- 22 Kasım 2021
- 3.878
- 7.120
maddi gucunuz varsa zaten yuregin belli ki kocamanAy çok teşekkür ederim. Görüşme başvurusu evet e devletten yapılıyor onu biliyodum ama yaş vs bi bilgim yoktu çok sağol. Bildiğim kadarıyla şuanki durum ailesi bulunana kadar koruyucu ailelik oluyor. Hatta akşam alışınca nasıl ayrılırım diye bile düşündümsalim kafayla güzel düşünülmesi gereken bir durum kesinlikle. Evlatlarıma sağladığım şartları sağlayabilmeliyim ona da. Kızım şuan küçük yanımdaki beşikte yatıyor sonrasında da park yatak gibi bişeyle yine odamda tutucam. Kızımın odasında o kalabilir mesela ama sonrasında kesinlikle daha büyük eve geçmem gerekir bunları eşimle netleştirmem gerek mutlaka o yavruyu da kör gözle alamam rahat ettirmek gerek.
Allah razı olsun canım biz kaçmaya çalışıyoruz ya kaçamayanlarbasin sagolsun canim ..
vallahi biz burda uzaktan delirdik, siz orda yasadiniz hepsini
Hava da soguk …
Pazartesiye az kaldi , sk disini kuzum
Allah razı olsun arkadasimmAh canım ah diloşum keşke gelebilsen de evimde ağırlasam seni bebeğini evimde ısıtabilsemçaresiz durmak beni delirticek inan kızım büyük olsaydı babannesine bırakıp oralara gelir bir taş bile olsa ben kaldırırdım burdan izleyip sadece ağlamak ve dua etmek geliyor içimden. Gücünü bebeğine de hissettir kuzum huzurlu olsun
Kuzum onlar iyi çok şükür enkazın altındakilere yardımcı olsun Rabbim. Bir ümit o enkazın altında ailesini annesi babasının cocugunun sağ çıkmasını bekleyenlerin yardımcısı olsun Rabbim. Ay her cocuk kurtuldugunda diyorum Allahım annesini babasınıda kurtar o enkazdan tek bırakma hayat boyunca o yavruyu diyeEşinden haberler nasıl kuzum? Canlı insan bebek çıkarıldkça seviniyorumçok şükür…
Yavrum benim Allah yardımcın olsun
Çok geçmiş olsun canımAllah tekrarını yaşatmasın. Yollar be durumdaydı? Çöktü diyorlar.
melekler o bebeklerin ve annelerinin yanında olsun hiç ayrılmasınlar inşallah…
Benim de aynı çocuk doğru düzgün emmiyor savaş halinde aç biliyorum ama niye böyle oldu anlamıyorum bizim stresimizi hissediyorlar sanırımKızlar benim kız 3 gündür hığğ hığğ sesleri çıkararak ağlamaklı şekilde bağırıyor. Resmen huzursuz. Ağlamıyor ama yardım edin der gibi ses çıkartıyor. 112 günlük oldu. 4. ay atağı mıdır? Annem de çok ağladın depremlere sütün azaldı, tadı değişti çocuk huzursuzluğunu aldı senin diyor çok üzülüyorumBaşına gelen var mı böyle bir şey? 24 saat bu şekilde kızım, meme emerken resmen inliyor. Gaz değil asla, gazda cayır cayır ağlardı susturamazdık
Hope siz neredesiniz eşin nereye gitti Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah iyisinizdirKuzum onlar iyi çok şükür enkazın altındakilere yardımcı olsun Rabbim. Bir ümit o enkazın altında ailesini annesi babasının cocugunun sağ çıkmasını bekleyenlerin yardımcısı olsun Rabbim. Ay her cocuk kurtuldugunda diyorum Allahım annesini babasınıda kurtar o enkazdan tek bırakma hayat boyunca o yavruyu diye
Rabbim korusun Allah’ıma emanetsiniz biz bile kaç km uzağındayız ama fay hattı bizim buradan da geçiyor küçük ve az olsa da bizde hissettik depremi sadece 2 saniye anca hissettim etkisinden hala çıkamıyorum ben böyleyken siz neler yapıyorsunuz kim bilir yatıp kalkıp sizin için dua ediyorum enkaz altındaki genci yaşlısı herkesi Rabbim kurtarsın inşallahAllah razı olsun canım biz kaçmaya çalışıyoruz ya kaçamayanlar
Ben İzmir Manisa depremlerini de yaşadım ama bu bi baskaydi
Hatayda yalnız kaldığım zamanlarda ailem gibi destek çıkan ev sahibim ama kardeşimdi 20 yaşında çocuk annesi diyaliz hastasiydi, gözleri görmüyordu köyde kalıyorlar hala haber alamıyorum dua edelim herkes için tek isteğim bu
Evet kesinlikle bir pedagog görüşü almak şart ama sanırım ön görüşme sırasında pedagoglar eşlik ederler. Bu sabah oğluma uygun bir dille anlattım istermisin ailesi olalım sahip çıkalım diye ailesi bulunana kadar. İnanamadım tepkisine o kadar çok istedi ki benim her şeyimi kullanır nolur gelsin hem belki anne babası da gelir burda kalır dedimaddi gucunuz varsa zaten yuregin belli ki kocamancok buyuk sevap . Keske bizde Turkiye de olsaydik suan koruyucu aile olabilirdik .
Zaten yillarxa yalniz kalmak istemeycektir o yavru, korkacaktir. Biriyle birlikte kalmak kendini guvende hissetmesine yardimci olacaktir.
Birde sizinle cocuk psikologlari gorusup neler yapmaniz gerektigini soyler
Elimden gelen her şeyi yapıyorum yapmaya çalışıyorum umarım ulaşır yerine ki bir faydası dokunur o insanlaraAllah razı olsun arkadasimm
Ben de duramıyorum haber alamadığım insanlara ulaşmak istiyorum ama yokdua edelim bol bol
Gece herkes burda boş bi dükkan var oraya kalmaya gidiyor, dediğim gibi evde bi kaç çatlak var ama diğer evler nasıl bilmiyorum. Bizim bu tarafta zaten telefonlar zor çekiyordu hala hatlar kesiliyor o yüzden geç yazabildim. Zaten disarilarda şarj yok elektrik yoktu çok çaresiz zamanlarAllahim herkesin yardımcısı olsun hele o çıkarılan bebeklere içim gidiyor yardımcı olabileceksen ne mutlu arkadasim
Neredesiniz canım Allah razı olsunRabbim korusun Allah’ıma emanetsiniz biz bile kaç km uzağındayız ama fay hattı bizim buradan da geçiyor küçük ve az olsa da bizde hissettik depremi sadece 2 saniye anca hissettim etkisinden hala çıkamıyorum ben böyleyken siz neler yapıyorsunuz kim bilir yatıp kalkıp sizin için dua ediyorum enkaz altındaki genci yaşlısı herkesi Rabbim kurtarsın inşallah
ay masallah nasil guzel bir evlat yetistirmissinEvet kesinlikle bir pedagog görüşü almak şart ama sanırım ön görüşme sırasında pedagoglar eşlik ederler. Bu sabah oğluma uygun bir dille anlattım istermisin ailesi olalım sahip çıkalım diye ailesi bulunana kadar. İnanamadım tepkisine o kadar çok istedi ki benim her şeyimi kullanır nolur gelsin hem belki anne babası da gelir burda kalır dedievladımla gurur duydum o an rabbim en hayırlısıyla nasip eder inşallah. Bir kaç gün eşimle enine boyuna konuşup karar vericez inşallah bir can sonuçta kuzum anlık acıyla karar vermek yerine salim kafa şartları ayarlayıp başvurmayı düşünüyorum
Elimden gelen her şeyi yapıyorum yapmaya çalışıyorum umarım ulaşır yerine ki bir faydası dokunur o insanlara
Oğlunun gözlerinden öperimEvet kesinlikle bir pedagog görüşü almak şart ama sanırım ön görüşme sırasında pedagoglar eşlik ederler. Bu sabah oğluma uygun bir dille anlattım istermisin ailesi olalım sahip çıkalım diye ailesi bulunana kadar. İnanamadım tepkisine o kadar çok istedi ki benim her şeyimi kullanır nolur gelsin hem belki anne babası da gelir burda kalır dedievladımla gurur duydum o an rabbim en hayırlısıyla nasip eder inşallah. Bir kaç gün eşimle enine boyuna konuşup karar vericez inşallah bir can sonuçta kuzum anlık acıyla karar vermek yerine salim kafa şartları ayarlayıp başvurmayı düşünüyorum
Elimden gelen her şeyi yapıyorum yapmaya çalışıyorum umarım ulaşır yerine ki bir faydası dokunur o insanlara
Çok geçmiş olsun çok üzgünüz hepimizKızlar hepimize çok geçmiş olsun ben depremi Adana'da yaşadım çok çok kötüydü öleceğiz dedim bebeğimi kucağıma sardım esimede oğlumun yanına koş dedim öleceğiz madem böyle ölelim dedim gözlerimi kapattım sardım sardım yavrumu bana olan olsun ona zarar gelmesin diye. Çok şükür iyiyiz ama bitmedi hiç bitmedi inanın buraya yazarken bile ağlıyorum... Bitti dedim TV açtık hemen ne olmuş bakalım diye tekrar başladı Allah'ım bu kez yıkılıyor dedim eşim ben oğlum kızım kucağımda dördümüz birbirimize sarıldık. Gözlerimizi kapattık ölümü bekledik. Çok şükürbirşey olmadı sonrası zaten işte evden attık kendimizi hemen 2-3 gün arabalarda uyuduk. Sonra ailemin yanına Antalya'ya geldik bab geldi aldı bizi ama eşim kaldı maalesef çalışıyor havalimanında gece arabada uyuyor biz burda o psikolojiyle sürekli deprem oluyor hissi..Allah'ım kimseye yaşatmasın.. Allah'ım enkaz altında kalanlara yardım etsin.. ailesini kaybedenlere sabır versin... Çok şükür hayattayiz saglikliyiz ama nasıl atlatırız bilmiyorum... Sağlıcakla kalın
Diloşum ah yavrum iyisiniz şükürler olsunKızlar şükür iyiyiz @Birbasak da iyiydi en son. Telefonlarimiz çekmiyor hala daha hatlar kesiliyor sarjimiz yoktu sokaklardaydikevimizde ufak tefek çatlak var bi tanesi kolonda. Ama nasıl bi çatlak bilmiyoruz mecbur eve girdik gidecek başka yerimiz yok. Eşimi depremzedeler için gorevlendiriyorlar şoför olarak Allahtan yanımda annem vardi tek başımıza napardik bilmiyorum burda kimseyi tanımıyoruz arabamız yok o yüzden mecbur eve girdik çocukla olmuyor disarilar ana baba günü gibi o kalabalıkta biberonu kırdık falan of daha ben anca kendime gelebiliyorum gidemedik burdan da memlekete bilet bulamadım anca pazartesiye buldum dua ediyoruz bisey olmasın diye
Hatayda Esra diye bi arkadas vardı burda kullanıcı adını hatırlamıyorum ve diğer nerde olduğunu hatirlayamadigim arkadaşlarım iyi misiniz
Allah razı olsun canım benimÇok geçmiş olsun çok üzgünüz hepimiz
Şükürler olsun biraradasınız ve iyisiniz. Bu acılar nasıl hafifler bu günler nasıl geçer bilmiyorum Allah herkese güç kuvvet versinhepimizin kalbinde kocaman yaralar açıldı
Diloşum ah yavrum iyisiniz şükürler olsun
Söylemesi dile kolay ama ah o eve girmeseniz ne iyi olurinşaat mühendisleri odalarından mühendisler görevlendiriliyor hasar tespit çalışmaları için. Suanda görevlendirmeler yapılıyor toplanıyorlar. bölge bölge ulaşacaklar diye biliyorum. Muhakkak detaylı baktırın öyle girin eve. Eğer taşıyıcı sistemde kolonlarda kirişlerde kırık çatlak varsa asla ama asla girmeyin. Çok mühim bir konu.
Çok geçmiş olsun canım. Birçok ilden ücretsiz seferler oluyor ama Diyarbakır göremedim. Bu işle ilgilenen arkadaşlarimla paylaştım. Sefer bilgisi edinirsem pazartesiden önceye iletirim. İnşallah bir bilgi gelir. Gelirse detaylı haberlesiriz canımAllah razı olsun canım benimelektrik hat sıkıntılari daha çok oldu diyarbakirda olduğumuz bölgede. O yüzden giremedim zaten disarilardaydik. Keşke girmesek başka yere gitme imkanımız olsa ama yok işte burda eşimin iş yerinden arkadaslari var bildiğimiz onlarda kendini düşünüyor zaten. Askeriyede kendilerine yer ayarlamislar ısınma sorunu varmış ama bizi soran eden yok tabi. Daha fazla bisey demiyim şimdi neyse. Herkesin kendi vicdanı.
Bizim arabamız da yok eşim de depremzedelere su almaya gitti burdaki enkazlara asker götürüyor eve pek uğramıyor yaniAllahtan annem gelmişti yanıma. Şu işler durulsun ev sahibine söyledik zaten bakılmadan girmeyiz tekrar canım, tokilerde kalıyoruz 7 katlı burası. Siteyi dolaşıp gittiler 5 dk. Ne var ne yok bilmiyoruz hiç
Amin kuzumpapatyaozu ah gönlü güzel arkadaşım
Benim de içimden çok geçti ama Şuan hiç imkanımız yok.
İnşallah ailesine kavuşamayan tüm yavrularımızın yolları çok güzel insanlarla kesişir. Onların Hallerini Düşündükçe deliriyorum ya
Allah razı olsun canım çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun canım. Birçok ilden ücretsiz seferler oluyor ama Diyarbakır göremedim. Bu işle ilgilenen arkadaşlarimla paylaştım. Sefer bilgisi edinirsem pazartesiden önceye iletirim. İnşallah bir bilgi gelir. Gelirse detaylı haberlesiriz canım
Yani hiç ihtimal vermemiştim küçücük nasıl hisseder diye. Ağlarken bile onunla gülerek konuştum hep, umarım hissetmiyorlardır çünkü eski enerjim yok malesef, rol yapmak için fazla üzgünüzBenim de aynı çocuk doğru düzgün emmiyor savaş halinde aç biliyorum ama niye böyle oldu anlamıyorum bizim stresimizi hissediyorlar sanırım
Çok geçmiş olsun canım, çok şükürKızlar şükür iyiyiz @Birbasak da iyiydi en son. Telefonlarimiz çekmiyor hala daha hatlar kesiliyor sarjimiz yoktu sokaklardaydikevimizde ufak tefek çatlak var bi tanesi kolonda. Ama nasıl bi çatlak bilmiyoruz mecbur eve girdik gidecek başka yerimiz yok. Eşimi depremzedeler için gorevlendiriyorlar şoför olarak Allahtan yanımda annem vardi tek başımıza napardik bilmiyorum burda kimseyi tanımıyoruz arabamız yok o yüzden mecbur eve girdik çocukla olmuyor disarilar ana baba günü gibi o kalabalıkta biberonu kırdık falan of daha ben anca kendime gelebiliyorum gidemedik burdan da memlekete bilet bulamadım anca pazartesiye buldum dua ediyoruz bisey olmasın diye
Hatayda Esra diye bi arkadas vardı burda kullanıcı adını hatırlamıyorum ve diğer nerde olduğunu hatirlayamadigim arkadaşlarım iyi misiniz
Yeğenim manisadan hataya 24 saatte gitmişti ama dönüşte daha rahat döndü. İlk zamana göre yollar biraz rahatladı. Yakınlarım malatyadan falan kara yoluyla çıkış yaptı. Hava yolu kara yolu birşey bulursam haberlesiriz inşallah canım. Allah herkese güç kuvvet versin. Çok zor çokAllah razı olsun canım çok teşekkür ederimotobüs firmaları gidiyoruz diyor ama bizzat abimler bizi almaya yola çıktı yollar kapalı. Yollarda ne kadar uzun süre kalırız çocukla bilemedigimiz için göze alamadık. Uçak biletleri tıklım tıklım dolu zaten burda valizini alan kaçıyor