykusuz kalmasındansa kusması kilo alımı da güzel olunca daha mı iyi bilemedim. 🙈🙈 yaşayana zor tabi ama gaz ile uğraşmak da pek zor canikom 😪😪

Benim oğluş biraz fazla gazlı, yemeden bu konuda gaz oluyor ,yersem ne olur düşünemiyorum 😬
Ben de yediğim için kızın karnı gaz dolu ya 🤣 kimyonla rezeneye geri döndüm bakalım bio gaiaya ek olarak vicol diye bir ilaç daha başladık doktor yazarken uyku yapabilir dedi de bizimkine işler mi hiç tövbeeee 🤪

Ben de yediğim için kızın karnı gaz dolu ya 🤣 kimyonla rezeneye geri döndüm bakalım bio gaiaya ek olarak vicol diye bir ilaç daha başladık doktor yazarken uyku yapabilir dedi de bizimkine işler mi hiç tövbeeee 🤪
Ben de rezene kimyon içiyorum günlük,bio gaia 15.gunden beri kullanıyoruz. Sen bı kullan iyi gelirse uyku yaparsa ben de alayım 😅 bugün iyice cozuttu saat başı kalktım gazdan uyumadı

Ben de rezene kimyon içiyorum günlük,bio gaia 15.gunden beri kullanıyoruz. Sen bı kullan iyi gelirse uyku yaparsa ben de alayım 😅 bugün iyice cozuttu saat başı kalktım gazdan uyumadı
Tamamen bitkisel bir damlaymış zaten papatya melisa dereotu kimyon yağı var biraz karnının şişi indi bizimkinin bakalım 2-3 günde belli olur tam olarak

Canım bende ilk zamanlar çok uğraşıyorum memeyi her vermemde zorla.tutturyordum kaç kere çekip bırakıyordu ağlama krizine giriyordu şekerli su yaptim(şekerini fazla koymadim)göğsüme sürüp tutturmayj denedim daha kolay tuttu simdi de alıştı
Ya benimki düne kadar 7/24 versem emen bir bebekti çok seviyordu hiç reddetmezdi. Ama dün akşam saatlerinden beri istemiyor veriyorum 2 çekip aynı sizinki gibi ağlama krizine giriyor. Dünden önce gece 4 e kadar gaz sancısı vardı uyumamıştı o gün de memeyi verdim emiyordu emerken bi 10 dk sonra falan birden bağırarak ağlıyordu ağrıdan ama sonra tekrar emmeye devam ediyordu. Sonra ağrısı arttı ememedi ağlamaktan bizde biberona sağdık sütü verdik rahatlasın diye. Sonra da uyudu içip saatlerce ağlamıştı ağrıdan kıyamadık. Ne bileyim böyle olacağını. Ama gündüz de dün emdi akşam reddetti o zaman gündüz niye reddetmedi anlamıyorum 😣😟sizce reddetme sebebi biberon vermek mi😔 sizinki baştan mı memeyi emmeyi reddetti? Yoksa sonradan mı? Bu arada uzun oldu k. Bakmayın Şekerli su yöntemini yaptım allah razı olsun 15-20 dk emdi arada cıkarsada. İnş böyle böyle emmeye geri döndürürüm.çok saolun yardım için çok moralim bozuk napacağını bilemiyor insan faydası oldu fikrinizin🌸🌸🌸♥️♥️♥️

bebeğim yaklaşık 10 gündür gsceleri 4 ten aşağı uyumuyodu gündüzde uyumasa bile böyleydi bu gecw ilk defa yanımda yatıemayı denedim ve 1 buçukta uyudu ne ruhafbu bebişler 😂

Ya benimki düne kadar 7/24 versem emen bir bebekti çok seviyordu hiç reddetmezdi. Ama dün akşam saatlerinden beri istemiyor veriyorum 2 çekip aynı sizinki gibi ağlama krizine giriyor. Dünden önce gece 4 e kadar gaz sancısı vardı uyumamıştı o gün de memeyi verdim emiyordu emerken bi 10 dk sonra falan birden bağırarak ağlıyordu ağrıdan ama sonra tekrar emmeye devam ediyordu. Sonra ağrısı arttı ememedi ağlamaktan bizde biberona sağdık sütü verdik rahatlasın diye. Sonra da uyudu içip saatlerce ağlamıştı ağrıdan kıyamadık. Ne bileyim böyle olacağını. Ama gündüz de dün emdi akşam reddetti o zaman gündüz niye reddetmedi anlamıyorum 😣😟sizce reddetme sebebi biberon vermek mi😔 sizinki baştan mı memeyi emmeyi reddetti? Yoksa sonradan mı? Bu arada uzun oldu k. Bakmayın Şekerli su yöntemini yaptım allah razı olsun 15-20 dk emdi arada cıkarsada. İnş böyle böyle emmeye geri döndürürüm.çok saolun yardım için çok moralim bozuk napacağını bilemiyor insan faydası oldu fikrinizin🌸🌸🌸♥️♥️♥️
Şuan aklıma burnunun tıkalı olabileceği geldi. Bazen rahat nefes alamadığında da tam olarak dediğin şeyleri yaşamıştım. Bence burnunu da bi kontrol et mutlaka. serum fizyolojik ile temizlik yapıp sonra otribebe ile çekiyorum ben. Emmesi, uykusu da rahatlıyor.

Sütünüz tazyikli geliyorsa iki çekip bırakıp ağlaması ondan da olabilir. Gün içinde değil ama akşam saatlerinde benim de öyle oluyor hem aç hem ağlıyor alamıyor memeyi. Bebeği biraz dik tutarak ve memeyi makas arasına alıyor gibi iki parmak arasına alıp sıkıştırarak vermeyi deneyin isterseniz.

Şuan aklıma burnunun tıkalı olabileceği geldi. Bazen rahat nefes alamadığında da tam olarak dediğin şeyleri yaşamıştım. Bence burnunu da bi kontrol et mutlaka. serum fizyolojik ile temizlik yapıp sonra otribebe ile çekiyorum ben. Emmesi, uykusu da rahatlıyor.
Ben de böyle yapıyorum ama çok korkuyor ağlıyor içim gidiyor

Ben de böyle yapıyorum ama çok korkuyor ağlıyor içim gidiyor
Serumu enjektörle basınçlı mi veriyorsun ?
Damla şeklinde vermek için formları da var istersen onunla deneyebilirsin illa o videolardaki gibi foşşş diye çıkmasına gerek yok bence ya ki çıkmıyor zaten öyle
Ya ben başta basınçlı veriyordum sonra kendime denedim kulağım ağrıdı, yaparken ağzın açık olması gerekiyormuş sanırım benim kapalıydı o kulak aprısını hissedince basınçlı vermekten vazgeçtim sakin sakin verip çekiyorum çocuk da daha rahat tolere ediyor. Yine ağlıyor ama açıldığını farkedince sakinleşiyor.

Serumu enjektörle basınçlı mi veriyorsun ?
Damla şeklinde vermek için formları da var istersen onunla deneyebilirsin illa o videolardaki gibi foşşş diye çıkmasına gerek yok bence ya ki çıkmıyor zaten öyle
Ya ben başta basınçlı veriyordum sonra kendime denedim kulağım ağrıdı, yaparken ağzın açık olması gerekiyormuş sanırım benim kapalıydı o kulak aprısını hissedince basınçlı vermekten vazgeçtim sakin sakin verip çekiyorum çocuk da daha rahat tolere ediyor. Yine ağlıyor ama açıldığını farkedince sakinleşiyor.
Otribebe kısmında ağlıyor korkuyor

Herkese selam,

Bizim premature, dördüncü ayına koşuyor kronolojik olarak, tabii 1 ay 15 gün duzeltilmis yasimiz.

Cevaplar, sosyal gülücükler, yatay -dikey tutulma tercihleri için aglamalar başladı. ☺️

Çok giremedim foruma, ROB muayenesinde o kadar çok ağladı ki evde bir şişlik farkettik kaşığında ve testislerinde, teşhis kondu ve hidroselle birlikte , bir fıtık ameliyatı ve aynı anda sünneti atlattık.
Dikişsiz yapıldı sünnet de. İnanılmaz iyi bir doktora denk geldik.

Bebeği küvezden alıp eve getirdiğimden beri burnu tıkalı. Başta geçer mi acaba dedim. Ama yok. Beslenmeyi de zorlaştırıyor.

Uyku durumları herkeste azaldı mı diye bakayım dedim. Azalmış galiba… çabuk uyanıyor benimki de.

İlk bebeğimde sormuştum doktora , aynısını O da , daha az uyayacak ki , dünyayı tanıyacak demişti bana.☺️

Herşeye rağmen kucağımızda minik mucizeler var.
Bizden herkese selam olsun🫶

Back