İhmal mi biz insanlar gözü kapalı mı yaşıyoruz bilmiyorum ki kuzum. Hiç bir şeye sesimiz çıkmıyor ülkecek. Japonların depremlerine bakıyorsun adamların 9.1 şiddetinde depremler görüyorlar sadece bina sallanıyor o kadar. Niye sesimiz çıkmıyor niye bu şekilde binalar yapamıyoruz. Çok üzücü ateş düştüğü yeri yakmıyor her birimizin oralarda tanıdıgı insanlar vardır haber alamadıkca üzülüyoruz. Eşim görevlendirmeyle akşam yola çıktı. Ona da dedim döndüğünde seni nasıl bulacam bilmiyorum lütfen sadece soğukkanlı ol ve metehanı düşün dedim. Van depremi çok olmadı üzerine ama tek bir yerdeydi deprem şimdi 11 şehir diyoruz. Hangi birine yetişilecek hangi birine gidecek ekipler. Hepimiz destek yardım gönderdik ama hangi ile hangi insanlara ulaştıracak. Çok fazla bu seferDaha 1 ay önce deprem farkındalığı için konferans düzenlenmiş ve orada Japon konuşmacı doğu Anadolu fayının kırıldığını depremin çok yakında olduğunu söylemiş. Herşeyin farkında olup kırmızı pazartesi misali olacaklara gözümüzü kapamışız… ben bu havada üşüyecek diye çocuğumun burnunu dışarı çıkarmazken kimler kimler nerelerde donuyor… sosyal medyaya baktıkça umutsuzlanıyorum.
Depreme dayanıklı diye satılan evlerde can veren nice insan var. İhmal kimin ihmali, nereye gidiyoruz noluyor… çok üzücü gerçekten. 99dan bu yana hiçbişey değişmemiş hatta daha çok kılıfına uydurulmuş bişeyler, bunu gördükçe umutsuzluğa kapılıyorum iyice.
çok geçmiş olsun canım…
Hiçbir görüntüyü kaldıracak gibi değilim. Kalbim kaldırmıyor o insanları görmeye, bu çaresizliğe. Allah yardımcıları olsun. Maalesef sesimiz hiçbişeye çıkmıyor, deprem vergiler noldu, neden hiç farkındalığımız yok… 2 gün üzülüp nice olan felaketler gibi buna da gözümüzü kapatıp devam mı edeceğiz hayatımıza? Allah eşine de güç kuvvet versin. Bir mucize olsun artık, bu kadar yerle şehir, bu kadar göçük. Bu kadar bilinmezlik. Gerçekten insan kahroluyor Allah’ım o insanların yardımcısı olsun. Sorumluları da gün yüzü görmesin inşallah.İhmal mi biz insanlar gözü kapalı mı yaşıyoruz bilmiyorum ki kuzum. Hiç bir şeye sesimiz çıkmıyor ülkecek. Japonların depremlerine bakıyorsun adamların 9.1 şiddetinde depremler görüyorlar sadece bina sallanıyor o kadar. Niye sesimiz çıkmıyor niye bu şekilde binalar yapamıyoruz. Çok üzücü ateş düştüğü yeri yakmıyor her birimizin oralarda tanıdıgı insanlar vardır haber alamadıkca üzülüyoruz. Eşim görevlendirmeyle akşam yola çıktı. Ona da dedim döndüğünde seni nasıl bulacam bilmiyorum lütfen sadece soğukkanlı ol ve metehanı düşün dedim. Van depremi çok olmadı üzerine ama tek bir yerdeydi deprem şimdi 11 şehir diyoruz. Hangi birine yetişilecek hangi birine gidecek ekipler. Hepimiz destek yardım gönderdik ama hangi ile hangi insanlara ulaştıracak. Çok fazla bu seferdaha hiç afadın ulaşamadığı yerler var. Hava çok soğuk enkazın altında ölmediyse donmuştur o insanlar. Ümit kesilip arama bırakılıp yerine dozerler kepçeler girince ölü insanlara ulaşılacak düşüncek insan kahroluyor
Amiin amiin. İnşallah bu sefer halk akıllanır canım. Onlar o yıkılacak evleri yapsalar bile bizler almayız bizler oralarda girip yaşamayız. Bizler canımızın kıymetini biliriz insallahHiçbir görüntüyü kaldıracak gibi değilim. Kalbim kaldırmıyor o insanları görmeye, bu çaresizliğe. Allah yardımcıları olsun. Maalesef sesimiz hiçbişeye çıkmıyor, deprem vergiler noldu, neden hiç farkındalığımız yok… 2 gün üzülüp nice olan felaketler gibi buna da gözümüzü kapatıp devam mı edeceğiz hayatımıza? Allah eşine de güç kuvvet versin. Bir mucize olsun artık, bu kadar yerle şehir, bu kadar göçük. Bu kadar bilinmezlik. Gerçekten insan kahroluyor Allah’ım o insanların yardımcısı olsun. Sorumluları da gün yüzü görmesin inşallah.
İnşallah işlerine yarar. Bir kaç kaynaktan geldi bu bildiri. İsimler numaralar aynı ama yogunmus sanırım. Belki işlerine yarar.arkadaslae adiyaman da olan var mi ? kasim annelerin de bir annemizin evi yikilmis , 3 aylik bebegiyle ac susuz disarda kalmislar yardim daha gitmemis
sagol kuzumİnşallah işlerine yarar. Bir kaç kaynaktan geldi bu bildiri. İsimler numaralar aynı ama yogunmus sanırım. Belki işlerine yarar.
Canım siz ne yaptınız ? Gitmediniz değil miMersin Tarsustayım hayatımda böyle sarsılmadım hele 2.deprem sonrası elim ayağım boşaldı çocuğu nasıl indik bilmiyorumbiz bugün malatyaya gidecektik evim orda ve nenhalde bilmiyorum arkadaşlar evlere giremiyoruz diyor kar soğuk bebekler çocuklar... çok acı çok Allah esirgesin cümlemizi çok aciziz
Yavrum başaktan haber aldım diloş ile geçtiğimiz günlerde görüşmüş. İyilermiş, onlar ilk günden beri evlerinde kalıyorlarmış. Başka da bilmiyorum ama çok şükür iyiler-Sunshine başak ve dilos konuşuyordu sanırım özelden ona sorar mısın haber almış mı ne yapmış çok merak ediyorum
Çok şükürYavrum başaktan haber aldım diloş ile geçtiğimiz günlerde görüşmüş. İyilermiş, onlar ilk günden beri evlerinde kalıyorlarmış. Başka da bilmiyorum ama çok şükür iyiler