- 11 Şubat 2022
- 173
- 208
Merhaba kimse bakmıyor artık galiba buraya ben sizi instadan takip ediyorum yemek konusunda bizim doktorumuz kendiniz ne yiyorsanız onu yedirin diyor tabi tuz şeker patlıcan gibi klasik şeyler yasak ben kendimize pişirdiğim tüm yemeklerden ona tuzsuz ayırıyorum bizimle birlikte yiyor. Tavuğuda kasaptan alıyoruz ama organik değil tabi ki taze pişirip yediriyorum çok tercih etmiyorum ama mecbur alışması için 2 haftada bir az az yediriyorum. Et konusunda da kuzu dana hepsinden yediriyoruz. Alerjik bir tepki vermediği sürece her şeyi yedirmemizi istedi doktorumuz.Ben burdayım ara ara bakıyorum ama mesaj fazla yok Bu aralar ek gıda konusunda kafam karışık. Bazı arkadaşlarım bebeğin 9 aylık olmuş sofradaki yemeklerden yedir diyorlar bazıları ayrı pişirmiştim ben diyorlar. Bebeğime ayrı yedirince sanki çeşitli beslenemiyor gibi hissediyorum. Sofrada biz yemek yerken iştahı açılıyor daha çok yemek istiyor. Siz 9aylık bebeğinize evde kullandığınız salça ve baharatlarla yaptığınız yemeği yediriyor musunuz? Ben baklagillerini, pirincini, unlarını her şeyini ayrı organik almıştım. Ama bebek için aldığım organik ürünlerle bize yemek pişirmem pek mümkün değil. Beslenme ve yemek hazırlama ile alakalı görüşlerinizi dinlemeye hazırım. Mesela biz yemeklerde dana eti kullanıyoruz. Doktorlar bebekler için kuzu eti öneriyorlar. Ne yapacağız? Sonra… evlerinizde köy tavuğu mu pişiriyorsunuz market tavuğu mu? Ben bebeğim için köy tavuğu almayı düşünmüştüm çok uzun sürende pişiyormuş. Ve bütün olarak satılıyor. Hepsini pişirip parçalayıp buzluğa mı atsam?