Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    202
Ayy benim 8 gün kaldı diyo 40 haftayı doldurmaya 🥲 haftaya kesin olarak alicak doğuma çok heycanliyim biyanim çok korkuyo bı yanım olsun artık diyo hurma falan herşey denedim ama gelmiyo demekki bunlar sadece bı tez bende işe yaramadı 37 haftadan beri ananas hurma yedim
Bugün bir ebenin videosunu izledim doğuma yardımcı şeyler hakkında, bir an önce gelsin diye stres yapmak da etkiliyormuş önce kafanın içi rahat olacak ve doğum korkusu olmamalı diyordu ebemiz 🙃

Ya zaten hamilelik 9 ay 10 gün biz erken ihtimaline tutulup kalıyoruz bence. Bende 40 haftayı doldurmadan geleceğini sanmıyorum oğlumun . Hergün merdiven in cik squat çömelme bir ton iş 1 saat yürüyüş yapıyorum kasılma bile yok nerdeyse 🤭
Çarşamba günü tekrar randevum var 2 gün daha bekleriz dedi inşallah kendi gelecek

Bugün bir ebenin videosunu izledim doğuma yardımcı şeyler hakkında, bir an önce gelsin diye stres yapmak da etkiliyormuş önce kafanın içi rahat olacak ve doğum korkusu olmamalı diyordu ebemiz 🙃
Ahh ahh yapmada dur ister istemez heyecanlanıyorum diyorum zamanı var ne zaman isterse ozaman ama gerçekten çok yoruldum

Ablamin eşi tarafı ağrılı oranin kulturu daha ağır öğlen gelen gece 12 ye kadar otururdu yeni doğum yapmış kadının evinde biz hayatımızın şokunu yaşamıştık 🤣🤣🤣 kültürleri aşırı ağır.
Bu aşamada kültürlerin değil de insanlığın devreye girmesi gerekir. Lohusa evine gidip saatlerce oturup birde hizmet beklemek, hatta belki de bebeğe dokundurtmuyoruz diye azar işitmek bir kültür çeşidi olmamalı. Bu tarz şeyleri yapanlar da hiç sorgulanmazsa milletçe her zaman geride kalırız.

Bu aşamada kültürlerin değil de insanlığın devreye girmesi gerekir. Lohusa evine gidip saatlerce oturup birde hizmet beklemek, hatta belki de bebeğe dokundurtmuyoruz diye azar işitmek bir kültür çeşidi olmamalı. Bu tarz şeyleri yapanlar da hiç sorgulanmazsa milletçe her zaman geride kalırız.
Hayatta hiçbir amacı ideolojik bir inancı olmayan insanlar malasef böyle atadan ne görürse onu sürdürüyorlar. Hayatta gözlemim hep bu şekilde en korkulacak ve uzak durulacak insanlar bunlar. Benimle zıtta olsa görüşü bir ideolojisi olan kişileri tercih ederim herzaman🤷‍♀️

Heyecandan uyuyamıyorum ilk doğuma da sıfır uykuyla gitmiştim. Ay nasıl olacak acaba ya diye değişik duygular içindeyim. 3 kişi uyudugumuz son gece, aynı bedendeki son gecemiz o da beni duygulandiriyor. Ne bileyim ya yatamıyorum 😞
Hayırlısıyla gelsin canim

• Beğen
Reactions: kgm
İşte o kadar sıkıntı ki, bir de benimki tam bayramdan 1 hafta doğuyor erken veya geç gelmezse bayramda ev curcuna 😂 zaten uykusuzluk,lohusalık bir yandan kendimi mi toplıyım, evi mi toplayım, bebeğe mi bakayım hizmet mi edeyim , Allahtan annem burda olur birde yalnız olanlara iyice Rabbim sabır versin.
O kadar erken gelirler mi ki bizimkiler öyle ilk hafta gelmezler herkes 1-2 aile olarak gelir aralıklarla oğlum 1 yaşamıştı hala görmeye gelen oluyordu o kadar ki mesafeli geliyorlar

Antep'te genel olarak öyle bir kültür var sürekli misafir ağırlama ve geleni en güzel şekilde ağırlama. Teyzem orda yaşıyor çok zor orda gelin olmak 🙄🙄
Aynen canım malesef benim akrabalarım bazen kendiler getiriyor teyzem falan bazen sen bişey yapma gelince hazırlar yaparız diyen oluyor ama işte illa o yemek yenecek Bi de evler birbirine uzak olunca bir çay içip kalkamıyorlar eşim tarafından gelen 1-2 kişi benim çevreden de oğluma gelen fazla olmamıştı bakalım bunda ne olacak

O kadar erken gelirler mi ki bizimkiler öyle ilk hafta gelmezler herkes 1-2 aile olarak gelir aralıklarla oğlum 1 yaşamıştı hala görmeye gelen oluyordu o kadar ki mesafeli geliyorlar
Bilmiyorum ki benim kendi tarafımda genelde 40 mevlüdünü falan bekler çok çok yakınlar hariç, ama eşimin tarafı biraz şey onlar gelir

Aaa ne tuhaf bize gelen getirir evi supurur bulasik toplar oyle gider hakeza bende oyle gittigime ilikli corba filan yapar götürürüm varsa bulasiklarini yikar oyle cikarim.
Keşke yapan olsa ilk hafta zaten annem kalır ama elinde yemekle gelen olmadı Bi irmik helvası getirdiler Bi kere onun dışında ne ev toplama ne bişey ama bulaşık bırakmazlar arkalarında onu yapmadan giden olmaz normal günde bile

Ayy benim 8 gün kaldı diyo 40 haftayı doldurmaya 🥲 haftaya kesin olarak alicak doğuma çok heycanliyim biyanim çok korkuyo bı yanım olsun artık diyo hurma falan herşey denedim ama gelmiyo demekki bunlar sadece bı tez bende işe yaramadı 37 haftadan beri ananas hurma yedim
Evet Google da da öyle yazıyor kesinliği yok diye kendi ne zaman gelmek isterse o zaman geliyor yürüyüş falan etkili olsa nice sporcular var hep erken doğururlar sadece doğumu kolaylaştırıyor herhalde

Ya zaten hamilelik 9 ay 10 gün biz erken ihtimaline tutulup kalıyoruz bence. Bende 40 haftayı doldurmadan geleceğini sanmıyorum oğlumun . Hergün merdiven in cik squat çömelme bir ton iş 1 saat yürüyüş yapıyorum kasılma bile yok nerdeyse 🤭
Bende bak dikiş vardı çözülünce hemen olur diyordum oğlum 39+6 da doğdu bu oğlumda da şuana kadar bişey yok ufak tefek kasılma dışında o da lavaboya gidince Bi süre olmuyor bile günü saati dolunca kendileri geliyor

Bilmiyorum ki benim kendi tarafımda genelde 40 mevlüdünü falan bekler çok çok yakınlar hariç, ama eşimin tarafı biraz şey onlar gelir
Gelen illaki olur da kalabalık olması zor olur benimde komşular geldiğimi duyarsa damlarlar hemen merak ederler

Back
X